Προς το περιεχόμενο

Αγορα μνημης!

xtraktor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια και χροννια πολλα σε ολους!

Σκεφτομαι εδω και καιρο να αγορασω αλλη μια μνημουλα για το συστημα μου.

Αρχικα, εχω μια μητρικλη της ASUS P5N32 DELUXE για intel επεξεργαστη. ηδη εχω μια μνμη kingston 1gb DDR2 533MHZ.

Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να βαλω σαν πρωτη η δευτερη μνημη αλλη μια ιδιας χωρητικοτητας αλλα με παραπανω συχνοτητα(667mhz)

exv brei dyo. ean ayto eiani efikto mporeite na moy peite pia apo tiw 2??

h prvth:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554961

και δευτερη

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554593

βασικα και οι δυτο ειναι στα 533. ατο ποθ σκεφτομαι ειναι πως συνολικα σαν κομματια θα εχω τρεις μνημες(1gb συν 2 των 512) θα λειτορυγουν λοιπον σε dual channel? η μονο οι 2 των 512 θα μπορουν?

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μπορείς να βάλεις μνήμη υψηλότερης συχνότητας αλλά αφού υπάρχει άλλη χαμηλότερης, τότε όλες θα δουλεύουν βάση της πιο αργής (δηλαδή 533MHz).

Το Dual Channel δουλεύει ανά ζευγάρια. Οπότε το ζευγάρι που θα αγοράσεις θα δουλεύει, ενώ το Dimm 1GB που έχεις θα είναι μόνο του.

Μπορείς να βάλεις μνήμη υψηλότερης συχνότητας αλλά αφού υπάρχει άλλη χαμηλότερης' date=' τότε όλες θα δουλεύουν βάση της πιο αργής (δηλαδή 533MHz).

Το Dual Channel δουλεύει ανά ζευγάρια. Οπότε το ζευγάρι που θα αγοράσεις θα δουλεύει, ενώ το Dimm 1GB που έχεις θα είναι μόνο του.[/quote']

φιλε Sorath] ευχαριστω πολυ

οσον αφορα για το πια θα ητα καλυτερη, τι λες για την geil?βλεπω πως χει και passive cooling! αξιζει?η να παω στην αλλη που ειναι corsair?

Vasika, apo tin stigmi pou tha exeis tin mnimi me poio arga chip se timing einai hamena l7 na ependiseis se kales mnimes, ektos an vevaia skeutese sto melon na allakseis autes pou exeis tora.Stin teleutaia periptosi pigene se oti kalitero mboreis.

Shinta απο οτι βλεπω δεν με συμφγερει να αγορασω μνημες με διαφορετικες συχνοτητες τουλαχιστοξ προς το παρων. αλλα τα παραπανω λινκς που εγραωψα αφορουν μνημες με την ιδια συχνοτητα.. αν μπορεις τσεκαρε τα λινκ ειναι και τα δυο για 2 χ 512gb 533mhz

απλα εαν παρω μια απο τις 2 θα εχω αυτο το ζευγαι και εναgb kinston 533 to opioi θα ειναι μονο του...θα υπαρξει προβλημα με συμβατοτητα?η προβλημα με ual channle tvn δυτο πρωτων μνημων?

Den nomizw na iparxei provlima me to D channel. Sto diko mou pc exw mnimes me diaforetika timings alla kai auta opos kai i sixnotita, douleuoun me vasi ta xamilotera. Tora vevaia sigourepsou oti ipostirizei to mobo sou autes tis mnimes.

Επακριβως στα χαρακτηριστικα λει:

4 x DDR2 SDRAM DIMM (up to 16 GB DDR2-533/667 without ECC Supports dual channel mode, the total memory capacity in both channels must be the same — for example, 256/256 or 256+256/512)

αυτο σημαινει πως θα μπορω να εχω το 1gb της Kingston και σε dual ψηαννελ της Geil?(η της corsair)????

εαν ναι..απο τα παραπανω link πια προτινειςς?corsair η geil?το passive cooling της geil μπορω να πω πως ειναι αρκετα attractive!!!

AN katalava kala, nai mboreis nomizw na exeis 1gb sto proto channel kai 2x512 px sta 2 slots tou deuterou.Alla na sou pw tin allithia den mou "kathete" kala. Tha to psaksw kai tha sou pw.

Ta nea. Apo to manual tis mitrikis sou "For Dual channel configuration, the total size of memory modules instaled per channel must be the same.(DIMM_A1+DIMM_A2 = DIMM_B1+DIMM_B2) Opote mboreis na valeis 1 module tou 1Gb se ena apo ta dio pou slots pou einai mazi kai ta alla 2 modules sta diplana 2.

Kai to manual sou se periptosi pou den to exeis proxiro http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5N32-SLI_Deluxe/e2384_p5n32-sli_dlx.pdf selides 42-43

AN katalava kala, nai mboreis nomizw na exeis 1gb sto proto channel kai 2x512 px sta 2 slots tou deuterou.Alla na sou pw tin allithia den mou "kathete" kala. Tha to psaksw kai tha sou pw.

Ναι θα ηθελα να μαθω γιατι δεν σου καθεται καλα!παντως οι συχνοτητες θα ειανι διιες και στις τρεις μνημες(533)

δεν μπορω να καταλαβωω γιατι να μην ειανι συμβαρτα..εαν βεβαια μαθεις κατι πες μου και σε μενα να ξερω:D

ευχαριστω!

Οι μνήμες είναι σαν τους σκυταλοδρόμους: η ομάδα είμαι τόσο γρήγορη όσο το πιο αργό μέλος. Το dimm με τα ποιο αργά timings & συχνότητα ορίζει και τα αντίστοιχα μεγέθη στα γρηγορότερα.

Είμαι σχεδόν σίγουρος και εγώ ότι το dual channel δεν μπορεί να παίζει ανεξάρτητα - δηλαδή να έχεις ένα ζεύγος bank με 2x 512 σε dual channel και ένα bank μόνο του single. 2 διαφορετικά ζεύγη (2x 512 + 2x 1024) γίνεται, αλλά πάντα στις ίδιες ταχύτητες και στα ίδια timings.

Οι μνήμες είναι σαν τους σκυταλοδρόμους: η ομάδα είμαι τόσο γρήγορη όσο το πιο αργό μέλος. Το dimm με τα ποιο αργά timings & συχνότητα ορίζει και τα αντίστοιχα μεγέθη στα γρηγορότερα.

Είμαι σχεδόν σίγουρος και εγώ ότι το dual channel δεν μπορεί να παίζει ανεξάρτητα - δηλαδή να έχεις ένα ζεύγος bank με 2x 512 σε dual channel και ένα bank μόνο του single. 2 διαφορετικά ζεύγη (2x 512 + 2x 1024) γίνεται' date=' αλλά πάντα στις ίδιες ταχύτητες και στα ίδια timings.[/quote']

αρα η λυση για μενα θα ειναι να παρω ενα dimaki του 1gb στα 533mhz?μονο ετσι δηλαδη?

Den mou kathotane kala apo apopsi connectors, allo ta 2 dimms allo to 1.Alla to skeutika kalitera kai afou einai se ena channel 2 modules den voithountai apo perisoteres epafes.Opos kai na exei mia skepsi itan. Oi corsair ipostirizontai apo tin asus sou kai kata 99% kai oi GeiL.

Den mou kathotane kala apo apopsi connectors, allo ta 2 dimms allo to 1.Alla to skeutika kalitera kai afou einai se ena channel 2 modules den voithountai apo perisoteres epafes.Opos kai na exei mia skepsi itan. Oi corsair ipostirizontai apo tin asus sou kai kata 99% kai oi GeiL.

αρα καταλκηγουμε παλι στην αρχη...δεν νομιζω πως μπορει να λειτουργησει το dual channel με τις 2 512 και την μια 1gb! δεν ξερω πρεπει να το διαπιστωσω πριν παω να τα σκασω!!!!

Auto pou katalava ego apo to manual einai oti ana zeugos tha prepei na exoun tin idia mnimi. px opos leei k to paradeigma tou manual eite tha exeis mia 256 sto 1 kai alli mia 256 sto 3, eite tha exeis 256 sto 1, 256 sto 2, kai sinolo alla 512 sto 3 kai 4. diladi eite mia 512, eite 2x256.

[...]for example, 256/256 or 256+256/512)

Auto pou katalava ego apo to manual einai oti ana zeugos tha prepei na exoun tin idia mnimi. px opos leei k to paradeigma tou manual eite tha exeis mia 256 sto 1 kai alli mia 256 sto 3' date=' eite tha exeis 256 sto 1, 256 sto 2, kai sinolo alla 512 sto 3 kai 4. diladi eite mia 512, eite 2x256.

[...']for example, 256/256 or 256+256/512)

αρα αφου εχω ηδη μια 1gb μαλλον θα πρεπει να βρω αλλη μια ιδιας χωρητικοτητας και συχνοτητας ετσι?

αρα το διλιμα για τισ 2χ512 μαλλον δεν ισχυει πλεον!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...