john1987 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Μα το θεμα ειναι οτι ο Μπραουν εγραψε ενα βιβλιο με τα πιστευω του.Ως εκει.Αν θες το βλεπεις.Δικια του υποθεση Να ρωτησω κατι?Ο μπραουν τα πιστευει αυτα που γραφει,η ειναι fiction τελικα? (γιατι σα θεωρια συνομωσιας υπαρχει νομιζω)
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Και έχεις κάθε δικαίωμα να το θεωρείς απρεπές, και αυτό και το να κυκλοφορεί μια κοπελίτσα με μίνι, και να έχω 3 γκόμενες και να τρώω μπριζόλες την μεγάλη εβδομάδα. Απλά καταλαβαίνεις πως οι χαρακτηρισμοί "αγύρτης και απατεώνας" είναι τουλάχιστον φαιδροί όταν έχουν στόχο κάποιον ο οποίος δεν δηλώνει πως γνωρίζει την ιστορική αλήθεια, αλλά γράφει ένα μυθιστόρημα. Και εγώ θεωρώ τον συγγραφέα της βίβλου "αγύρτη και απατεώνα" αλλά δεν κάνω έτσι.
getty Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Με 76 εκατομμύρια δολάρια ετησίως εσυ θα έλεγες "δεν πιστεύω αυτά που γράφω" όταν η "αληθοφανής" συγγραφή σου ευθύνεται για την επιτυχία σου; Βέβαια το πιο καλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αποφύγεις να πάρεις θέσεις, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να συνεχίζουν να πουλάν τα προϊοντά σου σαν ζεστό ψωμί.
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Με 76 εκατομμύρια δολάρια ετησίως εσυ θα έλεγες "δεν πιστεύω αυτά που γράφω" όταν η "αληθοφανής" συγγραφή σου ευθύνεται για την επιτυχία σου; Θα έλεγα "προτείνω αυτό το 2ο ενδεχόμενο και όποιος θέλει, αποφασίζει τι πιστεύει". Δεν θα δίσταζα να παραδεχτώ είτε πως εγώ το απορρίπτω, είτε πως πιστεύω πως κλονίζει λίγο τα θρησκευτικά δόγματα. Γενικά o Dan αυτό που κάνει είναι να παρουσιάζει γεγονότα και ιστορικές αναφορές και έγγραφα και να τα πλέκει σε ένα δικό του (και φανερό) συμπέρασμα. Τώρα τι να κάνουμε γι' αυτό, να κάψουμε τον Μυστικό Δείπνο του DaVinci επειδή απεικονίζει μια γκόμενα?
getty Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Και έχεις κάθε δικαίωμα να το θεωρείς απρεπές, και αυτό και το να κυκλοφορεί μια κοπελίτσα με μίνι, και να έχω 3 γκόμενες και να τρώω μπριζόλες την μεγάλη εβδομάδα. Αν θεωρείς ίδιας αξίας τον σεβασμό της θρησκευτικής πίστης λαών, με τις ενδυματολογικές προτιμήσεις και τι συμμόρφωση σε κάποια απ τις επιταγές κάποιας θρησκείας μεμονωμένων ανθρώπων τότε πάω πάσο. Απλά καταλαβαίνεις πως οι χαρακτηρισμοί "αγύρτης και απατεώνας" είναι τουλάχιστον φαιδροί όταν έχουν στόχο κάποιον ο οποίος δεν δηλώνει πως γνωρίζει την ιστορική αλήθεια, αλλά γράφει ένα μυθιστόρημα. Και εγώ θεωρώ τον συγγραφέα της βίβλου "αγύρτη και απατεώνα" αλλά δεν κάνω έτσι. Κι όμως αν δήλωνε ότι γνωρίζει την ιστορική αλήθεια θα βρισκόντουσαν άλλοι 500 να υποστηρίξουν το αντίθετο, και τότε αν αποδείκνυε ότι είχε δίκιο θα έβγαζε όλους τους πιστούς λάθος και εγώ θα του είχα βγάλει το καπέλο (θα έκανε και μερικές δημοσιεύσεις στα καλύτερα ιστορικά επιστημονικά περιοδικά και θα καβάτζωνε και κανα nobel). Επειδή όμως δηλώνει (αν δηλώνει δεν ξέρω) ότι δεν γνωρίζει την ιστορική αλήθεια και γράφει μυθιστορήματα προσβάλει για τον ίδιο λόγο που σου εξήγησα παραπάνω με το παράδειγμα περί αγυρτίας και απατεωνίας. Τέλος είσαι ελεύθερος να έχεις τη άποψη σου για τους συγγραφείς τις βίβλου και αν υποστηρίξεις τα επιχειρήματα σου, μαζί σου. Αν όμως μου βγάλεις ένα μυθιστόρημα δηλώσεις ότι "δεν γνωρίζεις την ιστορική αλήθεια" (όπως λες παραπάνω) και με μια ιστοριούλα που πρόβαλλεται σε όλον τον κόσμο τους βγάλεις αγύρτες και απατεώνες τότε προσβάλεις. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι λογική σου, δηλαδή αν δηλώσεις "δε γνωρίζω την ιστορική αλήθεια αλλά ο Βολταίρος ήταν μεγάλος καραγκιόζης και κλέφτης" τότε τι κάνεις; Και δε μιλάμε για το Βολταίρο αλλά για κάποιον που ολόκληροι λαοί των θεωρούν ως Θεό.
getty Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Θα έλεγα "προτείνω αυτό το 2ο ενδεχόμενο και όποιος θέλει' date=' αποφασίζει τι πιστεύει". Δεν θα δίσταζα να παραδεχτώ είτε πως εγώ το απορρίπτω, είτε πως πιστεύω πως κλονίζει λίγο τα θρησκευτικά δόγματα. Γενικά o Dan αυτό που κάνει είναι να παρουσιάζει γεγονότα και ιστορικές αναφορές και έγγραφα και να τα πλέκει σε ένα δικό του (και φανερό) συμπέρασμα. Τώρα τι να κάνουμε γι' αυτό, να κάψουμε τον Μυστικό Δείπνο του DaVinci επειδή απεικονίζει μια γκόμενα?[/quote'] Δεν κλονίζει λίγο τα θρησκευτικά δόγματα αμφισβητοί την θεότητα δηλαδή μια ολόκληρη θρησκεία. Τέλος με την ίδια λογική" Προτείνω επειδή κάτι πήρε αφτί μου ότι ο πρόεδρος δημοκρατίας της μπανανίας είναι απαταιώνας", όποιος θέλει ας ακολουθήσει τη σκέψη μου όποιος δε θέλει όχι. Πάρτε και ένα σχετικό μυθιστόρημα! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προσβάλει.... οk. Τέλος αν θέλει να τον πάρουμε σοβαρά και όχι απλά να πουλήσει στον κάθε έναν που νομίζει ότι ο Dan Brown γράφει ιστορία να έκανε ντοκυμαντέρ και όχι μυθηστόρημα. Πάντως καλά τα κατάφερε έκανε ένα μυθηστόρημα να θεωρείται ιστορικό ντοκουμέντο, τουλάχιστον για κάποιους ευτυχώς όχι για όλους.
konnak Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Και εγώ θεωρώ τον συγγραφέα της βίβλου "αγύρτη και απατεώνα" αλλά δεν κάνω έτσι. Και γαμώ τις κατακλείδες...
getty Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Και γαμώ τις κατακλείδες... Αν με το "ο συγγραφέας" εννοεί τους συγγραφείς δείχνει ότι δεν μπήκε στον κόπο να την ανοίξει, αν ο "ο συγγραφέας" απευθύνεται στο Θεό τότε δεν αξίζει να μιλάμε μάλλον περί προσβολής τα είπε όλα μόνος τους. Τέλος αν είναι τυπογραφικό λάθος...ότι και αν είναι μόνο ο ίδιος κατάλαβε τι εννοεί!
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Ετοιμαζόμουν να απαντήσω πριν διαβάσω το τελευταίο post. 1) Την έχω διαβάσει. 2 φορές. 2) Αν θεωρείς πως ο Θεός είναι ο συγγραφέας της Βίβλου, μήπως (μία στις τόσες) είναι κάπως πραγματιστικά αστείο να αναφέρεσαι και να επικαλείσαι την "ιστορική αλήθεια"? Τέσπα, σεβαστή η άποψή σου, απλά δεν θα την ξανα-ανταλλάξω με την δική μου, δεν μου αρέσει να συζητώ με όσους δεν με ακούνε όπως εγώ εκείνους.
Chrisxxx Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Μηπως θα πρεπει να ανοιξει αλλο τοπικ για την ταινια και αλλο για τα ζητηματα πιστης;
KaizerSoze Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Φαντάσου τώρα στη θέση σου αρχηγό κράτους, πρόεδρο δημοκρατίας κλπ.24 Season 5 Kai meta leme autous syntiritikous Den se vlepw na diamartyresai gia tin eikona tis CIA sto Syriana...ektos an einai ntokimanter me stoixeia
bchris Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Εγω εχω να πω οτι τα ιδια μ' εσας λεγανε πριν απο μερικες δεκαετιες οι τοτε "θιγμενοι" για τον Καζαντζακη. ΠΡΟΣΟΧΗ (Για να μην παρεξηγηθω): Ουδεμια συγκριση μεταξυ του Brown και του Καζαντακη, ετσι? Αυτοι οι δυο απεχουν πολυ μεταξυ τους. Για αλλη μια φορα βλεπουμε την ιστορια να επαναλαβανεται...
getty Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 24 Season 5 Kai meta leme autous syntiritikous Den se vlepw na diamartyresai gia tin eikona tis CIA sto Syriana...ektos an einai ntokimanter me stoixeia Καλά τα λες, το θέμα ποιό είναι τώρα, η δικιά μου στάση σαν δικηγόρος απέναντι σε όλες τις ταινίες που γίνονται; Το θέμα είναι ο κώδικας Da vinci για το οποίο και είπα την άποψή μου και όχι η δικιά μου στάση απέναντι σε όλες τις ταινίες που θίγουν νομικά πρόσωπα. Εκτός αν είμαι σε κανένα ραδιοτηλεοπτικό και δεν το ξέρω και πρέπει να εκφράζω άποψη για τα πάντα που θίγονται από το παρόν thread. Δεν υπάρχει λόγος να πρωσοποποιείς πράγματα... (btw ατυχέστατος ο παραλληλισμός μυστικής υπηρεσίας-θρησκείας αλλά μέσα στο κλίμα της ταινίας! εκτός και άν φυσικό πρόσωπο=νομικό πρόσωπο=θρησκευτική "οντότητα" στο πλαίσιο που τα εξετάζουμε εδώ γιατί νομικά παίζει να είναι και το ίδιο). @Lucifer απ ότι είδες σε διάβασα προσεκτικά και σου απάντησα με quotes σε κάθε τι που είπες. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε αν και για μένα εξαντλήθηκε το θέμα. Φιλικά, getty
stone Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Αν υπαρχει καποιος θιγμενος απο τον "Κωδικα Ντα Βιντσι" ειναι ο Ιησους.Μονο αυτος μπορει να κανει μηνυση για δυσφημηση η καποιος εκπροσωπος του και εφοσον ξερουμε οτι ολοι οι δηθεν εκπροσωποι του ειναι αυτοδιορισμενοι τοτε δεν δικαιουνται να μιλουν. Η ταινια ηταν μετρια παντως.Μονο ο Sir Ian ξεχωρισε και ο Σιλας.
kirileman Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Τι λες τώρα; Αφού υπάρχει ο νόμιμος εκπρόσωπός του, η εκκλησία!!! Που να τρέχει τώρα ο Χριστός... Θιγμένος βεβαίως δεν είναι ο Χριστός από το βιβλίο, δεν τον ρώτησα αλλά το φαντάζομαι. Θιγμένοι μπορεί να αισθάνονται αρκετοί άλλοι για τους οποίους καρφί δεν μου καίγεται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.