Προς το περιεχόμενο

Μάτιασμα - Ζώδια

ffilz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και πολλά χρόνια κάνω μια «στατιστική» έρευνα (ερασιτεχνικά) για τα 2 ακόλουθα ερωτήματα.

Πιστεύετε στα ζώδια;

Πιστεύετε στο μάτιασμα;

Να σας πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, πιστεύουν και στα δύο. Εξαιρούνται οι γιατροί που δεν πιστεύουν στο «μάτι».

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε τίποτα από τα δύο, αλλά είναι απορίας άξιο πως ενώ η ανθρωπότητα προοδεύει, οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες του παρελθόντος.

Εσείς πιστεύετε;

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο κακο ματι φυσικα και πιστευω.Το δεχεται και η Εκκλησια.Αλοιως πως μπορει να δικαιολογηθει οτι μολις πηρα καινουργιο αυτοκινητο (Honda CRV) μεσα σε 19 μερες με τρακαραν , εσπασε το ποδι του ο γιος μου και 3 μερες μετα το εσπασα κι εγω το ιδιο ποδι στο ιδιο σημειο ???? Συμπτωσεις ???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Για τα ζωδια αν και δεν ειμαι απολυτος δεν τα πολυπιστευω.:-D :-D :-DΔυο ανθρωποι γεννημενοι την ιδια ακριβως χρονικη στιγμη μπορει να εχουν τελειως διαφορετικη μοιρα.

Δημοσ.

Στο ματι πιστευω μεταξυ αστειου κ σοβαρου .

Στα ζωδια οχι .

Βασικα το ματι παει χερακι χερακι μαζι με πολλα αλλα ( ειναι μερος του πακετου ''προληψεις'' ) κ αυτα τα αλλα τα πιστευω επισης μεταξυ αστειου κ σοβαρου .

Δημοσ.

Τα ζωδια κατ εμε ειναι αφενος μια δικαιολογια (Δεν φταιω εγω που κανω αυτη την μαλακια,ειναι στο ζωδιο μου) αφετερου ενα φαιδρο μπουσουλα(Δεν βγαινω απο το σπιτι γιατι το λεει η Λιτσα Πατερα)

Για το ματι...Μεχρι πριν 2-3 χρονια δεν πιστευα.Μου φαινοταν γελοιο και εντελως δυσιδαιμονικο.Τοτε απλα για πλακα μου εμαθε η γιαγια μου να ξεματιαζω....Πηγαινοντας Αγγλια διαφορεσ(κοπελεσ κυριως) μου λεγανε οτι ειναι ματιασμενες και αν ξερω να ξεματιαζω.Στην αρχη το πηρα στην πλακα,ελεγα αυτα που μου εμαθε η γιαγια μου αλλα αρχισα ν βλεπω κατι κουφα.Δηλαδη κοπελες στα ορια του να ξερασουν και τετοια να συνερχονται κτλ(και φυσικα μην ακουσω τιποτα "Ε,τους περασε ο πνοκεφαλος"..Συνεχεια εκεινο το 15λεπτο τους περναγε ο πονοκεφαλος?) και πραγματικα σπουκι ηταν οτι ενιωθα ο ιδιος να "περνω το ματιασμα" π[ου λενε.

Για καποιο διαστημα ελεγα οτι ειναι απλα αυθυποβολη αλλα η πλακα ειναι οτι δεν γινοταν παντα.Δηλαδη υπαρχαν/υπαρχουν φορες που δεν νιωθω τιποτα και λεω στον "ματιασμενο" οτι δεν ειναι ματι,ειναι μαλλον κατι παθολογικο...Δηλαδη δεν την εχω δει γκουρου και δεν αποδιδω τα παντα στο ματι,το οποιο δεν το ανακατεβω και πολυ με την τηρισκια,δεν ξερω τι ειναι παντως αρχιζω να πιστευω πως εστω και ως αυθυποβολη του "θυματος" εφοσον τον γεμισεις πεποιθηση οτι "πηρεσ" το ματι αυτο συνερχεται.Παντως υπαρχουν 2 περιστατικα που πραγματικα τα χρειαστικα,αζ ιν μετα το ξεματιασμα ξερναγα εγω και ετρεμα στο κρεββατυ μου ολο το βραδυ(και ΔΕΝ ειχα και πυρετο,αυτο ειναι καλο)

Δημοσ.

Το μάτι το παραδέχεται και η εκλησία(που κατι τετοια τα θεωρεί σατανικα).

Τα ζώδια είναι γιαυτους-ες που δεν έχουν με τί να ασχοληθούν. Σιγά αστρα δηλαδή...παραμύθια για μεγάλους...

Δημοσ.

εγω πιστευω στο ματι υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που εχω ζήσει....

στα ζωδια δεν πιστευω ειναι κατι για να ασχολουνται οι γυναίκες:):)

Δημοσ.

και τα 2 ειναι για αφελεις, γριουλες, στρουθοκαμηλους............

μαζι και οτιδηποτε στερειται στοιχειωδους λογικης

Δημοσ.
και τα 2 ειναι για αφελεις' date=' γριουλες, στρουθοκαμηλους............

μαζι και οτιδηποτε στερειται στοιχειωδους λογικης[/quote']

ταδε εφη Φωτεινος Παντογνωστης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...