Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες για την υποβοήθηση της θέρμανσης με σύνδεση συλλεκτών στα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, έτσι μεμονωμένα δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Οι 40 βαθμοί στο σώμα που έχει τοποθετηθεί με υπολογισμό να λειτουργεί στους 80, δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό. Το σώμα θα έπρεπε να είναι 4-5 φορές μεγαλύτερο, αλλά τότε βέβαια οι 42-43 βαθμοί θα ήταν ακόμα λιγότεροι. Επίσης το διάστημα λειτουργίας είναι πολύ λίγο. 

Σε ένα κλειστό σπίτι για να σπάει λίγο την εργασία, όπως το έβαλε ο user789, να το δεχτώ, αλλά δε μπορεί να θεωρηθεί μέσο θέρμανσης.

Για να πεις ότι γίνεται κάτι, χρειάζεται πολύ μεγάλη επιφάνεια συλλεκτών, κατάλληλα σώματα (ή ενδοδαπέδια), θερμοδοχείο κλπ,  με ένα λόγο μηχανολογική μελέτη.

Επίσης, αν και στους ηλιακούς είμαι κατά των συλλεκτών κενού, εδώ που παίζει μεγάλο ρόλο η ημερήσια διάρκεια απόδοσης και οι μικρές απώλειες, προηγούνται πολύ των κλασσικών. 

ΑΝ ΨΆΧΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΌ ΗΛΙΑΚΌ  ΔΕΊΤΕ ΤΟΝ SOLAR FLAME .ΑΝ  ΒΡΕΊΤΕ ΚΆΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΊΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΈΜΕΝΑ .ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟ ΨΆΧΝΩ ΕΔΏ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟΝ ΕΧΟ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΧΟΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΩ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΣΠΆΝΙΑ ΑΝΆΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΤΟ ΧΕΙΜΏΝΑ.

Εντάξει, κόψε κάτι  :-D

Απ'ότι είδα στο site τους πάντως  (δεν τους είχα ξανα-ακούσει, μάλλον γιατί δεν πουλάνε λιανική όπως είπες), πρέπει να έχουν αρκετοί αυτή τη μάρκα χωρίς να το ξέρουν, γιατί το αυτοκόλλητο απέξω λέει άλλο όνομα. Ξέρεις καμιά τέτοια περίπτωση;

• Like 1
  • Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παίδες για την υποβοήθηση της θέρμανσης με σύνδεση συλλεκτών στα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, έτσι μεμονωμένα δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Οι 40 βαθμοί στο σώμα που έχει τοποθετηθεί με υπολογισμό να λειτουργεί στους 80, δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό. Το σώμα θα έπρεπε να είναι 4-5 φορές μεγαλύτερο, αλλά τότε βέβαια οι 42-43 βαθμοί θα ήταν ακόμα λιγότεροι. Επίσης το διάστημα λειτουργίας είναι πολύ λίγο. 

Σε ένα κλειστό σπίτι για να σπάει λίγο την εργασία, όπως το έβαλε ο user789, να το δεχτώ, αλλά δε μπορεί να θεωρηθεί μέσο θέρμανσης.

Για να πεις ότι γίνεται κάτι, χρειάζεται πολύ μεγάλη επιφάνεια συλλεκτών, κατάλληλα σώματα (ή ενδοδαπέδια), θερμοδοχείο κλπ,  με ένα λόγο μηχανολογική μελέτη.

Επίσης, αν και στους ηλιακούς είμαι κατά των συλλεκτών κενού, εδώ που παίζει μεγάλο ρόλο η ημερήσια διάρκεια απόδοσης και οι μικρές απώλειες, προηγούνται πολύ των κλασσικών. 

Εντάξει, κόψε κάτι  :-D

Απ'ότι είδα στο site τους πάντως  (δεν τους είχα ξανα-ακούσει, μάλλον γιατί δεν πουλάνε λιανική όπως είπες), πρέπει να έχουν αρκετοί αυτή τη μάρκα χωρίς να το ξέρουν, γιατί το αυτοκόλλητο απέξω λέει άλλο όνομα. Ξέρεις καμιά τέτοια περίπτωση;

ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 

ΟΜΩΣ ΕΓΟ ΜΕ 1500Ε ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΟΥΣ 6 ΣΥΛΕΚΤΕΣ ,150 ΜΕΤΡΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΡΚΕΤΑ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΑΜΕ 10 ΜΕΡΕΣ Τ0 ΣΠΙΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ 17.5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΕ 4 ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΙΑ .

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΟΤΗΣΗ ΣΟΥ ,ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ,ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ.   ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΠΟΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ¨ΛΟΓΙΑ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ¨ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ 

Δημοσ.

ΑΝ ΨΆΧΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΌ ΗΛΙΑΚΌ  ΔΕΊΤΕ ΤΟΝ SOLAR FLAME .ΑΝ  ΒΡΕΊΤΕ ΚΆΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΊΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΈΜΕΝΑ .ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟ ΨΆΧΝΩ ΕΔΏ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟΝ ΕΧΟ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΧΟΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΩ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΣΠΆΝΙΑ ΑΝΆΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΤΟ ΧΕΙΜΏΝΑ.

solar flame ε? πρεπει να ειναι τρομεροι ηλιακοι αυτοι! πες μας ποτε να γελασουμε που το εχεις ψαξει και χρονια. αν θες να πεις κατι καλο για μια συγκεκριμενη εταιρεια και για εναν ηλιακο βρες ενα καλυτερο τροπο να το εκφρασεις.(φιλικα)

για μεσο θερμανσης οντως θες πολλους συλλεκτες οπως σωστα αναφερεις αλλα ξεφευγει πολυ και η τιμη και σιγουρα δεν θα εχεις καθε μερα ηλιο..το να βαλεις 4-6m2 ομως να προθερμενουν το νερο και να το εχουν σε μια σταθερη θερμοκρασια ειναι πολυ καλο και σου προσφερουν αρκετη οικονομια στο πετρελαιο ή στον ηλεκτρολέβητα που θα αναψεις μετα για να το παει στους 75-80 βαθμους για να εχεις την σωστη θερμανση σου,

για τους κενου πολλα εχουν υποθει ακομα και εδω στο φορουμ και εχω κρατησει την γνωμη μου οτι ναι μεν θα σου αποδιδουν γρηγοροτερα αλλα στην συνεχεια θα κανουν την ιδια σχεδον δουλεια με τους κλασικους. οποτε γτ να τους πληρωσω ενα σκασμο λεφτα και μετα απο 5 χρονια να χασουν το κενο που εχουν και να θελουν αντικατασταση οι σωληνες?

Δημοσ.

Τους SOLAR FLAME αν δεν κάνω λάθος είναι μπόιλερ Μπιτζίδης και οι συλλέκτες ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Ο Μπιτζίδης πριν από λιγα χρόνια κατασκευαζε τα μπόιλερ της BUDEROUS αλλά οι Γερμανοί δεν ήταν ικανοπιημένοι και τώρα τα φτιάχνουν Πορτογαλία.

Ο συλλέκτης τα λέει όλα.

Δημοσ.

Τους SOLAR FLAME αν δεν κάνω λάθος είναι μπόιλερ Μπιτζίδης και οι συλλέκτες ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Ο Μπιτζίδης πριν από λιγα χρόνια κατασκευαζε τα μπόιλερ της BUDEROUS αλλά οι Γερμανοί δεν ήταν ικανοπιημένοι και τώρα τα φτιάχνουν Πορτογαλία.

Ο συλλέκτης τα λέει όλα.

BOILER ΜΠΙΤΖΙΔΗ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ 1996 (ΠΑΝΩ ΒΕΒΑΙA ΓΡΑΦΕΙ Μ....GLASS ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ .

ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΡΩΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΓΝΟΣΤΗ ΙΣΩΣ ΞΕΡΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΝΟΞ(ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΤΟ ΕΧΟ 2Ο ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ) Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΛΤΕΖΟΣ GLASS ΣΠΑΝΙΑ . ΜΗΠΩΣ  ΚΑΝΕΙ   ΗΛΕΚΤΡΟΛΙΣΗ ?

ΤΟ DURO GLASS ELASTIK ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΜΑΛΤΟ Η ΜΠΟΓΙΑ

Δημοσ.

MANFRED ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΚΑΡΗ ΗΞΕΡΕΣ ) ΜΠΡΑΒΟ

ΑΠΟΡΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Η ΜΗΠΟΣ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΛΕΝΕ?

ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ: ΕΓΩ ΣΤΡΑΒΟΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥΛΩ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕ!!!!!

Δημοσ.

MANFRED ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΚΑΡΗ ΗΞΕΡΕΣ ) ΜΠΡΑΒΟ

ΑΠΟΡΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Η ΜΗΠΟΣ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΛΕΝΕ?

ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ: ΕΓΩ ΣΤΡΑΒΟΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥΛΩ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕ!!!!!

Και εσύ μας τα μασάς όμως, αφού τα ξέρεις γιατί δε μιλάς ξεκάθαρα; Δεν παίζεις το ίδιο παιχνίδι;

Δημοσ.

ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟ ΤΟ ΛΕΩ .

ΤΟΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΣ ΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ. ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΜΑΛΤΟ ΕΜΑΓΙΕ Η ΜΠΟΓΙΑ,Ο ΣΥΛΕΚΤΗΣ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ALANOD, TISUN  H OTI NAΜE .ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΣΟΛΙΝΕΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 7,8,9,12 ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΤΟΜΗ?

ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΜΟΝΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΗΛΙΟ ΕΧΤΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ 130 ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ . ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΛΙΕΣ ΧΟΡΙΣ ΛΟΓΟ.

Δημοσ.

ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟ ΤΟ ΛΕΩ .

ΤΟΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΣ ΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ. ΤΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΜΑΛΤΟ ΕΜΑΓΙΕ Η ΜΠΟΓΙΑ,Ο ΣΥΛΕΚΤΗΣ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ALANOD, TISUN  H OTI NAΜE .ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΣΟΛΙΝΕΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 7,8,9,12 ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΤΟΜΗ?

ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΜΟΝΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΗΛΙΟ ΕΧΤΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ 130 ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ . ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΛΙΕΣ ΧΟΡΙΣ ΛΟΓΟ.

για να ξεκαθαρισουμε κατι.. κανενας ηλιακος δεν μπορει να σου δωσει ζεστο νερο με συννεφια και αυτοι που το υποστηριζουν προφανως ειναι αφελεις ..δεν καταναλωσαν το ζεστο απο την προηγουμενη μερα..
Δημοσ.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΛΕΚΤΕΣ ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 0,75 (ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ 95%ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ)

ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΗΛΙΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΜΠΑΝΙΟ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΜΙΣΟ ΚΡΥΟ ΜΙΣΟ ΖΕΣΤΟ. ΤΟΤΕ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

.ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΑΛΛΑ ΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΖΕΙΣΕΙ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...