Em_Zed Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Το κλασικό, κολλάει το dvd, αλλά εδώ τα πράγματα είναι περίεργα. Την μονάδα την έχω τώρα κάμποσο καιρό και την έχω συνδέσει εξωτερικά επειδή το cd rom που είχα πριν δεν έβγαινε (έχει στραβώσει το κουτί -μεταφορές, χτυπήματα). Η μία πλευρά είναι μονίμως ανοιχτή. Όταν βλέπω ένα dvd υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Ή να παίξει καλά με ανεπαίσθητα και σπάνια κολλήματα ή κακά με συνεχή κολλήματα. Όταν λέω κολλήματα εννοώ τις γρήγορες, σπαστικές διακοπές στον ήχο. Όταν το κάνει πρώτη φορά σε ένα δισκάκι συνήθως ανάβει και το φωτάκι του HDD. Οταν σβήσει όλα καλά, αν και μπορεί να το ξανακάνει μετά από κανά μισάωρο, πχ. Πριν λίγο έβαλα ένα dvd και το κάνει συνέχεια. Το φωτάκι δεν αναβοσβήνει -επομένως, δεν είναι εσωτερικό το θέμα- αλλά κολλάει ο ήχος και μαζί και η εικόνα. Πατάω pause μήπως και, αλλά τίποτα. Δοκίμασα να αλλάξω τις θύρες που έχει η κορδέλα - 2 διαφορετικές - αλλά δεν είδα διαφορά. Είχε ένα καλωδιάκι που ήταν για τον ήχο για τα 98, μου είχε πει αυτός που μου το έδωσε, το έβγαλα και ο ήχος έπαιζε, αυτή τη φορά με κάπως χειρότερα κολλήματα. Το ξανάβαλα και έβγαλα το τζαμπεράκι του dvdrom και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Σημειωτέον, τα δισκάκια είναι, ή έστω, φαίνονται μια χαρά, χωρίς γρατζουνιές. Δισκάκια με δεδομένα τα βλέπει μια χαρά και τα μουσικά cd τα παίζει κανονικά. Είναι μερικά δισκάκια στα οποία το κάνει αυτό. Το pc είναι ένας Intel celeron στα 667 με 384 ram. Ντάξει δεν είναι σούπερ αλλά τρέχω εφαρμογές όπως photoshop, delphi.. Τι μπορεί να παίζει; Να 'ναι η κάρτα ήχου; Έχω 2.1 ηχεία της Creative και όταν άλλαξα από 98 σε xp δεν μπορούσα να περάσω τον driver του ήχου και έτσι αναγκάστηκα να αλλάξω κάρτα ήχου και πήρα μια με 15 ευρώ και τότε πήρα και την κορδέλα νομίζω. Το dvd είναι Toshiba. Κάποια πρόταση; Ευχαριστώ πολύ.
Sebu Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Loipon an exeis win XP pane My Computer (deksi klik), Properties, Yliko, Device Manager kai pigaine sto "kladi" pou einai oi elegktes ATA/IDE. Pigaineis ekei pou einai to dvd-cd pou kollaei (analoga prwteuon h deutereuon IDE) kai koitas sto ruthmiseis gia proxwrimenous na einai "DMA ean diathesimo" kai na leei "Ultra DMA 4 h 3 h 2". Sunithws autoi pou exoun kollimata exoun "PIO only mode" anti gia "DMA". Sta Win XP auti h allagi ginetai automata apo to leitourgiko an to meso pou tha valeis gia anagnwsi "px cd h dvd" einai gratsounismeno kai diavazetai duskola, to leitourgiko rixnei to ruthmo metadosis gia na periorisei ton arithmo sfalmatwn kai na mporesei na to diavasei (stadiaka apo ultra dma 4 mexri pio mode only).To provlima einai oti se PIO only mode ton elegxo pernei to OS parakamptontas to DMA kai kathistontas tin anagnwsi duskoli kai me kollimata. H lusi einai na kaneis to sugkekrimeno kladi pou exei to "provlimatiko" dvd drive "katargisi egkatastasis" kai epanekinisi.Otan ksanaksekinisei to pc ta win tha vroun to "kladi" pou apegkatestises kai tha epanaferoun tis ruthmiseis dma.Me ena check apo ti meria sou an den to exoun valei valto xeirokinita. Einai omws aparaitito na kaneis uninstall to provlimatiko node kai meta restart giati spania pernei tin allagi etsi (na kaneis diladi to PIO only - DMA if available).
Em_Zed Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Λοιπόν, μαυτό το dma είχα και παλιότερα προβλήματα. Όταν πήρα το dvd έκανε τα ίδια κολλήματα με τα 98. Όταν ρώτησα, μου είπαν για το dma, έψαξα το βρήκα το 'βαλα μια χαρά. Στα ξπ όμως, όταν το πέρασα δεν είδα καμία διαφορά, συνέχισε να κολλάει. Το απεγκατέστησα και πάλι τα ίδια. Σε αυτό το Install των windows νομίζω δεν το έχω. Μάλιστα θυμάμαι ότι το έκανα τρεις φορές, και κάθε φορά άφηνα μόνο μία από τις 3 επιλογές: -VIA PCI IDE Bus Driver -AGP Driver (AGP 3.0 Supported) -VIA INF Driver 2.00a Κοίταξα αυτό που μου είπες αλλά μπερδεύτηκα γιατί και στα 2 IDE υπάρχει το ultra dma και οι 2 συσκευές λειτουργούν κανονικά. Γι αυτό σου έκανα screenshots, αν δεν σου κάνει κόπο, ρίξε μια ματιά να μου πεις ποιο από τα 2 να βγάλω. Πρέπει μετά να περάσω και τους drivers του DMA? - Πρωτεύων IDE, general - Πρωτεύων IDE, advanced - Δευτερεύων IDE, general - Δευτερεύων IDE, advanced Σευχαριστώ πολύ.
Sebu Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Apo periergia pia XP exeis??? Giati apo ta screenshots fainetai oti exeis 2 suskeues (upothetw to provlimatiko dvd kai epomenws to allo einai hard disk ) To thema einai oti opoio apo ta 2 kai na einai o skliros douleuei se dma 2.Ligo parakseno giati osous diskous exw doulepsei sti zwi mou douleuoun toulaxiston se dma 4. Dwse an mporeis xaraktiristika sustimatos (cpu,ram,mobo kai kuriws disko kai dvd) kai oposdipote leitourgiko. Gia arxi kane uninstall kai ta duo nodes pou mou exeis screenshot kai kane epanekinisi kai des an tha ksanavrei kai tis 2 suskeues ws dma 2. P.S. Thimamai paliotera ston P3 me mobo pou eixe chipset VIA eixa kai egw provlimata me to dma me ta win98 kai nomizw oti itan provlima tou VIA (ekane kapoio coflict oi drivers tou chipset me to OS).
Em_Zed Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Τώρα να σου πω ότι κατάλαβα, θα σε γελάσω.. Αν και μου φάνηκε παράξενο αυτό το Συσκευή 1 Συσκευή 0 δεν έπιασα τι ακριβώς παίζει. Τέλος πάντων... pc. intel celeron 667 ΜHz 384 RAM HDD: WDC WD400JB-00ENA0 OS: Windows xp professional Version 2002 Service Pack1 Το mobo δε ξέρω τι είναι... Όταν πέρασα το DMA στα 98 όλα δούλεψαν ρολόι.. Τα προβλήματα άρχισαν στα xp. Γενικά έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τον υπολογιστή μου, σχεδόν κάθε φύσης. Δοκίμασα να περάσω το SP2 αλλά κάτι μου είχε βγάλει, ένα σφάλμα λάθους και δεν το πέρασε όλο.. Από την εποχή των 98 κιόλας, ήταν περίοδος που έκανα φορμάτ 3 φορές την ημέρα! Δεν σκοπεύω να συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ για πολύ, ελπίζω, απλά θέλω να μην σπάνε τα νεύρα μου όταν βλέπω ταινίες μέχρι να αποκτήσω κάτι καλύτερο και να κάψω αυτόν εδώ! edit: Έβγαλα και τους δύο nodes, έκανα restart και όλα παρέμειναν όπως τα screenshots που σου έδωσα, με dma 2.
Sebu Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 loipon to pc einai poluuuu palio opote upotheto oti kai h mobo itan san auti pou eixa tote to 1998 me VIA 133 chipset to opoio eixe polla provlimata me to DMA,eksafanize ta dvd-cd apo to sustima kai alla tetoia koula. Opws proeipa o skliros tha eprepe na douleuei toulaxiston Ultra DMA 4 mi sou pw 5. Ara kati trexei kai ekei. Gia arxi an mporeis pigaine pali stous elegktes IDE/ATA kai koita oi 2 diauloi (prwteuon -deutereuon) kai o elegktis ti driver exoune. An einai kanenas VIA h upopsiazesai kati tetoio (koinws an den leei Microsoft 1/7/2001 pou einai o mama twn XP) tote pigaine kai kane eite apegkatastasi oti exei na kanei me via chipset (pou ekanes apo to cd tis mobo meta to format) eite pigaine kai vale xeirokinita driver auton pou sou eipa (ton mama twn XP). Auto ginetai polu apla an sto Programma odigisis kaneis Enimerwsi kai valeis xeirokinita twn driver twn XP kai sta 3 pou sou eipa kai kaneis restart. Suskeui 0 kai 1 einai antistoixa h prwti kai deuteri suskeui pou exeis panw sto IDE cable (koinws h master kai slave suskeui sou).
blackwar Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Καλησπέρα. Φιλe Em_zed επειδή σε βλέπω κάπως μπερδεμένο κοιτά σε αυτό το θρεντ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=805276#post805276 το δεύτερο ποστ. ένα παλικάρι έχει φτιάξει ένα πολύ αναλυτικό tutorial, και ίσως διορθωθεί το πρόβλημα σου.
jimmy_techsound Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 geia xara!! ti to psaxnete toso bathia (dma...) to dvd rom exei problima
Em_Zed Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Gia arxi an mporeis pigaine pali stous elegktes IDE/ATA kai koita oi 2 diauloi (prwteuon -deutereuon) kai o elegktis ti driver exoune... Πρωτεύων Δίαυλος ΙDE -> Πρόγραμμα Οδήγησης : Προμηθευτής: Microsoft Hμερομηνία: 1/7/2001 Έκδοση: 5.1.2600.1106 Δευτερεύων Δίαυλος ΙDE -> Πρόγραμμα Οδήγησης : Προμηθευτής: Microsoft Hμερομηνία: 1/7/2001 Έκδοση: 5.1.2600.1106 Ελεγκτής VIA Κεντρικού Διαύλου -> Πρόγραμμα Οδήγησης : Προμηθευτής: Microsoft Hμερομηνία: 1/7/2001 Έκδοση: 5.1.3597.0 blackwar, σευχαριστώ πάρα πολύ για το λινκ, ήταν όντως πολύ κατατοπιστικό. Θα δοκιμάσω να κάνω αυτό από το ΒΙΟS, μιας και είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει. Το dvd μου δεν είναι αντιγραφικό, κορδέλα άλλαξα πρόσφατα, ανασυγκρότηση έχω κάνει.. τώρα που έχω βγάλει το jumper λες να παίζει σημασία; Jimmy, αυτό το σκέφτηκα κι εγώ αλλά γιατί δεν το κάνει σε όλα τα δισκάκια που βάζω; Ξέχασα να αναφέρω στο πρώτο ποστ, ότι τα πολλά κολλήματα τα τρώει όταν η σκηνή έχει μουσική, ή όταν είναι σε εξωτερικό χώρο που έχει φασαρία.. όταν βλέπω πχ xtras δεν το κάνει. Επίσης, όταν τελειώσει ένα επεισόδιο που βλέπω και πάω να μπω στο επόμενο από το κύριο μενού κολλάει και χρειάζεται restart. Κολλάει ακόμα και όταν κάνω rewind ή forward. Έχω το power dvd5. Με data/audio disc δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. edit Μόλις ανακάλυψα ότι μπορεί και τo BIOS να είναι παλιό - Αmibios Simple Setup Utility - Version 1.24k - αφού δεν βρήκα πουθενά μενού IDE Devices ! Το μόνο που βρήκα σε IDE είναι στο μενού Integrated Peripherals -> On Board IDE που έχει τις εξής επιλογές: Both, Disabled, Primary, Secondary. Ακριβώς από κάτω μια επιλογή IDE1 Conductor Cable με επιλογές: Αuto, ATA66/100, ΑΤΑ33. Οι ίδιες επιλογές και στο μενού IDE1 Conductor Cable.
jimmy_techsound Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 koita na deis sta cd dedomenon kai mousikis den exei megales apaitiseis eno sta dvd thelei kai pio ypsiles taxytites peristrofis kai pio isxiri desmi laser gia dokimase kai kana vcd
Sebu Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Afou oi drivers einai tis MS den dokimazeis na peraseis tous VIA apo to cd tis mobo??? An thimamai prepei na exoun kai kapoia epilogi gia accelerated h kati tetoio alla pane kai xronia apo tote pou peiramatizomouna me tous sugkekrimenous.
blackwar Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δοκίμασε και αυτό το προγραμματακι, γιατί όπως τα γράφει μάλλον θα σε βοηθήσει. "Το DVDIdle εργάζεται στο παρασκήνιο για να παρέχει αυτόματα λανθάνουσα μνήμη στον θεατή DVD. Με την βοηθειά του λογισμικό θέασης DVD όπως PowerDVD, WinDVD, κλπ είναι σε θέση να παρέχει ομαλή αναπαραγωγή ταινίας DVD ενώ ο οδηγός DVD είναι σε ανάπαυση!" http://www.dvdidle.com/el/dvd-idle.htm
Sebu Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 To exw dokimasei kai den kanei tipota ean uparxei provlima sto dma kathws auto pou kanei einai na diavazei pio prin tin tainia kai na apothikeuei megala kommatia sti mnimi h to skliro. Ean loipon exeis provlima me to DMA (Direct Memory Access) tote kai pali tha exeis fovera kollimata mexri kai oloklirwtiko hang up tou programmatos. Ola auta ta eixa dokimasei kai egw mexri pou vrika prin apo 1,5 xrono peripou ti lusi se ena site gia unistall tou provlimatikou node apo to device manager kai meta restart gia na epanelthei se DMA apo PIO only. Esena to provlima sou mallon estiazetai stous drivers h isws kai sto mobo giati genika to sustima sou einai palio kai o diskos na douleuei mono se DMA 2 einai parakseno.
Em_Zed Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2006 Afou oi drivers einai tis MS den dokimazeis na peraseis tous VIA apo to cd tis mobo??? Με τόσα που σου έχω πει και που έχεις δει, πιστεύεις ότι θα έχω cd της mobo?? O υπολογιστής παλιότερα είχε πάθει μεγάλη ζημιά και είχα αλλάξει την πλακέτα μαζί με τον επεξεργαστή, αν θυμαμαι καλά - και τα λέω σωστά - και από drivers δεν έχω τίποτα. Για να βρω ποιο dma να κατεβάσω έπρεπε να ψάχνω μοντέλα και serials πάνω στην μητρική με τον φακό !! Πάντως μου κανει εντύπωση που και τους drivers του dma να περάσω πάλι τρώει κολλήματα.. Να το περάσω, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι; Εμένα πιο πολύ με προβληματίζει που ο δίσκος είναι 2 παρά που δεν παίζει το dvd.. Tέλος πάντων, δεν θα σκάσω κιόλας, έτσι κι' αλλιώς σε μερικές μέρες θα με πάρει η περιβόητη πια μαμά πατρίδα οπότε θα χάσω επαφή για λίγο και μετά την επιστροφή λέω να χτυπήσω κανά φορητό. [οφτοπικ]Όταν δεν χρειάζεστε πια τον dekstop pc, τι τον κάνετε;[/οφτοπικ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.