colori Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Προγραμματίζω να βάλω μπόιλερ 200άρι τριπλής στο λεβητοστάσιο με αντίστοιχους συλλέκτες. Ένας υδραυλικός μου πρότεινε Euroselko μπόιλερ με Euroselko επιλεκτικούς μπλέ συλλέκτες. Μήπως μπορεί κανείς να μου πεί εάν αξίζουν; Ποιά είναι η λογική τιμή για την εγκατάσταση; (Οι σωληνώσεις για την ταράτσα είναι προεγκατεστημένοι) Καλημέρα σε όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 ο υδραυλικός σου πρότεινε..ώρα να κάνεις και εσύ μια έρευνα αγοράς.... Εγώ δεν την ξέρω τη μάρκα αυτή... Μια τέτοια δουλέιά θα σου κοστίσει από 1500 ευρώ και πάνω ..εξαρτάται την ποιότητα των υλικών και τη μάρκα [boiler,συλλέκτης,κυκλοφορητής κτλ] που θα επιλέξεις να βάλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
colori Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Φίλε Kid, σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου. Μόνο που ζώ στα Γιάννενα και η αγορά είναι πολύ περιορισμένη και τα πάντα πιο ακριβά. Θα ήθελα να μάθω 1) ποιές μάρκες προτείνεις που είναι σε αυτά τα λεφτα΄(1500 euro) για να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τις μητρικές εταιρείες και να μάθω τους συνεργάτες τους στην περιοχή μου,2)εάν μπορείς να μου πείς πόσο περίπου στοιχίζει μόνο η εγκατάσταση του συστήματος.- Είναι καινούργια οικοδομή , έχει τοποθετηθεί καυστήρας λέβητας κυκλοφορητής, ..και είναι σε αναμονή της απόφασής μου για τον τριπλής με τους συλλέκτες. βρήκα το site της Euroselko : http://www.euroselko.gr Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IOCTL Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 τι μπορεί να φταίει που παρόλο τις τελευταίες εβδομάδες έχει ήλιο το νερό δεν ζεσταίνει απο τον ηλιακό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 φίλε μου στα Ιωάννινα είσαι δεν είσαι στην Ουγκάντα..μπορείς να αγοράσεις boiler και συλλέκτες από οπουδήποτε και να σου κάνει την εγκατάσταση ο υδραυλικός της οικοδομής σου. σε μια τέτοια περίπτωση - και εφόσον έχεις όλες τις σωλήνώσεις έτοιμες- θα σου κοστίσει περί τα 150 ευρώ η τοποθέτηση. αλήθεια πόσο σου ζήτησε η εταιρία που λες; υπολόγισε ότι θα χρειαστείς και κυκλοφορητή,υδροστάτες και εξαρτηματάκια για τους συλλέκτες . δεν αρκεί μόνο ο κυκλοφορητής που έχεις για τη θέρμανση . αυτά ζήτα από τον υδραυλικό σου να τα υπολογίσει. το boiler θες να ναι οριζόντιο ή κάθετο; προτείνω οριζόντιο αν έχεις χώρο.. αν θες μάρκες άλλες στείλε μου πμ με το τι ακριβώς ψάχνεις. IOCTL τσέκαρε αν πρέπει να συμπληρώσεις αντιψυκτικό..λογικά θα πρέπει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέα στο φόρουμ και ο λόγος εγγραφής μου είναι ότι ζητώ πληροφορίες για αγορά ηλιακού. Έχω διαβάσει στα γρήγορα όλα τα ποστς του θέματος και ομολογώ ότι δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Έκανα το λάθος να τοποθετήσω στο καινούριο διαμέρισμα μου το 2002 ένα ηλιακό solar star. Δεν είχα ποτέ ζεστό νερό. Ακόμα και αμέσως μετά την τοποθέτηση το νερό ήταν απλά χλιαρό (πράγμα που μάλλον οφείλεται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος εκείνη την εποχή και όχι στη σωστή του λειτουργία) αλλά όταν χειμώνιασε ήταν παγωμένο. Φώναξα ένα φίλο υδραυλικό μου πρόσθεσε υγρά (μου είπε ότι δεν είχε καθόλου!!) και μου είπε φυσικά και ότι αυτό που είχα αγοράσει ήταν άχρηστο. Το νερό ήταν απλά χλιαρό μόνο φυσικά τις μέρες που είχε μεγάλη ηλιοφάνεια. Αυτή η ταλαιπωρία συνεχίστηκε μέχρι που ο ηλιακός τρύπησε πριν δέκα μέρες περίπου. Δηλαδή μέσα σε πέντε χρόνια περίπου δεν είχα ποτέ ζεστό νερό, έχω καταναλώσει πολύ ηλεκτρικό ρεύμα και τα χρήματα που έδωσα για την αγορά του (550 ευρώ περίπου) είναι χαμένα. Η εταιρία (που μόνο σοβαρή εταιρία δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί) δεν αναγνωρίζει ότι ήταν ελαττωματικό το προϊόν και τα έριξε φυσικά στον υδραυλικό λέγοντας ότι έπρεπε να είχα φωνάξει αυτούς για όλα τα σέρβις και ότι το χαλάσαμε μόνοι μας. Επειδή δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ καθόλου μαζί τους και λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και για να διαφυλάξω την ψυχική μου ηρεμία προσανατολίζομαι στην αγορά νέου ηλιακού. Ο Μαλτέζος μου έδωσε προσφορά 1700 (από 1850 επειδή είμαι μηχανικός) + 110 (ξήλωμα παλαιού και τοποθέτηση) + υλικά για 200 lt διπλής (δυστυχώς δεν έχω ούτε παροχή για μπόιλερ στην ταράτσα). Το ποσό μου φάνηκε εξωφρενικό και γιαυτό έχω αρχίσει να ρωτάω φίλους και γνωστούς για να καταλήξω σε μια πιο οικονομική λύση. Δεν αποκλείω βέβαι ότι θα τα δώσω αν δε βρω κάτι καλό. Μου είχαν προτείνει φυρογένη, καλπάκ και Stiebel Eltron που τελικά είναι Stiebetherm αλλά από ότι έμαθα δεν είναι αξιόπιστες εταιρίες πλέον. Ως την πιο οικονομική και ταυτόχρονα καλή λύση ο υδραυλικός μου πρότεινε τα ηλιοακμή και τα ησραιλίτικα sol energy. Άλλος φίλος που ασχολείται με υδραυλικές εγκαταστάσεις μου πρότεινε να κινηθώ προς τους χάλκινους και με μπέρδεψε εντελώς (δεν διάβασα και τα καλύτερα σχόλια εδώ). Τέλος ένας συνάδελφος μου πρότεινε Df President με τον οποίο είναι πολύ ευχαριστημένος και μπορεί να μεσολαβήσει ώστε να τον αγοράσω σε πολύ καλή τιμή. Οι ενδεικτικές τιμές που έχω για τον President (200 λίτρα) είναι: 1050 (τύπου glass), 1600 (ανοξείδωτος) και 1520 (χάλκινος της εταιρίας sonne). Στις τιμές περιλαμβάνεται τοποθέτηση και είναι χωρίς την έκπτωση που θα γίνει λόγω της μεσολάβησης του συναδέλφου. Ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι σε δώμα 6όροφης οικοδομής με πολύ ήλιο και το διαμέρισμα είναι στον 4ο. Περιμένω την πολύτιμη συμβουλή σας... Τι έχετε να προτείνετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizd1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 toulinos εγω κατεληξα στα οσα ειπα στην 24 σελιδα. βεβαια απο μαρκες κ τιμες δεν μου απαντησανε. τουλαχιστον δυο τρεις ενδεικτικεσ μαρκες ας μας πει καποιος απο την πειρα ή την δικια του καλη αγορα που ειναι ικανοποιημενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 toulinos αν και μηχανικός την "πάτησες" σαν αρχάριος. Συγνώμη κιόλας αλλά η επιλογή που έκανες φωνάζει από μακριά. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε 100 και 200 ευρώ κάτω από το μέσο όρο. Δυστυχώς αυτές οι επιλογές είναι πενταετίας το πολύ και θα πρέπει να το καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί. Τώρα αυτή τη μάρκα που λες [πρεσιντεντ] επέτρεψέ μου να απορώ που τη βρήκες...μιλάμε για πραγματική ανακάλυψη! Να σοβαρευτούμε λέω εγώ γιατί δεν είναι καιρός για πειράματα. Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν ψάχνεις γυαλί,ανοξείδωτο ή χαλκό. Τα θετικά και τα αρνητικά τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε αυτό το θέμα. Εγώ προτείνω double glass αν θες τη δική μου άποψη . Μετά θα πρέπει να σκεφτείς αν θες απλό συλλέκτη ή επιλεκτικό . Επίσης έχουμε πει πολλά πιο πίσω. Η δική μου επίσης άποψη είναι ξεκάθαρα επιλεκτικό τιτανίου TiNOX blue. Αφού κάνεις το συνδυασμό που θες να βάλεις στο σπίτι σου τότε θα κάνεις πιο εύκολα την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνεις. Από μάρκες τι προτείνω εγώ; Καταρχήν ILIOSAK - http://www.iliosak.gr [αυτή δουλεύω 11+χρόνια] και ILIOAKMI . Μετά αν θες ανοξείδωτο δες Μαλτέζο (αν και θα πληρώσεις και τη διαφήμιση στα ραδιόφωνα και την τηλεόραση). Για χαλκό δε βλέπω λόγο. Τα παραπάνω είναι υποκειμενικά και βάσει της εμπειρίας μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tili66 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 παιδες χαιρετω. πολλες πληροφοριες. kid μηπως θα μπορουσα να εχω μια προσφορα για iliosak τριπλης, κλειστου, double glass, tinox blue κομπλε με τοποθετηση. μιλαμε για οικογενεια 4 ατομων και η περιοχη ειναι στο σχιστο κορυδαλλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, μόλις γύρισα από την έκθεση climatherm 2008 και πήρα κάποιες προσφορές. Αυτός που μου άρεσε ήταν ο calpak 160lt vacuum με συλλέκτη 14vtn (με 14 σωλήνες) επιφάνειας 2,51τ.μ. σε ειδική τιμή έκθεσης 1200 ευρώ από 1600 χωρίς την εγκατάσταση, με συντήρηση δυο φορές μέσα στη δεκαετία που λήγει και η εγγύησή του. Το boiler είναι glass. παραθέτω και το link: http://www.calpak.gr/gr/thermosiphonic_vacuum.html Για να πω την αλήθεια ο Maltezos δεν μου άρεσε (για όσους ενδιαφέρονται έχει έκπτωση 8% για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης). Οι Sky-Land μου φάνηκαν πολύ ψεύτικοι αλλά ήταν πολύ φτηνοί (200lt glass με επιλεκτικούς 2 χ 1,50τ.μ. στα 1100 ευρώ με εγκατάσταση) και τα μόνα που μου άρεσαν σαν ποιότητα αλλά και αισθητικά ήταν τα Cosmosolar by skyland μόνο που ήταν πανάκριβα. Οι Fyrogenis σε πολύ καλή τιμή αλλά δεν μου φάνηκε ποιοτικό ούτε το boiler ούτε ο συλλέκτης (γύρω στα 1000 ευρώ). Στο περίπτερο της SolEnergy – Chromagen με υποψίασε το ότι δεν είχαν ούτε ένα ηλιακό παρά μόνο προσπέκτους και οι τιμές ήταν εξωφρενικές. Χαρακτηριστικά αναφέρω Chromagen 150lt στα 1585 ευρώ με ΦΠΑ και Solenergy 150lt 1300 ευρώ με ένα μόνο επιλεκτικό συλλέκτη και με την πολύ ωραία βάση τοποθέτησής τους που το boiler τοποθετείται πίσω από το συλλέκτη. Βέβαια μου είπαν ότι αυτές είναι τιμές λιανικής και θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο αντιπρόσωπό τους για να συζητήσω την τελική τιμή. Μου έκαναν καλή εντύπωση οι Nobel για τους οποίους δεν έδιναν τιμή στην έκθεση. Μου άρεσε η ποιότητα της πίσω επιφάνειας του συλλέκτη. Επίσης αυτό που μου φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή με επιλεκτικό συλλέκτη 2τ.μ. στα 150 λίτρα ήταν ένας ηλιακός της Γερμανικής εταιρείας Schuco (http://www.schueco.gr). Η συγκεκριμένη εταιρία αν δείτε και στο site είναι πολύ μπροστά στην κατασκευή συλλεκτών (για ολοκληρωμένα ηλιακά θερμικά συστήματα) αλλά δυστυχώς τον ηλιακό τους τον είχαν τελείως στο ʽφτύσιμοʼ χωρίς να έχουν διαθέσιμες πληροφορίες, φυλλάδιο ούτε καν στο σάιτ τους (ούτε της μαμάς εταιρίας http://www.schuco.com) οπότε με αποτρέπει να δώσω ένα ποσό γύρω στα 1400 ευρώ (χωρίς τοποθέτηση) για ένα προϊόν που δεν ξέρω τελικά αν θα υπάρχει κάποιος αρμόδιος να το εγκαταστήσει υπεύθυνα, να το συντηρήσει κλπ. Buderus, Advance, Sonne και Elco και κανά δυο άλλες εταιρίες no name δεν κοίταξα καθόλου. Ελπίζω να βοήθησα τους αναποφάσιστους και μακάρι αποφασίσω και εγώ άμεσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 tili66 μη ζητάς από εμένα προσφορά...στείλε κατευθείαν στο εργοστάσιο αν θες να γλιτώσεις κανα φράγκο.. toulinos όπως έχω ξανα πει δε θα διάλεγα ποτέ μη ελληνικό ηλιακό. Είναι από τους κλάδους που η ελληνική βιομηχανία προτωπορεί έναντι Ισραηλινών , Γερμανών κτλ... Ta vaccum ηλιακά γενικά δεν είναι δοκιμασμένα στην Ελλάδα και κανένας από τους ανθρώπους της ελληνικής ηλιακής θερμικής βιομηχανίας δεν έχει ξακάθαρη άποψη για το τι προβλήματα βγάζουν. Από απόδοση μελέτες δείχνουν ότι πάνε πολύ καλά. Ωραία εξωτερικά αλλά δε θα το αγόραζα μόνο και μόνο γιατί δε θα ήθελα να γίνω εγώ το "πειραματόζωο" της κάθε εταιρίας. Επίσης δεν ξέρω αν έχουν και πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά και αν ο υδραυλικός σου ή ο υδραυλικός της γειτονιάς σε μια βλάβη θα μπορούσε να επέμβει σε μια τόσο νέα τεχνολογία. Από όλα αυτά που είπες μου έκανε εντύπωση που είδες Φυρογένη. Είχαν κλείσει σαν εταιρία. Παράξενο που άνοιξαν πάλι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tili66 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 kid νομιζα οτι εισαι εμπορος και κανεις και εγκαταστασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g_kor06 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους,μόλις γύρισα από την έκθεση climatherm 2008 και πήρα κάποιες προσφορές. Αυτός που μου άρεσε ήταν ο calpak 160lt vacuum με συλλέκτη 14vtn (με 14 σωλήνες) επιφάνειας 2,51τ.μ. σε ειδική τιμή έκθεσης 1200 ευρώ από 1600 χωρίς την εγκατάσταση, με συντήρηση δυο φορές μέσα στη δεκαετία που λήγει και η εγγύησή του. Το boiler είναι glass. παραθέτω και το link: http://www.calpak.gr/gr/thermosiphonic_vacuum.html Για να πω την αλήθεια ο Maltezos δεν μου άρεσε (για όσους ενδιαφέρονται έχει έκπτωση 8% για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης). Οι Sky-Land μου φάνηκαν πολύ ψεύτικοι αλλά ήταν πολύ φτηνοί (200lt glass με επιλεκτικούς 2 χ 1,50τ.μ. στα 1100 ευρώ με εγκατάσταση) και τα μόνα που μου άρεσαν σαν ποιότητα αλλά και αισθητικά ήταν τα Cosmosolar by skyland μόνο που ήταν πανάκριβα. Οι Fyrogenis σε πολύ καλή τιμή αλλά δεν μου φάνηκε ποιοτικό ούτε το boiler ούτε ο συλλέκτης (γύρω στα 1000 ευρώ). Στο περίπτερο της SolEnergy – Chromagen με υποψίασε το ότι δεν είχαν ούτε ένα ηλιακό παρά μόνο προσπέκτους και οι τιμές ήταν εξωφρενικές. Χαρακτηριστικά αναφέρω Chromagen 150lt στα 1585 ευρώ με ΦΠΑ και Solenergy 150lt 1300 ευρώ με ένα μόνο επιλεκτικό συλλέκτη και με την πολύ ωραία βάση τοποθέτησής τους που το boiler τοποθετείται πίσω από το συλλέκτη. Βέβαια μου είπαν ότι αυτές είναι τιμές λιανικής και θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο αντιπρόσωπό τους για να συζητήσω την τελική τιμή. Μου έκαναν καλή εντύπωση οι Nobel για τους οποίους δεν έδιναν τιμή στην έκθεση. Μου άρεσε η ποιότητα της πίσω επιφάνειας του συλλέκτη. Επίσης αυτό που μου φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή με επιλεκτικό συλλέκτη 2τ.μ. στα 150 λίτρα ήταν ένας ηλιακός της Γερμανικής εταιρείας Schuco (http://www.schueco.gr). Η συγκεκριμένη εταιρία αν δείτε και στο site είναι πολύ μπροστά στην κατασκευή συλλεκτών (για ολοκληρωμένα ηλιακά θερμικά συστήματα) αλλά δυστυχώς τον ηλιακό τους τον είχαν τελείως στο ʽφτύσιμοʼ χωρίς να έχουν διαθέσιμες πληροφορίες, φυλλάδιο ούτε καν στο σάιτ τους (ούτε της μαμάς εταιρίας http://www.schuco.com) οπότε με αποτρέπει να δώσω ένα ποσό γύρω στα 1400 ευρώ (χωρίς τοποθέτηση) για ένα προϊόν που δεν ξέρω τελικά αν θα υπάρχει κάποιος αρμόδιος να το εγκαταστήσει υπεύθυνα, να το συντηρήσει κλπ. Buderus, Advance, Sonne και Elco και κανά δυο άλλες εταιρίες no name δεν κοίταξα καθόλου. Ελπίζω να βοήθησα τους αναποφάσιστους και μακάρι αποφασίσω και εγώ άμεσα. Καλησπέρα, Είμαι και εγώ σε αναζήτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και θα επισκεφτώ την έκθεση τις προσεχείς μέρες.Γνωστός μου έχει αγοράσει ηλιακό απο την εταιρεία "Οικοθερμ" (http://www.ikotherm.gr) και είναι αρκετά ικανοποιημένος.Πήρες κάποια προσφορά απο την συγκεκριμένη εταιρία ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toulinos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Κοίταξα το φυλλάδιο της έκθεσης και όντως η Οικοθερμ έχει περίπτερο. Έριξα και μια ματιά στο σαιτ τους και κατάλαβα ότι δεν κατασκευάζουν επιλεκτικούς συλλέκτες γιαυτό και μάλλον δεν τους πρόσεξα. Πιστεύω ότι σε αυτό το θέμα σημασία έχει το να μην είσαι απλά σχετικά ικανοποιημένος. Πρέπει η αγορά που θα κάνεις να είναι αξιόπιστη και να κάνεις απόσβεση. Επίσης δεν μου άρεσε το ότι στο σάιτ τους δεν αναφέρονται καθόλου τεχνικά χαρακτηριστικά. Σου προτείνω να το ψάξεις καλά πριν αποφασίσεις. Επίσης είναι γεγονός ότι στις εκθέσεις όλα παρουσιάζονται τέλεια και ο καθένας προσπαθεί να σε πείσει με χίλιους δυο τρόπους να τον προτιμήσεις. Να σου πω την αλήθεια και εγώ μπερδεύτηκα έχω και το άγχος να μην την ξαναπατήσω και γίνεται η διαδικασία της απόφασης πιο δύσκολη. Για ότι μάθω από την έρευνα από εδώ και πέρα θα τα γράψω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 η οικοθερμ εχεις καλους θερμοσιφωνες? τωρα με το κρυο διαλυθικε ο παλαιος μου ηταν φυρογεννη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις