HellasVagabond Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Καλα κανεις αλλα εδω μιλαμε για σοβαρα πραγματα και οχι για ειρωνειες.
blueviper Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Καιάδα? Μήπως καλύτερα ανασκολοπισμό, που όσο να 'ναι έχει και πιο cult χαρακτήρα? @HellasVagabond Για να έχουμε και καλό ρώτημα...ο χαρακτηρισμός "ασθενές" φύλο, που αποδέχονται ή όχι μέρος των γυναικών, τι ακριβώς αποδεικνύει, πέραν της υπεροχής ενός μέσου άντρα σε σωματική ρώμη σε σχέση με μια μέση γυναίκα? Τι σχέση έχει το παρόν με το "άβατο" και την ισότητα σε επίπεδο ευκαιριών και παρεχόμενων κοινωνικών δυνατοτήτων που πρέπει να υφίστανται? Το δήλωσα ήδη...έχω αρχίσει και σε χάνω HV. Οι γυναίκες μπορούν ταυτόχρονα να μην είναι ίσες, κατώτερες κι ανώτερες. Περίεργο! Να με συμπαθάς, αλλά φοβάμαι πως έχουμε να κάνουμε με ακραιφνή περίπτωση μισογυνισμού και φαλλοκρατίας...κι αυτό δεν το υποστηρίζει καμία υστερικιά φεμινίστρια, αλλά κάποιος που δε στηρίζει μονάχα το συνάφι του επειδή τυχαίνει να ανήκει σε αυτό. Το δε παπαδαριό, ακολουθώντας, όπως προσήκει και συνάδει με τα συμφέροντά τους, τις "γραφές", κατόρθωσε να προσδώσει στη γυναίκα το στίγμα της μιαρότητας και της αμαρτίας το οποίο κουβαλάει εκών άκων εξ απαλών ονύχων. Τα ίδια έλεγαν και οι ιέρειες στην (μυθική?) εποχή των Aμαζόνων, περί αντρών που είναι χρήσιμοι μονάχα ως δούλοι κι ακόμα γελάμε μαζί τους. Κάθε θρησκεία άλλωστε δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις διδαχές μιας -τάχα- θεϊκή φωνής που διέρχεται μέσα από έναν ανθρώπινο κοινωνό...όλως τυχαίος αυτός ο τελευταίος είναι άντρας. Σιγά δα μη μαγαριστεί ο Θεός διά της χρήσης θηλυκού... Κι όσο θυμάμαι τον ταλαίπωρο τον παπά στο σχολείο, να επιδιώκει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα περί της γυναικείας παρουσίας στη χριστιανική παράδοση και πόσο σπουδαία τιμάται η γυναίκα μέσα από το πρόσωπο της Παναγίας. Μπαρμπούτσαλα πάτερ!
HellasVagabond Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Φαλλοκρατης ? Μισογυνης ? Πεστο στις γυναικες που με ξερουν , να εισαι σιγουρος πως θα ξεραθουν στα γελια. Και καλα πες εγω πως ειμαι τα παραπανω για να παω με τα νερα σου , το μεγαλυτερο ποσοστο των γυναικων που δεν πιστευουν στην ισοτητα τι ειναι ? Λεω το μεγαλυτερο γιατι απο οσες γυναικες εχω γνωρισει μετρημενες στα δαχτυλα το επαιζαν ιστοριες , τσαμπουκαδες και γυναικες καριερας και δεν ειναι τυχαιο πως σχεδον ολες ηταν πιτσιρικες.
KaizerSoze Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Ρε Kaizer αν γουσταρεις να εξισωσεις τον εαυτο σου και να πεις Αντρας=Γυναικα σε ολα δικαιωμα σου αλλα μην προσπαθεις να πεισεις και οσους δεν πιστευουν στην ισοτητα ημαρτον δλδ. Aπολο το ποστ το μονο που αξιζει ειναι το "ημαρτον" Θα εμπενα στον κοπο να σου εξηγησω οτι προφανως δεν εξομοιωνω αλλα εξισωνω αντρα και γυναικα αλλα εχω την υποψια πως δεν θες να καταλαβεις
Lucifer Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Να φοράς τη φουστανέλλα σου όταν ποστάρεις εσύ γυναικωτέ κάηζερ!!
nmtray2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Ξερω γω? ισα δικαιωματα και ισες υποχρεωσεις. Εκτος κι αν ειναι μονο στα χαρτια. Να κουρευονται και στρατιωτικα. Πιστευω οτι δεν πρεπει να πηγαινουν φανταροι. Κι αυτο γιατι imho αν μας κυβερνουσαν γυναικες δεν θα γινονταν πολεμοι. Οποτε στρατα παπαλα. Να τις βαλουμε σε μια ανδρικη λογικη μου φαινεται αδικο. Ταμαμ.
blueviper Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 ...το μεγαλυτερο ποσοστο των γυναικων που δεν πιστευουν στην ισοτητα τι ειναι ? Η απάντηση είναι απλή...θύματα! Είναι πολύ εύκολο άλλωστε να ταυτιστείς με το ρόλο που σου αποδίδει η κοινωνία από μωράκι ακόμα. Η επιβολή της κοινωνικής νόρμας σε μεταμορφώνει σε άβουλο αποδέκτη μιας κατεστημένης κατάστασης. Όταν μάλιστα από παντού ακούς πως η γυναίκα είναι "ασθενέστερη", ανίκανη, πουτάνα (αν πάει με πολλούς) κοκ, προφανώς και κουρνιάζει στο στερεότυπό της. Προφανώς και υπάρχουν και διαδικασίες που αρμόζουν σωματοτυπικά περισσότερο στο μέσο (να το επαναλάβω) άντρα, σε σχέση με τη μέση γυναίκα, αλλά η θρησκεία δεν εντάσσεται σε αυτήν την περίπτωση. Αν την αφήσουν να μπει στο ιερό θα μετατραπεί σε κέντρο ακολασίας.
Lucifer Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Ισότητα στα πολιτικά δικαιώματα υπάρχει, είναι δεδομένο. Αυτό που λείπει (και που προσπαθούσε να σας εξηγήσει εις μάτειν ο σόζε) είναι η ισορροπία σε κοινωνικό επίπεδο. Ειδικά στην Ελλάδα που η ανδρική σκοπιά θέλει τις γυναίκες πλύστρες και η γυναικεία δεν έχει απενοχοποιήσει ακόμα το σεξ. Όσον αφορά τις υποχρεώσεις, την μέρα που θα υπάρξει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες στην Ελλάδα, θα είναι η μέρα που θα φύγω πρόσφυγας στη Νορβηγία. Ξεκολλάτε από την Ανατολή, οι ευθύνες είναι βιολογικά μοιρασμένες εκεί που η βιολογία έχει τον πρώτο ρόλο.
HellasVagabond Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Lucifer κανεις μπαμ πως εισαι γυναικα που πιστευει ακραδαντα στην Ισοτητα οποτε θα θιξω και εγω τα εξης : 1) Να πηγαινουν υποχρεωτικα στρατο οι γυναικες αν θελουν ισοτητα. 2) Να δουλευουν στις οικοδομες αφου δεν ειναι ασθενεστερες. 3) Να μην κλαιγονται οταν τρωνε ενα χαστουκι. 4) Να μπαινουν στο ιδιο ρινγκ με αντρες. 5) Να τους φερονται οι αντρες οπως φερονται στον κολητο τους. Και πολλα πολλα ακομα... Οσο για την περιοδο υπαρχει γνωστος τροπος για να μην εχει μια κοπελα περιοδο που εχουν κανει φιλες μου και αυτος ειναι να παρουν χαπια πριν καν τους ερθει. Βεβαια μετα δεν τους ερχεται ποτε και αρα δεν μπορουν να κανουν παιδια αλλα για εκεινες που κλαιγονται ειναι μια πολυ καλη λυση. Και σχετικα με τα πολιτικα δικαιωματα πολυ το αμφιβαλλω αλλα οπως και να εχει μην ξεχνας πως ολα γινονται γιατι φοβουνται ολοι να βγειτε στους δρομους και να κανετε πορειες. Προσωπικα πιστευω πως εισαστε περισσοτερο χειραγωγημενες τωρα αποτι παλιοτερα απλα τωρα δεν το εχετε παρει χαμπαρι.
nikoskon Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 @Kandinsky,Hellasvagabond,Lucifer,KaizerSoze και λοιπούς... Μιλάτε για .Θρησκεία(Χριστιανισμό) .Εκκλησία .Μοναστήρια(...μοναχούς) Και ερωτώ: .Σε ποιο βαθμό έχετε μελετήσει τον Χριστιανισμό και ποιες ήταν οι πηγές σας; .Πήγατε ποτέ να μιλήσετε με κάποιον γέροντα; .Πληθυσμιακά στον πλανήτη πόσοι είναι οι ορθόδοξοι χριστιανοί; Αν ήθελα να χειραγωγήσω ανθρώπους θα προτιμούσα να μήν ήταν η μειοψηφία του πληθυσμού... .Ποιος είπε πως το μονοπάτι του Χριστιανισμού είναι εύκολο; Και όχι μόνο του χριστιανισμού. Απ'την εμπειρία μου σε forums,τέτοια threads καταλήγουν σε flames.Ας μη γίνει κάτι τέτοιο και εδώ.
HellasVagabond Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Οταν αρχιζουν τα δυσκολα εσυ λες ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ? Ετσι φαινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.