Προς το περιεχόμενο

Σαν νεος και εγω....

Thresher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την προηγουμενη εβδομαδα απεκτησα ενα mini 1.25 και ευχαριστω τον φιλο Snollygoster. Λογω εορτων εχω ασχοληθει το πολυ μια ωρα μαζι του και εχω καποιες αποριες....

Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστιμενος απο την πρωτη εικονα. Πηδηξα στο Mac απο το Linux και εχω καποιες σχετικα αποριες.

1) Εχει command line κατι που το θεωρω απαραιτητο για *nix os?

2) Πως ειναι η δομη των φακελων ( /,var,boot, ktl...) ?

3) Ειναι τοσο ΠΑΝευκολο οσο φαινεται?

4) Καποιο tutorial για αρχη με το tiger?

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την προηγουμενη εβδομαδα απεκτησα ενα mini 1.25 και ευχαριστω τον φιλο Snollygoster. Λογω εορτων εχω ασχοληθει το πολυ μια ωρα μαζι του και εχω καποιες αποριες....

Σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστιμενος απο την πρωτη εικονα. Πηδηξα στο Mac απο το Linux και εχω καποιες σχετικα αποριες.

1) Εχει command line κατι που το θεωρω απαραιτητο για *nix os?

2) Πως ειναι η δομη των φακελων ( /' date='var,boot, ktl...) ?

3) Ειναι τοσο ΠΑΝευκολο οσο φαινεται?

4) Καποιο tutorial για αρχη με το tiger?

Ευχαριστω.[/quote']

Να απαντήσω πρώτος λοιπόν, πρώτα απ' όλα καλορίζικο.

1) Στα Application - Utilties - Terminal

2) Όπως στα περισσότερα *nix λειτουργικά αλλά δεν θα σε απάσχολήσει πολύ. Το λειτουργικό είναι στο /System/Library και μετά έχει και σκέτο /Library και το /Users που έχει τα user directories.

3) ΝΑΙ

4) Πολύ απλά στo Support της Apple έχει tutorials για τα πάντα, όπως και το ίδιο το help του OSX είναι πολύ καλό.

Για να δείς την πλήρη δομή των αρχείων/φακέλων μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα σαν το TinkerTool ή να το δείς κατευθείαν μέσα απο το terminal.

Όσο για βοήθεια, έχεις τα manual απο το terminal (man [command]) ή τη βοήθεια του ίδιου του MacOS που είναι αναλυτικότατη.

Καλορίζικο!

Ακομη το παιδευω...

Εχω ενα mini 1.25 και μου φαινεται οπως ειπα και πιο πανω ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ...

Τελικα με την κονσολα ολα καλα αρχιζω να καταλαβαινω τι παιζει.

Αλλα συγνωμη που θα το πω αλλα το Linux ειναι Linux :)

Ακομη το παιδευω...

Εχω ενα mini 1.25 και μου φαινεται οπως ειπα και πιο πανω ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ...

Τελικα με την κονσολα ολα καλα αρχιζω να καταλαβαινω τι παιζει.

Αλλα συγνωμη που θα το πω αλλα το Linux ειναι Linux :)

Μη λες τέτοια πράγματα εδώ μέσα θα στο πάρω πίσω το mini :mrgreen:

Αν σου αρέσει τόσο πολύ το Linux, μάθε οτι υπάρχει και linux για τα μηχανήματα της Apple. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αν παίζει σε MacIntel (που μάλλον δεν θα παίζει) αλλά αργά η γρήγορα θα βγεί μια διανομή και για αυτή τη πλατφόρμα.

Εώς τότε: Enjoy your Mac!

Αν θυμαμαι καλα, υπαρχει και εκδοση linux για mac-intel.

Κάτι έχω ξανακούσει αλλά δεν έχω κάτι χειροπιαστό ακόμα.

Υπάρχει βέβαια το παρακάτω project http://www.mactel-linux.org αλλά δεν είναι εγκαταστάσημη έκδοση καθώς θέλει πολύ κονσόλα.

Δε θυμαμαι τι και πως, αλλα καπου ειχε παρει το ματι μου κατι για Linux σε Mac-intel. Δεν εδωσα και πολυ σημασια, αφου υπερκαλυπτομαι με το MacOS (πως θα μπορουσα να μην ειμαι ικανοποιημενος, αλλωστε).

Σε καμια περιπτωση δεν θα βαλω στο mini μου linux. Ολο και καλυτερα με το mini ειμαι παρα πολυ ενθουσιασμενος με την εμφανιση του και το ποσο αθορυβο ειναι.

... του και το ποσο αθορυβο ειναι.

Τις πρώτες μέρες που έιχα το mini στο σπίτι, το είχα βάλει ακριβώς δίπλα στο PC (στο οποίο έχω πετάξει αρκετά φράγκα για να το κάνω "αθόρυβο") και τα άναβα εκ περιτροπής για να ακούω απο τη μιά την κόλαση του "αθόρυβου" PC μου και απο την άλλη το ελάχιστο γρατσούνισμα του 2,5" δίσκου του mini.

Φυσικά δεν χρειάζεται να πώ ποιο είναι αυτό που έχει πάρει το ρόλο του 24ωρου downloader!

Σκεφτομαι να κανω overclocking το mini μου και να του βαλω και μια μνημη 1gb. Προφανος θα το εχει κανει καποιος. Απο πλευρας θερμοκρασιας πως παει? Αξιζει η θα εχει μια πολυ μικρη διαφορα?

Εχω G4 1.25,512ram

Διαφορα στις επιδοσεις εχει αισθητη η εχει αλλα οχι και τοσο?

Αξιζει να το κανω?

georgeadams: Ποια μνημη εχεις? Καποιος μου ειπε οτι μερικες βγαζουν προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...