Kandinsky Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δεν έχω δεί εγω καμία σοβαρή έρευνα που να μετράει τα αποθέματα και να δίνει και ημερομηνία λήξης. Αλλα μάλλον "αφού όλοι" το λένε έτσι θα είναι..... Καμμία σοβαρή έρευνα δεν θα δώσει ακριβή ημερομηνία λήξης, ξαναλέω ότι αυτό που κάνουν είναι να κάνουν εκτιμήσεις. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ συχνά ανακαλύπτονται νέα αποθέματα, σε γενικές γραμμές όμως ισχύει το ότι το πετρέλαιο είναι ένας παράγοντας ΜΗ ανανεώσιμος και ΜΗ ανεξάντλητος. Και πες ότι δεν θα τελειώσει σε 50 χρόνια. Αύριο μεθαύριο, ο Καναδάς μπαίνει πιό χοντρά στο παιχνίδι (μια και έριξε αρκετά το κόστος παραγωγής και θεωρείται πλέον σημαντική πηγή), ή η Ρωσία με τα κοιτάσματα της Κασπίας ή/και της Σιβηρίας. Και? Λέει κάτι αυτό πέραν απ' το ότι το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου θα καθυστερήσει? Με το να γίνουμε καλύτεροι εννοούσα να γίνουμε καλύτεροι παντού και πρώτα απο όλα να σταματήσουμε την μοιρολατρία. Και η ιαπωνία μικρή χώρα είναι στο κάτω κάτω. Η Ιαπωνία έχει βαριά βιομηχανία ενώ η Ελλάδα στηρίζεται στον τουρισμό, στη ναυτιλία (οι πλοιοκτήτες βέβαια, μόνο την τσεπούλα σκέφτονται και ποτέ δεν θα λειτουργήσουν όπως οι Ιάπωνες βιομήχανοι που βοήθησαν τη χώρα τους) και σε 2-3 εξαγώγιμα προϊόντα με ονομασία προέλευσης. Με αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις να "ψηλώσει" η χώρα. Άλλο η μοιρολατρία και άλλο ο ρεαλισμός. Το οτι οι ΗΠΑ είναι ΗΔΗ πίσω στον τομέα του πολιτισμού φαντάζομαι βασίζεται πως επίσης "όλοι αυτό λένε". Όχι, αυτό το λένε τα 3000 χρόνια Ευρωπαϊκής ιστορίας και κουλτούρας. Τα ποπ κορν του Χόλυγουντ δεν είναι κουλτούρα. Ακόμα και ποσοτικά να το πάρεις, οι σύγχρονοι καλλιτέχνες της Αμερικής (από ίδρυση του κράτους και μετά δλδ) τόσο σε ζωγραφική όσο και σε άλλες τέχνες είναι πολύ λιγότεροι από τους Ευρωπαίους. Τα γαλλάκια με τους αγώνες που έδωσαν κατα την γνώμη μου πήγαν πίσω και όχι μπροστά αλλα αυτό είναι άλλο θέμα. Μάγκας δεν είναι απαραίτητα αυτός που βγαίνει στο δρόμο και καίει ενα αμάξι. Αυτό θα ήθελα να μου το εξηγήσεις. Σε τί πήγαν πίσω? Έχασαν την αξιοπρέπεια τους ή τον "ωραίο" νόμο που θα τους έσκιζε? Όπως θα είδες, δεν βγήκαν μόνο για να κάψουν ένα αμάξι, έδωσαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για να πάρει πίσω ένα αισχρό νόμο που καταπατά κάθε έννοια δικαίου για τους νέους εργαζόμενους, επέμειναν στις κινητοποιήσεις τους, έφαγαν πολύ ξύλο, αλλά τα κατάφεραν. Κατάλαβες φίλε μου? Τα κατάφεραν! Εδώ τί γίνεται? Μήπως κάνουμε "προειδοποιητικές απεργίες" Δευτέρα ή Παρασκευή για το 3ήμερο ή Τετάρτη για να σπάσει η βδομάδα επειδή κουραζόμαστε, και του κώλου τα εννιάμερα? Μήπως κάνουμε κάτι πορείες της πλάκας, έτσι, για να κλείσουμε το κέντρο και να μην περνάει ο κόσμος να πάει στη δουλειά του και να φωνάζουμε χλιαρά συνθήματα? Μήπως κάνουμε καταλήψεις στα σχολεία απλώς και μόνο για να κάνουμε την πλάκα μας? Μήπως όταν είναι ο πράσινος κυβέρνηση κάνει απεργία ο μπλε "συνδικαλιστής" και το αντίθετο? Μήπως οι εργατοπατέρες γίνονται βουλευτές και μετά αλλάζουν τελείως ύφος? Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Εδώ, είμαστε κάθε μέρα στα πεζοδρόμια και κανείς δεν μας λαμβάνει υπόψη του γιατί δεν αξίζουμε και να μας λάβει όταν οι αγώνες μας έχουν το χαρακτήρα του βοσκού που κάθε τρεις και λίγο φώναζε "Λύκος" και κανείς δεν τον πίστευε πια. Εκεί, σπάνια θα κάνουν φασαρίες, αλλά όταν τις κάνουν γίνεται μεγάλο πατιρντί και δεν κοροιδεύουν τους εαυτούς τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.