Προς το περιεχόμενο

Αξιόπιστες μάρκες Laptop

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να συζητήσουμε εδω περι της αξιοπιστιας των Laptops.

Διαφορες μαρκες κυκλοφορουν, αλλα ποια ειναι αυτα τα οποια εχετε δοκιμασει σε αρκετα απαιτητικες εργασίες και επι χρονια, και σας εβγαλαν ασπροπροσωπους και με τα λιγοτερα ή μηδαμινα προβληματα?

Αν αγοραζατε ξανα λαπτοπ, θα αγοραζατε παλι απο την ιδια μαρκα? Τελικα η αξιοπιστια ειναι κατι εντελως τυχαιο (πχ παιρνεις ενα μοντελο της x μαρκας και ειναι σκυλί και παιρνεις αλλο και ειναι πατατα?) ή υπάρχουν καλές/αξιοπιστες μαρκες που δεν κυκλοφορουν τιποτε ελλιπως τεσταρισμενο και αναξιοπιστο, και μαρκες με μετρια αξιοπιστια?

Εκτος απο το θεμα της ποιοτητας κατασκευης, τιθενται θεματα οπως απαγωγης θερμοτητας, ανθεκτικοτητα σε μια φυσιολογικη(οχι τιποτε βαρβατο) κακομεταχειριση, να δουλευουν για πολλα χρονια (πχ >5) χωρίς προβληματα και χωρις να αναγκαζεται ο κατοχος να τρεχει σε σερβις. Μιλαμε για τον κανονα στο τι ισχυει ανα μαρκα, συμφωνα με την εμπερια σας και οσα ξερετε, γιατι αλλιώς εξαιρεσεις υπαρχουν και διαφορα προβληματα μπορουν να συμβουν και στις καλυτερες οικογενειες.

Περιμενω τις αποψεις σας. Και ει δυνατον να μην ειναι μονο να παινευουν μαρκες, αλλα και περι του να αποφευγει κανεις μαρκες για συγκεκριμενους λογους αναξιοπιστιας(συμφωνα με οσα ξερετε φυσικα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ευτυχισμένος κάτοχος ενός HP (celeron 2GHz) το οποίο δουλεύει νυχθημερόν επί σχεδόν 3 χρόνια τώρα χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό.. Μια αναβάθμηση σε μνήμη του έχω κάνει (μόνος μου) και ένα ξεσκόνισμα με την ηλεκτρική σκούπα στους ανεμηστήρες του.. Δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ όσα format και να του έκανα.. Drivers βρήκα πολύ εύκολα πάντα.. Αυτά..

Αρνητική ψήφο στα HP από μένα...Μέσα σ'ένα μήνα είχε κάψει ασφάλειες οθόνη και μπαταρία...Θα μου πεις έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι...Ακόμα κι αυτό να είναι HP δεν ξαναπαίρνω...

Exw ena Fujitsu Siemens, den to polysinistw.

Ama nte kai kala prepei na pareis PC (anti gia Apple), pou de vlepw kanenan apolytws logo gia proswpiko computer, ektos an trexeis poly sygkekrimenes efarmoges, pare IBM. Den yparxei apolytws tipota pio reliable ston kosmo apo ena Thinkpad, kai malista ama pareis to X60 exeis kai 8 wres mpataria....

Kai to service einai apothewsi; mia fili kollise o skliros tis meta apo dyo xronia tis steilane kainourgio me courrier se dyo meres. In the USA at least, den kserw gia ellada.

Se genikes grammes, ama prepei na pareis PC, pare IBM. Alla se akomi genikoteres, pare Apple.

χρησιμοποιω εδω και αρκετα χρονια λαπτοπ της toshiba και δεν μου εχουν παρουσιασει το παραμικρο προβλημα...εχω αλλαξει 2 διαφορετικα μοντελα και δεν ειχα προβλημα με κανενα... ειδικα στο τελευταιο που πηρα το 2003 μπορω να πω οτι το χρησιμοποιησα κατω απο δυσκολες συνθηκες (υψηλες θερμοκρασιες περιβαλοντος, υγρασια , και αλλα...) και δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα μεχρι στιγμης...

τη συνιστω σαν εταιρια αφοβα ...

fisika i IBM exei agorastei apo tin lenovo alla daksei den leei kai polla afto pados enoodas oti den borei na apo ti mia stin alli na katrakilisei mia tetia eteria.....oso gia tous skistomatides pleon ola aftoi ta ftiaxnoun apo odontoglifies mexri iperokiania kai meta ta pernoume emeis edo kai ta epeksergazomaste...tespa gia mena dell,IBM,Asus,Toshiba dialekste kai parte

fisika i IBM exei agorastei apo tin lenovo alla daksei den leei kai polla afto pados enoodas oti den borei na apo ti mia stin alli na katrakilisei mia tetia eteria.....

H ΙΒΜ έχει πουλήσει τα τμήματα κατασκευής h/w για desktop και laptop στην Lenovo, δεν έχει εξαγοραστεί. ;)

Για τους Server της δεν ξέρω αν και θα είναι και αυτοί μέσα φαντάζομαι

Τώρα για το θέμα της ποιότητας είναι πολύ νωρίς ακόμα να κρίνουμε αφού η Lenovo ΔΕΝ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τα στάνταρ της προκατόχου ούτε και την υποχρεώνει κανένας άλλωστε.

Απλά αγόρασε έτοιμη την τεχνογνωσία και το όνομα αν και δνε το χρησιμοποιεί.

Για το θέμα της κατρακύλας της εταιρείας απλά να σου θυμήσω το πανηγύρι που είχε γίνει λίγο πριν πουληθεί το κομμάτι των σκληρών δίσκων της ΙΒΜ πριν από χρόνια στην Toshiba με τους δεκάδες απαράδεκτους IBM DeskStar δίσκους που χάλαγαν ο ένας μετά τον άλλον.

Φίλε μου θα ήθελα να σου πώ πως υπάρχουν πολλα κορόϊδα με τα λαπτοπς. τα sony vaio π.χ. μας τα έχουν πασάρει σαν το καλιτερο λαπτοπ. Η δικια μου γνώμη όμως είναι οτι κορυφή στα notebooks (και όχι laptops) ειναι η apple. To προσφατο macbook είναι με μεγάλη διαφορά το καλίτερο notebook στην αγορά. Σου προτείνω να μπείς στην ιστοσελίδα της apple (http://www.apple.com)και να το δείς απο κοντά

dpolal2 ......daksei tora exei agorastei, exei poulisei, exei eksagorastei.....min pezoume me tis lekseis oute eimaste emeis aftoi pou boroume na kseroume akribos ti egine......ego to leo kati os sinenosh kalitera.....alla bes edo na katalabeis ti ginete kalitera kai gia service http://www.lenovo-technology.gr/lenovo/lenovo.php

Gogos daksei padou kai stis kaliteres oikogenies tha breis kati na tis prosapseis ....kseroume omos pano-kato ti adapokrinete stin agora.....oso les gia ta apple den exo kamia diafonia me afto pou les....aplos gia to logo to litourgikou tous den einai diadedomena stin agora ...(sosto h lathos) ....kai etsi me afto kai mono ...isos na prokiptoun kapia problimatakia...px to na xrisimopoieis to litourgiko ton apple exei polla iper enadi ton Win pou einai gnosta....aplos emena os agorasti opos kai pollous allous borei na me apotrepsei apo to na kano mia tetia agora logo isos oti den exo ksana asxolithei me macos kai einai kati kainourgio gia mena kai gia pollous....akoma ena allo stixio einai oti kapia atoma prepei na trexoun kapia sigkekrimena programmata pou sto macos den trexoun....tora tha mou peite oti iparxoun adistixa kai gia macos alla to thema einai na min psaxneis sinexia na briskis afto pou xriazete sti kathe periptosi kai meta drivers kai pali psaksimo kai ktl.....akoma kai os pros ta paixnidia pou ta macos ipostirizoun opelgl eno ta paixnidia directx iparxoun kapia kolimata....bebea polles alles eteries ftiaxnoun ta idia pexnidia se opengl meso simfonias me ti eteria pou eftiakse to paixnidi....Telos ta macos einai efxrista,efkola sti xrisi,grigora,litourgika aplos logo tis mi diadosis tous stin agora....prokiptoun kapies asimbatotites.

Λοιπόν τα Thinkpad όσο καιρό τουλάχιστον τα έφτιαχνε η IBM ήταν εξαιρετικά αξιόπιστα τώρα που τα πήρανε Κινέζοι δεν ξέρω τι θα συμβεί.

Επίσης κάποια τεχνικά, με το DVD-RW έχω ακούσει και για τα Sony Vaio, όσον αφορά τα Apple απλά μου είναι αδιάφορα (όσοι πιστοί βέβαια προσέλθετε).

Από εκεί και πέρα, θυμάμαι το H.P. Omnibook ZX2 μου πριν πολλά χρόνια να βραχυκυκλώνει καίγοντας την ασφάλεια του πίνακα και της Δ.Ε.Η. έκτοτε δεν ξανά αγόρασα H.P. laptop.

Υ.Γ.

Φυσικά παίζει πάντα ρόλο και η τύχη του καθενός μας αφού καμία φορά μπορεί να πέσουμε σε ελαττωματικά κομμάτια, όμως ψυχολογικά είναι δύσκολο να πείσουμε τον εαυτό μας να ξανά δοκιμάσει την ίδια εταιρία ~ «κακό προηγούμενο» που λέμε ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...