Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παντως για τον Χριστο θα σου πουνε "Γιατι το σεξ πρεπει να προκυπτει ως αποτελεσμα γαμου".Και μιας και συμφωνω οτι ο Χριστος ως ανθρωπος παιζει και να ηθελε να σφυριξει κανενα' date='καπου εδω ξεκινανε οι θεωριες οτι παιζει να εκανε και κανα κρυφι γαμο(της Καναα?)

Τεσπα,οσο για την ηστεια,υποτιθεται οτι λογω της εγκρατειας για 40 μερες του Χριστου προς τιμην του κανεις εγκρατεια και συ 40 μερες πριν το Πασχα.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ νηστεια δεν σημαινει δεν τρωω μπριζολες και παω στο σουπερ-μαρκετ και τρωω 5 κιλα χαλβα!Αυτο δεν ειναι νηστεια,ειναι αντι να τουμπανιαζω με μπριζολα τουμπανιαζω με χαλβα,καμια διαφορα.

Ασε που το πιο σιχαμενο και υποκριτικο ειναι η νηστεια την Μεγαλη Βδομαδα.Αν θες να εισαι γαματος Χριστιανος με τους τυπους και ολα,τοτε κανεις 40 μερες νηστεια και κοινωνεισ,και εξομολογησαι κτλ.1 βδομαδα με νηστισιμα αντι για 3 μερεσ με νηστισιμα ειναι υποκρισια και προσπαθεις να "παρακαμψεις τους κανονες".Εγω προσωπικα ακολουθω την αλλη οδο,εχωντας παρει αποφαση οτι αυτος ειμαι και οτι ακομα και αν υπαρχει Θεος με τον τροπο που ζω και τις αποψεις μου τις υπολοιπες 358 ημερες θαχει φρικαρει ή θα μεχει λατρεψει,απλα αν πεινασω και θελω να φαω κρεασ θα φαω κρεασ..Φυσικα στο σπιτι δεν θα βρω και εξω οι αλλοι δεν θελουν οποτε στην ουσια ακολουθω την μοδα αναγκαστικα[/quote']

Δε διαφωνώ. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά πρέπει να πηγάζουν απ' την προσωπική διάθεση του καθενός να τιμήσει κάποια πράγματα και όχι από υποχρέωση όπως μας έχουν κάνει να πιστεύουμε. Αν αισθάνεται κάποιος ότι δεν πρέπει να νηστέψει, ας μην νηστέψει, χωρίς όμως να προκαλεί τους υπόλοιπους και χωρίς αυτοί να τον κοιτάζουν σαν σατανιστή.

Δημοσ.

Το θέμα της θρησκείας είναι κάτι το πολύ απλό για μένα. Η εκκλησιά χρησιμοποιεί, δημαγωγεί κ εκμεταλλεύεται τον απλό λαό. Συσσωρεύει πλούτο κ ασκεί εξουσία κ πολιτικη γιατί ο απλός κόσμος πιστεύει ότι είναι άνθρωποι του Θεού.

Όσο για τον Θεό, είναι μια έννοια η οποία είναι απαραίτητη σε κάθε κοινωνία. Είτε είναι ο ήλιος, η φωτιά, η έκλειψη, είτε ο Θεός, ο Αλλάχ, ο βούδας κ ότι δεν μπορεί να εξηγήσει ο άνθρωπος τα κάνει Θεο........

Είναι βασική ελευθέρια του ανθρώπου να πιστεύει ότι θέλει. Αλίμονο σε αυτούς που χρησιμοποιούν την πίστη είτε για εκμετάλλευση, είτε για ιερούς πόλεμους προς τους αλλόθρησκους γιατί ο μοναδικός Θεός είναι ο δικός μας κ κανένας άλλος.

Δημοσ.

Βαλετε οσο θελετε εναντιον των παπαδων και της εκκλησσιας, ενας θεος ξερει πως ετσι οπως καταντησαν αξιζουν κραξιμο αλλα μην ισοπεδωνουμε τα παντα.

Οσοι κρινουν τους μοναχους ας κλειδωθουν στο δωματιο τους για 3 μερες και να μετρησουν ποσες φορες θα τους ερθουν πονηρες σκεψεις στο μυαλο ΧΩΡΙΣ να δουν ουτε 1 γυναικα. Αυτο το λεω γιατι καποιος ειπε πως αν δεν τις βλεπουν δεν κανουν κατι το υπερφυσικο με το να μην εχουν πονηρες σκεψεις. Εγω πιστευω πως χρειαζεται @@ για να μπορεσει καποιος να ειναι 10+ χρονια μακρια απο γυναικες και να μην εχει πονηρες σκεψεις για αυτες.

Οσο για τις "Καλες" γυναικες δεν θελουν να πανε σε μοναστηρι για να δουν τους θησαυρους οπως εθιξε ενας φιλος αλλα επειδη θελουν να σπασουν τον κανονα για προσωπικη τους ευχαριστηση.

Και πριν καποιος πεταχτει και πει "Μα τι λες ρε ανθρωπε" θα παραπεμψω τους παντες σε διαφορες γυναικες υπουργους που θελουν να καταργησουν το "Αβατο" του Αγιου Ορους οχι γιατι θελουν να πανε για να το θαυμασουν αλλα επειδη οπως λενε "Οι αντρες ειναι ανωτεροι μας? Ισοτητα δεν εχουμε?".

Εγω λοιπον δεν θα κατσω να υποστηριξω να πηγαινουν οι γυναικες εκει μετα απο εκατονταδες χρονια ιστοριας και τηρησης του Αβατου μονο και μονο για να ικανοποιησουν τον εγωισμο τους αγνοοντας τα ηθη και τα εθιμα αυτου του μικρου κρατιδιου και μπερδευοντας το πολιτικο μερος της ισοτητας με το θρησκευτικο μερος στο οποιο ΔΕΝ υπαρχει ισοτητα σε ΚΑΜΙΑ θρησκεια στην υδρογειο.

Δημοσ.

Να δεις @@ που απαιτούνται προκειμένου να χαλιναγωγήσεις την εξεγερμένη λίμπιντο την ώρα που κόβει βόλτες απέναντί σου το απαστράπτον αισθησιακό μωρό. Και την ώρα που πας να γυρίσεις το βλέμμα και να εκστομίσεις το "ύπαγε οπίσω μου Βελζεβούλη" ως μια ακραίως αυθεντική έκφραση παραφύσιν απόλαυσης, απελευθερώνει το αβυσσαλέο της ντεκολτέ για να ακυρώσει κάθε απόπειρά σου διαφυγής. Την ίδια στιγμή τα υγρά της χείλη ερωτοτροπούν με τα ορμέμφυτά σου κι ο διάχυτος πόθος που αποπνέει η κίνηση των γλουτών της σε προσκαλεί σε ένα καρουζέλ ακολασίας.

...κι άντε μετά να αγιάσεις και να σου λέει κι ο Παπακωνσταντίνου για Καλογέρους.

@Kandinsky

Sorry, πρόλαβε άλλη!

Να ξέρεις πως η παρουσία σου ελέγχεται σε καθημερινή βάση...οποιαδήποτε παρεκτροπή από το ηθικά επιβεβλημένο, θα κοινοποιηθεί στην αρμόζουσα! :D

Στην τελική αν δεν μπορείς να κρατηθείς, να πας να γίνεις μοναχός! :P

Δημοσ.

Οσοι κρινουν τους μοναχους ας κλειδωθουν στο δωματιο τους για 3 μερες και να μετρησουν ποσες φορες θα τους ερθουν πονηρες σκεψεις στο μυαλο ΧΩΡΙΣ να δουν ουτε 1 γυναικα. Αυτο το λεω γιατι καποιος ειπε πως αν δεν τις βλεπουν δεν κανουν κατι το υπερφυσικο με το να μην εχουν πονηρες σκεψεις. Εγω πιστευω πως χρειαζεται @@ για να μπορεσει καποιος να ειναι 10+ χρονια μακρια απο γυναικες και να μην εχει πονηρες σκεψεις για αυτες.

Πρώτον' date=' δεν μπορείς να ξέρεις αν και τί πονηρές σκέψεις έχουν οι μοναχοί. Δεν μπορούμε να πάρουμε σαν δεδομένο ότι δεν έχουν. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο πρότεινα το βιβλίο του Νικόδημου (ο ακριβής τίτλος, το θυμήθηκα, είναι "Τα Ιερά Κείμενα ενός Μοναχού). Ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος, εκφράζει πολλές σκέψεις και συναισθήματα που αρκετοί από εμάς ούτε να φανταστούν μπορούν ότι μπορεί να κάνει ένας μοναχός. Τέλειωσε τη Νομική και έφυγε στο Άγιο Όρος, δεν ήταν κανένας αμόρφωτος που τον πήραν από μικρό (όπως και πολλοί άλλοι μοναχοί άλλωστε έχουν πολύ μεγάλη επιστημονική μόρφωση). Όμως, όπως είπα, η φύση είναι ανώτερη όλων μας.

Οσο για τις "Καλες" γυναικες δεν θελουν να πανε σε μοναστηρι για να δουν τους θησαυρους οπως εθιξε ενας φιλος αλλα επειδη θελουν να σπασουν τον κανονα για προσωπικη τους ευχαριστηση.

Και πριν καποιος πεταχτει και πει "Μα τι λες ρε ανθρωπε" θα παραπεμψω τους παντες σε διαφορες γυναικες υπουργους που θελουν να καταργησουν το "Αβατο" του Αγιου Ορους οχι γιατι θελουν να πανε για να το θαυμασουν αλλα επειδη οπως λενε "Οι αντρες ειναι ανωτεροι μας? Ισοτητα δεν εχουμε?".

Εγω λοιπον δεν θα κατσω να υποστηριξω να πηγαινουν οι γυναικες εκει μετα απο εκατονταδες χρονια ιστοριας και τηρησης του Αβατου μονο και μονο για να ικανοποιησουν τον εγωισμο τους αγνοοντας τα ηθη και τα εθιμα αυτου του μικρου κρατιδιου και μπερδευοντας το πολιτικο μερος της ισοτητας με το θρησκευτικο μερος στο οποιο ΔΕΝ υπαρχει ισοτητα σε ΚΑΜΙΑ θρησκεια στην υδρογειο.

Όπως και παραπάνω, δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τί σκέψεις κάνουν οι γυναίκες.

Aκόμα κι αν κάνουν όμως τέτοιου είδους σκέψεις και τα κίνητρα τους είναι αυτά που αναφέρεις, και πάλι δίκιο έχουν διότι είναι άδικο να απαγορεύεται η είσοδος σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Η θρησκεία και τα όσα πρεσβεύει δεν δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες ομάδων ατόμων αλλά για όλους. Αν τώρα κάποιοι διαστρέβλωσαν τα διδάγματα ώστε να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους (οι οποίοι είναι να έχουν μια ζωή τις γυναίκες σκυμμένες για να τους τον φερμάρουν και να λένε κι ευχαριστώ) και οδηγήθηκαν σε λάθος ήθη και έθιμα, δεν θα πρέπει κάποτε να μπουν στον ίσιο δρόμο?

Αν δεν υπάρχει όπως κι εσύ ο ίδιος λες ισότητα σε καμμιά θρησκεία στην υδρογειο, αυτό μας τιμά σαν ανθρώπους και πρέπει να παραμένει εσαεί? Θα έλεγες το ίδιο αν ήμασταν ακόμη στις μητριαρχικές κοινωνίες και το Άβατο ίσχυε ανάποδα?

Αυτά τα λέω φίλε μου διότι γενικώς είμαι κατά των διακρίσεων και των ρήσεων τύπου πορτιέρη και ειδικώς γιατί μόλις τις προάλλες απέκτησα το πρώτο παιδί. Βλέποντας την ταλαιπωρία που τράβηξε 9 μήνες η γυναίκα μου (κι εγώ φυσικά αλλά σε λιγότερο βαθμό), καθώς κι αυτήν που τράβηξε κατά τη γέννα και τώρα, κατανοώ τί κωλοκοινωνία είμαστε και πόσο αδικημένες είναι οι γυναίκες. Είναι δίκαιο πχ, να έχει φάει αυτή όλο το αγγούρι, να τρώει ακόμα πιό μεγάλο τώρα που ξυπνάει αρκετές φορές τη νύχτα, και το παιδί να παίρνει εκτός απ' το επώνυμο μου και το όνομα της μάνας μου?

Όλα απ' τον ίδιο άξονα ξεκινούν και το σκεπτικό όλων των "ηθών", "εθίμων", "εθιμοτυπικών" και λοιπών γελοιοτήτων, ήταν αυτό που ανέφερα παραπάνω. Όλα τα στραβά κάποτε πρέπει να αλλάζουν ή να γκρεμίζονται. Τα ίδια λέγανε και για γυναίκες ιερείς και να δεις ότι κάποτε θ' αλλάξει αυτό ακόμα και στην αρτηριοσκληρωτική ορθόδοξη και στην ακόμα πιό πολύ αρτηριοσκληρωτική καθολική εκκλησία.

Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάζει η θρησκεία είναι ότι έχει να κάνει με ανθρώπους, όχι άντρες-γυναίκες, άσπρους-μαύρους, κλπ. Αλλά τί περιμένεις από μια θρησκεία που εκτός των ανθρώπων όλα τα άλλα τα εκλαμβάνει ως άψυχα αντικείμενα? (τί γνώμη έχει η εκκλησία μας για τα ζώα?)

Δημοσ.

1ον) Φυσικα και δεν ξερουμε τι σκεψεις εχουν αλλα εγω εξεταζω τους λογους για τους οποιους υπαρχει το Αβατο των γυναικων εν ολιγοις την ολη θεωρια.

2ον) Η γυναικα δεν ειναι ιση με τον αντρα σε καμια θρησκεια οχι με βαση οσα λενε οι παπαδες αλλα οσα λενε τα πρωτα κειμενα των θρησκειων. Στην δικη μας πχ η γυναικα εφαγε το μηλο και τα εκανε ολα σμπαραλια και γιαυτο δεν θεωρειται ιση οχι επειδη ξυπνησε ο χριστοδουλος ενα πρωινο και το εβαλε στα μυαλα ολων.

3ον) Το λεω με σιγουρια γιατι δεν εχω ακουσει νορμαλ γυναικα να καταριεται το Αβατο και να ζηταει να καταργηθει. Αυτο το ακουω μονο απο hardcore φεμινιστριες που σαν σκοπο της ζωης τους εβαλαν να ισοπεδωσουν τα παντα και να γινουν ισες με τον αντρα. ( Προσωπικα δεν πιστευω στην Γενικη ισοτητα των δυο φιλων και παλι καλα δεν το πιστευει και η μεγαλυτερη μεριδα των γυναικων οποτε δεν εχω κατι εγω ουτε ειμαι ο κακος. ).

4ον) Μητριαρχικες κοινωνιες ποτε ειχαμε εν Ελλαδι ? Γενικα αναφερες κατι που γινοταν σε πρωτογονες κοινωνιες.

5ον) Καποιος πρεπει να γεννησει αυτο δεν ειναι καινουργιο ουτε πρωτακουστο.

Οπως δεν ειναι λογικο να λες πως επειδη η γυναικα γενναει με δικη της επιλογη πως πρεπει να την δεχτει η θρησκεια ιση την ιδια στιγμη που συμφωνα με τις γραφες ( ειτε αν ειναι αληθεια ειτε οχι δεν εξεταζουμε αυτο τωρα ) η γυναικα τιμωρηθηκε απο τον ιδιο τον θεο να ποναει κατα την διαρκεια της γεννας. Και δεν γεννανε ΟΛΕΣ οι γυναικες, αλλες διαλεγουν αλλο δρομο.

5ον) Γυναικες Ιερεις ΔΕΝ υπαρχουν. Μπερδευεις ισως τις Μοναχες που ψελνουν στα μοναστηρια.

6ον) Η θρησκειες σεβονται τα ζωα, αλλες τα ποντικια, αλλες τις αγγελαδες , αλλες τους σκυλους και αλλες οπως η Εκκλησια μας τα περιστερια και τις γατες.

ΥΓ : Μην αναφερεις τον νικοδημο που εκανε την κλασσικη μπαγαποντια οπως πολλοι οταν πηγε καποια χρονια να σπουδασει στην θεολογικη σχολη και μετα οπως αρκετοι πηδηξε στην νομικη μεσα απο το παραθυρακι κερδιζοντας 2,3 χρονια τα οποια ειναι και τα πιο δυσκολα και σαν να μην εφτανε αυτο εβγαλε και βιβλιο που θιγει τους μοναχους. ( Αναθεμα αν αυτος ο ανθρωπος αρχισε με την επιθυμια να γινει παπας η μοναχος. )

Δημοσ.
2ον) Η γυναικα δεν ειναι ιση με τον αντρα σε καμια θρησκεια οχι με βαση οσα λενε οι παπαδες αλλα οσα λενε τα πρωτα κειμενα των θρησκειων. Στην δικη μας πχ η γυναικα εφαγε το μηλο και τα εκανε ολα σμπαραλια και γιαυτο δεν θεωρειται ιση οχι επειδη ξυπνησε ο χριστοδουλος ενα πρωινο και το εβαλε στα μυαλα ολων.

Αυτο προφανως οφειλεται οτι απο την αρχη του ειδους ειχαμε ψιλοαναπτυγμενα μουσκλια και στο φιναλε λυναμε τις διαφορες μας με τα ροπαλα.Αν ζουσαμε με νοημονες ιπποποταμους το πιθανοτερον να μας θεωρουσαν κατωτερους οι ιπποποταμοι.Υποτιθεται βεβαια οτι εχουμε κανει βηματα προοδου αλλα με αυτα που διαβαζω εδω αρχιζω να πιστευω πως η μονη μας προοδος ειναι η σιλικονη και ο χαλκος.

Προσωπικα δεν πιστευω στην Γενικη ισοτητα των δυο φιλων και παλι καλα δεν το πιστευει και η μεγαλυτερη μεριδα των γυναικων οποτε δεν εχω κατι εγω ουτε ειμαι ο κακος

Δεν πιστευεις οτι ειμαστε ισοι ή δεν πιστευεις οτι ειμαστε ιδιοι?

Δημοσ.

Η αρχη του ειδους μας ηταν πριν 5.000+ χρονια, ο χριστιανισμος υπαρχει 2.000 χρονια οποτε δεν ξερω σε τι αναφερεσαι.

Δεν πιστευω στην ισοτητα των 2 φυλων και οπως αναφερα και πριν ακομα το μεγαλυτερο ποσοστο των γυναικων δεν την πιστευει και δικαιως αφου βλεπουν και μονες τους πως δεν μπορουν να κανουν οσα ο αντρας και πως οι αντρες εχουν αρχισει και κανουν ακομα και οσα κανουν οι γυναικες.

( Μεχρι προσφατα οι γυναικες ελεγαν πως ειναι καλυτερες στην κουζινα πραγμα που καταριφθηκε εφοσον οι καλυτεροι σεφ ανα τον κοσμο ειναι αντρες. Ακομα ειχαν το γεγονος οτι οι γυναικες ειναι καλυτερες νοσοκομες πραγμα που καταριφθηκε με την εισοδο αντρων νοσοκομων. Τελος ειχαν το οτι μεγαλωνουν παιδια καλυτερα απο τους αντρες και αυτο καταριφθηκε βεβαια με την σειρα του απο αντρες που μεγαλωνουν μονοι τα παιδια τους. )

Βεβαια αποψεις ειναι αυτες αλλα οταν ακομα και οι γυναικες απεχθανονται την ισοτητα σε μεγαλο ποσοστο τοτε μαλλον δεν φταινε οι "κακοι" αντρες.

Δημοσ.

Προφανως αναφερομαι στο οτι η "θρησκειες" γραφτηκαν απο αντρες ως προς αυτα που τις διεπουν,αντρες που απο αρχες του ειδους ειχαν το πανω χερι....Επομενως ειναι ατυχο,για να μην πω ΗΛΙΘΙΟ το επιχειρημα

Οι θρησκειες θεωρουν τις γυναικες κατωτερες->Οι γυναικες ΕΙΝΑΙ κατωτερες

Καλα για το θεμα ισοτητας,σου πεταει μια γκομενα ενα "Και εσυ δεν μπορεις να γεννησεις" και καπου εκει τουμπεκισταν

Δημοσ.

Εκει που εχει φτασει η τεχνολογια το δεν μπορεις να γεννησεις εχει εξαλειφθει σαν επιχειρημα.

Δεν ειπα πως ειναι κατωτερες απλα δεν ειναι ισες...Αλλα ουτε και ανωτερες...Ειναι το ασθενες φυλο.

Δημοσ.

Δεν είναι κατώτερες...δεν είναι ίσες...δεν είναι ανώτερες...παίζουν σε δική τους κατηγορία!

Μα τι άλλο θα διαβάσω ο δόλιος! :D

Δημοσ.
Εκει που εχει φτασει η τεχνολογια το δεν μπορεις να γεννησεις εχει εξαλειφθει σαν επιχειρημα

Για την ακριβεια τεινει να εξαληφθει προς οφελος τους...Μαλλον αυτες δεν θα χρειαζονται σπερμα παρα εμεις ωαριο(ασε που θα χρειαστουμε μητρες και μαλακιες)

Δεν ειπα πως ειναι κατωτερες απλα δεν ειναι ισες...Αλλα ουτε και ανωτερες

Αν δεν βρεξει θα χιονισει αλλιως θα βγαλει ηλιο ή θα κανει συννεφια

Μηπως θες να πεις δεν ειναι ΙΔΙΕΣ?

Δημοσ.

Ρε Kaizer αν γουσταρεις να εξισωσεις τον εαυτο σου και να πεις Αντρας=Γυναικα σε ολα δικαιωμα σου αλλα μην προσπαθεις να πεισεις και οσους δεν πιστευουν στην ισοτητα ημαρτον δλδ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...