panosssss Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Από το λινκ που βάλατε: Αναφορά σε κείμενο Πρώτα - πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η κατασκευή συσκευών θέρμανσης ζεστού νερού χρήσης από γαλβανισμένη λαμαρίνα είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη, γιατί στις υψηλές θερμοκρασίες των ηλιακών το "γαλβάνι" κατά κάποιον τρόπο "λιώνει" και αναμιγνύεται με το νερό και του κλειστού κυκλώματος και του ανοικτού, με αποτέλεσμα να μολύνεται το νερό με χημικές ενώσεις με τις οποίες δεν θέλετε να έχετε καμία σχέση. Οι ηλιακοί με γαλβανιζέ μπόιλερ π.χ. που αναφέρατε παραπάνω, δεν ικανοποιούν τους περιορισμούς αυτούς, αφού το γαλβανιζέ δοχείο είναι γνωστό ότι είναι ακατάλληλο για την υγεία μας και ότι δεν αντέχει στις θερμοκρασίες του ζεστού νερού. Οπότε απορρίπτεται το γαλβανιζέ και πάω αποκλειστικά σε μια από τις επιλογές με Glass. Αυτός που 'κερδάει' μέχρι στιγμής είναι ο Sonne Glass 160lt/2.4m² phaethon, 5 έτη εγγύηση στα 594€ ... (σε ένα μαγαζί με Calpak ο πωλητής υπονόησε ότι οι φθηνότεροι του Calpak (π.χ. οι Sonne λέω εγώ) έχουν πάχος στο υλικό του μπόιλερ 1,5mm, ενώ ο Calpak έχει 2,5mm. Ξέρετε κάτι σχετικό;) Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από panosssss 1
fredd0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, panosssss είπε (σε ένα μαγαζί με Calpak ο πωλητής υπονόησε ότι οι φθηνότεροι του Calpak (π.χ. οι Sonne λέω εγώ) έχουν πάχος στο υλικό του μπόιλερ 1,5mm, ενώ ο Calpak έχει 2,5mm. Ξέρετε κάτι σχετικό;) μεγαλη pootana ο πωλητης ... ολοι (οι 'επωνυμοι', νομπελ, σοννε κλπ) εχουν 3mm παχος στο δοχειο και 1.5mm στον μανδυα. H Calpak εχει 2.5mm στο δοχειο (λεπτοτερο δηλαδη) και 1.5mm στο μανδυα. Κοινως σε κοροιδευε ο πωλητης. 1 1
panosssss Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Επίσης ο ίδιος πωλητής μου είπε ότι υπάρχουν διάφορες ποιότητες Glass και κάποιοι απλά περνάνε μια βαφή που τη βαφτίζουν Glass ενώ δεν είναι... Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, o Calpak και είναι Glass και είναι και καλής ποιότητας Glass...
Devotee Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panosssss είπε Επίσης ο ίδιος πωλητής μου είπε ότι υπάρχουν διάφορες ποιότητες Glass και κάποιοι απλά περνάνε μια βαφή που τη βαφτίζουν Glass ενώ δεν είναι... Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, o Calpak και είναι Glass και είναι και καλής ποιότητας Glass... "Άν δε παινέψεις το σπίτι σου,θα πέσει να σε πλακώσει"!!😉 Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2018 από Devotee 1
maneni Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 πες του πωλητη οτι εκτος απο ποιοτητα (που αμφιβαλλω αν εχει κατι παραπανω) θελουμε και αποδοση. Οταν λοιπον το καταφερουν αυτο το συζηταμε για το αν αξιζουν τα λεφτα που ζητανε. Προς το παρον ας μειωσουν τις τιμες κατα τουλαχιστον 40% για να μπει στον "χαρτη" τον προς επιλογη ηλιακων.... 2
panosssss Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κι ενώ είχα αποφασίσει για τον Sonne που αναφέρω πιο πάνω...προκύπτει: SOL Violaris 160lt/2.5m² στα 489€! Μια διαφορά που βλέπω είναι ότι ο συλλέκτης δεν είναι phaethon... Τι λέτε; Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από panosssss
makevius Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Φίλε μου όλοι αυτοί που αναφέρεις έχουν ¨ένα¨ όνομα στην αγορά. Δεν θα δείς τραγικές διαφορές μεταξύ τους. Πάρε όποιον σηκώνει η τσέπη σου , κάντου μια σωστή συντήρηση κάθε 2-3 χρόνια σκέπαζε τον και σε ενα ποσοστό τον συλλέκτη το καλοκαίρι και θα τον έχεις για χρόνια. 1
papoys1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, panosssss είπε Κι ενώ είχα αποφασίσει για τον Sonne που αναφέρω πιο πάνω...προκύπτει: SOL Violaris 160l/2.5m² στα 489€! Μια διαφορά που βλέπω είναι ότι ο συλλέκτης δεν είναι phaethon... Τι λέτε; Έναν παρόμοιο 160 λίτρων αλλά με καθρέπτη 2 τ.μ. έχω πάρει από leroy με την ίδια εγγύηση πριν 1,5 χρόνο σε προσφορά με 379 και πάει σφαίρα μέχρι τώρα.Όταν λέμε ζεματάταγε το νερό και με τον προχτεσινό ήλιο.Τώρα τους έχει στα 400. Σιγά μη μπω σε δημοπρασία τιμών και ηλιακών ακούγοντας το κοντό και το μακρύ του κάθε πωλητή που όσο πιο ψηλά σε πάει τόσα πιο πολλά θα κονομήσει. 1 1
panosssss Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Τελικά έκλεισα τον SOL Violaris στα 489€. Συν 100€ εγκατάσταση - αντικατάσταση του παλιού. (τιμές με ΦΠΑ) 3
papoys1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Μια χαρά είναι θα τον ευχαριστηθείς και δεν θα τον έχεις χρυσοπληρώσει.
gia_nnis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, panosssss είπε Τελικά έκλεισα τον SOL Violaris στα 489€. Συν 100€ εγκατάσταση - αντικατάσταση του παλιού. (τιμές με ΦΠΑ) Με τον navi ποσο θα σου πηγαινε?
panosssss Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ρώτησα. (νομίζω η ακριβή σειρά σειρά φοράει Navi συλλέκτες και η φτηνή σειρά, η EnergyPro, φοράει Energy συλλέκτες; ) Δεν ξέρω αν γίνεται να πάρεις κάποιον EnergyPro με Navi συλλέκτη, δεν αποκλείεται. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2018 από panosssss
Panleon Pik Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Στις 10/10/2012 στις 5:02 ΜΜ, user789 είπε δες προηγουμενα σχολια και δικα μου αλλα και απο αλλους , θα βοηθηθεις. το 2005 έβαλα ένα Ηλιακό θερμοσίφωνα STIBELTHERM 160 lt τον Νοέμβριο του 2011 τρύπησε, η εγγύηση ήταν 5ετής ο εδώ αντιπρόσωπος μου είπε όπως και το συνεργείο του ότι τάχα δεν τους έιχε ξανατύχει κλπ, ως αφελής πείσθηκα και δέχθηκα να βάλω πάλι STIBELTHERM 160 lt. Τώρα μετά 7 χρόνια έχει τρυπήσει στο ίδιο σημείο στην εξαγωγή του ζεστού νερού, επικοινώνησα πάλι με τον προμηθευτή/κατασκευαστή ο οποίος άνθρωπος έδειξε πλήρη κατανόηση αλλά δυστηχώς δεν μπορεί να κάνει τιποτε άλλο απο μία μικρή (ασημαντη....) 'εκπωση της τάξης των 30 ευρώ.. Υστερα απο τα παραπάνω οπου ακούτε STIBELTHERM τρέχτε μακριά ... ΠΟΛΥΥΥΥ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ.....! 1
fredd0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Panleon Pik είπε το 2005 έβαλα ένα Ηλιακό θερμοσίφωνα STIBELTHERM 160 lt τον Νοέμβριο του 2011 τρύπησε, η εγγύηση ήταν 5ετής ο εδώ αντιπρόσωπος μου είπε όπως και το συνεργείο του ότι τάχα δεν τους έιχε ξανατύχει κλπ, ως αφελής πείσθηκα και δέχθηκα να βάλω πάλι STIBELTHERM 160 lt. Τώρα μετά 7 χρόνια έχει τρυπήσει στο ίδιο σημείο στην εξαγωγή του ζεστού νερού, επικοινώνησα πάλι με τον προμηθευτή/κατασκευαστή ο οποίος άνθρωπος έδειξε πλήρη κατανόηση αλλά δυστηχώς δεν μπορεί να κάνει τιποτε άλλο απο μία μικρή (ασημαντη....) 'εκπωση της τάξης των 30 ευρώ.. Υστερα απο τα παραπάνω οπου ακούτε STIBELTHERM τρέχτε μακριά ... ΠΟΛΥΥΥΥ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ.....! αυτα ειναι φασον ηλιακοι ... ενας εχει 'αγορασει' 2-3 γνωστα brand name του παρελθοντος (φυρογενης, stiebel κλπ) και πουλαει οτιναναι φασον ηλιακα ... γιαυτο σας λεμε να αποφευγετε τα φασον. 2
NEWton75 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Πολλές εταιρείες (εμπορικές κυρίως) πουλάνε στην λιανική χρησιμοποιώντας την δική τους φίρμα. Αυτό τους επιτρέπει κυρίως να αλλάζουν προμηθευτή χωρίς να έχουν κάποιο σημαντικό κόστος αλλά και να διαχειρίζονται καλύτερα το brand που παρέχουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις