Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kάτσε ρε συ' date=' το ανθρωπάκι σε κάθε ποστ του έριχνε και μια μπηχτή για τις γυναίκες! Πόσες ευκαιρίες να του δώσεις? Είδες πόσα ποστ γράφηκαν από τόσο κόσμο επιχειρηματολογώντας για το αντίθετο και τις απαντήσεις που έδινε? Δλδ αν βγω εγώ και πω "όλες οι γυναίκες είναι π...νες (εκτός απ' τη μάνα μου, "μαμάκα μου σ' αγαπάω, όλες οι άλλες είναι βρώμες - κλασικός μπούλης άντρας:-D ), θα πρέπει να χτυπήσω κιόλας κάποια για να αποδειχτεί ότι είμαι φαλλοκράτης? Κι ο φαλλοκρατισμός δεν είναι μια μορφή φασισμού, όπως το ίδιο είναι και ο ακραίος φεμινισμός που έχει σαν στόχο όχι να φέρει τη γυναίκα σε ίσο επίπεδο αλλά πάνω απ' τον άντρα? Οποιαδήποτε γενίκευση βασισμένη σε στερεότυπα που έχει σαν αποτέλεσμα να πλήττει κάποια ομάδα ή άτομα αποτελεί μορφή φασισμού.

[/quote']

Ναι ρε φιλε. Με μια φραση σου δεν εισαι φαλλοκρατης.

Μπορω να σου πω χιλιαδες γυναικες εχουν πει οτι ολοι αντρες ειναι γουρουνια.

Ειναι φασιστριες? οχι . Οπως εσυ καταλαβαινεις (αλλα δεν δικαιολογεις) την καταστροφη του εργου ετσι κι εγω καταλαβαινω την αγανακτηση καποιων αν ο συντροφος τους τα φορεσε.

Επισης δεν καταλαβαινω την ευκολια που δικαιολογεις το Χευζελ πχ αλλα απο την αλλη δεν αποφευγεις τα αναθεματα "ολοι οι ελληνες ειναι καφροι" χωρις να προσπαθησεις εστω και μια φορα να μπεις στην "παραλογη" λογικη τους.

Αν καποιος εχει καποιο προβλημα, πες μου πως τον βηθας περισσοτερο:

1) με το να του πεις "εισαι καφρος, ηλιθιος, φαλλοοκρατης, φασιστας"

2) με το να του πεις "την εκανες την μ...κια. ΟΚ αλλα την αλλη φορα θα σε παρει και θα σε σηκωσει"

Δυστυχως, ξερουνε ολοι να μου λενε οτι ειμαι καφρος αλλα (γιατι αραγε) κανενας δεν ξερει να μου εξηγησει γιατι εγινα και πως εγινα.

Και δυστυχως αμα ρωτησω "πως θα ξεκαφριστω ρε παιδια" θα παρω 11.999.999 διαφορετικες απαντησεις. Γιατι ειμαστε η μονη χωρα που ο καθενας απο τα 12.000.000 βριζει τους υπολοιπους 11.999.999. Βγαλε ακρη μετα.

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Petza

Αν δεν κατάλαβες τι έγινε ή δεν έχεις ακόμα καταλάβει τις γραμμές του forum μετά από ~6 χρόνια, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Αν δεν είδες τις αντιδράσεις στα προηγούμενα posts ή αν δεν ενοχλήσαν εσένα πάλι δεν είναι δικό μου πρόβλημα αυτό. Κάποια μέλη τα ενοχλήσαν όμως.

Αν και οι δικές σου απόψεις συμμερίζονται προσβολές και προκλητική στάση πολύ καλά έκανες κ δεν άνοιγες το μπλα μπλα, πόσο μάλλον για να γράψεις offtopic. Αδιάφορο μου είναι το τι πιστεύει ο καθένας εδώ. Το πόσο σέβεται το κοινωνικό σύνολο του insomnia όμως όχι.

Τα ban πέφτουνε για να συνεχίσουνε τα υπόλοιπα μέλη να χρησιμοποιούνε το forum, όχι γιατί έχουμε να χωρίσουμε κάτι με κάποιον.

Μετά από >1300 posts εδώ θα έπρεπε να το είχες καταλάβει αυτό.

Αν τον πας τόσο τον όποιο Hellas και την προϊστορία του πάρτον κ πηγαίντε για καφέ. Εδώ όχι.

Ότι άλλο θες ή ότι πρόβλημα έχεις μαζί μου pm.

Σεβάσου τους υπόλοιπους που προσπαθούν να συζητήσουν.

/sc

Δημοσ.
Κάπου σε έχασα blueviper, εκτός κι αν αναφέρεσαι σε κανα ποστ που σβήστικε ή συνθηματικό! :-D

Έτσι ακριβώς...ο καλός φίλος spooker κατέθεσε μια άποψη σχετικά με τη Χιτλερική μεγαλοφυία και την αντιπαρέβαλε με την νοητική ανυπαρξία του Μπους. Βέβαια πλήρωσε τη χρήση αγγλικών... :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εντάξει, είπαμε ότι το section είναι για μπόλικο μπλα μπλά, αλλά εσείς ξεφύγατε απο το θέμα του νήματος "Πιστεύετε όλα όσα λέει η θρησκεία". Θέτω λοιπόν κάποια ερωτήματα:

1)Ποια θρησκεία; - προφανώς υπονοείται η δική μας (ορθόδοξη)

2)Έχω την γνώμη ότι η θρησκεία απο μόνη της δεν λέει τίποτα, ίσως το ερώτημα θα έπρεπε να διατυπωθεί ως "Πιστεύετε σε όσα λένε οι εκπρόσωποι της θρησκείας";

Στο δεύτερο ερώτημα δίνω μόνος μου την απάντηση: Φυσικά και ΟΧΙ.

Δημοσ.

Όντως...ποια θρησκεία??

Πιστεύω ότι αν υπήρχε πραγματικά ένας θεός, όλη η ανθρωπότητα θα πίστευε σ'αυτόν και θα είχαμε μία και μόνο θρησκεία.

Απλά οι θρησκείες δημιουργήθηκαν από τη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει ότι κάτι ανώτερο τον προστατεύει.Δεν υπάρχει κανείς νομίζω που να πιστεύει ότι μετά από αυτόν δεν υπάρχει τίποτα και ότι είναι παντοδύναμος...

Απλά ο καθένας επιλέγει το δικό του θεό είτε είναι ο Χριστός,είτε ο Βούδας,είτε το χρήμα,είτε η αγάπη μπλα μπλα...

Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται έξω από τον τάφο απ´οπου παίρνουν και καλά το άγιο φως κάθε χρόνο??Της κακομοίρας το κάγκελο!!Αν όλα ήταν αλήθεια,δεν θα πρεπε να κατακλύζει τους πάντες γαλήνη και δέος??Υποτίθεται γίνεται θαύμα εκεί μέσα!!Αλλά όοοοοοχι,πέφτει το απίστευτο ξύλο,σπρώξιμο και βρίσιμο.Υπάρχει απίστευτη κατάνυξη..

Όσο για το αν πιστεύουμε όσα λένε οι εκπρόσωποι...Εντάξει,αναρωτιέμαι αν τα πιστεύουν οι ίδιοι.Εγώ τουλάχιστον παπαδαριό και φανατισμένο ποιμνίο,δεν γουστάρω με την καμία...Η εμπειρία μου έχει αποδείξει ότι οι πιο φανατισμένοι,είναι απλά οι πιο τυπικοί της υπόθεσης και συνήθως οι άνθρωποι με τις μεγαλύτερες μικρότητες.Σαφώς και σέβομαι αυτό που πιστεύει ο καθένας, αλλά τα λαμπάκια μου ανάβουν όταν βλέπω παπάδες στην τηλεόραση να φωνάζουν,να ψάχνουν τη δημοσιότητα και να απέχουν από την ταπεινότητα που θα έπρεπε να τους διέπει.Αυτοί είναι που έχουν κάνει και το μεγαλύτερο κακό στην ίδια τη θρησκεία,γιατι πολύ απλά δεν την εκπροσωπούν σωστά και γιατί κάνουν τα αντίθετα απ´αυτά που κυρήσσουν.

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στον επίσημο θεό μας αλλά ταυτόχρονα δεν μπορώ να αμφισβητήσω και άτομα που μου έχουν αφηγηθεί βιώματά τους με το "θείο".

Θα πρέπει απλά να ψάχνεται κανείς μέσα του και να μην φανατίζεται και να πιστεύει απλώς επειδή "έτσι μου έιπε το σχολείο,ο μπαμπάς,η γιαγιά,ο χριστόδουλος".Γιατί πιστεύω ότι αυτό θέλουν και όσοι κινούν τα νήματα των εκκλησιών και των θρησκειών.

Δεν τους συμφέρει να πέσει η ιδέα της θρησκείας γιατί έτσι δεν θα μπορούν να μας χειραγωγήσουν.Ο αθλητισμός,η πολιτική και η θρησκεία είναι τα μεγαλύτερα μέσα χειραγώγησης.Φανταστείτε να βγει μια μέρα ένας και να πει στους ισλαμιστές "δεν υπάρχει Αλλάχ,μούφα ήταν..."

Και δεν τους συμφέρει να πέσει η ιδέα της εκκλησίας γιατί έτσι,δεν θα βγάζουν τα φράγκα που βγάζουν(και μιλάμε για άααααααααπειρα χρήματα).Κεριά,λιβάνια,"πρέπει να θαύουμε τους νεκρούς,απαγορεύεται να τους καίμε..."(στην Ελλάδα τουλάχιστον).......λεφτά πολλάαααααααα λεφτά.

ΥΓ:συγγνώμη για το μεγάλο post.αλλά σηκώνει πολλή συζήτηση το θέμα..

Δημοσ.
Απλά οι θρησκείες δημιουργήθηκαν από τη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει ότι κάτι ανώτερο τον προστατεύει.

Οι θρησκείες δημιουργήθηκαν από την ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου.

Το να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο (είτε επειδή υπάρχει, είτε επειδή είναι εσωτερική μας ανάγκη) δεν έχει καμία σχέση με καμιά θρησκεία.

Κατ' εμέ, είναι έννοιες εντελώς διαφορετικές, αλλά από την φύση τους αλληλένδετες.

Δημοσ.

Το να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο (είτε επειδή υπάρχει' date=' είτε επειδή είναι εσωτερική μας ανάγκη) δεν έχει καμία σχέση με καμιά θρησκεία.

Κατ' εμέ, είναι έννοιες εντελώς διαφορετικές, αλλά από την φύση τους αλληλένδετες.[/quote']

Συμφωνώ ότι είναι διαφορετικές έννοιες,απλά επειδή είναι ανώτερο,ο άνθρωπος καταλήγει στο να το θεοποιήσει.

Ας μην έμενες Κρήτη.

Πού κολλάει αυτό??:confused:

Δημοσ.

Οι θρησκείες δημιουργήθηκαν επειδή είμαστε ζώα. Είναι το ένστικτο της επιβίωσης μετά το θάνατο (το οποίο το έχει μόνο το ανθρώπινο είδος που έχει και επίγνωση για το θάνατό του).

Δημοσ.
Οι θρησκείες δημιουργήθηκαν επειδή είμαστε ζώα. Είναι το ένστικτο της επιβίωσης μετά το θάνατο (το οποίο το έχει μόνο το ανθρώπινο είδος που έχει και επίγνωση για το θάνατό του).

Νομίζω πως είσαι λιγάκι υπερβολικός.

Ακόμα και τα ζώα έχουν την ανάγκη να ανήκουν κάπου. Κάθε μορφή ζωής.

Δημοσ.

@ Cristina (Σου χρωσταω και μια συγνωμη - Τα σεβη μου).

Το να θελει να ανηκει καπου καποιος προυποθετει την μη ικανοτητα αυτοδιαχειρισης του. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πρεσβευτες τετοιων "αντιληψεων" βρεθηκαν σε κυνηγι απο εκκλησια και κρατη (Τα παραδειγματα πολλα, απο Σωκρατη μεχρι W.Reich).

Δημοσ.
Πού κολλάει αυτό??:confused:

Είναι ο μόνος λόγος που γλυτώνεις το πέσιμο μετά από το post που έκανες.

Δημοσ.

Αν το μόνο που έχει σημασία είναι να ανήκουμε κάπου τότε δε θα είχαν σχεδόν όλες οι θρησκείες ζωή μετά το θάνατο. Λέω το σχεδόν γιατί δεν γνωρίζω για όλες τις θρησκείες αλλά σε αυτές που ξέρω υπάρχει (παράδεισος, μετενσάρκωση κ.λπ.). Ξέρετε εσείς καμμία που να πιστεύει πως είμαστε μόνο χώμα και χώμα θα γίνουμε και τίποτα άλλο?

Δημοσ.
@ Cristina (Σου χρωσταω και μια συγνωμη - Τα σεβη μου).

Το να θελει να ανηκει καπου καποιος προυποθετει την μη ικανοτητα αυτοδιαχειρισης του. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πρεσβευτες τετοιων "αντιληψεων" βρεθηκαν σε κυνηγι απο εκκλησια και κρατη (Τα παραδειγματα πολλα' date=' απο Σωκρατη μεχρι W.Reich).[/quote']

Δεν συμφωνώ με αυτό. Το να ανήκεις κάπου δεν έχει να κάνει με την ικανότητα αυτοδιαχείρησης και φυσικά δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με την έλλειψη βούλησης.

Παράδειγμα:

Το να θέλω και να μου αρέσει να ανήκω στην κοινότητα του Insomnia.gr δεν μου στερεί το δικαίωμα της προσωπικής μου άποψης. Αντιθέτως. Είμαι εδώ επειδή θέλω να είμαι. Επειδή ταιριάζει με τις αντιλήψεις μου. Επειδή εδώ καλύπτω κάποιες από τις ανάγκες που θα μπορούσε να μου καλύψει μια On Line κοινότητα.

Αν το μόνο που έχει σημασία είναι να ανήκουμε κάπου τότε δε θα είχαν σχεδόν όλες οι θρησκείες ζωή μετά το θάνατο. Λέω το σχεδόν γιατί δεν γνωρίζω για όλες τις θρησκείες αλλά σε αυτές που ξέρω υπάρχει (παράδεισος, μετενσάρκωση κ.λπ.). Ξέρετε εσείς καμμία που να πιστεύει πως είμαστε μόνο χώμα και χώμα θα γίνουμε και τίποτα άλλο?

Με συγχωρείς, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τον συσχετισμό σου ανάμεσα στην ανάγκη της δημιουργίας μιας θρησκεία και θάνατο.

Δημοσ.
Είναι ο μόνος λόγος που γλυτώνεις το πέσιμο μετά από το post που έκανες.

είπα κάτι κακό??

Αν έθιξα κάποιον,συγγνώμη,την προσωπική μου άποψη εξέθεσα...

Δεν έχω ποστάρει και πολλές φορές, οπότε όσο ζω μαθαίνω :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...