Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος ανέφερε για το άβατο του Αγίου Όρους κτλπ...

Αρθρο 105 - (Καθεστώς του Αγίου Όρους)

1. H χερσόνησος του Αθω, από τη Mεγάλη Bίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Aγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Eλληνικού Kράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ αυτό παραμένει άθικτη. Aπό πνευματική άποψη το Αγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.

2. Tο Αγιο Όρος διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις είκοσι Iερές Mονές του, μεταξύ των οποίων είναι κατανεμημένη ολόκληρη η χερσόνησος του Αθω, το έδαφος της οποίας είναι αναπαλλοτρίωτο.

H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Iερών Mονών, οι οποίοι αποτελούν την Iερή Kοινότητα. Δεν επιτρέπεται καμία απολύτως μεταβολή στο διοικητικό σύστημα ή στον αριθμό των Mονών του Aγίου Όρους, ούτε στην ιεραρχική τάξη και τη θέση τους προς τα υποτελή τους εξαρτήματα. Aπαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Αγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.

3. O λεπτομερής καθορισμός των αγιορειτικών καθεστώτων και του τρόπου της λειτουργίας τους γίνεται από τον Kαταστατικό Xάρτη του Aγίου Όρους, τον οποίο, με σύμπραξη του αντιπροσώπου του Kράτους, συντάσσουν και ψηφίζουν οι είκοσι Iερές Mονές και τον επικυρώνουν το Oικουμενικό Πατριαρχείο και η Bουλή των Eλλήνων.

4. H ακριβής τήρηση των αγιορειτικών καθεστώτων τελεί ως προς το πνευματικό μέρος υπό την ανώτατη εποπτεία του Oικουμενικού Πατριαρχείου και ως προς το διοικητικό μέρος υπό την εποπτεία του Kράτους, στο οποίο ανήκει αποκλειστικά και η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

5. Oι πιο πάνω εξουσίες του Kράτους ασκούνται από διοικητή, του οποίου τα δικαιώματα και καθήκοντα καθορίζονται με νόμο.

Mε νόμο επίσης καθορίζονται η δικαστική εξουσία που ασκούν οι μοναστηριακές αρχές και η Iερή Kοινότητα, καθώς και τα τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα του Aγίου Όρους.

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πως με πιάνει όμως την άτιμη...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Σταματα ρε μαλακα και συ,πωπω τον ξεσινεριζεσαι,με πιανουν τα γελια με τις μαλακιεσ που γραφεις:mrgreen: :mrgreen:
Δημοσ.
Κάποιος ανέφερε για το άβατο του Αγίου Όρους κτλπ...

Αρθρο 105 - (Καθεστώς του Αγίου Όρους)

1. H χερσόνησος του Αθω' date=' από τη Mεγάλη Bίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Aγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, [u']αυτοδιοίκητο[/u] τμήμα του Eλληνικού Kράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ αυτό παραμένει άθικτη. Aπό πνευματική άποψη το Αγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.

2. Tο Αγιο Όρος διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις είκοσι Iερές Mονές του, μεταξύ των οποίων είναι κατανεμημένη ολόκληρη η χερσόνησος του Αθω, το έδαφος της οποίας είναι αναπαλλοτρίωτο.

H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Iερών Mονών, οι οποίοι αποτελούν την Iερή Kοινότητα. Δεν επιτρέπεται καμία απολύτως μεταβολή στο διοικητικό σύστημα ή στον αριθμό των Mονών του Aγίου Όρους, ούτε στην ιεραρχική τάξη και τη θέση τους προς τα υποτελή τους εξαρτήματα. Aπαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Αγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.

3. O λεπτομερής καθορισμός των αγιορειτικών καθεστώτων και του τρόπου της λειτουργίας τους γίνεται από τον Kαταστατικό Xάρτη του Aγίου Όρους, τον οποίο, με σύμπραξη του αντιπροσώπου του Kράτους, συντάσσουν και ψηφίζουν οι είκοσι Iερές Mονές και τον επικυρώνουν το Oικουμενικό Πατριαρχείο και η Bουλή των Eλλήνων.

4. H ακριβής τήρηση των αγιορειτικών καθεστώτων τελεί ως προς το πνευματικό μέρος υπό την ανώτατη εποπτεία του Oικουμενικού Πατριαρχείου και ως προς το διοικητικό μέρος υπό την εποπτεία του Kράτους, στο οποίο ανήκει αποκλειστικά και η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

5. Oι πιο πάνω εξουσίες του Kράτους ασκούνται από διοικητή, του οποίου τα δικαιώματα και καθήκοντα καθορίζονται με νόμο.

Mε νόμο επίσης καθορίζονται η δικαστική εξουσία που ασκούν οι μοναστηριακές αρχές και η Iερή Kοινότητα, καθώς και τα τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα του Aγίου Όρους.

Ως προς τί το αναφέρεις αυτό? Για να δούμε ότι υπάρχει ιδιαίτερο καθεστώς για το Άγιο Όρος? Μα υπάρχει κανείς που δεν το γνωρίζει?

Άλλο είναι το θέμα μας, αν αντιβαίνει στους κώδικες ηθικής που θα έπρεπε να διέπουν τη θρησκεία μας η οποία υποτίθεται είναι ανοιχτή σε όλους, αμαρτωλούς και μη.

Δημοσ.
"Να μη μείνετε έκπληκτοι όταν ακούσετε ότι οι άνθρωποι τρέχουν με κάθε τρόπο στις εκκλησίες και προσεύχονται.Όταν εκείνοι που στα χρυσά-καλύμματά τους [Αρχιμανδρίτες - και Πατριάρχες] απαγορεύσουν την ανάγνωση του ψαλτηρίου -- και' date=' αργότερα, των ωρών -- ο Κύριος (ο Θεός) θα τα υπομείνει όλα αυτά αλλά για λίγο και, Ο πώς θα τους εγκαταλείψει!"

-Αρχιμανδρίτη Λαυρέντιου (+1950) (από μετάφραση)[/quote']

Αν υπάρχει Θεός, ελπίζω να συμβεί αυτό, αλλά δεν το βλέπω σύντομα.

Όταν μιλάμε για δήθεν παγκόσμια κέντρα εξουσίας που θέλουν να ελέγχουν τον κόσμο όλο τότε οι ορθόδοξοι δεν αποτελούν σημαντικό ποσοστό.Αυτό λέω.Επαναλαμβάνω πως αναφέρομαι στους ορθόδοξους.

Οι ορθόδοξοι με πολύ ζώρι φτάνουν το 9-10% παγκοσμίως.Μπορεί να κάνω

και λάθος,πάντως όχι πάνω απο 10%.

Ποιός μίλησε για παγκόσμια κέντρα εξουσίας? Δε θυμάμαι να αναφέρθηκε κάτι τέτοιο, όχι τουλάχιστον από μένα.

Και πάλι όμως, 300 εκατομμύρια ψυχές όπως είπα, που φτάνουν περίπου τον πληθυσμό όλης της Ευρώπης, δεν μπορεί να είναι αμελητέα ποσότητα. Εδώ γίνεται χαμός για το μέχρι πού φτάνει η δικαιοδοσία της Μητρόπολης Αθηνών κι ο άλλος ο αλήτης κάτω στα Ιεροσόλυμα δεν ήθελε να αφήσει την καρεκλίτσα με τίποτα, δεν θα γίνει χαμός για το ποιός θα ελέγχει τόσο κόσμο?

Δημοσ.

Αυτα που λετε τα πιστευετε ? ΑΝ δεχτουμε πως υπαρχει θρησκευτικη ισοτητα τοτε πρεπει να καψουμε την Βιβλο που ειναι απο τα πιο ιερα βιβλια και ολα αυτα επειδη ο χριστος διαλεξε να συγχωρεσει τις αμαρτωλες ?

Που ειπε ποτε οτι η γυναικα ειναι ιση με τον αντρα ? Να μου το πειτε γιατι δεν το εχω διαβασει πουθενα στις γραφες αλλα συμφωνα με μερικους καπου θα υπαρχει και καποιοι ειναι τυφλοι.

Και επειδη το νινι σερνει καραβια οπως ειπαν 2,3 φιλοι παει να πει πως η γυναικα κανει κουμαντο ? Παιδακια το νινι σερνει καραβια αλλα εκει εξω υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ νινια οποτε αν καποια το παιξει ιστορια θα φαει σουτ και παμε για αλλα.

Οσο για τις γεννες οταν η τεχνολογια θα σου μεγαλωνει παιδι μεσα σε λιγο καιρο τεχνιτα τοτε ειμαι περιεργος να δω τι θα λενε οι γυναικες και ποσες θα θελουν να γεννησουν. Προσωπικα πιστευω πως ολες θα διαλεγουν τον τεχνιτο δρομο αντι να πονεσουν. Τωρα για αυτο που που ειπε αν εγω μπορω να βγαλω παιδι απο το **** μου εγω θα απαντησω πως οι γυναικες στην σημερον μερα ειναι τοσο "ανετες" σε αυτο το σημειο που αμφιβαλλω αν πονανε οσο λενε. ( Μην κοροιδευομαστε, ολοι το βλεπουμε αυτο και σε ολες. )

Δημοσ.
Αυτα που λετε τα πιστευετε ? ΑΝ δεχτουμε πως υπαρχει θρησκευτικη ισοτητα τοτε πρεπει να καψουμε την Βιβλο που ειναι απο τα πιο ιερα βιβλια και ολα αυτα επειδη ο χριστος διαλεξε να συγχωρεσει τις αμαρτωλες ? Που ειπε ποτε οτι η γυναικα ειναι ιση με τον αντρα ? Να μου το πειτε γιατι δεν το εχω διαβασει πουθενα στις γραφες αλλα συμφωνα με μερικους καπου θα υπαρχει και καποιοι ειναι τυφλοι.

Αφού υποδηλώνεις τέτοια ακραιφνή ταύτιση με ένα εκ των πλέον ιερών βιβλίων, φαντάζομαι πως δείχνεις την ίδια προσήλωση όσον αφορά κι όλα όσα υπόλοιπα επιβάλλει κι απαιτεί...ξέρεις τώρα, κάτι εντολές, κάτι αιμομιξίες, κάτι κατακλυσμοί κοκ.

Φοβάμαι όμως πως κάθεσαι και "χτυπάς" το δικό σου αδιαφορώντας για όσα επιχειρήματα παραθέτουν μερικοί συμμετέχοντες, πόσο μάλλον για τη λογική συνάφεια που έχουν καταθέσει ως τώρα κι ουδεμία σχέση έχει με όσα προσθέτεις εν είδει αντίλογου. Ουδείς είπε πως "υπάρχει θρησκευτική ισότητα", αλλά πως "θε έπρεπε να υπάρχει θρησκευτική ισότητα" και να μην αντιμετωπίζεται η γυναίκα σα μίασμα και κατώτερο πλάσμα.

Ο δε Χριστός, αν δεν κάνω λάθος, δεν είπε κι όλας πως η γυναίκα δεν είναι ίση με τον άντρα. Αν θυμάμαι καλά δεν είπε ποτέ πως τα ζώα είναι ισότιμα με τις κουφάλες των δέντρων και τόσα άλλα φαιδρά κι αστεία (κατ' εμέ πάντα) που υφίστανται στη χριστιανική μας παράδοση, για την ακεραιότητα της οποίας δε βάζω και το κεφάλι μου στη λαιμητόμο.

Δημοσ.
Παιδακια το νινι σερνει καραβια αλλα εκει εξω υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ νινια οποτε αν καποια το παιξει ιστορια θα φαει σουτ και παμε για αλλα.

:mrgreen: :mrgreen: Εχω και ενα αλλο,ντου και ξυλο στον πουσταρα τον θρυλο:mrgreen: :mrgreen: Ε ρε τι διαβαζουμε πρωινιατικα!!!

Δημοσ.
:mrgreen: :mrgreen: Εχω και ενα αλλο,ντου και ξυλο στον πουσταρα τον θρυλο:mrgreen: :mrgreen: Ε ρε τι διαβαζουμε πρωινιατικα!!!

Όχι το Θρύλο ρε, μη μου το κάνεις αυτό και με στενοχωρείς! :lol:

Δημοσ.
Αυτα που λετε τα πιστευετε ? ΑΝ δεχτουμε πως υπαρχει θρησκευτικη ισοτητα τοτε πρεπει να καψουμε την Βιβλο που ειναι απο τα πιο ιερα βιβλια και ολα αυτα επειδη ο χριστος διαλεξε να συγχωρεσει τις αμαρτωλες ?

Στην πυρά. Πάραυτα. Εμπρός όλοι μαζί για μια νέα "Νύχτα των Κρυστάλλων", να κάψουμε τα πάντα. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι ο όγκος των βιβλίων του Λιακόπουλου καθιστά απαγορευτικό το εγχείρημα.

Που ειπε ποτε οτι η γυναικα ειναι ιση με τον αντρα ? Να μου το πειτε γιατι δεν το εχω διαβασει πουθενα στις γραφες αλλα συμφωνα με μερικους καπου θα υπαρχει και καποιοι ειναι τυφλοι.

Όχι τυφλοί. Ρατσίστες.

Και επειδη το νινι σερνει καραβια οπως ειπαν 2,3 φιλοι παει να πει πως η γυναικα κανει κουμαντο ? Παιδακια το νινι σερνει καραβια αλλα εκει εξω υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ νινια οποτε αν καποια το παιξει ιστορια θα φαει σουτ και παμε για αλλα.

Σίγουρα υπάρχουν άπειρα και προφανώς πρέπει να είναι βιτσιόζικα σε βαθμό Παπαχρόνη ώστε να κατανοήσουν τις απείρου κάλλους απόψεις αυτές. Υπάρχουν βέβαια και αυτό σας σώζει.

Οσο για τις γεννες οταν η τεχνολογια θα σου μεγαλωνει παιδι μεσα σε λιγο καιρο τεχνιτα τοτε ειμαι περιεργος να δω τι θα λενε οι γυναικες και ποσες θα θελουν να γεννησουν. Προσωπικα πιστευω πως ολες θα διαλεγουν τον τεχνιτο δρομο αντι να πονεσουν. Τωρα για αυτο που που ειπε αν εγω μπορω να βγαλω παιδι απο το **** μου εγω θα απαντησω πως οι γυναικες στην σημερον μερα ειναι τοσο "ανετες" σε αυτο το σημειο που αμφιβαλλω αν πονανε οσο λενε. ( Μην κοροιδευομαστε, ολοι το βλεπουμε αυτο και σε ολες. )

Η λογική σας είναι απλή απ' ότι καταλαβαίνω. Αν πχ περάσετε από ένα στενοσόκκακο βράδυ και σας αρπάξει ένα μπρατσωμένο αγόρι και σας βάλει κάτω και σας τον φερμάρει με μανία, τότε δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθείτε διότι ο άλλος, με το νόμο του ισχυροτέρου που επέβαλλε, έπραξε καλώς.

Σοβαρολογείτε αγαπητέ φιλαράκε? Εσείς δλδ αν πάτε για εγχείρηση θα προτιμήσετε να πονέσετε? Ξέρετε φίλτατε ότι ο πόνος της γέννας είναι ο δεύτερος εντονότερος μετά τον κωλικό του νεφρού σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει?

Και τί κόπρανα σχέση έχουσιν όλα αυτά με την θρησκείαν? Επειδή είσθε προφανώς ολίγον "δημοκράτης" όπως ήταν και οι αρχαίοι των Εβραίων πρόγονοι (και οι δικοί μας), πρέπει μέχρι το 3000 να ανακυκλώνουμε το ρατσισμό και την αλητεία?

ΥΓ

Μόλις μου δώσατε τρομερή ιδέα για το πώς να ονοματίσω την κόρη μου : Χρυσαυγή.

Δημοσ.

Μπορεις να την ονομασεις και Μαρξ αν θελεις αλλα για κακη σου τυχη αυτα που λεω εγω ισχυουν ενω αυτα που λενε πολλοι εδω μεσα ΙΣΩΣ να ισχυσουν πολυ μετα αφοτου ολοι εμεις θα εχουμε γυρισει πισω στο χωμα.

Δημοσ.

To ότι υπάρχει αδικία, ανισότητα και κακία το ξέραμε αγαπητέ, δεν περιμέναμε εσένα να μας το πεις που ποστάρεις λες και ανακάλυψες το αυγό του Κολόμβου. Η συζήτηση γίνεται για το αν είναι σωστό να υπάρχει η αδικία αυτή και για το αν βασιζόμενοι σε λάθη του παρελθόντος, πάνω στα οποία βασίζεται η θρησκεία μας, πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε έτσι εις τους αιώνας των αιώνων (Αμήν).

Μάθε να κατανοείς τα επιχειρήματα των άλλων, δεν είναι κακό, αντιθέτως, βοηθάει τα μέγιστα ώστε να ξεφύγουμε κάποτε απ' το beati pauperes spiritu.

Δημοσ.
Που ειπε ποτε οτι η γυναικα ειναι ιση με τον αντρα?

Πού είπε ποτέ ότι είναι αμαρτία να κάνεις παρτούζα με θηλυκές κατσίκες?

Επίσης, δεν είναι μόνο η διεύρυνση των κολπικών τοιχωμάτων κατά την διάρκεια της γέννας που μας κάνει να πονάμε εμάς τις γυναίκες. Κάτσε διάβασε λίγο ανατομία λεκάνης και μια τζούρα από προβολές και μοίρες και τα λέμε.

Και βρες καμιά καλή κοπέλα.

Δημοσ.

Και παλι για κακη σας τυχη οπως προανεφερα αυτη η καταταξη υπαρχει απο την αρχη του ανθρωπου ειτε μιλαμε για Αρχαια Ελλαδα ειτε για τωρα και αμφιβαλλω πολυ για το αν θα αλλαξει κατι που υφισταται εδω και χιλλιαδες χρονια.

Οσο για κοπελα εχω και γελαει οταν βλεπει να με λενε ρατσιστη και ευτυχως δεν ειναι η μονη που γελαει οταν το βλεπει.

Ρεαλιστης θα ηταν ο σωστος χαρακτηρισμος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...