C-P-S Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Τώρα στο σύστημα έχω έναν ata σκληρό ως master με εγκατεστημένα τα windows.Θέλω να βάλω και έναν sata που πήρα....θα τον βάλω κάπως έτσι: Το καλώδιο του sata σκληρού το συνδέουμε στην υποδοχή SATA 1 της μητρικής - το άλλο στην υποδοχή του sata καλωδίου του σκληρού - σύνδεση με την τροφοδοσία και είμαι οκ; Εάν υποθέσουμε οτι ήθελα τον sata ως master* << γνωρίζω οτι στους sata δεν υπάρχει master και slave το αναφέρω απλώς για ευκολία >> και να εγκαταστήσω εκεί τα windows θα τους έβαζα ως εξής: - Δισκος πρώτος sata - Το καλώδιο του sata σκληρού το συνδέουμε στην υποδοχή SATA 1 της μητρικής - το άλλο στην υποδοχή του sata καλωδίου του σκληρού - σύνδεση με την τροφοδοσία - Δισκος δέυτερος ata - Συνδέουμε την καλωδιοταινία με την μητρική - βάζω το jumper του σκληρου στην θέση master - συνδέω την καλωδιοταινία με τον σκληρό - σύνδεση με την τροφοδοσία Αν σε κάποια απο τα παραπάνω βήματα είμαι σε κάτι λάθος διωρθώστε με.....αν εγκαταστήσω τα windows στον sata πρέπει να βάλω και τους drivers είναι απαραίτητο;
ahristos Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Συνδέουμε τον ΑΤΑ όπως πάντα, σαν να μην υπάρχει άλλος δίσκος (τον αφήνουμε όπως έχει). Συνδέουμε τον SATA στην υποδοχή της μητρικής και στην τροφοδοσία. Δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος, τα καλώδια δε χωράνε πουθενά αλλού. Εάν υποθέσουμε οτι ήθελα τον sata ως master* << γνωρίζω οτι στους sata δεν υπάρχει master και slave το αναφέρω απλώς για ευκολία >> και να εγκαταστήσω εκεί τα windows Αυτό που εννοείς λέγεται "First Boot Device" ή κάπως έτσι και θα το βρεις στο BIOS. Διαλέγουμε SCSI για να εκκινήσει το σύστημα από τον SATA. 'Ισως πρώτα όμως να πρέπει να ενεργοποιήσουμε τον Serial ATA Controller στο τμήμα "Integrated Peripherals" του BIOS. Πιθανώς επίσης να χρειαστεί να θέσουμε τον δίσκο σε κατάσταση SATA1 αν αυτός είναι SATA2 και ο Controller μας SATA1. Θέτουμε λοιπόν σαν "First Boot Device" τον HDD0 και ξεκινάμε κανονικά τα WindowsXP SP2 που δουλεύαμε κανονικά. Αν όλα πήγαν καλά πιθανώς να είχαν και τους οδηγούς και να μη σου ζητήσουν τίποτα. Κόψιμο σε κομμάτια, Format, κλπ. Κάντο από εδώ καλύτερα ώστε να είσαι έτοιμος γιά την καινούρια εγκατάσταση στον SATA. Ετοιμάζουμε μιά δισκέτα με τους οδηγούς SATA σύμφωνα με τις οδηγίες του εγχειριδίου της μητρικής. Κάνουμε επανεκκίνηση, διαλέγουμε "First Boot Device" το CD ROM και βάζουμε μέσα το CD των Windows. Κατά την αρχή της εγκατάστασης πατάμε το πλήκτρο F6 (βγάζει μύνημα στο κάτω μέρος της οθόνης) γιά να δηλώσουμε ότι θέλουμε να εγκαταστήσουμε και κάποια άλλη συσκευή αποθήκευσης. Σε κατοπινό στάδιο θα μας ζητήσει τη δισκέτα με τους οδηγούς. Αν όλα πάνε καλά συνεχίζουμε όπως πάντα την εγκατάσταση των Windows. Αφού διαλέξαμε τον SATA γιά να εγκατασταθούν, τώρα έχουμε δύο Windows, τα οποία μπορούμε να διαλέξουμε μέσω του "First Boot Device". Κρατάμε τα παλιά μέχρι να φέρουμε τα καινούρια στην κατάσταση που θέλουμε, και μετά τα διαγράφουμε, ή τα κρατάμε σαν σάκκο του μποξ για διάφορα πειράματα, όπως έκανα κι εγώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.