geokok1981 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 ρε παιδια πριν απο καιρο (κατι χρονια βασικα) ειχα δει σε ενα περιοδικο μια πολυ ωραια βαση που ηταν βασικα ενα πτυσσομενο μεταλλικο Χ το οποιο και καλα ηταν απο θερμοαπαγωγιμο υλικο και σηκωνε το laptop ψηλοτερα αλλα δεν μπορω να την βρω ουτε θυμαμαι το ονομα της.... ξερει κανεις κατι για αυτο ή κατι παρομοιο?? Γιατί διάβασα τις προτάσεις ενος moderator σε αλλο thread πως καλο είναι να μην παιρνει ρευμα η βαση απο την usb και τωρα ψαχνω για κατι fanless που θα ειναι και πιο αθορυβο...πιστευω πως λιγο σηκωμα απο το τραπεζι θα κανει διαφορα αλλα δεν θελω και κατι προχειρο πχ να βαλω θηκες cd απο κατω
Bakxos Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 se poio thread to diavases? pes mas kai emas na doume
geokok1981 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 το thread είναι : http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=36336&highlight=akasa και αναφέρομαι στο post του klg απο το adslgr.com. τελικά μάλλον πατέντα με θηκες cd θα κάνω. Κόλλησα και λίγο χαρτόνι στην κάτω επιφάνεια για να μην γλυστράνε στο τραπέζι. Με το HDD Life είχα θερμοκρασία 60 C . Μόλις το....στήσω θα αναφέρω νέα μέτρηση να δουμε αν κάνει τίποτα. Λοιπόν το έκανα. Πρό....βάσης θερμοκρασια σκληρού 61 βαθμοί Με την βαση : λιγο μετά την εκκίνηση σταθεροποιείται στους 56 Ενημέρωση : ....τελικά σκαρφάλωσε στους 59.....αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο δίσκος μου δουλεύει συνέχεια ακομά και με τον firefox μονο...καμια ιδέα? τελικά....εξηντάρησε.......αχ.....τσαμπα οι πατεντες... Τελική αναφορα : 59 βαθμοι...ε ενταξει και 2 βαθμοι κατω κατι ειναι......ή μηπως δεν είναι? Οι μετρήσεις έγιναν με παρόμοιες εργασίες να τρέχουν και τις δύο φόρες. Νομίζω είναι μια συμπαθητική διαφορά
apaixtos Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 phra th vash akasa apo e-shop.egalh diafora sthn thermokrasia tou sklirou.mexri kai 10 vathmous?thn eleksa me polla programata kai ola edeixnan thn idia metrisi.se cpu kapou 5 vathmous diafora.einai apo alouminio,arketa omorfi kai poiotikh.den akougetai idiaitera kai poli kaliterh apo tou plaisiou me ta 15 eurw,epipleon to pliktrologio den einai zesto opws paliotera.einai poli pio upoferto gia na to xrisimopieis poli wra.thn theorw poli kali epilogh...
geokok1981 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 @apaixtos και με τον κινδυνο που υποστηρίζουν καποιοι πως υπαρχει για τροφοδοσια απο usb??? ξερει κανεις ρε παιδια πατεντα να την γυρισουμε σε τροφοδοσια απο πριζα γιατι δεν τα κατεχω πολυ τα ηλεκτρολογικα. οποιος γνωριζει ας πει τι χρειαζεται.
teo18480 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 kalhmera paidia kai xronia polla kala xrisotygenna se oloys kai kalh xronia exw parei kai egw mia bash gia ton laptop mou kai thn xrhsimopoiw edw kai 10 meres .einai h zalman kataplhktikh foberh apagwgh thermothtas.shmera sth douleia mou eipe ena paidi omws pou psaxnei gia vash kai exei laptop pws tou eipe enas gnwstos tou oti oi vaseis mporei na kapsoun thn motherboard giati dinei to laptop perissotero reuma apo oti exei programmatistei na dinei.xerete tipota gi'auto to thema?mhpws to reuma pou dinei einai elaxisto kai na mhn anyshxw?help
skiabox Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Για 17αρι wide screen ποια βαση προτεινετε?
kpartsi Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 kalhmera paidia kai xronia polla kala xrisotygenna se oloys kai kalh xroniaexw parei kai egw mia bash gia ton laptop mou kai thn xrhsimopoiw edw kai 10 meres .einai h zalman kataplhktikh foberh apagwgh thermothtas.shmera sth douleia mou eipe ena paidi omws pou psaxnei gia vash kai exei laptop pws tou eipe enas gnwstos tou oti oi vaseis mporei na kapsoun thn motherboard giati dinei to laptop perissotero reuma apo oti exei programmatistei na dinei.xerete tipota gi'auto to thema?mhpws to reuma pou dinei einai elaxisto kai na mhn anyshxw?help Η ΜΒ δίνει μέσω της θύρας usb γύρω στο 0.5 Watt ρεύμα στις συσκευές συνδεδεμένες ικανές να λειτουργήσουν με τόσο λίγο ρεύμα και που δεν έχουν δικιά τους τροφοδοσία (π.χ εξωτερικοί σκληροί 2.5'', βάση με ανεμιστήρες κτλ.). Το γεγονός ότι μπορεί να καεί η ΜΒ λόγω της συνεχόμενης και παρατεταμένης στο χρόνο τροφοδοσίας ρεύματος στις εξωτερικές συσκευές είναι αλήθεια. Πρόκειται βέβαια για ένα όχι πολύ συχνό φαινόμενο αλλά μπορεί να συμβεί. Εγώ για αυτό τον λόγο αγόρασα ένα εξωτερικό hub usb με δική του τροφοδοσία ώστε να μην τραβάει ρεύμα από την μητρική. Ταυτόχρονα χρησιμοποιώ το ίδιο hub για να φορτίζω και τις ασύρματες συσκευές που έχω (πληκτρολόγιο και ποντίκι επαναφορτιζόμενα) και το mp3 player.
nobleman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 kalhmera paidia kai xronia polla kala xrisotygenna se oloys kai kalh xroniaexw parei kai egw mia bash gia ton laptop mou kai thn xrhsimopoiw edw kai 10 meres .einai h zalman kataplhktikh foberh apagwgh thermothtas.shmera sth douleia mou eipe ena paidi omws pou psaxnei gia vash kai exei laptop pws tou eipe enas gnwstos tou oti oi vaseis mporei na kapsoun thn motherboard giati dinei to laptop perissotero reuma apo oti exei programmatistei na dinei.xerete tipota gi'auto to thema?mhpws to reuma pou dinei einai elaxisto kai na mhn anyshxw?help Αυτή λες; Πόσο κόστισε και από πού την πήρες; Φαίνεται πολύ καλή!!! Όσο για το θέμα που αναφέρεις, χρησιμοποιώ χρόνια σκληρό με USB case και δεν έχω δει μέχρι σήμερα κάποιο πρόβλημα...
kpartsi Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Εγώ πάντως το καλοκαίρι αγόρασα αυτήν τη βάση και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είδα μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες του φορητού αλλά και καλύτερη εργονομία (στήριγμα για τους καρπούς + οθόνη ανυψωμένη).
skiabox Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Αυτή η βάση της zalman κανει για 17αρι laptop?
skiabox Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Πηγα και ειδα απο κοντα τη βαση της zalman και δυστυχως ειναι για 15αρι monitor παρολο που δε το αναφερει πουθενα.Για να καταλαβετε ποση σημασια εχει αυτο τα ποδαρακια ενος 17αριου laptop μενουν εξω απο τη βαση με αποτελεσμα να μειωνεται ο χωρος που εχει το laptop για να αεριστει(που συνηθως ειναι απο κατω).Το δοκιμασα στην πραξη στο πλαισιο με εναν 17αρη laptop.
bgeorgalas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 για όσους από εσας ενδιαφέρονται για ιδιοκατσκευή βάσης εγώ πήρα αυτό που φαίνεται στην Foto από το ΙΚΕΑ (σας δίνω το Link από το ιταλικό ΙΚΕΑ γιατί με το ελληνικό site έχω σοβαρά προβλήματα….: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15576&catalogId=10103&storeId=10&productId=60909&langId=-4&categoryId=16282&chosenPartNumber=80072583 ) Από την κάτω πλευρά (κάτω τις γρύλιες εισαγωγής αέρα του laptop) μόνταρα και ένα ανεμιστηράκι να φυσάει προς το laptop συνδεδεμένο με έναν μετασχηματιστή και κάνω την δουλειά μου (σίγουρα δεν είναι από τις πιο όμορφες στον κόσμο αλλά δουλεύει!). Αποτελέσματα: Με δεδομένο ότι το speedfan δουλέυει σωστά (έτσι υποθέτω) στο μηχάνημα μου (Αmilo A1667G1, 4000+): έκανα Burn in test από το SISANDRA (θερμοκρασία δωματίου 19-21 κελσίου; 60 κύκλοι με processor arithmetric και multimedia) με την βάση και χωρίς και ενώ χωρίς βάση χτυπούσε 72 με την βάση μένει γύρω στους 60-62..... Αυτά! το επόμενο βήμα (όταν βρω καιρό μια και τον έχω 3 μήνες έτσι) θα είναι να προσθεθει κυκλωματάκι για να επιλέγεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα.... Ps. το μόνο που με προβληματίζει είναι οι σκόνες....καμμία ιδέα? Ps2 (kai mallon basiko) : Δουλέυω με εξωτερικό πληκτρολόγιο
skiabox Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Αληθεια μεσω software μπορεις να κανεις τιποτα?
bgeorgalas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2007 Αληθεια μεσω software μπορεις να κανεις τιποτα? συγγνώμη αλλά εν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.