Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κατάταξη λοιπόν. Μάλιστα.

Και μην τολμήσεις να ξαναχρησιμοποιήσεις τα Άγια Κείμενα ως επιχείρημα παλιοσατανιστή που έχεις κοπέλα και κάνεις προγαμιαίο σεξ.

Αυτά έλεγε βρε παραστρατημένο ΠΡΟΒΑΤΟ ο Ιησούς?!?

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι σε βγάζει κακό χριστιανό και μας δίνει το δικαίωμα να σου φωναξουμε αυτό για τον αναμάρτητο και την κοτρώνα.

Δημοσ.

Κι η δουλεία από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχε...κάποτε θεωρήθηκε πως δεν εξυπηρετούσε τα διδάγματα του ανθρωπισμού κι επιδιώχθηκε η απαγόρευσή της.

Αν προχωρούσε αυτός ο κόσμος μονάχα με τα θέσφατα και τις παραδόσεις, θα ρίχναμε ακόμα τις μάγισσες στο πυρ το εξώτερο. Ως δείγμα προοδευτισμού, αντιθέτως, τις έχουμε βγάλει και στα κανάλια! :)

Αυτο βγαζει ακυρες τις γραφες ?

Τι ακριβώς βγάζει έγκυρες τις γραφές? Η δική σου εμπιστοσύνη σε αυτές και στην "αλήθεια" τους? Κανένα πιο πειστικό επιχείρημα διαθέτεις ή θα τη βγάλουμε με το γνωστό "εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι", με αναγωγή στο γυναικείο υπόδειγμα?

Πάντως δεν μπορώ να πω...έμαθα και κάτι χρήσιμο μέσα από αυτή τη στιχομυθία. Εν έτει 2006 συνεχίζει όχι απλώς να υποβόσκει η εντύπωση πως η γυναίκα είναι ένα κατώτερο πλάσμα, αλλά διατυμπανίζεται μετά περηφάνιας κι ως ιστορικό/επιστημονικό δεδομένο.

Κατάντια ολκής, τόσο για τους αρσενικούς θιασώτες αυτής της άποψης, όσο και για εκείνες τις γυναίκες που το ενστερνίζονται και το υιοθετούν μοιρολατρικά.

Δημοσ.

Αυτό που πραγματικά χρήζει εξέτασης, είναι το πώς μια θρησκεία που ευαγγελίζεται την αγάπη και το σεβασμό προς τον πλησίον, κατάντησε να άγεται και να φέρεται, διαστρεβλωμένη πλήρως.

Στο ζυγό λοιπόν οι γυναίκες. Μπράβο, είσαι καλός Χριστιανός, πήγαινε να ανάψεις το κεράκι σου και να γαλουχήσεις τη νέα γενιά ανθρώπων που θα φέρεις στον κόσμο με τις "ρεαλιστικές" σου ρήσεις.

Φαντάζομαι θα ήσουν απ' τους πρώτους που θα πήγαιναν να λιθοβολήσουν τις αφρικάνες "μοιχαλίδες" που τις χαρακτήρισαν έτσι επειδή τόλμησαν να πέσουν θύματα βιασμού.

Και η κλειτοριδεκτομή, καλή φαίνεται. Έτσι, να μην παίρνουν αέρα οι τσούλες που όλο εκεί έχουν το μυαλό τους...

Δημοσ.

Εγκρινε ποτε ο χριστιανισμος την δουλεια ? Δεν νομιζω.

Το αν ηταν η οχι αιμομικτες τα παιδια του αδαμ και της ευας δεν υποκειται στις εντολες του θεου εφοσον εδωθηκαν πολυ αργοτερα αφου στην αρχη δεν υπηρχε καν ο χριστιανισμος οποτε πως καταδικαζεις κατι πριν την εποχη του χριστιανισμου ?? Ειδικα αν συμφωνα με τις γραφες ο αδαμ και η ευα ηταν οι πρωτοι ανθρωποι οποτε Επρεπε να ειναι αιμομικτες τα παιδια τους αλλιως δεν θα ειμασταν εδω σωστα ?

Δεν ειναι περιεργο που πολλοι θελουν να ριξουν τον χριστιανισμο και ολες τις θρησκειες γιατι δεν τους βολευουν και το λεω αυτο γιατι ειδικα αν Ελλαδι οι αντιρησσιες πληθαινουν χρονο με τον χρονο ειτε αυτο ειναι αντιρησσιες σχετικα με το κρατος με την θρησκεια με τον στρατο και πολλα αλλα απλα ομως να υπαρχουν και μερικα επιχειρηματα.

Δημοσ.
Ειδικα αν συμφωνα με τις γραφες ο αδαμ και η ευα ηταν οι πρωτοι ανθρωποι οποτε Επρεπε να ειναι αιμομικτες τα παιδια τους αλλιως δεν θα ειμασταν εδω σωστα ?

Δεν διαφωνώ. Άρα είχαν δίκιοι οι αναρχικοί που λέγανε τους Αλβανούς αδέρφια μας. Δεν είναι τέλειο?!

αν Ελλαδι οι αντιρησσιες πληθαινουν χρονο με τον χρονο ειτε αυτο ειναι αντιρησσιες σχετικα με το κρατος με την θρησκεια με τον στρατο και πολλα αλλα απλα ομως να υπαρχουν και μερικα επιχειρηματα.

Και εγώ το έχω προσέξει αυτό. Πέρασε η επταετία και χαλαρώσανε τα πράγματα μου φαίνεται, καιρός για κάθαρση.

Δημοσ.

Φίλε μου χωλαίνεις πάρα πολύ στα θέματα ιστορίας και κρατάς επιλεκτικά ότι σε συμφέρει.

Έχω την εντύπωση ότι Χριστιανισμός υπήρχε το 1204, στην πρώτη Άλωση της Πόλης, όταν και μπήκαν μέσα οι "καλοί χριστιανοί" δυτικοί ιππότες και πλιατσικολόγησαν.

Το ίδιο νομίζω συνέβη και με όλες γενικά τις Σταυροφορίες που στόχος ήταν οι κακοί μουσουλμάνοι. (Κι αυτοί βέβαια έκαναν τα δικά τους απ'την πλευρά τους με πρόσχημα τη δική τους θρησκεία).

Το ίδιο συνέβη με κάθε είδους εξουσία και καθεστώς. Οι μόνες φορές που ήρθε σε ρήξη η εκκλησία με κάποια εξουσία ήταν όταν η τελευταία αμφισβητούσε την εξουσία της πρώτης.

Αν τώρα μου πεις "εγώ εννούσα τη θρησκεία και όχι την εκκλησία" θα σου πω ξεκάθαρα ότι είσαι φαρισαίστής μια και η θρησκεία ούτε αυτά που λες περί κατωτερότητας των γυναικών έχει πει. Αν τα είπε κάποιος, αυτός είναι η εκκλησία. Και ένα βλακώδες "η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" δε σου δίνει το δικαίωμα εξουσίας και επίδειξης ανωτερότητας πάνω σε καμμία γυναίκα.

Όχι όποτε μας συμφέρει "η εκκλησία λέει" ενώ όποτε δεν μας συμφέρει το καπελάκι μας και περί άλλων να τυρβάζουμε.

ΥΓ

Κάποια στιγμή στην ιστορία, ο καλός μας Πάπας αποφάσισε ότι ήταν αλάθητος. Από εκεί και μετά, αφού το ψήφισαν όλα τα γερόντια τα λαμόγια του συναφιού του, έγινε αλάθητος και τόσα εκατομμύρια κόσμου πιστεύουν σε αυτό.

Δημοσ.
Εγκρινε ποτε ο χριστιανισμος την δουλεια ? Δεν νομιζω.

Έχεις δίκιο...τον ανέχθηκε μονάχα μωρέ κλείνοντας τα μάτια για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Ενάντια και στην αιματοχυσία ήταν (και είναι), αλλά οι σταυροφορίες αιματοκύλησαν κόσμο και κοσμάκη (για το καλό μας πάντα...να εκδιωχθούν οι άπιστοι). Με την ευλογία του Θεού γίνονται οι ιεροί αγώνες κι όποτε θέλουμε τις γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις εντολές, όποτε πάλι γουστάρουμε τις χρησιμοποιούμε για να αποδείξουμε πως η γυναίκα είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού. Κρατήσου, γιατί αρχίζει και χάνεται το πάτωμα κάτω από τα πόδια σου.

Το αν ηταν η οχι αιμομικτες τα παιδια του αδαμ και της ευας δεν υποκειται στις εντολες του θεου εφοσον εδωθηκαν πολυ αργοτερα αφου στην αρχη δεν υπηρχε καν ο χριστιανισμος οποτε πως καταδικαζεις κατι πριν την εποχη του χριστιανισμου ??

Ειδικα αν συμφωνα με τις γραφες ο αδαμ και η ευα ηταν οι πρωτοι ανθρωποι οποτε Επρεπε να ειναι αιμομικτες τα παιδια τους αλλιως δεν θα ειμασταν εδω σωστα ?

Χοχοχο...να με συμπαθάς, αλλά πιο έωλο επιχείρημα από αυτό, δε θα είχε χρησιμοποιήσει ούτε κι ο μεγαλύτερος ζηλωτής του χριστιανισμού (κι οποιασδήποτε θρησκείας εν γένει). Μα τι Θεός τέλος πάντων είναι αυτός, που τη μία επιτρέπει κάτι και την άλλη το απαγορεύει? Πειράματα κάνει με τα ζωντόβολα που δημιούργησε? Τσέκαρε τη Δευτέρα αν πέτυχε το πείραμα της αιμομειξίας και την Τρίτη που πήρε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια έβγαλε φιρμάνι καταδικαστικό?

Ο καλός Θεούλης δεν τους υπέδειξε (κατά τας διαταγάς του και της εποπτείας του) να αυξηθούν και να πολλαπλασιαστούν? Μπαρμπούτσαλα μας λέει το ιερότερο εκ των βιβλίων? Κι αυτό προϋπήρξε του χριστιανισμού, αλλά όλη την επιχειρηματολογία σου εκεί την έχεις βασίσει. Αποφάσισε...διάλεξε ή δεξιά ή αριστερά, γιατί στο τέλος θα στραβολαιμιάσεις.

Δεν ειναι περιεργο που πολλοι θελουν να ριξουν τον χριστιανισμο και ολες τις θρησκειες γιατι δεν τους βολευουν και το λεω αυτο γιατι ειδικα αν Ελλαδι οι αντιρησσιες πληθαινουν χρονο με τον χρονο ειτε αυτο ειναι αντιρησσιες σχετικα με το κρατος με την θρησκεια με τον στρατο και πολλα αλλα απλα ομως να υπαρχουν και μερικα επιχειρηματα.

Κι εσύ μας φλόμωσες στο επιχείρημα...άλλα λέει η θεια μου, άλλα ακούν τ' αυτιά μου.

Μα είναι δυνατόν να επιζητάμε, αντίθετα με τις θρησκείες που τόσο σε εκφράζουν, ίσως γιατί κατοχυρώνουν τα δικά σου μικροσυμφέροντα κι επιδιώξεις, την αποδέσμευση της γυναίκας από τη δουλικότητα και τον δευτερεύοντα ρόλο που της έχουν παραχωρήσει? Πως να το αντέξει αυτό μια θρησκεία 2 χιλιάδων και κάτι ετών που κουβαλάει τις ιδέες και αντιλήψεις μιας συγκεκριμένης -αυστηρά ανδροκρατούμενης- εποχής.

Όσο όμως έχεις ως επιχείρημά σου τη Βίβλο, δεν ανησυχώ για τίποτα...δεν ξέρω μονάχα για ποιον να πρωτολυπηθώ...για τη Βίβλο ή για σένα? :mrgreen:

@Kandinsky

Καλύτερα να υπάρχει μια συνεννόηση πιο πριν, για να μη γράφουμε τα ίδια πράγματα... :P :D

Δημοσ.

Ο θεος ειναι λαθος που την μια στιγμη κανει αυτο και μετα λεει αυτο ενω η γυναικα να ειναι ιση με τον αντρα σε οτι εχει να κανει ΕΚΤΟΣ απο την σωματικη δυναμη ειναι σωστο ? Η μηπως την ιδια ψυχικη αντοχη θα εχει μια γυναικα σε μια extreme περιπτωση οπως πολεμος , ατυχημα κτλ κτλ με εναν αντρα ? Ετσι αναιρουμε παραπανω απο το 50% ολων των συνθηκων αλλα κατα τα αλλα η ισοτητα πρεπει να υπαρχει. Αυτος ειναι ο Ρεαλισμος των γυναικων και των αντρων που υπερασπιζονται την ισοτητα ?

Εγω προσωπικα το κρινω καθαρα Εγωιστικο αφου ο εγωισμος ειναι το κυριο χαρακτηριστικο που εχουν οι γυναικες.

Οπως ειπα και πριν οτι και να γινει αυτα που "Θα επρεπε" να γινονται συμφωνα με μερικους δεν γινονται και καλα κανουν και δεν γινονται.

In the end thats all that matters and thats that.

Δημοσ.

blueviper : Φυσικά. Αφού ούτως ή άλλως είμαστε καθώς φαίνεται βρωμερά και βδελυρά υποκείμενα. Ίσως να είμαστε και Εβραίοι, ενώ εγώ τρέχω ευθύς στην τουαλέτα να δω αν μάκρυναν τα "άκρα" μου, διότι παίζει να είμαι και black power.:-D

(Βρε λες να είμαι καμμιά παλιαδερφή? Καμμιά παλιογυναίκα?)

Δημοσ.

Εγω προσωπικα το κρινω καθαρα Εγωιστικο αφου ο εγωισμος ειναι το κυριο χαρακτηριστικο που εχουν οι γυναικες.

Μια μπούρκα στο 4 παρακαλώ.

Δημοσ.
Η μηπως την ιδια ψυχικη αντοχη θα εχει μια γυναικα σε μια extreme περιπτωση οπως πολεμος , ατυχημα κτλ κτλ με εναν αντρα ?

Η Ιωάννα της Λωραίνης, η Μητέρα Τερέζα και κάτι εκατομμύρια γυναίκες γιατροί & ναυαγοσώστριες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σου κάνουν τα μούτρα κιμά στον πόλεμο και την ψυχραιμία.

Α, και να μην ξεχάσω την Μάργκαρετ και την Κοντολίζα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...