Προς το περιεχόμενο

Πως συνδέεται το laptop στο internet?

georgepre10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοείς μακριά από το σπίτι σου ε? Τώρα έχει αρχίσει ή θα αρχίσει να προσφέρονται υπηρεσίες wiMaX. Έτσι με κάποια συνδρομή θα μπορείς να μπαίνεις ασύρματα από όπου θες. Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Prwton xreiazese ena access point kai an to laptop soy den exei enswmatomenh wirlless network card na pareis kai na toy baleis mia pcmcia wirlless network card.Deyterwn,apo oso gnwrizw den boreis na eisai polu makria apo to spiti soy.Gia e3w:to poly 35m,kai gia mesa sto spiti,an pernai mesa apo toixoys:to poly 20m.Oti exw 3exasei na pw na to syblyrosoyn kai oi alloi.:) :)

Δημοσ.

Καταρχήν συνονόματε χρόνια πολλά!

Αν είσαι μέσα στο range που προσφέρει το ασύρματο δίκτυο σου (wireless router) τότε μπορείς να έχεις και στο αυτοκίνητο σου. π.χ. εάν έχεις μονοκατοικία κ θες να είσαι με το laptop στο garage.

Σχετικά με τα ασύρματα δίκτυα ακόμα είναι σε επίπεδο ανάπτυξης κ δεν νομίζω να είναι δυνατόν να έχεις internet εν κινήσει παρά μόνο σε συγκεκριμένα σταθερά σημεία (π.χ. μέσω wireless να μπαίνεις internet από το ξενοδοχείο σου ή από την καφετέρια που θα πίνεις τον καφέ σου) από τη στιγμή που υποστηρίζεται από τα σημεία αυτά!

Δημοσ.

Απο το σπιτι σου, αν δεν εισαι διατεθειμενος να κανεις ενα δικτυο μεταξυ του desktop και του laptop, πραγμα το οποιο απλα το αναφερω πληροφοριακα γιατι μιλησες για ασυρματο internet, τοτε τα παιδια παραπανω σε καλυψαν. Πρεπει αρχικα να εχεις ενα wi-fi ασυρματο router και επειτα αν το laptop σου δεν εχει ενσωματωμενη κεραια wi-fi, καλη ιδεα θα ηταν να παρεις μια σε θυρα pcmcia για να κανεις τη δουλεια σου. Το wi-fi εχει ονομαστικη εμβελεια σε ευθεια και χωρις εμποδια 100 μετρα. Παντα ομως θα χανεις αφου παρεμβαλεται μπετο μιας και μιλαμε για το σπιτι σου. Οποτε θα εχεις σιγουρα ασυρματη καλυψη εντος του σπιτιου σου και για καποια μετρα (αναλογα την περιπτωση) εξω απο αυτο. Ποτε δε θα εχεις για παραπανω απο 100 μετρα μακρια (κι αυτο θα το ειχες αν ζουσες σε μια αλανα χωρις τοιχους!). Οσο για το wi-max, προσωπικα πιστευω πως θα ειναι επανασταση. Το θεμα ειναι να μη μας πιουν το αιμα στα λεφτα οι Providers.

Πιο συγκεκριμενα wi-max οριζεται ως εξης:

Τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης η οποία λειτουργεί με παρεμφερή τρόπο με το Wi-Fi, ωστόσο με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια. Συγκεκριμένα, ενώ το Wi-Fi εξασφαλίζει εμβέλεια επικοινωνίας μέχρι 100 μέτρα, το WiMax φθάνει τα 35 χιλιόμετρα ή και παραπάνω.

Οποιος θελει να διαβασει παραπανω (το προτεινω ανεπιφυλακτα, τα προτερρηματα που εχει η συγκεκριμενη τεχνολογια ειναι πολυ ενδιαφεροντα) ας ριξει μια ματια εδω: http://www.techteam.gr/wiki/WiMAX

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και σε εσένα! Δυστυχώς βρισκόμαστε πολύ πίσω ακόμα και θα αργήσει να έρθει wimax για να οδηγάει ο daddy και εγώ να είμαι πίσω και να σερφάρω :(

Δημοσ.

Κατ'αρχην χρονια πολλα σε ολους, συγγνωμη που δεν τα ειπα πριν, αφαιρεθηκα διαβαζοντας το thread. Ωσπου να ερθει και να ειναι προσιτο το wi-max, μαλλον θα οδηγας ο ιδιος αντι για τον μπαμπα σου!

Δημοσ.

Paidia,an den kanw la8os den einai aparethto na exei wi-fi asyrmato router,alla me ena access point ,poy 8a pataei panw ston router ,pisteyw pws 8a einai yperkalymenos,mesa sto spiti.An den exei agorasei,omws tpt akomh kalo 8a htan na parei enan wi-fi router:)

Δημοσ.
Χρόνια πολλά και σε εσένα! Δυστυχώς βρισκόμαστε πολύ πίσω ακόμα και θα αργήσει να έρθει wimax για να οδηγάει ο daddy και εγώ να είμαι πίσω και να σερφάρω :(

Πρίν από έναν μήνα σε επαγγελματικό ταξίδι στην Σύρο δοκίμασα την 3G/GPRS Vodaphone κάρτα μέσα από το πλοίο για πρόσβαση στο ίντερνετ...

Παρόλο που σε ολόκληρη την διαδρομή έχεις καλή κάλυψη η απόδοση ήταν το λιγότερο απογοητευτική... :(

Δεν κόπηκε η σύνδεση βέβαια αλλά μερικές φορές νόμιζες ότι έπεφτε στα 14400.

Ήταν πίκρα. :?

Το Wιmax θεωρητικά θα είναι ταχύτερο/καλύτερο αλλά με την μορφολογία του εδάφους που έχουμε νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολη η οποιαδήποτε προσπάθεια υλοποίησης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...