Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλα ολα αυτα αλλα δεν εχω δει ουτε 1 καλη αναφορα για τους ελληνες.

Τοσο χαλια ειμαστε?

Παντως' date=' ειμαστε η μονη χωρα που εκλεισαν Mcdonalds...(οχι οτι σημαινει τιποτα αλλα ξεσκιστηκα στο γελιο οταν το ειδα)[/quote']

Για να μην έχεις παράπονο πως τα βλέπω όλα αρνητικά και μαύρα...είμαστε και πολύ μάγκες και γατόνια που στείλαμε τα αμερικανάκια στον έξω από 'δω, αντιπαραθέτοντας ποιότητα Goody's...γαστρονομικά λοιπόν, στο βασίλειο του fast food, επικρατήσαμε για τα καλά, με όπλο τις πίκλες, το premier και το goodissimo.

Ελπίζω να καταφέρουμε τέτοιους θριάμβους και σε κανένα σημαντικότερο πεδίο, αν και μεταξύ μας, και μια δυο λακούβες περισσότερες να έκλειναν στους δρόμους, θα δήλωνα σχεδόν ικανοποιημένος και με τον καλό λόγο έτοιμο.

Δημοσ.

Είπα πως είπες αυτό?!

Την οπτική μου καταθέτω κι όχι τη δική σου...τις παραινέσεις/προτροπές λοιπόν, θα σε παρακαλούσα να τις κράτησεις για άλλους.

Δημοσ.

Το "Για να μην έχεις παράπονο" νομιζω αναφερεται σε μενα.

Οσο για τις παραινεσεις, αυτα που λες για ολο το κοσμο κρατα τα για τον εαυτο σου.

Δεν μ'αρεσει καποιος να μου λεει οτι ειμαι ηλιθιος, απαιδευτος κτλ μονο και μονο επειδη ειμαι ελληνας. Αν θες, πιστευε το για σενα.

Δημοσ.

Παντως χαιρομαι που ΤΟ Lucifer ( αφου μια λεει "εμας τις γυναικες" και μια λεει "ειμαστε οι αντρες" ) οταν δεν εχει να πει κατι αρχιζει τις ειρωνειες προσπαθοντας αποτυχημενα να αποδειξει πως ξερει περισσοτερα απο τους υπολοιπους γιατι ισως να εχει διαβασει Friedrich Nietzsche.

Βεβαια πως επικρινει τους Ελληνες και απο την αλλη ειναι κλασσικο δειγμα Ελληνα δεν μπορω να το καταλαβω, ισως μπορει να μου το εξηγησει καποιος ?

Δημοσ.
Το "Για να μην έχεις παράπονο" νομιζω αναφερεται σε μενα.

Αναφέρεται στην πεποίθησή σου πως δεν έχουμε να πούμε κάτι θετικό. Συνδύασα λοιπόν το στοιχείο που παρέθεσες με τη δαιμόνια φύση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αναδεικνύοντάς τη σε υπέρτατη αρετή.

Οσο για τις παραινεσεις, αυτα που λες για ολο το κοσμο κρατα τα για τον εαυτο σου.

Τις σκέψεις μας πρέπει να τις μοιραζόμαστε...λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά. Από αυτές βέβαια θα κριθούμε κι επ' αυτού δεν έχω κανένα πρόβλημα. Να τις κρατήσω όμως για τον εαυτό μου γιατί? Επειδή το θες εσύ?

Λυπάμαι!

Δεν μ'αρεσει καποιος να μου λεει οτι ειμαι ηλιθιος, απαιδευτος κτλ μονο και μονο επειδη ειμαι ελληνας. Αν θες, πιστευε το για σενα.

Δεν μίλησα για τους Έλληνες συλλήβδην, αλλά για ένα μέσο όρο τον οποίο τον προσεγγίζω αισθητικά ως αυστηρά προσωπική εντύπωση. Αν θες να ταυτίζεσαι μαζί του, λυπάμαι για δεύτερη φορά, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Φοβάμαι πως μυγιάζεσαι από μόνος σου και δεν υπάρχει και λόγος από τη στιγμή που δεν αισθάνεσαι ο ίδιος έτσι.

Να χρησιμοποιήσω λοιπόν την προτροπή σου περί ξεκολλήματος? ;)

Δημοσ.
Να χαρω εγω. Κατα τα αλλα ειναι δειγμα η καταστροφη εργου τεχνης οτι ειμαστε χαλια σα λαος.

Ρε φίλε σοβαρολογείς? Μου παραθέτεις ως παράδειγμα την καταστροφή έργου τέχνης που εξαρτάται απ' τις σχέσεις δύο λαών με κατά γενική ομολογία τεράστια προβλήματα που οδηγούν στο μίσος και μου συγκρίνεις αυτό με την καθημερινότητα που σου παρέθεσα λέγοντας ότι τα παραδείγματα μου είναι μεμονωμένα?

Συμφωνω απολυτα. Επειδη 3-4 ηλιθιοι κανουν μαμακιες τοτε ολοι να ειμαστε μαμακες.

Όλοι οι Ελληνάρες αυτό λένε και αυτό θέλουν να πιστεύουν, ότι 3-4 κάνουν βλακείες, 3-4 είναι ρατσιστές, 3-4 είναι αμόρφωτοι και χωρίς κουλτούρα. Πίστευέ το όσο θες, είναι σίγουρα βολικότερο αλλά δεν εξηγεί το μέγεθος της καφρίλας που κυριαρχεί.

Ναι ειναι φασιστικο αυτο.

Αμ έλα που δεν είναι. Αν είχανε το σθένος να καταδικάσουν κάποιοι ηλίθιοι το Χίτλερ όταν ανέβαινε, αντί να πάνε με το ρεύμα (του) και είχαν εργασθεί περισσότερο ώστε να αποφευχθεί η κυριαρχία του φασισμού, θα είχαμε αποφύγει πολλά δυσάρεστα.

Υποστηρίζεις λοιπόν, ότι ο χαρακτηρισμός κάποιου που εκφράζεται ρατσιστικά για ομάδες ανθρώπων δεν είναι φασίστας. Για πες μου λοιπόν, πως τον ονοματίζεις εσύ? (εκτός βέβαια κι αν συμφωνείς με όσα λέει και τον θεωρείς δημοκράτη, όπως "δημοκράτη" και "επαναστάτη" έλεγε ο ένας χουντικός τον άλλο)

Κι αμα πας σε βιβλιοθηκη ολοι διαβαζουν ενα σοβαρο βιβλιο.

Στην παραλια τι περιμενεις? Νιτσε?

Γιατί, έχεις δει εσύ πολλούς Έλληνες να διαβάζουν κάτι εκτός από εφημερίδες (αθλητικές και μη) και περιοδικά?

Αγγλος στο Αρχαιολογικο μουσειο της Σαντορινης κοιτωντας ενα τετραγωνο πραμα σαν ταψι: What's this shit? Let's make pizza (haha).= ολοι οι Αγγλοι ειναι μαμακες.

Μη λαϊκίζεις, διότι δεν είπα αυτό. Βεβαίως και ο συγκεκριμένος είναι ηλίθιος και βεβαίως δεν χαρακτηρίζει όλους τους Άγγλους. Επέτρεψε μου όμως να είμαι λίγο πιό συγκρατημένος με το γενικό επίπεδο πολιτισμού και συμπεριφοράς μια και έστω και για λίγο έχω μείνει τόσο εκεί όσο και στην Αμερική και διαπίστωσα ότι τα στερεότυπα που έχουμε είναι κατά τι διαφορετικά απ' την πραγματικότητα. Ναι, έχουν μεγάλο πρόβλημα με το ποτό, ιδίως στις μικρές ηλικίες κι αυτό λόγω πεπαλαιωμέων νόμων τους σχετικά με την κατανάλωση που επέφερε αυτές τις συνήθειες που βλέπουμε. Ναι, κι εκεί υπάρχουν κάφροι και μάλιστα αρκετοί. Αυτό όμως δεν εκφράζει τη συνολική πραγματικότητα που μπορεί κάποιος να τη διαπιστώσει μόνο αν βρεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον και σίγουρα δεν είναι επιχείρημα για να πείσεις ότι εδώ δεν είμαστε κάφροι.

Στους ελληνες ποια καλα στοιχεια βλεπεις?

Να υποθεσω κανενα?

Την αγάπη προς τα ζώα, την ανεξιθρησκία, το ανοιχτό μυαλό, την δημοκρατικότητα, πρόχειρα πρόχειρα :mrgreen:

Τα καλά δεν χρειάζεται να τ' αναφέρουμε, διότι τ' αυτάκια αν τα χαϊδεύεις μαλακώνουν. Το θέμα είναι ότι οι κριτικές γίνονται για τα άσχημα που πρέπει και μπορούμε να διορθώσουμε και να μην κολλάμε στο παρελθόν, επαναπαυόμενοι σε δάφνες που δεν κερδίσαμε οι ίδιοι, νομίζοντας ότι οι άλλοι μας χρωστάνε αιώνιο σεβασμό (Φαντάσου δλδ να μην υπήρχαν κι οι κακές κριτικές, πόσο θα είχαν πάρει τα μυαλά μας άερα).

Αυτα παθαινει οποιος διαβαζει πολλα "μικροβια".

Είδες η πτάνα η ζωή?

Και κατι τελευταιο. Δεν υποστηριζω τη θρησκεια. Ειμαι κατα της γενικευσης απο γεγονοτα που σε αλλες περιπτωσεις θα θεωρουνταν μεμονωμενες.

Aν όντως ήσουν κατά τη γενίκευσης, θα έμπαινες λίγο στον κόπο να στηλιτεύσεις τα λεγόμενα του φίλου μας που πέρασε τις γυναίκες διά πυρός και σιδήρου και τις έβγαλε όλες λίγο πολύ αναίσθητες καριόλες (sorry mods). Την ευαισθησία σου λοιπόν να τη δείχνεις εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει και αυτού του τύπου την υποκρισία περί γενικεύσεων και κακών ανθρώπων που την έπεσαν στον ταλαίπωρο Μπους, να την αφήσεις στην άκρη.

Δημοσ.
Καιρος λοιπον ειναι να παρετε το μπλε χαπακι ( η μηπως ηταν το κοκκινο ? ) και να βγειτε στον αληθινο κοσμο.

ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ! ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΠΟΘΕΤΟ!

ΛΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΑ?:mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

kandinsky εχεις πολυ πλακα.

Δεν εβγαλα τις γυναικες αναισθητες **** , δοξα το θεο αυτο το καταφερνει μια μεγαλη μεριδα ( αν οχι η μεγαλυτερη μεριδα ) απο μονη της καθε μερα οποτε δεν εχω λογο να το κανω εγω. Αρκει να κοιταξεις γυρω σου ( ναι στην αληθινη ζωη εκει εξω ) λιγακι και θα καταλαβεις τι εννοω εκτος αν βεβαια εσυ ζεις σε αλλη χωρα και σε αλλη εποχη ( Αν ναι θα σε ονομασω τον 2ο H.G Wells ).

Δημοσ.

Για το Θεό (που πιστεύεις κι όλας) βρε Μπαγαμπόντη...έχεις την αίσθηση πως είσαι ο μοναδικός από το Insonmia που έχεις φάει τη ζωή με το κουταλάκι και τη ζεις όπως της πρέπει?

Χεχε...προκαλείς θυμηδία με την έπαρση, την υπεροψία και την απερίσκεπτη αλαζονεία σου. Ζούσαμε στο σκοτάδι της ονειροβασίας κι ήρθε ο Μπαγαμπόντης να μας επαναφέρει στην ωμή πραγματικότητα με τα φώτα του. Μοιράστηκε δε μαζί μας, πέρα από τη μεγάλη του εκτίμηση για τη γυναικεία φύση, την πεποίθησή του πως το συμπέρασμα περί μη ισότητας προκύπτει εκτός άλλων κι από τα "γεγονότα" (sic!) της Βίβλου. Ευτυχώς που δεν επικαλέστηκες και τα comic της Marvel ή το Σεραφίνο για να αποδείξεις του λόγου το αληθές. :P

Γεια σου βρε αληθινέ HV...πόσα ξέρεις εσύ...

Δημοσ.
Παντως χαιρομαι που ΤΟ Lucifer ( αφου μια λεει "εμας τις γυναικες" και μια λεει "ειμαστε οι αντρες" ) οταν δεν εχει να πει κατι αρχιζει τις ειρωνειες προσπαθοντας αποτυχημενα να αποδειξει πως ξερει περισσοτερα απο τους υπολοιπους γιατι ισως να εχει διαβασει Friedrich Nietzsche.

Βεβαια πως επικρινει τους Ελληνες και απο την αλλη ειναι κλασσικο δειγμα Ελληνα δεν μπορω να το καταλαβω' date=' ισως μπορει να μου το εξηγησει καποιος ?[/quote']

Παλαμάκια. Πάντα έλεγα πως το wiki έπρεπε να είναι συνδρομητικό.

αυτο με τα γραμματα που δεν φαινονται τι πατεντα ειναι αυτη παλι.

Είναι για να μην κρύβονται πίσω από τις λέξεις και σε στεναχωρούν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...