Προς το περιεχόμενο

Ηλιακός θερμοσίφωνας: τι προτείνετε;

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο ηλιακός είναι του πεθερου μου.απ ότι ρώτησα το μόνο που έκανε είναι να συμπληρώνει αντιψυκτικό.οπότε δεν έχει αλλάζει τη ράβδο μαγνησίου.μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει να αλλάξει και τις σωληνώσεις?

Ο ηλιακός είναι του πεθερου μου.απ ότι ρώτησα το μόνο που έκανε είναι να συμπληρώνει αντιψυκτικό.οπότε δεν έχει αλλάζει τη ράβδο μαγνησίου.μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει να αλλάξει και τις σωληνώσεις?

Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν οι σωλήνες αν δεν έχουν τρυπήσει. 

Θα ήταν καλό όμως στην αλλαγή να ξεπλυθούν και οι σωληνώσεις μαζί με τους συλλέκτες (με το λάστιχο στην εισαγωγή και μετά άδειασμα) και να γίνει αρχική πλήρωση με νερό (απιονισμένο κατά προτίμηση) και αντιψυκτικό.

Φροντίστε τώρα να αλλάζετε το ανόδιο κάθε 2 χρόνια, να αντέξει περισσότερο ο καινούργιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αγαπητά μέλη του φόρουμ. παρόλο που είχα κάνει μια έρευνα αρκετά καλή έκανα το λάθος να αγοράσω ηλιοακμή. τον 160λιτρων με επιλεκτικό συλλέκτη. δυστυχώς δεν έψαξα όλο το φόρουμ αλλωστε το θρεντ εχει γίνει τόσο μεγάλο. ωστόσο θέλοντας να βοηθήσω μερικούς που θα περάσουν απο δω θα σας έλεγα να μην το σκεφτεστε καν. και για να μη νομίσετε ότι κάνω αρνητική διαφήμιση μπορώ αν χρειαστεί να δώσω και την απόδειξη αγοράς. δυστυχώς όπως αναφέρεται και αλλου στο θρεντ δε ζεσταίνει το νερό. όποιος επιμένει καλή τύχη. και αν μάλιστα το σκεφτεστε σας πουλάω μισοτιμής τον δικό μου (έχει και εγγύηση 5 χρόνια 3 μέρες το έχω μόνο). πάρτε κάτι καλύτερο τότε αν έχετε τα χρήματα εγώ δεν τα είχα γιατί τα ήθελαν και μετρητά και έτσι μάλλον πέταξα 850 ευρώ

Επεξ/σία από peteran

Κι εγώ ηλιοακμή έχω κι έχω κάνει παράπονα για 2-3 πράγματα άλλα όχι για μειωμένη απόδοση. Μόλις βγει ο ήλιος αρχίζει αμεσως να ζεσταίνει το νερό και μέσα σε 3 ώρες μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος μπάνιο ακόμα κι αν έξω έχει 6 βαθμούς κελσίου και το νερό πριν βγει ο ήλιος ήταν παγωμένο..

αγαπητά μέλη του φόρουμ. παρόλο που είχα κάνει μια έρευνα αρκετά καλή έκανα το λάθος να αγοράσω ηλιοακμή. τον 160λιτρων με επιλεκτικό συλλέκτη. δυστυχώς δεν έψαξα όλο το φόρουμ αλλωστε το θρεντ εχει γίνει τόσο μεγάλο. ωστόσο θέλοντας να βοηθήσω μερικούς που θα περάσουν απο δω θα σας έλεγα να μην το σκεφτεστε καν. και για να μη νομίσετε ότι κάνω αρνητική διαφήμιση μπορώ αν χρειαστεί να δώσω και την απόδειξη αγοράς. δυστυχώς όπως αναφέρεται και αλλου στο θρεντ δε ζεσταίνει το νερό. όποιος επιμένει καλή τύχη. και αν μάλιστα το σκεφτεστε σας πουλάω μισοτιμής τον δικό μου (έχει και εγγύηση 5 χρόνια 3 μέρες το έχω μόνο). πάρτε μαλτέζο αν έχετε τα χρήματα εγώ δεν τα είχα γιατί τα ήθελε και μετρητά και έτσι μάλλον πέταξα 850 ευρώ

τι δεν ζεσταινει..? ανελυσε το λιγο.. και γιατι μαλτεζο? ειναι πιο ακριβος! το ενα λαθος μετα το αλλο.. εγω εχω 160λ γκαλς διπλης 3τ.μ επιλεκτικους και σκιζει.. αγορα 720ε! για τον ιδιο ο μαλτεζος θα ζηταει πολλα περισσοτερα..!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αγαπητά μέλη του φόρουμ. παρόλο που είχα κάνει μια έρευνα αρκετά καλή έκανα το λάθος να αγοράσω ηλιοακμή. τον 160λιτρων με επιλεκτικό συλλέκτη. δυστυχώς δεν έψαξα όλο το φόρουμ αλλωστε το θρεντ εχει γίνει τόσο μεγάλο. ωστόσο θέλοντας να βοηθήσω μερικούς που θα περάσουν απο δω θα σας έλεγα να μην το σκεφτεστε καν. και για να μη νομίσετε ότι κάνω αρνητική διαφήμιση μπορώ αν χρειαστεί να δώσω και την απόδειξη αγοράς. δυστυχώς όπως αναφέρεται και αλλου στο θρεντ δε ζεσταίνει το νερό. όποιος επιμένει καλή τύχη. και αν μάλιστα το σκεφτεστε σας πουλάω μισοτιμής τον δικό μου (έχει και εγγύηση 5 χρόνια 3 μέρες το έχω μόνο). πάρτε κάτι καλύτερο τότε αν έχετε τα χρήματα εγώ δεν τα είχα γιατί τα ήθελαν και μετρητά και έτσι μάλλον πέταξα 850 ευρώ

Έστω και άθελά σου, αυτή τη στιγμή κάνεις δυσφήμιση για την ηλιοακμή 

Οι 3 μέρες που τον έχεις δεν είναι επαρκής χρόνος για συμπεράσματα, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση όπως του michalisgr, πιο πριν.

Το έψαξες καθόλου;

Έχει βαρύνει πράγματι λίγο και νομίζω ότι οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν, κατεβάζω πρόταση στο σώμα:

"Ηλιακός θερμοσίφωνας 2.0" ε mods; :)

Ποιο θα είναι το όφελος; Πάλι δε θα πρέπει να διαβάσει κάποιος ολόκληρο το παλιό;

Απομάκρυνση των μη ουσιωδών ποστ χρειάζεται από αυτό, αλλά είναι δύσκολο.

Επεξ/σία από naive

βασικά να σας πω, ίσως έχει και πρόβλημα στην εγκατάσταση δεν ξέρω. πάντως για να μη λέτε, δυσφήμιση δεν θέλω να κάνω απλά αναφέρω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από το προϊόν. στο κατάστημα που το πήρα πήγα και τους είπα να πληρώσω την απεγκατάσταση και να έχω δηλαδή χάσει 200 ευρώ αλλά να το παρουν πίσω όπως είναι. μου είπε ότι ο ηλιακός δεν δουλευει το χειμώνα!! και ότι κάνει έξω κρύο και λογικό είναι να μην έχω ζεστό νερό. (τώρα αν σας δώσω και τα στοιχεία του καταστήματος παλι θα κάνω δυσφήμιση ;)

όσο για την άλλη μάρκα που λέτε ζητώ συγγνώμη που την ανέφερα, διόρθωσα το κείμενο και μπορείτε να τοκάνετε και όσοι απαντήσατε ώστε να μη φαίνεται η αρχική καταχώριση.

απλά την έχει και ο αδερφός μου και είχε καυτό νερό τις μέρες που εγώ δεν είχα καθόλου. σίγουρα υπάρχουν πολλές καλές εταιρίες και καλό θα ήταν να αναφέρει ο καθένας την εμπειρία του.

και δεν έχω συμφέρον να πω κατι για συγκεκριμένη εταιρία, απλά με αυτό που πήρα δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος και αν θέλει η συγκεκριμένη εταιρία ή κάποιος άλλος πληρωνω την απεγκατάσταση να μου δώσουν την υπόλοιπη αξία που πλήρωσα, και μάλιστα άμεσα που δεν είναι χρησιμοποιημένος.

εκτός αυτού είδα και ότι αλλοι παραπονούνται για τον ίδιο ηλιακό.

εχτές με διαστήματα συνεφιάς και ηλιοφάνεια αρκετή εγώ δεν είχα νερό ούτε για ένα άτομο να κάνει μπάνιο. ευτυχώς κράτησα τον ηλεκτρικό. θα περιμένω το καλοκαίρι να σας ενημερωσω πως τα παει. αν κάποιος ωστόσο θέλει με καλή έκπτωση να τον αγοράσει η προσφορά μου ισχύει.

peteran 

Αυτές τις μέρες κάνει κρύο, αλλά έχει ήλιο. Οπότε ο ηλιακός πρέπει να ζεσταίνει τη μέρα, αλλά μπορεί το νερό να μην παραμένει ζεστό μέχρι αργά το βράδυ ή το άλλο πρωί.

Επίσης, θέλει κανα δυο μέρες να σταθεροποιηθεί η λειτουργία του ηλιακού, ειδικά το χειμώνα.

Μήπως τραβάς όλη την ώρα να δεις αν ζεστάθηκε το νερό και τελικά το καταναλώνεις προτού ζεσταθεί;

Έχεις τσεκάρει αν καίνε οι σωλήνες που έρχονται από τους συλλέκτες στο βαρέλι και από το βαρέλι επιστρέφουν στους συλλέκτες το μεσημέρι; Μετά κοίτα την έξοδο του βαρελιού προς το σπίτι να δεις αν είναι καθόλου ζεστή και πες μας τα αποτελέσματα

Μπορεί να φταίει η εγκατάσταση του ηλιακού ή οι συνδέσεις που μεσολαβούν μέχρι το σπίτι.

Εξάντλησε πρώτα αυτά τα θέματα και μετά καταδικάζεις τον ηλιακό.

* Πώς επιλέγεις μεταξύ του ηλιακού και του ηλεκτρικού, από ποιον θα έρθει το νερό στη βρύση;

naive και λοιποί ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

βασικά επειδή μου το είπαν την πρώτη μέρα δε ζέστανε καθόλου. τη δευτερη ειχε φουλ ηλιο δεν τράβηξα καθόλου μέχρι τις 3.

οι σωλήνες απο το συλλέκτη στο βαρέλι είναι ζεστοί αλλά όχι καυτοί. αλλά αυτό δεν είναι του νερού η θερμοκρασία, επειδή είναι κλειστού κυκλώματος το νερό έχει πιο χαμηλή ακόμη θερμοκρασία από ότι του υγρού.

το αφήνω κάποιες ώρες και μετά τραβάω. σήμερα ζέστανε λίγο αλλά μόλις πλύνεις πχ 5 πιατα χωρίς μπανιο μετά παγώνει. επίσης μέχρι το βράδυ το νερό ακόμη και αν δεν τραβήξω είναι παγωμένο. πιστεύω ότι αυτό δείχνει πρόβλημα μόνωσης (του καζανιού οι σωλήνες είναι καλυμένοι, και απο τον τοίχο οι σωλήνες μου είπε και ο τεχνικός ο κατασκευαστής έχει κάνει καλη δουλειά είναι μέσα μονωμένες).

η επιλογή γίνεται με το να ανεβαίνω στην ταράτσα και να κλείνω τον ηλιακό από μια βάνα.

απο οτι μου ελεγε ο πωλητης όταν ξαναπήγα εμείς στο σπιτι δεν μας ζεσταίνει καθόλου νερό το χειμώνα εσυ αν εχεις χλιαρό μη μιλάς :fear: (πριν το παρω ελεγε και με συννεφια ο επιλεκτικός που αγοράζεις θα σου κανει ζεστο νερο)

οπότε περιμένουμε την άνοιξη

naive και λοιποί ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

βασικά επειδή μου το είπαν την πρώτη μέρα δε ζέστανε καθόλου. τη δευτερη ειχε φουλ ηλιο δεν τράβηξα καθόλου μέχρι τις 3.

οι σωλήνες απο το συλλέκτη στο βαρέλι είναι ζεστοί αλλά όχι καυτοί. αλλά αυτό δεν είναι του νερού η θερμοκρασία, επειδή είναι κλειστού κυκλώματος το νερό έχει πιο χαμηλή ακόμη θερμοκρασία από ότι του υγρού.

το αφήνω κάποιες ώρες και μετά τραβάω. σήμερα ζέστανε λίγο αλλά μόλις πλύνεις πχ 5 πιατα χωρίς μπανιο μετά παγώνει. επίσης μέχρι το βράδυ το νερό ακόμη και αν δεν τραβήξω είναι παγωμένο. πιστεύω ότι αυτό δείχνει πρόβλημα μόνωσης (του καζανιού οι σωλήνες είναι καλυμένοι, και απο τον τοίχο οι σωλήνες μου είπε και ο τεχνικός ο κατασκευαστής έχει κάνει καλη δουλειά είναι μέσα μονωμένες).

η επιλογή γίνεται με το να ανεβαίνω στην ταράτσα και να κλείνω τον ηλιακό από μια βάνα.

απο οτι μου ελεγε ο πωλητης όταν ξαναπήγα εμείς στο σπιτι δεν μας ζεσταίνει καθόλου νερό το χειμώνα εσυ αν εχεις χλιαρό μη μιλάς :fear: (πριν το παρω ελεγε και με συννεφια ο επιλεκτικός που αγοράζεις θα σου κανει ζεστο νερο)

οπότε περιμένουμε την άνοιξη

Σήμερα που είχε ήλιο, το νερό έπρεπε να ζεματάει (στην Αθήνα που βρίσκομαι τουλάχιστον). Φυσικά όταν έχει συννεφιά, κανένας δε ζεσταίνει, όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι παπατζής.

Επειδή λες ότι ανεβαίνει και κλείνεις μια βάνα στην ταράτσα, εσωτερικά δε χρειάζεται να ανοίξεις άλλη για τον ηλεκτρικό; 

Και όταν τραβάς από τον ηλιακό, δεν κλείνεις αντίστοιχη βάνα να απομονώσεις τον ηλεκτρικό;

Γιατί αν όχι, έχω μια υποψία ότι το νερό από τον ηλιακό σου ανακατεύεται με αυτό του ηλεκτρικού ή με κρύο. 

κλείνω μέσα στο σπίτι τη βάνα του ηλεκτρικού όταν ανοίγει ο ηλιακός, και ανάποδα. δηλαδή κλείνω την πάνω ανοίγω στο σπίτι τον ηλεκτρικό. και αν κλείσω ηλεκτρικό ανεβαίνω ταράτσα να ανοίξω την άλλη. ταράτσα πολυκατοικίας χωρίς κλίση. εγκατάσταση από "ειδικό" δεν έβαλα χέρι επίτηδες να μην πούνε χάνεις εγγύηση. μάλιστα ούτε με ρεύμα μου το σύνδεσαν λέγοντας ότι δεν γίνεται να εχεις και ηλεκτρικό μαζί. είπα αρχικά οκ. μετα ανοιξα τον πίνακα είδα εχει ξεχωριστα καλώδια ο ηλεκτρικός από τον ηλιακό και ήταν έτοιμες οι αναμονές του ηλεκτρικού. τους πήρα να ξαναέρθουν να συνδέσουν το ρεύμα. απλά οι "ειδικοί" που στέλνουν τα καταστήματα μόνο να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν στο μισάωρο. το πρόβλημα πιστεύω είναι ότι δεν ζεσταίνει πολύ και δεν κρατάει κιόλας καθόλου το νερό ακόμη και αν δεν το αναμίξεις. δηλαδή μόλις πέσει ο ήλιος παγώνει τελείως, προσωπικά πιστεύω έχει χαμηλή απόδοση και κακή μόνωση.

σου εχω στειλει π.μ

Ή πρεπει να συμπληρωσεις κ αλλο υγρο.Αλλα σιγουρα.καπου συναντα κρυο νερο και ζητωντας εσυ ζεστο τραβας και απο τα δυο.Τωρα αν λογω πιεσης ευνοειται το κρυο δεν εχεις ουτε καν χλιαρο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...