Προς το περιεχόμενο

Πιστευετε ολα οσα λεει η θρησκεια;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες,

Τα περί θρησκείας και της εικόνας που προωθεί η εκκλησία για αυτήν δυστυχώς δεν στέκουν σε ορθολογική εξέταση. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να εντοπίσεις τις αντιφάσεις τόσο στο "ιστορικό" παρασκήνιο της όσο και στη χαώδη διαφορά μεταξύ του δόγματος και της εφαρμογής του από τους σύγχρονους εκπροσώπους του θεού.

Αν και πολύ θα ήθελα να υπάρχει κάτι πάνω από εμάς που θα ικανοποιούσε και την ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου, είναι σίγουρο ότι όλες οι θεολογικές ερμηνείες του κόσμου έχουν ένα κοινό: τα ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά και ιδιότητες του ανθρώπου. Πως αλλώς θα μπορούσε να τα συλλάβει ο άνθρωπος;

Σκεφθείτε μόνο ότι στις γυναικείες μονές ο αριθμός των εγγύων είναι τρομακτικός, ότι ο πλούτος της Εκκλησίας είναι τεράστιος και προκλητικός, ότι ο φόβος της αμαρτίας στέκει σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των πιστών, ότι η τυφλή πίστη τροφοδοτεί πράξεις τρομοκρατίας και εκφοβισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι δυνατόν το υπέρτατο ον να απειλεί το τέκνο του με αιώνιο εξορισμό εάν δεν πράξει όπως εκείνο επιθυμεί; Ποιά η διαφορά με την ιδιοσυγκρασία των Ολύμπιων θεών;

Αδέλφια απελευθερωθείτε: Αν υπάρχει θεός, έστω και ο συγκεκριμένος όπως τον γνωρίζουμε, τότε δεν χρειάζονται μεσάζοντες και εξομολογητές. Οι εντολές-συμβουλές του ήταν απλές και παγκόσμιες και συνοψίζονται στα εξής: τα όρια ελευθερίας μου φτάνουν και δεν αγγίζουν τα δικά σου...

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

kanenas_allos ξέρεις το πως σκέφτεται ο Θεός(όποιος και αν είναι);

Πιστεύεις πως Εκείνος έχει την ίδια ηθική με αυτή των ανθρώπων;

Σκεφθείτε μόνο ότι στις γυναικείες μονές ο αριθμός των εγγύων είναι τρομακτικός, ότι ο πλούτος της Εκκλησίας είναι τεράστιος και προκλητικός, ότι ο φόβος της αμαρτίας στέκει σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των πιστών, ότι η τυφλή πίστη τροφοδοτεί πράξεις τρομοκρατίας και εκφοβισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Και ποιός ευθύνεται για αυτά που λες; Η θρησκεία;

Αν εγώ πάρω ένα μολύβι και σου βγάλω τα μάτια,το μολύβι θα φταίει;

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά παρόλο που προαναφέρθηκε σε προηγούμενες

απαντήσεις,μπερδεύεται η θρησκεία με τους πιστούς.

Είναι δυνατόν το υπέρτατο ον να απειλεί το τέκνο του με αιώνιο εξορισμό εάν δεν πράξει όπως εκείνο επιθυμεί; Ποιά η διαφορά με την ιδιοσυγκρασία των Ολύμπιων θεών;

Ας πούμε πως θεωρώ αληθές αυτό που λες και συμφωνώ ότι δεν υπάρχει διαφορά.Που θες να καταλήξεις;

Δημοσ.
Και τί φταίω εγώ? Αν και κάποτε μου είπαν ότι μοιάζω με Ισραηλίτη στην εμφάνιση, δεν το έκανα εγώ!

Να χαρω εγω. Κατα τα αλλα ειναι δειγμα η καταστροφη εργου τεχνης οτι ειμαστε χαλια σα λαος.

Ποιό είναι το ένα γεγονός? Πόσα παραδείγματα θες να σου αναφέρω δλδ? Μήπως να πούμε για αγώνα μπάσκετ γυναικών (Ολυμπιάδα) μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας που φώναζαν κάτι ηλικιωμένες δίπλα μου μαζί με κάτι παιδάκια "Να πεθάνετε βρωμιάρες" (σύμφωνα με τον Hellas βέβαια, καλά τους έκαναν και προφανώς εννοούσαν όλες τις γυναίκες γιατί δεν μπορεί να έχουν το θράσος να παίζουν μπάσκετ ή να φοράνε στο βόλευ στενά σορτσάκια που μας σκανδαλίζουν οι ξέκωλες και μας έρχεται να τις αρπάξουμε, να τις βάλουμε κάτω, να τους κόψουμε δυό χαστούκια και να τις ......) ή έβριζε εν χορώ όλο το γήπεδο λες και ήταν ο τελικός του Ευρωμπάσκετ? Θες να πούμε κι άλλα? Για τα αντικείμενα που έπεφταν στα τατάμι ή το τί έγινε μόλις ο Κορεάτης έκανε το λάθος και έριξε σέκο τον Βασιλειάδη? Δε θα κάτσω φίλε μου να σε πείσω για το αν η σημερινή Ελλάδα έχει ψήγματα κουλτούρας. Άποψη μου είναι ότι δεν έχει.

Συμφωνω απολυτα. Επειδη 3-4 ηλιθιοι κανουν μαμακιες τοτε ολοι να ειμαστε μαμακες.

Αν δεν μπορείς να διακρίνεις ότι το να λέει ο άλλος "επειδή οι γυναίκες ήταν 3000 χρόνια στο ζυγό και επειδή το λέει η θρησκεία άρα είναι κατώτερες" αποτελεί φασισμό, και πάλι δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω μάθημα ελληνικών σε κανέναν. Πρόσεξε, διότι πέφτεις στην παγίδα της υποστήριξης κάποιου απλώς και μόνο επειδή υποστηρίζει (?) τη θρησκεία.

Ναι ειναι φασιστικο αυτο.

Πέρυσι, στο Παρίσι που ήμουν το καλοκαίρι, βλαμμένος Ελληνάρας άρχισε ξαφνικά μέσα στη μέση της πλατείας να φωνάζει "Χαριστέας" και τον κοιτούσαν οι Γάλλοι γελώντας. Σε όσα τουρ έχω πάει στο εξωτερικό, είτε σε μουσεία είτε σε παλάτια είτε σε οτιδήποτε, οι μόνοι που φωνασκούν σαν ηλίθιοι και χασκογελάνε ωσάν ανώριμοι έφηβοι με ότι περίεργο δουν, είναι οι δικοί μας, τους οποίους καταλαβαίνεις από μίλια. (Στη φασαρία βέβαια, πρωταθλητές είναι οι Ιταλοί). Τώρα το καλοκαίρι, τσέκαρε στις παραλίες που θα πας πόσοι Έλληνες είναι με ένα βιβλίο στο χέρι. Διάβασε επίσης τις μελέτες σχετικά με το πόσοι διαβάζουν και τί διαβάζουν.

Κι αμα πας σε βιβλιοθηκη ολοι διαβαζουν ενα σοβαρο βιβλιο.

Στην παραλια τι περιμενεις? Νιτσε?

Αγγλος στο Αρχαιολογικο μουσειο της Σαντορινης κοιτωντας ενα τετραγωνο πραμα σαν ταψι: What's this shit? Let's make pizza (haha).= ολοι οι Αγγλοι ειναι μαμακες.

Η Ελλάδα θα αλλάξει μέσα απ' τον καθένα μας και τις προσωπικές του επιλογές. Σχετικά και με το παραπάνω που αναφέρεις για το Βέλγιο, εγώ κοιτάζω να παίρνω τα καλά στοιχεία του καθενός. Εδώ, έχουμε μάθει να κάνουμε το μειονέκτημα μας πλεονέκτημα και να κοροιδεύουμε όλους τους άλλους βασιζόμενοι σε μια αρχαία ιστορία με την οποία δεν έχουμε καμμία σχέση. Aν δεν ήθελα να αλλάξει η Ελλάδα δεν θα έμπαινα στον κόπο να μπαίνω και να γράφω επιχειρήματα στον κάθε γραφικό μπας και ξυπνήσει. Όχι ότι εγώ κατέχω κάποια αλήθεια, αλλά ορισμένα πράγματα δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις χωρίς να τα στηλιτεύσεις.

Στους ελληνες ποια καλα στοιχεια βλεπεις?

Να υποθεσω κανενα?

Όντας γάβρος, και κατά την Θ7, είμαι καναπές, πουθενάς και πατατάκιας και είμαι περήφανος γι' αυτό.:-D

Αυτα παθαινει οποιος διαβαζει πολλα "μικροβια".

Και κατι τελευταιο. Δεν υποστηριζω τη θρησκεια. Ειμαι κατα της γενικευσης απο γεγονοτα που σε αλλες περιπτωσεις θα θεωρουνταν μεμονωμενες.

Δημοσ.

Θα κατέθετα συνολικά και τη δική μου αλγεινότατη εντύπωσή για τη "ράτσα" μας και τα κουσούρια που κουβαλάει ή έχει υιοθετήσει με τα χρόνια, αλλά μάλλον θα παρα-έβγαινα έξω από το θέμα του thread.

Όπως και να έχει η δική μου αίσθηση περί μέσου όρου, "θέλει" τον Έλληνα ολίγον ρατσιστή, ολίγον τοπικιστή, μια τζούρα εγωμανή, σχετικώς επιφανειακό κι αρκετά απολίτιστο. Ο καθένας βέβαια κρίνει με γνώμονα τα βιώματά και τις εμπειρίες του, όπως και με βάση τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί και κατευθύνουν πολλές φορές την άποψή μας. Δεν τον έχω όμως σε μεγάλη υπόληψη το μέσο συντοπίτη μου κι ας με συμπαθάει...προφανώς γι' αυτό έχει βάλει κι ο ίδιος το χεράκι του...τον ζω καθημερινά άλλωστε. Ας μη δεχτώ λοιπόν όλη την ευθύνη ο ίδιος.

Χωρίς να επικαλούμαι κάποια στατιστική έρευνα, φοβάμαι πως ο HellasVagabond, με τις όλες του απαντήσεις στο παρόν thread, εκπροσωπεί επάξια αυτή τη μέση, αντιπροσωπευτική μερίδα κόσμου, ο πολιτισμός της οποίας συνίσταται στο δηθενισμό (που θα έλεγε κι ο μέγας Αντρέας...όχι ο αείμνηστος), στη ματσομαγκιά και την επιδερμικότητα.

Δημοσ.

Welcome To The Real World

ΥΓ : Μπορειτε μερικοι - μερικες να ζειτε στον κοσμο του Matrix και να εχετε στο μυαλο σας πως ολα ειναι οπως τα θελετε αλλα ευτυχως για το 90% του κοσμου δεν ειναι ετσι. Βαρεθηκα και σιχαθηκα τους αντιρησσιες που σαν απωτερο σκοπο εχουν να γκρεμισουν τα παντα και να τα ξαναφτιαξουν οπως θελουν. Καιρος λοιπον ειναι να παρετε το μπλε χαπακι ( η μηπως ηταν το κοκκινο ? ) και να βγειτε στον αληθινο κοσμο.

Δημοσ.
Είμαι ο μόνος που αναρωτιέται πως θα είχε απαντήσει αν δεν είχε γυριστεί το matrix?

Απλά δεν θα υπήρχε (o HellasVagabond) για να απαντήσει. Είναι μέρος του Matrix και όπως είναι φυσικό, δεν το γνωρίζει.

Δημοσ.

Άλλο ένα θύμα της trendy φιλοσοφίας του Μεροβίγγειου. Γεια σου βάγκαμποντ, σβήσε τον Nietzsche* και τον Schopenhauer**, αιτιότητα (κοζάλιτι) ούμπερ άλες!

*Δεν είναι παίχτης του Πανιωνίου

**Ούτε αυτός

Δημοσ.

Καλα ολα αυτα αλλα δεν εχω δει ουτε 1 καλη αναφορα για τους ελληνες.

Τοσο χαλια ειμαστε?

Παντως, ειμαστε η μονη χωρα που εκλεισαν Mcdonalds...(οχι οτι σημαινει τιποτα αλλα ξεσκιστηκα στο γελιο οταν το ειδα)

Δημοσ.
το matrix εχει κατακλεψει καμμια 7 8 αλλες ιδεολογιες.

Γιατι το θεωρειτε σημειο αναφορας?

Προκαλείς ανεπανόρθωτες ψυχικές βλάβες, σε μερικούς, με αυτά που λες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...