Προς το περιεχόμενο

Defrag issues...

geokok1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτες τις μερες εκανα φορματ και αυτην την στιγμη το συστημα ειναι σχετικα "γυμνο" εχοντας βαλει λιγες μονο εφαρμογες (avg, zone alarm, norton ghost το οποιο εβγαλα).

Εχω θεσει virtual mem = 2500 mb σταθερο για το partition c αμεσως μετα την εγκατασταση των win.

Με το defrag των win το partition αυτο αν και στο γραφημα εχει καλη εικονα (δυο πρασινα τμηματα και ολα τα αλλα μπλε με αρκετη συνοχη) η αναφορα λεει πως πρεπει να κανω defrag.

Μαλιστα το ποσοστο κατακερματισμου φθανει το 21% το οποιο προκαλειται νομιζω απο το 41% των κατακερματισμενων αρχειων που αναφερει. Αυτα ως επι το πλειστων ειναι πολυ μικρα αρχεια απο οτι βλεπω στο προγραμμα και κυριως temp files και καταχωρησεις της registry.

Οσες φορες και να κανω defrag το ζητημα παραμενει ως εχει.

Δοκιμασα και το contig+power defragmenter αλλα αν και φανηκε να μεταφερει αρχεια το defrag των windows εξακολουθει να αναφερει μια απο τα ιδια.

Να πω πως το partition d που εχει δεδομενα ειναι μια χαρα.

Μπορει το θεμα αυτο να οφειλεται στο οτι η εγκατασταση ειναι φρεσκια με πολλα μικρα αρχεια?? Δηλαδη αν ειχα βαλει πχ προγραμματα μεγαλου ογκου θα εξαφανιζοταν το προβλημα απο την στατιστικη μειωση του ποσοστου???

Καμια αλλη ιδεα???

Δημοσ.
To filesystem twn windows petaei ta arxeia o' date='pou na nai.

Bale ena [b']Diskeeper [/b]kai tha deis (ultrex)... Se kathe lousimo

είναι δωρεάν αυτό?

έχω διαβάσει πως το perfect disk 7 είναι παρα πολυ καλο αλλα

δεν θέλω να πληρωσω για προγραμμα defrag.

Δημοσ.

Δωρεάν δεν είναι .. μόνο αν στο φέρει ο 'θείος'. Btw, μήπως πρέπει να μειώσεις το μέγεθος της virtual? (άσχετο με το defrag).

Δημοσ.

για την virtual ξερω πως το προτεινομενο μεγεθος ειναι 1,5-3 φορες το μεγεθος της ram (1gb ). Οποτε για να είμαι μεσα εβαλα Χ2,5.

Γιατί??Πειράζει να είναι τόσο μεγάλη?? (ο χώρος δεν με νοιάζει).

Καμία αλλή λύση defrag αξιολογη και τσαμπέ??

Δημοσ.

Για virtual δεν είναι θέμα χώρου αλλά απόδοσης. Άλλοι με 1 giga έχουν βγάλει τελείως την virtual.. δες σε ανάλογα posts. Για τζαμπε δεν ξέρω..

Δημοσ.

εχω την εντυπωση πως οση ram και να εχεις το λειτουργικο παντα φορτώνει καποια πραγματα στην virtual εκτος και αν την βγαλεις τελειως που δεν σκοπευω να κανω. Απλα διαβαζοντας για το ποσοστο (χ1,5-χ3) και εχοντας ως δεδομενο πως το συστημα ετσι κι αλλιως θα φορτωνει πραγματα εκει ας παρω χ2,5 μπας, λεω μπας, και χρειαστει παραπανω σε κατι (εξαιρετικα χλωμο το ξερω). Παντως δεν οσο φορτωνε με αυτοματο που την ειχε στο 1.5 gb τοσο περιπου φορτωνει και τωρα, ισως και λιγο λιγοτερο (γυρω στα 290 mb τωρα).

Αν καποιος ξερει και μπορει να πει με βεβαιοτητα ποση να θεσω (δεν την βγαζω off ολη το λεω απο τωρα) ας πει.

Επισης κατεβασα την δοκιμαστικη εκδοση του perfect disk 7 ....αλλο πραγμα....το προγραμμα το κατεχει το θεμα χαλαρα....

Δημοσ.

Ρε παιδιά το ξέρω ότι έχει συζητηθεί πολύ το θέμα αλλα θα ρωτήσω γιατί θέλω μια συγκεκριμένη γνώμη.

Ο σκληρός φαίνεται να δουλεύει συνέχεια (εντάξει οταν κάνω βιντεκλήση απο msn πες αλλά και με απλό χάζεμα στον firefox?????).

Μπορεί να φταίει το ποσο της virtual mem που έχω θέσει στα 2.5 gb (έχω 1 gb ram και ένα σκληρό).

Μπορεί να φταίει που η μνημη βρκεται μονοκοματη σε ενα και μοναδικο block στον δισκο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...