Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν συμφωνώ με αυτό. Το να ανήκεις κάπου δεν έχει να κάνει με την ικανότητα αυτοδιαχείρησης και φυσικά δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με την έλλειψη βούλησης.

Παράδειγμα:

Το να θέλω και να μου αρέσει να ανήκω στην κοινότητα του Insomnia.gr δεν μου στερεί το δικαίωμα της προσωπικής μου άποψης. Αντιθέτως. Είμαι εδώ επειδή θέλω να είμαι. Επειδή ταιριάζει με τις αντιλήψεις μου. Επειδή εδώ καλύπτω κάποιες από τις ανάγκες που θα μπορούσε να μου καλύψει μια On Line κοινότητα.

Συμφωνω με αυτην την εννοια. Αυτο που διαφωνω ειναι η αναγκη (δημιουργημενη η μη). Οπως και με το ινσομνια, ειναι θεμα "θελω". Αν δλδ το να ανηκεις καπου ειναι αποτελεσμα αναγκης κι οχι προσωπικης εξελιξης (η πιστη σε κατι ανωτερο μπορει και να προελθει απο την προσωπικη προσπαθεια εξελιξης - "πιστεψε στον εαυτο σου και θα βρεις το θεο").

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η προσωπική προσπάθεια εξέλιξης εκφράζεται με την πίστη σε έναν ανώτερο εαυτό σου, όχι σε κάτι ανώτερο ΑΠΟ τον εαυτό σου.

Δημοσ.

Πως θα αποδεικνυες σε μια κατσαριδα οτι υπαρχεις?

Η εννοια του ανωτερου δεν μπορει να εκφραστει παρα μονο μεσα απο ανθρωπινα δεδομενα. Καταληγουμε δλδ οτι ειναι θεμα πιστης και μονο?

Δημοσ.

Τα πάντα εκφράζονται ΜΟΝΟ μέσα από ανθρώπινα δεδομένα.

Μια ενδιαφέρουσα δεσποινίς είχε πει κάποτε "we do not see things as they are, we see things as we are."

Απλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το προηγούμενο post μου με την απάντησή σου.

Δημοσ.

Τωρα το'πιασα. Νομισα οτι διαχωριζεις τον ανωτερο εαυτο απο το θεο.

Γι'αυτο και ειπα "ειναι θεμα πιστης?"

Δεν μπορει να υφισταται διαχωρισμος των 2 εφοσον η "εννοια του ανωτερου δεν μπορει να εκφραστει παρα μονο μεσα απο ανθρωπινα δεδομενα".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...