Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβασα μαζεμένες τις 4-5 τελευταίες σελίδες και θέλω να κάνω ένα μεγαλοπρεπέστατο RESPECT στον Kandinsky, έχω να συναντήσω τόσο δομημένο και τεκμηριωμένο λόγο σε φόρουμ γενικής θεματολογίας από κάτι σπάνια post του Lucifer (είναι ελιτιστής και δεν γράφει σοβαρά συχνά, μόνο σε περιόδους εθνικής κρίσης :-)). Συν την ανατριχιαστική τηλεπάθεια (ό,τι μου πέρναγε από το μυαλό διαβάζοντας τα post, τα είχε γράψει αμέσως μετά το προαναφερόμενο τιμώμενο πρόσωπο). Keep posting...:-)

Όσο για το θέμα, και τα όντα ανώτερης ευφυίας, διαβάστε την υπογραφή μου.

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα άσχετα με το παρόν θέματα μηνύματα (με αφετηρία την απρόκλητη επίθεση του μέλους devil_will_cry) μεταφέρθηκαν εδώ.

Δημοσ.

1 μήνα τσιμπάει για όλους αυτούς που πρόσβαλε/έβρισε ο Hellas τέτοιος.

Α και πείτε του να μην στείλει mail/pm ή ότι άλλο σε (s)mods/admin με παρακάλια.

Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ, δεν τον θέλουμε στην παρέα μας και γίνεται ενοχλητικός.

p.s.

Cristina μην τον παίρνεις στα σοβαρά και στεναχωριέσαι.

Η συμπεριφορά του προς τις γυναίκες ήταν το 1ο του ban εδώ.

Ούτως ή άλλως δεν είμαστε Λέρος στο Insomnia να ανεχτούμε ότι πετάνε τα υπόλοιπα forum.

p.s. 2

Kandinsky my respects B)

/sc

Δημοσ.

Δεν ειχα προθεση να σου απαντησω αλλα μολις αντιληφθηκα οτι εμμεσα με κατηγορεις σαν ακραιο στοιχειο.

Ποτε δεν ειπα οτι ειμαστε καλυτεροι σαν λαος απο τους υπολοιπους.

Ποιό είναι το ένα γεγονός? Πόσα παραδείγματα θες να σου αναφέρω δλδ? Μήπως να πούμε για αγώνα μπάσκετ γυναικών (Ολυμπιάδα) μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας που φώναζαν κάτι ηλικιωμένες δίπλα μου μαζί με κάτι παιδάκια "Να πεθάνετε βρωμιάρες" (σύμφωνα με τον Hellas βέβαια' date=' καλά τους έκαναν και προφανώς εννοούσαν όλες τις γυναίκες γιατί δεν μπορεί να έχουν το θράσος να παίζουν μπάσκετ ή να φοράνε στο βόλευ στενά σορτσάκια που μας σκανδαλίζουν οι ξέκωλες και μας έρχεται να τις αρπάξουμε, να τις βάλουμε κάτω, να τους κόψουμε δυό χαστούκια και να τις ......) ή έβριζε εν χορώ όλο το γήπεδο λες και ήταν ο τελικός του Ευρωμπάσκετ? Θες να πούμε κι άλλα? Για τα αντικείμενα που έπεφταν στα τατάμι ή το τί έγινε μόλις ο Κορεάτης έκανε το λάθος και έριξε σέκο τον Βασιλειάδη? Δε θα κάτσω φίλε μου να σε πείσω για το αν η σημερινή Ελλάδα έχει ψήγματα κουλτούρας. Άποψη μου είναι ότι δεν έχει.

[/quote']

Το Χευζελ ποιοι το εκαναν θυμασαι? Ποσα ατομα σκοτωθηκαν θυμασαι?

Οκ, μεμονωμενο γεγονος κι αυτο. Αν εξαιρεσεις το προβλημα χουλιγκανισμου, το προβλημα αλκοολισμου (ειδα και μια προσφατη ταινια για τους Αγγλους χουλιγκαν)

Ειμαι Γερμανια τωρα και χθες ειχε μια εκπομπη με κατι γιαγιαδες που νοσταλγουν το Χιτλερ (δεν το ειπαν αμεσα αλλα δεν χρειαζοταν και πολυ να το δεις). Φασιστριες ? Ναι. Γραφικες ? Ναι.

Ρε φίλε σοβαρολογείς? Μου παραθέτεις ως παράδειγμα την καταστροφή έργου τέχνης που εξαρτάται απ' τις σχέσεις δύο λαών με κατά γενική ομολογία τεράστια προβλήματα που οδηγούν στο μίσος και μου συγκρίνεις αυτό με την καθημερινότητα που σου παρέθεσα λέγοντας ότι τα παραδείγματα μου είναι μεμονωμένα?

Ως απαιδευτος που ειμαι, θα ηθελα να μου εξηγησεις το οριακο σημειο απο οπου και μετα επιτρεπεται η καταστροφη ενος εργου. IMHO καμμια (μα καμμια) μορφης εκφραση δεν πρεπει να φιμωνεται.

IMHO παλι ,αν αφαιρεσεις απο την τεχνη το δικαιωμα να προκαλει (οτιδηποτε, ακομα και τον Μεγαλο) χανεις την δυνατοτητα εξελιξης της. Επισης, ειναι γνωστο πιστευω οτι ατομα σαν το Μοτσαρτ, χωρις το (εν μερει) κυνηγητο απο την Εκκλησια δεν θα εφερναν νεες φορμες (και πρωτοποριακες) στην μουσικη.

Επισης, φιμωνεις ενα μεγαλο (IMHO) μεσο να κανεις γνωστο πλατυτερα ενα προβλημα η μια κατασταση. Προσωπικα, πιστευω οτι η καταστροφη του εργου απο τον Ισραηλιτη αποσκοπουσε στο να μην ακουστει μακρυτερα η φωνη του Παλαιστινιου.

Όλοι οι Ελληνάρες αυτό λένε και αυτό θέλουν να πιστεύουν, ότι 3-4 κάνουν βλακείες, 3-4 είναι ρατσιστές, 3-4 είναι αμόρφωτοι και χωρίς κουλτούρα. Πίστευέ το όσο θες, είναι σίγουρα βολικότερο αλλά δεν εξηγεί το μέγεθος της καφρίλας που κυριαρχεί.

Συμφωνω για το 1ο, διαφωνω με το μεγεθος της καφριλας. Αυτο μαλλον δεν καταλαβαινεις σε αυτα που γραφω. Θα το διευκρινισω καλυτερα παρακατω.

Υποστηρίζεις λοιπόν, ότι ο χαρακτηρισμός κάποιου που εκφράζεται ρατσιστικά για ομάδες ανθρώπων δεν είναι φασίστας. Για πες μου λοιπόν, πως τον ονοματίζεις εσύ? (εκτός βέβαια κι αν συμφωνείς με όσα λέει και τον θεωρείς δημοκράτη, όπως "δημοκράτη" και "επαναστάτη" έλεγε ο ένας χουντικός τον άλλο)

Οταν λεω οτι ειναι φασιστικο κατι δεν σημαινει οτι χαρακτηριζω και τον ιδιο φασιστα. IMHO, το να αποκαλεις καποιον φασιστα σημαινει οτι ξερεις και τις προθεσεις του και που αποσκοπει. Δλδ, αν ο κυριος αυτος ειχε σκοπο να εξαλειψει τις γυναικες απο τη γη τοτε ναι θα του ελεγα οτι ειναι φασιστας. Απωθυμενα με τις γυναικες εχει ο ανθρωπος. Τωρα, αν ποτε σηκωσει χερι σε καμμια,βρισει καμμια, θελησει να βγαλει τα απωθυμενα του σε καμμια, τοτε να τον παρει και να τον σηκωσει. Να στο πω αλλιως, μια αλλη ευκαιρια ολοι δικαιουνται. Αν το ξαναπει η κανει καμμια μ..κια με καμμια κοπελα, βαρατε τον.

Γιατί, έχεις δει εσύ πολλούς Έλληνες να διαβάζουν κάτι εκτός από εφημερίδες (αθλητικές και μη) και περιοδικά?

H Sun στην Αγγλια εχει την μεγαλυτερη κυκλοφορια (μου φαινεται μηπως? Παντως ετσι λεει στο σαιτ της http://www.thesun.co.uk )

Η Bild στη Γερμανια ξερεις τι κυκλοφορια εχει?

IMHO, ειναι οι αντιστοιχες εσπρεσσο.

Διαβαζα αρθρο στα νεα οπου κατηγορουσε τους Ελληνες οτι δεν διαβαζουν εφημεριδα πολυ. Οι Αγγλοι παντως, τη Sun ξεκοκκαλιζουν.

(Α, ναι, τελικα, να διαβαζουμε εφημεριδα ναι η οχι. Μπερδευτηκα)

Μη λαϊκίζεις, διότι δεν είπα αυτό. Βεβαίως και ο συγκεκριμένος είναι ηλίθιος και βεβαίως δεν χαρακτηρίζει όλους τους Άγγλους. Επέτρεψε μου όμως να είμαι λίγο πιό συγκρατημένος με το γενικό επίπεδο πολιτισμού και συμπεριφοράς μια και έστω και για λίγο έχω μείνει τόσο εκεί όσο και στην Αμερική και διαπίστωσα ότι τα στερεότυπα που έχουμε είναι κατά τι διαφορετικά απ' την πραγματικότητα. Ναι, έχουν μεγάλο πρόβλημα με το ποτό, ιδίως στις μικρές ηλικίες κι αυτό λόγω πεπαλαιωμέων νόμων τους σχετικά με την κατανάλωση που επέφερε αυτές τις συνήθειες που βλέπουμε. Ναι, κι εκεί υπάρχουν κάφροι και μάλιστα αρκετοί. Αυτό όμως δεν εκφράζει τη συνολική πραγματικότητα που μπορεί κάποιος να τη διαπιστώσει μόνο αν βρεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον και σίγουρα δεν είναι επιχείρημα για να πείσεις ότι εδώ δεν είμαστε κάφροι.

Οπως ειπα ειμαι Γερμανια. Εχω γυρισει ολη την Ευρωπη απο Ισπανια μεχρι Σουηδια. Δυστυχως, το μεγεθος της μοναξιας που ειδα (εκτος απο ισπανια, ιταλια και ιρλανδια) μου φανηκε αβασταχτο. Αλλα ναι, οντως εχουν κουλτουρα οι ανθρωποι.

Να σου θυμησω ενα βιντεο που εδειχνε καποιον να δερνει μια κοπελα μεσα στο δρομο? (Γερμανια, το ειχε δειξει και στην ΕΤ1). Και σορυ αλλα αυτο δεν ειναι μεμονωμενο γεγονος γιατι καμμια 30ρια ατομα καθονταν και κοιτουσαν χωρις να κανουν τιποτα. Κι αυτος τη βαρουσε για ποση ωρα...

Λες οτι το γενικοτερο επιπεδο πολιτισμου σε αγγλια και ηπα ειναι αρκετα ανεβασμενο. Επετρεψε μου να διαφωνησω για τους παρακατω λογους.

1) Επανεκλογη Μπους. Καποτε εγραφε η Ελευθεροτυπια οτι οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν. Εγω συμφωνω. Εσυ?

2)Δεν μπορω να δεχτω οτι το επιπεδο του πολιτισμου τους ειναι ψηλο οταν αυτοι οι λαοι θεωρουν ενα πολεμο δικαιολογημενο με την αιτιολογια οτι ΩΧ, Αφγανισταν, Ιρακ, Γιουγκοσλαβια, Ιραν σε αναμονη, Συρια σε αναμονη, Κορεα σε αναμονη (να μην παμε πιο πισω : ιρακ , κορεα, βιετναμ, ολη τη Ν.Αμερικη)

με την αιτιολογια (συνεχιζω) ΩΧ Σανταμ τρομοκρατης, Μπιν λαντεν τρομοκρατης, κορεα τρομοκρατης, συρια τρομοκρατης (βαρεθηκα).

Το οτι οι Αμερικανοι δεν πιστευουν οτι αυτοι οι πολεμοι γινονται για τα συμφεροντα δεν σου λεει τιποτα?

3)Με την αρνηση της Γαλλιας να παρει ενεργο μερος στο πολεμο για το ιρακ βγηκαν καποιοι με ταμπελες "βομβαρδιστε τους Γαλλους", "βομβαρδιστε το Παρισι". IMHO αυτο ειναι φασιστικο γιατι θελανε να αφανισουν τους Γαλλους.

οκ, μεμονωμενο γεγονος.

4) 10.000.000 μικροκαμερες στις ηπα κι αλλες τοσες στην Αγγλια. Και απο αντιδρασεις? Σποραδικα, και η γενικη αντιληψη ειναι οτι οι καμερες χρειαζονται. Ο οργουελ για Αγγλια ελεγε. Σωστα? Κι εκει προφητης.

5)Μπλερ. Ειπε ψεμματα στη Βουλη για τα κρυμμενα οπλα του Ιρακ. Κι απο κει Ξεκινησε κι ο πολεμος. Ακομα η δημοτικοτητα του δεν εχει πεσει ουτε σεντσι (γιατι περι χρηματων γινεται ολη η φαση).

5) οι αμερικανοι αποδεδειγμενα ειναι οι χειροτεροι (μακραν) στη γεωγραφια.

Γιατι πιστευουν οτι δεν υπαρχει τιποτα περα απο τα συνορα τους. πλακα...

6) θρησκεια. ΕΙναι γνωστο πιστευω οτι τα θρησκευτικα πιστευω ειναι στα πανω τους τα τελευταια χρονια εκει.

Μπορεις να ψαξεις και να βρεις οτι πολλες κοπελες υπογραφουν τη δηλωση παρθενιας. Οτι δλδ δεν θα κανουν τιποτα τουλαχιστον μεχρι τα 18. Μπορεις επισης να δεις το αρθρο πανω στα λεγομενα του Αιδεσιμωτατου Φεγγαρη για τα δηλητηριωδη γεννητικα οργανα της γυναικας.

http://www.alternet.org/mediaculture/34072/ Μπροστα του η χριστοδουλος (συγγνωμη Ο) ειναι αγγελουδι.

Οκ, μεμονωμενα παραδειγματα ολα αυτα.

Τα καλά δεν χρειάζεται να τ' αναφέρουμε, διότι τ' αυτάκια αν τα χαϊδεύεις μαλακώνουν. Το θέμα είναι ότι οι κριτικές γίνονται για τα άσχημα που πρέπει και μπορούμε να διορθώσουμε και να μην κολλάμε στο παρελθόν, επαναπαυόμενοι σε δάφνες που δεν κερδίσαμε οι ίδιοι, νομίζοντας ότι οι άλλοι μας χρωστάνε αιώνιο σεβασμό (Φαντάσου δλδ να μην υπήρχαν κι οι κακές κριτικές, πόσο θα είχαν πάρει τα μυαλά μας άερα).

Συμφωνω οτι πρεπει να βλεπεις τα αρνητικα. Εξυπακουεται οτι ειναι γνωμονας για εξελιξη. Αλλα IMHO το να βλεπεις μονο τα αρνητικα ειναι ψυχαναγκασμος. Δεν εννοω να βλεπεις τα καλα για να αυτολιβανιζεσαι. Ακομα και στην ψυχαναλυση ο λεγομενος "γυρος του θριαμβου" εχει ανακουφιστικες ικανοτητες (το να γυρνας δλδ ποτε ποτε προς τα πισω και να βλεπεις οτι κατι κανεις ρε γαμωτο).

Aν όντως ήσουν κατά τη γενίκευσης, θα έμπαινες λίγο στον κόπο να στηλιτεύσεις τα λεγόμενα του φίλου μας που πέρασε τις γυναίκες διά πυρός και σιδήρου και τις έβγαλε όλες λίγο πολύ αναίσθητες καριόλες (sorry mods). Την ευαισθησία σου λοιπόν να τη δείχνεις εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει και αυτού του τύπου την υποκρισία περί γενικεύσεων και κακών ανθρώπων που την έπεσαν στον ταλαίπωρο Μπους, να την αφήσεις στην άκρη.

Οπως ειπα με τρομαζει η γενικευση. Για να χαρακτηρισω το συγκεκκριμενο ατομο φασιστα πρεπει να δω ΚΑΙ κατι αλλο. IMHO ειναι αρκετα σκληρος χαρακτηρισμος και οπως ειπα πρεπει να δεις και το background του για να πειστεις οτι καποιος ειναι φασιστας. Μετα, του ριχνεις κι ενα χοντρο βρισιδι (κι εγω μεσα).

Τελειωνοντας, δεν λεω οτι ειμαστε ανωτεροι/καλυτεροι κτλ.

Το να συγκρινεις κατι με κατι αλλο που (IMHO) το εχεις εξιδανικευσει ειναι χαμενο παιχνιδι απο χερι. Και δεν συμφερει ουτε τους μεν, ουτε τους δεν...

Φιλικα παντα, (κι ας με ψιλοχαρακτηρισες).

Δημοσ.
H Sun στην Αγγλια εχει την μεγαλυτερη κυκλοφορια (μου φαινεται μηπως? Παντως ετσι λεει στο σαιτ της http://www.thesun.co.uk )

IMHO' date=' ειναι οι αντιστοιχες εσπρεσσο.

Διαβαζα αρθρο στα νεα οπου κατηγορουσε τους Ελληνες οτι δεν διαβαζουν εφημεριδα πολυ. Οι Αγγλοι παντως, τη Sun ξεκοκκαλιζουν.

(Α, ναι, τελικα, να διαβαζουμε εφημεριδα ναι η οχι. Μπερδευτηκα)[/quote']

Και τι μ'αυτό; Δηλαδή, αν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί χέζανε στα παγκάκια (με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά μου φαίνεται παράλογο αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω) θα έπρεπε να το κάνουμε κι εμείς, ή έστω να το δεχτούμε ως φυσιολογικό; Την υποκουλτούρα των άλλων (γιατί ναι, περί τέτοιας πρόκειται όταν μιλάμε για την Sun και την Bild) θα πρέπει να την κάνουμε και δικιά μας;

Δημοσ.

Μήπως κάνουμε κάποιο σοβαρό λάθος, συγκρίνοντάς μας με άλλες χώρες όταν αναφέρονται τα λάθη μας; Είναι σωστό να λέει κάποιος που κάνει λάθη, "μα εκείνος κάνει περισσότερα, κοιτάχτε αυτόν";

Όχι ότι διαφωνώ με τον nmtray2. Είναι καλό να υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου, και αυτά που αγαπάς. Και ας είναι ανορθόδοξος για μερικούς.

Έχοντας μεγαλώσει στην Αμερική, πολλοί με ρωτάνε γιατί ήρθαμε εδώ και αν το μετανοιώσαμε. Απαντάω πως οι γονείς μου νοστάλγησαν την πατρίδα. Επόμενη ερώτηση πάντα είναι αν το μετανοιώσαμε, και γιατί δε γυρνάω πίσω. Τί απαντάω; Με το που ήρθαμε, επήλθε η τραγωδία και τα χάλασε όλα - κι όμως, ΔΕΝ το μετάνοιωσα.

Όχι ότι είχα επιλογή τότε, αλλά ΔΕ θέλω να ξαναγυρίσω. Το ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα του Kandinsky δε σημαίνει πως θα άλλαζα την Ελλάδα. Δε θα κάνω σαν τα Αμερικανάκια που λένε "αν δεν είσαι πατριώτης και δε συμφωνείς με τους πολέμους of first resort, δε μας γουστάρετε και φυγέτε από τη χώρα". Την αγαπάω την Ελλάδα, και ναι, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ. Με όλα τα καλά και τα κακά της.

Η Ελλάδα θα αλλάξει μέσα απ' τον καθένα μας και τις προσωπικές του επιλογές.

Νομίζω αυτό είναι το νόημα που έχουμε χάσει οι περισσότεροι, και δείχνουμε τα λάθη των άλλων εκτός απ'τα δικά μας.

Δημοσ.

Το Χευζελ ποιοι το εκαναν θυμασαι? Ποσα ατομα σκοτωθηκαν θυμασαι?

Ρε συ' date=' τα άτομα τότε είχαν πιει 50 κουτάκια μπύρες ο καθένας! Βρίσκονταν στη ζώνη του λυκόφωτος οι άνθρωποι, όπως και κάθε φορά που γίνονται επεισόδια. Το πρόβλημα του χουλιγκανισμού είναι υπαρκτό και στοίχισε στην Αγγλία πάρα πολύ, ενώ φαίνεται ότι ακόμα υπάρχει κάθε φορά που βγαίνουν τα "καλόπαιδα" έξω απ' τα σύνορα τους.

Μια και μιλάμε για το συγκεκριμένο κι επειδή έχει τύχει να γράψω και άρθρο στο σάιτ του συλλόγου του Ολυμπιακού που είμαι μέλος, ο χουλιγκανισμός στη Δ. Ευρώπη στηρίζεται πολύ περισσότερο στην αποξένωση (που αναφέρεις παρακάτω), και τα αδιέξοδα του δυτικού πολιτισμού παρά σ' αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας που χαρακτηρίζεται περισσότερο σαν φτηνοτσαμπουκάς της πλάκας. Μην πας μακριά όμως : Έχει σκοτωθεί κόσμος και στα δικά μας γήπεδα και κανείς δεν τιμωρείται. Τουλάχιστον στην Αγγλία την βία εντός γηπέδων μπόρεσαν να την ελέγξουν, εμείς δεν μπορούμε ούτε αυτό ακόμα κι όταν βλέπεις τη φάτσα του κάφρου ξεκάθαρα στην κάμερα. Θα μπορούσα να σου πω αρκετές ιστορίες που βασίζονται και σε προσωπική πείρα μια και με τα παιδιά που φτιάξαμε το κλαμπ έχουμε τραβήξει τα μύρια όσα από ορισμένα "παιδιά" (ναι, όχι από του ΠΑΟ, ούτε από της ΑΕΚ, αλλά από δικούς μας που φοβήθηκαν μη χάσουν τα κεκτημένα- είναι πολλά τα λεφτά προφανώς) αλλά δεν είναι της παρούσης. Πάντως, όλοι ξέρουμε τί παίζεται στα πουλμανάκια που πάνε πέρα δώθε ανά την Ελλάδα, με τα χασισάκια, τα χαπάκια και δε συμμαζεύεται.

Για να γυρίσω στους Άγγλους, δεν μπορεί να παραγνωρισθεί το γεγονός ότι οι υπόλοιποι δυτικοί είναι κάποια χρόνια μπροστά από εμάς σ' ότι αφορά την απομόνωση του ατόμου. Γνωρίζω πολύ καλά πχ, ότι στην Αγγλία σε απολύουν με ένα μήνυμα στο κινητό, ή email, ενώ υπάρχουν πιό πολλά στεγανά που οφείλονται και στο μικρότερο μέγεθος παραοικονομίας που υπάρχει, κάτι που δεν επιτρέπει στον "μικρό" να ονειρευτεί και να πράξει συγχρωτισμό με "μεγαλύτερους" απ' αυτόν, όπως συμβαίνει εδώ.

Για τον αλκοολισμό τα είπαμε. Μεγάλο το πρόβλημα, αναμφισβήτητα και το κακό είναι ότι αυξάνεται στις μικρές ηλικίες και ιδίως στις κοπελίτσες.

Ειμαι Γερμανια τωρα και χθες ειχε μια εκπομπη με κατι γιαγιαδες που νοσταλγουν το Χιτλερ (δεν το ειπαν αμεσα αλλα δεν χρειαζοταν και πολυ να το δεις). Φασιστριες ? Ναι. Γραφικες ? Ναι.

Μα αν θυμάμαι καλά, όταν είχε έρθει ο καλός μας τέως για πρώτη φορά, μπορούσες να δεις πολλές γιαγιάδες και παππούδες (και όχι μόνο) που ούρλιαζαν "Ο βασιλιαααααααας, ο βασιλιάς μααααας" και κάτι τέτοια φαιδρά. Εδώ ρε συ, νοσταλγοί του Χίτλερ υπάρχουν και στην Ελλάδα, τί μου λες τώρα? Οι Χρυσαυγίτες τί είναι δλδ?

Ως απαιδευτος που ειμαι, θα ηθελα να μου εξηγησεις το οριακο σημειο απο οπου και μετα επιτρεπεται η καταστροφη ενος εργου. IMHO καμμια (μα καμμια) μορφης εκφραση δεν πρεπει να φιμωνεται.

IMHO παλι ,αν αφαιρεσεις απο την τεχνη το δικαιωμα να προκαλει (οτιδηποτε, ακομα και τον Μεγαλο) χανεις την δυνατοτητα εξελιξης της. Επισης, ειναι γνωστο πιστευω οτι ατομα σαν το Μοτσαρτ, χωρις το (εν μερει) κυνηγητο απο την Εκκλησια δεν θα εφερναν νεες φορμες (και πρωτοποριακες) στην μουσικη.

Επισης, φιμωνεις ενα μεγαλο (IMHO) μεσο να κανεις γνωστο πλατυτερα ενα προβλημα η μια κατασταση. Προσωπικα, πιστευω οτι η καταστροφη του εργου απο τον Ισραηλιτη αποσκοπουσε στο να μην ακουστει μακρυτερα η φωνη του Παλαιστινιου.

Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, δεν κατανοώ γιατί συνεχίζεται η συζήτηση. Ποτέ δεν είπα ότι δικαιολογείται η καταστροφή καλλιτεχνικού έργου από οποιονδήποτε. Αυτό που είπα είναι ότι στην περίπτωση Ισραηλίτη-Παλαιστίνιου είναι πολύ ευκολότερο να εξηγηθεί λόγω του αβυσσαλέου μίσους, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των έργων που έπεσαν θύματα βανδαλισμού στην Αθήνα (από καθημερινούς ανθρώπους και τα παιδάκια τους).

Οταν λεω οτι ειναι φασιστικο κατι δεν σημαινει οτι χαρακτηριζω και τον ιδιο φασιστα.

Γιατί, τί διαφορά έχει? Πρέπει να είσαι φασίστας σε όλα σου για να σε χαρακτηρίσουν ως τέτοιο? Ο Χίτλερ ήταν πολύ φιλόζωος, ενώ πάρα πολύ τρυφερός με την Εύα Μπράουν.

IMHO, το να αποκαλεις καποιον φασιστα σημαινει οτι ξερεις και τις προθεσεις του και που αποσκοπει. Δλδ, αν ο κυριος αυτος ειχε σκοπο να εξαλειψει τις γυναικες απο τη γη τοτε ναι θα του ελεγα οτι ειναι φασιστας. Απωθυμενα με τις γυναικες εχει ο ανθρωπος. Τωρα, αν ποτε σηκωσει χερι σε καμμια,βρισει καμμια, θελησει να βγαλει τα απωθυμενα του σε καμμια, τοτε να τον παρει και να τον σηκωσει. Να στο πω αλλιως, μια αλλη ευκαιρια ολοι δικαιουνται. Αν το ξαναπει η κανει καμμια μ..κια με καμμια κοπελα, βαρατε τον.

Kάτσε ρε συ, το ανθρωπάκι σε κάθε ποστ του έριχνε και μια μπηχτή για τις γυναίκες! Πόσες ευκαιρίες να του δώσεις? Είδες πόσα ποστ γράφηκαν από τόσο κόσμο επιχειρηματολογώντας για το αντίθετο και τις απαντήσεις που έδινε? Δλδ αν βγω εγώ και πω "όλες οι γυναίκες είναι π...νες (εκτός απ' τη μάνα μου, "μαμάκα μου σ' αγαπάω, όλες οι άλλες είναι βρώμες - κλασικός μπούλης άντρας:-D ), θα πρέπει να χτυπήσω κιόλας κάποια για να αποδειχτεί ότι είμαι φαλλοκράτης? Κι ο φαλλοκρατισμός δεν είναι μια μορφή φασισμού, όπως το ίδιο είναι και ο ακραίος φεμινισμός που έχει σαν στόχο όχι να φέρει τη γυναίκα σε ίσο επίπεδο αλλά πάνω απ' τον άντρα? Οποιαδήποτε γενίκευση βασισμένη σε στερεότυπα που έχει σαν αποτέλεσμα να πλήττει κάποια ομάδα ή άτομα αποτελεί μορφή φασισμού.

IMHO, ειναι οι αντιστοιχες εσπρεσσο.

(Α, ναι, τελικα, να διαβαζουμε εφημεριδα ναι η οχι. Μπερδευτηκα)

Μη μπερδεύεσαι. Παρόλο που η Σαν και η Μπιλντ έχουν μεγάλη κυκλοφορία, μεγάλη επίσης κυκλοφορία έχουν και τα βιβλία. Φαντάσου λοιπόν, αν διαβάζουμε εφημερίδα λίγο, πόσο πιό λίγο διαβάζουμε βιβλία. Τί νομίζεις ότι διαβάζει ο μέσος άνθρωπος στην Ελλάδα? "Πρωταθλητή", "Φως", "Ηχώ", "Ώρα για Σπορ", "Σπορ του Βορρά" και μετά πάμε στις πολιτικές και τις κουτσομπολίστικες. Από εκεί και μετά, στα βιβλία, ότι διαβάζουν όλοι και συζητείται/είναι μόδα, αυτό θα διαβαστεί περισσότερο. Πριν κάτι χρόνια μόδα ήταν "Ο Αλχημιστής" και όπου και να καθόσουν έβγαινε ένας και σου έλεγε ότι το διάβασε, πριν λίγο καιρό ήταν ο "Κώδικας". 'Έτσι διαβάζει βιβλία ο μέσος Έλληνας, δεν το ψάχνει και πολύ, διαβάζει κάτι για να πει ότι το διάβασε.

Οπως ειπα ειμαι Γερμανια. Εχω γυρισει ολη την Ευρωπη απο Ισπανια μεχρι Σουηδια. Δυστυχως, το μεγεθος της μοναξιας που ειδα (εκτος απο ισπανια, ιταλια και ιρλανδια) μου φανηκε αβασταχτο. Αλλα ναι, οντως εχουν κουλτουρα οι ανθρωποι.

Να σου θυμησω ενα βιντεο που εδειχνε καποιον να δερνει μια κοπελα μεσα στο δρομο? (Γερμανια, το ειχε δειξει και στην ΕΤ1). Και σορυ αλλα αυτο δεν ειναι μεμονωμενο γεγονος γιατι καμμια 30ρια ατομα καθονταν και κοιτουσαν χωρις να κανουν τιποτα. Κι αυτος τη βαρουσε για ποση ωρα...

Σου είπα, είμαστε μόνον μερικά χρόνια πίσω. Προς τα εκεί βαδίζουμε κι εμείς κι αυτό αποδεικνύεται εύκολα αν θυμηθούμε ότι έχει τύχει να είναι άνθρωπος νεκρός κάτι μέρες κοντά σε σημείο που περνάει κόσμος και κανείς να μην το πάρει χαμπάρι.

Λες οτι το γενικοτερο επιπεδο πολιτισμου σε αγγλια και ηπα ειναι αρκετα ανεβασμενο. Επετρεψε μου να διαφωνησω για τους παρακατω λογους.

1) Επανεκλογη Μπους. Καποτε εγραφε η Ελευθεροτυπια οτι οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν. Εγω συμφωνω. Εσυ?

Πρώτον, ο Μπους δεν βγήκε ποτέ. Δεύτερον, ας μην ξεχνάμε ότι εκεί δεν ψηφίζουν όλοι. Τρίτον, και σε συνάρτηση με τα παρακάτω, δεν εννοούσα ότι έχουν μεγαλύτερη κουλτούρα από εμάς, εννοούσα τον καθημερινό πολιτισμό και τον τρόπο συμπεριφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Όπως και νά'χει όμως, μια και αναφέρεις τους πολέμους, ο μέσος Αμερικανός έχει γαλουχηθεί εδώ και δεκαετίες με τον φόβο ότι κάποιος θα πάει να του πάρει τα κεκτημένα, σε συνδυασμό πάντα με την νοοτροπία ότι είναι υπερδύναμη και αυτοκράτορες του κόσμου. Πριν ήταν η Αγγλία, πιό πριν κάποιος άλλος. Πάντοτε, όποιος είναι από πάνω θα έχει την αίσθηση ανωτερότητας. Μπαίνουμε σε βαθιά νερά τώρα, αλλά μήπως κι εμείς δεν έχουμε "εκπολιτίσει" κόσμο και κοσμάκη? Τέλος πάντων, ας τ' αφήσουμε γιατί είναι κρίμα, αυτοί οι mods θα πάρουν χάπια στο τέλος...:-D

2)Δεν μπορω να δεχτω οτι το επιπεδο του πολιτισμου τους ειναι ψηλο οταν αυτοι οι λαοι θεωρουν ενα πολεμο δικαιολογημενο με την αιτιολογια οτι ΩΧ, Αφγανισταν, Ιρακ, Γιουγκοσλαβια, Ιραν σε αναμονη, Συρια σε αναμονη, Κορεα σε αναμονη (να μην παμε πιο πισω : ιρακ , κορεα, βιετναμ, ολη τη Ν.Αμερικη)

με την αιτιολογια (συνεχιζω) ΩΧ Σανταμ τρομοκρατης, Μπιν λαντεν τρομοκρατης, κορεα τρομοκρατης, συρια τρομοκρατης (βαρεθηκα).

Το οτι οι Αμερικανοι δεν πιστευουν οτι αυτοι οι πολεμοι γινονται για τα συμφεροντα δεν σου λεει τιποτα?

3)Με την αρνηση της Γαλλιας να παρει ενεργο μερος στο πολεμο για το ιρακ βγηκαν καποιοι με ταμπελες "βομβαρδιστε τους Γαλλους", "βομβαρδιστε το Παρισι". IMHO αυτο ειναι φασιστικο γιατι θελανε να αφανισουν τους Γαλλους.

οκ, μεμονωμενο γεγονος.

Και όμως φίλε μου, υπάρχουν πάρα πολλές φωνές που αντιτίθενται στον σκοταδισμό αλλά εμείς δεν το γνωρίζουμε. Αν είδες διάφορα ρεπορτάζ για τους δίδυμους πύργους πχ, βγήκε κόσμος και κατηγόρησε ανοιχτά την προεδράρα τους για απατεώνα κλπ. Πόσες φορές έχουμε δει κάτι ανάλογο εδώ, που δρούμε με άξονα την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και τον εαυτούλη μας?

4) 10.000.000 μικροκαμερες στις ηπα κι αλλες τοσες στην Αγγλια. Και απο αντιδρασεις? Σποραδικα, και η γενικη αντιληψη ειναι οτι οι καμερες χρειαζονται. Ο οργουελ για Αγγλια ελεγε. Σωστα? Κι εκει προφητης.

Γιατί, αντέδρασαν πολλοί κι εδώ? Μήπως δε βγήκε ο Βουλγαράκης και ξιφουλκούσε σχετικά με την χρησιμότητα τους?

5)Μπλερ. Ειπε ψεμματα στη Βουλη για τα κρυμμενα οπλα του Ιρακ. Κι απο κει Ξεκινησε κι ο πολεμος. Ακομα η δημοτικοτητα του δεν εχει πεσει ουτε σεντσι (γιατι περι χρηματων γινεται ολη η φαση).

Tony Blair's popularity takes a hit

By BETH GARDINER

ASSOCIATED PRESS WRITER

Wounded by a furor over secret loans and feeling the heat from a resurgent Conservative Party, Blair has come under increased pressure within his own party to make way for his likely successor, Treasury chief Gordon Brown. Blair has also been dogged by his support for the war in Iraq, which was deeply unpopular in Britain.

A poll published Tuesday found that 47 percent of British voters think Blair should quit by the end of the year, including 34 percent who say he should do so now. Fifty-seven percent agreed with the statement that Blair had "run out of steam" and was unlikely to achieve anything else as prime minister, according to the survey by the Populus polling firm, published in The Times.

5) οι αμερικανοι αποδεδειγμενα ειναι οι χειροτεροι (μακραν) στη γεωγραφια.

Δεν καταλαβαίνω. Αυτά γιατί μου τα λες? Ξαναλέω, είπα εγώ ότι έχουν κουλτούρα? Παρεπιπτόντως πάντως, μην πας μακριά : "Τί έγινε το 1821 μικρέ μου?" -"Η επανάσταση κατά των Γερμανών, που πρωτοστάτησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός"

6) θρησκεια. ΕΙναι γνωστο πιστευω οτι τα θρησκευτικα πιστευω ειναι στα πανω τους τα τελευταια χρονια εκει.

Μπορεις να ψαξεις και να βρεις οτι πολλες κοπελες υπογραφουν τη δηλωση παρθενιας. Οτι δλδ δεν θα κανουν τιποτα τουλαχιστον μεχρι τα 18. Μπορεις επισης να δεις το αρθρο πανω στα λεγομενα του Αιδεσιμωτατου Φεγγαρη για τα δηλητηριωδη γεννητικα οργανα της γυναικας.

Πάλι τα ίδια λέμε. Μα υπάρχει κλασικότερη ύψους και βάθους κοινωνία απ' την Αμερικανική? Μην απατάσαι, δεν θα ήθελα να ζήσω εκεί, για όσο διάστημα έμεινα Ινδιανάπολη (η μέση αμερικανική πόλη όπου διεξάγονται οι περισσότερες έρευνες αγοράς) βαρέθηκα μέχρι αηδίας και ακόμα θυμάμαι τις βερμούδες με το μαύρο σκαρπίνι και την άσπρη κάλτσα στα μπαρ. Οι μόνη πόλη που αξίζει για μένα είναι η Ν. Υόρκη, η οποία όμως πλέον, όπως και το Λονδίνο είναι international cities.

Πρόσεξε όμως. Εκτός απ' την καφρίλα και το σκοταδισμό, υπάρχουν μεγάλες εστίες αντίστασης και καλλιέργειας των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ ας μην ξεχνάμε την ανάπτυξη σε τομείς όπως η μουσική, το θέατρο, κλπ.

Συμφωνω οτι πρεπει να βλεπεις τα αρνητικα. Εξυπακουεται οτι ειναι γνωμονας για εξελιξη. Αλλα IMHO το να βλεπεις μονο τα αρνητικα ειναι ψυχαναγκασμος. Δεν εννοω να βλεπεις τα καλα για να αυτολιβανιζεσαι. Ακομα και στην ψυχαναλυση ο λεγομενος "γυρος του θριαμβου" εχει ανακουφιστικες ικανοτητες (το να γυρνας δλδ ποτε ποτε προς τα πισω και να βλεπεις οτι κατι κανεις ρε γαμωτο).

Έχεις δίκιο. Έχω όμως κουραστεί πλέον να ακούω σε συζητήσεις, τόσο σε φόρουμ όσο και στον πραγματικό κόσμο για το μεγαλείο της Ελλάδας, ότι είμαστε έθνος ανάδελφον, ότι όλοι μας κυνηγάνε, ότι οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, κλπ. Δεν ξεχνώ όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ τα θετικά μας.

Οπως ειπα με τρομαζει η γενικευση. Για να χαρακτηρισω το συγκεκκριμενο ατομο φασιστα πρεπει να δω ΚΑΙ κατι αλλο. IMHO ειναι αρκετα σκληρος χαρακτηρισμος και οπως ειπα πρεπει να δεις και το background του για να πειστεις οτι καποιος ειναι φασιστας. Μετα, του ριχνεις κι ενα χοντρο βρισιδι (κι εγω μεσα).

Δεν έχω βρίσει ποτέ κανέναν σε οποιοδήποτε φόρουμ, προτιμώ να λέω την άποψη μου για το ποιόν τους με επιχειρήματα.

Τελειωνοντας, δεν λεω οτι ειμαστε ανωτεροι/καλυτεροι κτλ.

Το να συγκρινεις κατι με κατι αλλο που (IMHO) το εχεις εξιδανικευσει ειναι χαμενο παιχνιδι απο χερι. Και δεν συμφερει ουτε τους μεν, ουτε τους δεν...

Φιλικα παντα, (κι ας με ψιλοχαρακτηρισες).

Δεν έχω εξιδανικεύσει κανέναν. Ενδιαφέρομαι πολύ περισσότερο για τη χώρα μου απ' ότι για τους έξω (αν και όλοι άνθρωποι είμαστε), δεν είμαι ξενολάτρης και πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια απ' τον καθένα μας στα πλαίσια της συμπεριφοράς μας προς το κοινωνικό σύνολο καθώς θα ήμασταν πολύ καλύτεροι. Να πάρουμε τα καλά στοιχεία των άλλων, αυτό λέω και γι' αυτό τα αναφέρω.

Το σεντονάκι πάει με το μέτρο :-D

Δημοσ.

...

"Τί έγινε το 1821 μικρέ μου?" -"Η επανάσταση κατά των Γερμανών' date=' που πρωτοστάτησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός"

...

[/quote']

σχετικό-ασχετο:

Αν σου απαντούσε "η επανάσταση εντάντια στον τούρκικο ζυγό στην οποία σήκωσε το λάβαρο και πρωτοστάτησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός" θα ήσουν ευχαριστημένος;

Αν είναι να ξέρουν ψεύτικη και μπάσταρδη ιστορία, καλύτερα να την ξέρουν λάθος. Να μην περνάει και η προπαγάνδα.

Δημοσ.

Τώρα είδα το thread και είπα να πω μια άποψη, αλλά ψάχνω να δώ που κολλάνε όλα αυτά με το θέμα...αν γίνω on-topic φοβάμαι ότι θα σας βγάλω όλους off-topic οπότε δεν το κάνω :P

Δημοσ.
Νοσταλγός του rock 'n' roll!

Φοβάμαι spooker πως θα έχεις την τύχη του Hitler! :mrgreen:

Κάπου σε έχασα blueviper, εκτός κι αν αναφέρεσαι σε κανα ποστ που σβήστικε ή συνθηματικό! :-D

edit: όντως offtopic καταλήξαμε αλλά έχει ενδιαφέρον...

Δημοσ.
1 μήνα τσιμπάει για όλους αυτούς που πρόσβαλε/έβρισε ο Hellas τέτοιος.

Α και πείτε του να μην στείλει mail/pm ή ότι άλλο σε (s)mods/admin με παρακάλια.

Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ' date=' δεν τον θέλουμε στην παρέα μας και γίνεται ενοχλητικός.

p.s.

Cristina μην τον παίρνεις στα σοβαρά και στεναχωριέσαι.

Η συμπεριφορά του προς τις γυναίκες ήταν το 1ο του ban εδώ.

Ούτως ή άλλως δεν είμαστε Λέρος στο Insomnia να ανεχτούμε ότι πετάνε τα υπόλοιπα forum.

p.s. 2

[b']Kandinsky[/b] my respects B)

/sc

Συγγνώμη ρε madsc αλλά ποιους ακριβώς έβρισε το παλικάρι ???????

Παρακολουθώ αυτό το θέμα από την αρχή γιατί το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρων

Αν κάποιος έβρισε σίγουρα δεν ήταν ο «μας τελείωσε για 1 μήνα»

Μέλος αναφερόμενο στον «μας τελείωσε για 1 μήνα»

Μήπως είσαι ολίγων ντιντης?

Αυτό μάλλον είναι κομπλιμέντο έτσι παιδιά ??? ούτε βέβαια παραβαίνει τους όρους για προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς

Άλλος με πολλά respect

Μήπως θα ντυθείς καουμπόης τις επόμενες Απόκριες?

Με άμεση παραπομπή στο θέμα της ταινίας με αρκετές υποψηφιότητες για Oscar

Το ότι έχει κάποιες απόψεις που δεν αρέσουν ΒΑΝ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ?????

Καλά πάμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Καλά έκανα και δεν το άνοιγα το ρημάδι το Μπλα-Μπλα

Γρήγορα πίσω στα Windows Hardware και Software

Ωχ δεν πιστεύω να ρίξετε και εδώ κανένα χρόνο Βαν, έγραψα 4 αγγλικές λεξούλες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...