Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για αντικατάσταση καμένης Μ/Β

angelheart.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Fellow Insomniacs...

Πρίν από ~20 ήμέρες αγόρασα ένα μικρό PCάκι για να το κάνω download PC. Είχε μια Μ/Β microATX (μάλλον jetway), ΡΙΙΙ700 Celeron, 256Mb, 10G WD κτλ. Το σχέδιο ήταν να αποκτηθεί ενα μικρό που και αθόρυβο να είναι, και μικρή κατανάλωση ρεύματος να κάνει (700 Celeron ~ 20-25 Watt) επειδή θα ήταν ανοιχτο 24/7/365.

Μόλις το PCάκι μπήκε στην πρίζα κάηκε η Μ/Β (συγκεκριμένα 3 πυκνωτές, σύμφωνα με τον τεχνικό που είναι έμπειρος και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητώ - είναι φιλαράκι και δεν "βγάζει" από εμένα). Η ουσία είναι οτι η μαμίσια Μ/Β καπούτ....

Το θέμα είναι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ;

α. Ψάχνουμε να βρούμε άλλη Μ/Β MicroATX για ΡΙΙΙ 700 Celeron ; Το έκανα. Τίποτα στο flea (Μάλλον, υπήρχε μία αλλα ο πωλητής ΔΕΝ απάντησε σε κανάνα από τα email που του έστειλα) Έβαλα και εδώ αγγελία. Τίποτα.

β. Ψάχνουμε άλλη Μ/Β όχι microΑΤΧ. Θέλει όμως και αλλαγή κουτί, που σημαίνει μεγαλύτερος όγκος άρα χάνουμε ήδη το πλεονέκτημα του μικρού όγκου. Μάλλον όχι...

γ. Αγορά καινούριας microΑΤΧ. Όσες βρήκα είναι φυσικά με τα καινούρια chipset (άντε και το 865) που σημαίνει Prescott ή Northwood. Πάει η χαμηλή κατανάλωση...

δ. Υπάρχει μία Μ/Β για Mobile Pentium και συγκεκριμένα αυτή : http:// http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523493

αλλά 214 ? + αγορά cpu + διάφορα. Πολλά ρε παιδιά για download-ήρι. (πώς λέμε τρεχαντήρι ;-))

Anyway. Ως εδώ το πήγα εγώ. Ακούω προτάσεις

Σίμος

Δημοσ.

Αν σε παίρνει πάρε μια βόλτα διάφορα καταστήματα και ρώτα αν έχουν τίποτα παλιό μεταχειρισμένο που να σου κάνει...

Αλλά ψάχνεις κάτι ψιλοπερίεργο και είναι σχετικά απίθανο αυτό.

Oπότε κοίτα για αγορά άλλου μπόρντ (κανονικού ΑΤΧ) και άντε να πάρεις και κανένα κουτί σκέτο φθηνό, όλα τα άλλα παραμένουν ως έχουν.

Αν βέβαια πιάνουν τα χέρια σου παίζουν και διάφορες λύσεις του στύλ χύμα στο κύμα ή μέσα σε κανένα χαρτόκουτο και θα είσαι μια χαρά και έτσι. ;)

Δημοσ.

ΚΟΥΤΙ INNOVATOR MIDI TOWER 250W ΜΑΥΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 38?

ASROCK 775VM800 51,83?

INTEL CELERON PRESCOTT 326 - 2.53GHZ LGA775 - 533 - BOX 66,00?

TWINMOS M2G9I08A-MK DIMM DDR 256MB PC3200 (400MHZ) 22,00?

Σύνολο 177,83? (Ελπίζω να μη ξέχασα κάτι! :mrgreen: )

Το κουτί περιλαμβάνει τροφοδοτικό και η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στη μητρική, για σκληρό χρησιμοποιείς τον σκληρό που ήδη έχεις.

Για κατανάλωση, δεν έχει τόσο χαμηλή όσο θα ήθελες, αλλά το να έχεις μια λάμπα αναμμένη δεν νομίζω ότι είναι υπερβολική κατανάλωση.

Τώρα για το θέμα θορύβου, δεν ξέρω αν θα είναι αρκετά αθόρυβος η όχι, μπορείς να ζητήσεις γνώμες. Αν πάντως δεν είναι σε επιτρεπτά επίπεδα για εσένα, υπολόγισε 25-30? παραπάνω και για μια ψύκτρα.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για όλες τις απαντήσεις

@dpolal2 Δεν πρέπει να είναι τόοοοσο ψιλοπερίεργο αλλά όπως και να το κάνουμε δεν πουλιέται και παντού...

@Sakis79 δεν έκανα σύνθεση καινούριου λόγω κατανάλωσης/θορύβου

@Narayan Κοίταξα και στο ocs. Δεν το είχα γράψει (Sorry...).Αλλά δεν είχα δεί κάτι. Σε ποιά αναφέρεσαι ;

Δημοσ.

Kαλά μην εναποθέτεις και πολλές ελπίδες στο OCS.

Έχει πολύύύύ καιρό να ανανεώσει το site του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...