Προς το περιεχόμενο

Bios no...live cd yes...

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από 4 χρόνια (πλαίσιο 40g 2mb cache)...τά'φτυσε ο σκληρός και άρχισε τα τουρμπίσματα.

Όταν postarei δεν φαίνεται πουθενά ο σκληρός παρά μόνο το dvd.

Με live cd,ο σκληρός φαίνεται κανονικά!

Το ίδιο και στην εγκατάσταση των ΧP!

Aπʼόσο ξέρω, όταν το μέρος του λειτουργικού που είναι σε μορφή hadware επάνω στη motherboard,το firmware,ή κοινώς Bios δεν αναγνωρίζει κάτι,δεν φαίνεται και στη συνέχεια.

Τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά?? Tι κουλή λειτουργία είναι αυτή? :confused:

Δημοσ.

Κατα τα άλλα ο σκληρός λειτουργεί κανονικα;μπορείς να του εγκαταστήσεις κάποιο λειτουργικό;Εμφανίζονται bad clusters?Αν γενικά δεν λειτουργεί κανονικά πιθανότατα έφτασε η ώρα του :)

Δημοσ.

Ίσως με ένα low level format μέσω του utility που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν από το site κάθε κατασκευάστριας εταιρίας (προσοχή να είναι συμβατό με το δικό σου μοντέλο δίσκου) ίσως καταφέρεις να τον δεις κανονικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ guys...αλλά....

Δεν είναι θέμα η επιδιόρθωση του δίσκου..4 χρόνια έβγαλε παλλικάρι (πλαίσιο!!!!) :twisted:

Το για ποιο λόγο αναγνωρίζεται με άλλους τρόπους,όταν δεν φαίνεται στο Bios,είναι το όλο ερώτημα...:confused: :confused: :confused:

Δημοσ.

Vasika, me ta liga pou exw dei apo bios, kserw oti an trexeis wintendo, ta teleutai kanoun oti goustaroun, opote den apokliete na "skalose" to bios xoris na iparxei hard/software provlima kai ta windows na sto vlepoun kanonika. Isos me bios update na to dei.

Δημοσ.

episis kai kati allo.kapoia pc anagnorizan kapote disko mexri 8 gb.ebazes ton disko kai sou lege oti einai 8 giga alla me to ez-bios o diskos epeze px kai sta 40 giga pou itan parolo pou to bios ton ebgaze lathos.kane kai ena restore defaults sto bios.

Δημοσ.

SAMSUNG 40GB SP0411N 41euro

Δε νομίζω οτι είναι ακριβό. Αν δείς οτι ο παλιός συνεχίζει και παίζει χωρίς πρόβλημα, τον κρατάς σαν slave και έχεις διπλάσια χωρητικότητα απο οτι μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Ρε παιδια ελεος.Το παλικαρι δεν λεει οτι θελει δισκο.Ρωταει αν ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο που ειδε κ πως γινεται....Εγω προσωπικα σε 2 συγχρονα pc που εχω δει,αν δεν κανει post τον σκληρο δεν τον βλεπει.Μηπως τον εχεις δηλωμενο κανονικα κ οχι auto??Εμενα αν του δηλωσω κανονικα κυλινδρους κ τομεις τα βλεπει απλα δεν μου τα κανει post.Αυτα.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

@GT1807

Prin ta windows den fainetai pouthena o skliros,oute sto post,oute mesa sto bios.

Pantws an se polla pcs,den exei ginei post...o skliros sto setup twn XP fainetai!!

Afto einai to thema...oxi na vrethei lysi gia na paizei o diskos...alla o tropos leitourgias re paidia..

Posa yparxoun kryfa telika?

Δημοσ.

Μα τα windows ψαχνουν τους δισκους ακομα και αν δε ειναι δηλωμενοι στο BIOS.

Δοκιμαστε να απενεργοποιησετε ενα 2ο δισκο στο BIOS (δηλαδη στη θεση του δισκου να βαλετε none) και μπειτε στa Windows XP θα δειτε οτι τον βλεπουν. Δε ξερω γιατι το κανουν, πιθανοτατα για λογους recovery, αλλα γινεται.

Παντως το σιγουρο ειναι πως αν δε μπορει ο δισκος να περασει ενα απλο τεστ που κανει το BIOS, τοτε εχει προβλημα

Δημοσ.

Κατ'αρχήν, το hardware έχει επίπεδα. Το BIOS είναι ένα επίπεδο και όντως είναι ανησυχητικό το ότι δε βρίσκει τον δίσκο. Παρ'όλα αυτά, "μιλώντας" κατ'ευθείαν στον controller ή ακόμη και στον ίδιο το δίσκο, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του. Τα σύγχρονα λειτουργικά αγνοούν το BIOS και ψάχνουν μόνα τους το address range για να βρουν συσκευές. Με αυτό τον τρόπο, παρακάμπτοντας το BIOS είναι σίγουρο ότι βλέπουν τη σωστή χωρητικότητα και προσπελαύνουν το δίσκο με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Πριν αρχίσει ο δίσκος να βγάζει πρόβλημα, άλλαξες τίποτα; Καλώδια, jumpers, έβαλες άλλο δίσκο, άλλαξες settings στο BIOS;

Δοκίμασες το δίσκο σε άλλο PC;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...