kallair Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 ara afou exeis idi mia 1gb, tote eite tha pareis 2 x 512mb=1gb pou tha tis valeis stis 3 kai 4, eite tha pareis 1 x 1gb kai tha tin valeis stin thesi 3. an pareis mia me 1gb kai tin valeis stin 2, tote an metepeita kaneis pali anavathmisi, tha prepei na pareis 2x1gb kai na tis valeis stis theseis 3 kai 4 oste na exoun to idio megethos mnimis pou exoun stis thesis 1 kai 2. tora gia tin sixnotita den eimai sigouros alla mallon prepei na einai idia sixnotita ana zeugaria. diladi ta zeugaria 1,2 kai to 3,4 na einai tis idias sixnotitas. kai logika tha douleuoun stin sixnotita tou xamiloterou zeugariou mnimwn.
xtraktor Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 ara afou exeis idi mia 1gb' date=' tote eite tha pareis 2 x 512mb=1gb pou tha tis valeis stis 3 kai 4, eite tha pareis 1 x 1gb kai tha tin valeis stin thesi 3. an pareis mia me 1gb kai tin valeis stin 2, tote an metepeita kaneis pali anavathmisi, tha prepei na pareis 2x1gb kai na tis valeis stis theseis 3 kai 4 oste na exoun to idio megethos mnimis pou exoun stis thesis 1 kai 2. tora gia tin sixnotita den eimai sigouros alla mallon prepei na einai idia sixnotita ana zeugaria. diladi ta zeugaria 1,2 kai to 3,4 na einai tis idias sixnotitas. kai logika tha douleuoun stin sixnotita tou xamiloterou zeugariou mnimwn.[/quote'] οκ μαλλον για ενα ντιμακι του ενος gb θα μπαρω....γιατι πιστεθω πως εαν εχω ενα gb sto ena σλοτ και τα αλλα δυο στα υπολοιπα για dual channel μαλλον δεν θα παιξει..η τουλαχιστον ετσι μου φαινεται! θα παω για το 1gb dimm!
kallair Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 ousiastika einai k i kaliteri lisi mias k an epairnes 2x512 meta den tha mporouses na kaneis anavathmisi tis mnimis sou xoris na ta allakseis.
xtraktor Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 ousiastika einai k i kaliteri lisi mias k an epairnes 2x512 meta den tha mporouses na kaneis anavathmisi tis mnimis sou xoris na ta allakseis. το κακο ειναι πωςενω εχω την μια kinston 1gb δεν γραφει πουθενα εαν ειναι dual channel!!οποτε υπαρχει περιπτωση να μην ειναι εαν διαπιστωσω οτι δεν ειναι (*εαν ξερει κανεις α; μου πει) τοτε μαλλον θα παω στο δευτερο σχεδιο με τισ 2χ512...οσο για την αναβαθμξιση..δεν νομιζω να χρειστω πανω απο 2GB μνημη!ελπιζω πως οχι/!!
Shinta Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Den xriazete na leei panw dual channel.To mobo sou na to ipostirizei kai ola einai ok.
ANEMOS-V Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 an valei 3o dimm xanete to DUAL channel kai paei single logika prepei na eine oles oi mnimes sta idia megethoi & syxnotites diladi 4x512 =2gb dual to mono pou tha deis diafora se megalo megethos single mnimis eine aposimpiesi-simpiesi megalon arxeion p.x 4gb ISOs tha pigenei pio..aneta.
xtraktor Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 an valei 3o dimm xanete to DUAL channel kai paei single logika prepei na eine oles oi mnimes sta idia megethoi & syxnotites diladi 4x512 =2gb dual to mono pou tha deis diafora se megalo megethos single mnimis eine aposimpiesi-simpiesi megalon arxeion p.x 4gb ISOs tha pigenei pio..aneta. βασικα μαλλον θα κοιοταξω να παρω ενα dimaki του 1gb paizei και της ιδιας εταιρειας (kingston) οπως ειπα σε προηγοθυενο μηνυμα μου..δεν γραφει κατι επανω για dual channel ενω ειχα δει σε αλλες μνημες οτι το γραφανε..παιζει να αγορασω μνημη η οποια να μην υποστηριζει dual channel?η απλα λεω χαζομερες???
kallair Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 i kaliteri lisi einai na pas se ena magazi me to manual tis mitrikis sou kai na tous rotiseis ti einai kalitero gia tin motherboard sou...
xtraktor Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 i kaliteri lisi einai na pas se ena magazi me to manual tis mitrikis sou kai na tous rotiseis ti einai kalitero gia tin motherboard sou... φιλε kallair ναι οκ και αυτο ειναι μια λυση!απλα θα ηθελα την αποψη ορισμενων εδω μεσα (εαν εχουν εμπειρια στο θεμα αυτο) και μετα ναι να παω..οχι με το manual.. αλλα για αγορα! ευχαριστω ολους για τις γνωμες τους! φιλικα
Sorath Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Και όμως φίλοι μου. Επειδή με είχε απασχολήσει παλαιότερα το θέμα και το είχα ψάξει αρκετά, το Dual Channel δουλεύει μόνο ανα ζευγάρια. Δεν το απασχολεί τι κάνει το άλλο. Οπότε τα 2Χ512 θα παίζουν κανονικά, ενώ το 1Χ1GB όχι. Φυσικά, όλες οι μνήμες (και τα 4 slots) θα συγχρονιστούν βάση του πιο αργού dimm.
xtraktor Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Οπότε τα 2Χ512 θα παίζουν κανονικά' date=' ενώ το 1Χ1GB όχι. Φυσικά, όλες οι μνήμες (και τα 4 slots) θα συγχρονιστούν βάση του πιο αργού dimm.[/quote'] οταν λες οτι θα συγχρονιστουν στο πιο αργο εννοεις στα 533mhz? γιατι οθτωψς η αλλος η μνημη 1 gb που εχω τωρα αλαλ και οι 2 χ512 ειναι στα 533...η μηπως εννοεις κατι αλλο α επισης.... πο τις μνημε ςπου εχω γραψει τι γνωμη εχεις εσυ?geil η corsair?(απο αυτες που ειναι στα λινκ παραπανω)
Sorath Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Ναι, στην περίπτωσή σου όλες θα δουλεύουν στα 533Mhz. Εγώ, αναφέρομαι γενικότερα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά η Geil μου κάνουν ένα κλικ παραπάνω απο τις Corsair. Αλλά μην τρελαίνεσαι, και η δύο μάρκες είναι πολύ καλές.
xtraktor Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Ναι' date=' στην περίπτωσή σου όλες θα δουλεύουν στα 533Mhz. Εγώ, αναφέρομαι γενικότερα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά η Geil μου κάνουν ένα κλικ παραπάνω απο τις Corsair. Αλλά μην τρελαίνεσαι, και η δύο μάρκες είναι πολύ καλές.[/quote'] αυτο που πρσπαθω να φανταστω ειναι εαν με το dual channle θα εχω μεηγαλη διαφορα..η απλα αυτη η διαφορα θα ειναι λογο του οτι θα αυξηθει μνημη εις διπλου...?δηλάδη πια η διαφορα..πρακτικα παντα....τοων 2gb me των 1gbsyn 2x512(dual channel)??
Sorath Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Α, κοίτα πιο σημαντικό είναι η ποσότητα μνήμης σε σχέση με την ενεργοποίηση του Dual Channel. Στην αρχή είχα 512MB Ram (ένα dimm). Όταν πρόσθεσα άλλο ένα και πήγα στο 1Gb αλλά ταυτόγχρονα ενερογοποίησα και το DC, η διαφορά ήταν χαώδης. Πολύ πιο γρήγορο φόρτωμα των παιχνιδιών, και μπορώ να έχω πχ το WoW ανοικτό και να κάνω Alt+TAB άμεσα χαζεύοντας και στον Firefox. Πχ σε μηχάνημα με 512 δεν γίνεται με τίποτα αυτό γιατί σίγουρα θα κάνει χρήση του pagefile. Όταν ανέβηκα στα 1.5Gb Ram, ομολογώ οτι δεν είδα διαφορά πουθενά. Κατά την γνώμη μου πιστεύω πως ακόμα και σήμερα 1γιγα RAM είναι αρκετό. Ειδικά τα 2 τα θεωρώ υπερβολή, εκτός και νομίζεις οτι σήμερα θα βάλεις τα Vista. Στον πατέρα μου που του άλλαξα το ένα Dimm 512, με 2 Χ 256 και ενεργοποιήθηκε το DC, μου είπε μετά απο λίγες μέρες, πως είδε μια μικρή διαφορά, αλλά ήταν αισθητή. Και μιλάμε οτι το PC του, το έχει αποκλειστικά για internet και office use.
xtraktor Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2006 Α' date=' κοίτα πιο σημαντικό είναι η ποσότητα μνήμης σε σχέση με την ενεργοποίηση του Dual Channel. Στην αρχή είχα 512MB Ram (ένα dimm). Όταν πρόσθεσα άλλο ένα και πήγα στο 1Gb αλλά ταυτόγχρονα ενερογοποίησα και το DC, η διαφορά ήταν χαώδης. Πολύ πιο γρήγορο φόρτωμα των παιχνιδιών, και μπορώ να έχω πχ το WoW ανοικτό και να κάνω Alt+TAB άμεσα χαζεύοντας και στον Firefox. Πχ σε μηχάνημα με 512 δεν γίνεται με τίποτα αυτό γιατί σίγουρα θα κάνει χρήση του pagefile. Όταν ανέβηκα στα 1.5Gb Ram, ομολογώ οτι δεν είδα διαφορά πουθενά. Κατά την γνώμη μου πιστεύω πως ακόμα και σήμερα 1γιγα RAM είναι αρκετό. Ειδικά τα 2 τα θεωρώ υπερβολή, εκτός και νομίζεις οτι σήμερα θα βάλεις τα Vista. Στον πατέρα μου που του άλλαξα το ένα Dimm 512, με 2 Χ 256 και ενεργοποιήθηκε το DC, μου είπε μετά απο λίγες μέρες, πως είδε μια μικρή διαφορά, αλλά ήταν αισθητή. Και μιλάμε οτι το PC του, το έχει αποκλειστικά για internet και office use.[/quote'] καλημερα Sorath ναι ορισμενοι πιστεουν πως ειναι υπερβολη τα 2gb και ετσι νομιζα και εγω..απλοα τυχαινει τον τελευταιο καιρο να χρησιμοποπιω πχ... photoshop, acronis, τα κλασσικα msn , firefox, μουλαρι και ορισμενες φορες και αλλα τα οποια τσεκαρωστο task manager και βλεπω πως φτανω και τα 750 πιστεθω πως το υπολοιπο η ενα μερος του υπολοιπου ειναι και το ρημαδι το page file(ετσι νομιζω!) τελοςπαντων τωρα ειμαι στο διλλημα πιο ντιμακι του ενος gb να παρω...και ειμαι λιγακι μπερδεμενος εσυ χρησιμοποιεις ddr2 533mhz??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.