Προς το περιεχόμενο

Περασε τα 70 $ το βαρελι το πετρελαιο και..

mazda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο οτι φαινεται η ανοδικη αυτη πορεια θα εξακολουθησει για καποιο αρκετο διαστημα ακομα.

Φανταστειται λοιπον απο τη μια η ακριβεια η οποια ηδη υπαρχει απο την αλλη επιπλεον ακριβεια απο το πετρελαιο....τα συμπερασματα δικα σας.

Δημοσ.
Και ο πολεμος με το Ιραν επειδη θελει να εχει δικο του χρηματιστηριο πετρελαιου ξεκινα ε?

Ακριβως οπως το ειπες.......

Φανταστειτε οταν φτασει η βενζινη πανω απο 1.5 € το λιτρο που θα εχουν φτασει τα αγαθα πρωτης αναγκης.

Δημοσ.

Η Βενεζουελα και ο Προεδρος της (που ποτε δεν καταλαβα γιατι θελουν οι USA να τον καθαρισουν) ειπαν οτι στελνουν σε οποιον το ζητησει πετρελαιο στο κοστος.

Αναφερθηκε και στην βουλη (απο την Παπαρηγα αν θυμαμαι).

Αλλα εμεις θελουν να τα παμε καλα με τα φρεντς μας τα Αμερικανς.

Και θελουμε να εχουμε τιμες Παρισιων και μισθα Ουγκαντας.

Δημοσ.
Η Βενεζουελα και ο Προεδρος της (που ποτε δεν καταλαβα γιατι θελουν οι USA να τον καθαρισουν) ειπαν οτι στελνουν σε οποιον το ζητησει πετρελαιο στο κοστος.

Η Αμερικη μαζι με αυτον το βλαμμενο που εχει για ηγετη θελει να σκοτωνει καθε μερα τους παντες και τα παντα λες και καποιος τους εδωσε το δικαιωμα να χωνονται παντου.

Δημοσ.

Αυτός ο τύπος δε μου το βγάζετε εμένα από το μυαλό πως είναι φυτεμένος από τις ΗΠΑ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πολύ θέατρο μυρίζομαι.

Δημοσ.

Θελουν πολεμο με το Ιραν και για αλλο λογο.

Οχι μονο το πετρελαιο.

Εχουν χτυπησει ηδη Ιρακ και Αφγανισταν.

Ετοιμαζονται για Ιραν και Συρια.

Αμα τα δεις στο χαρτη, ανοιγει ο δρομος για...

Δημοσ.

Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω αυτό το "κόλλημα" ανα τον κόσμο σχετικά με το πετρέλαιο,απο την στιγμή μάλιστα που οι εκμεταλεύσιμοι πόροι θα έχουν στερέψει μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.Τι και αν έχει το βαρέλι 70 δολάρια,τι και αν έχει 700,τίποτα δέν το αλλάζει αυτό.Μιά μέρα θα ξυπνήσουμε ο μαύρος χρυσός καπούτ,πάπαλα,φινίτο,Ελβις χας λέφτ δε μπιλντινγκ!

Αλλά θα μου πείτε,"Ε,σε 50 χρόνια ποιος ζεί ποιος πεθαίνει"...

Δημοσ.

Το πετρέλαιο δεν θα τελειώσει σε 50 χρόνια, θα τελειώσει σε 50 χρόνια απο τη στιγμή που το συζητάμε.

πχ αν ήμασταν στο 1950 θα λέγαμε πως θα τελειώσει το 2000, αν ήμασταν στο 1980 θα λέγαμε πως θα τελειώσει το 2030 και το 2020 θα λέμε πως θα τελειώσει το 2070.

(ελπίζω να το πιάσατε το υπονοούμενο..)

Ο Τσάβες είναι ότι πρέπει για να καθησηχάζει τον λαό του με γαυγίσματα λέγοντας πχ πως ο Μπούς έχει πεταχτά αυτια και στην πράξη δεν κάνει τίποτα απολύτως.

Αν πιστευετε πως έχει την παραμικρή αξιοπιστία στείλτε του ενα email για να σας στείλει βαρέλια με πετρέλαιο σε τιμή κόστους.

Η αμερική καλά κάνει και κάνει ότι θέλει, εμείς εκτός απο το να κλαψουρίζουμε τι κάνουμε? Εμείς στο φόρουμ αυτό, εμείς σαν κράτος, εμείς σαν ευρωπαική ένωση.

Δημοσ.
Το πετρέλαιο δεν θα τελειώσει σε 50 χρόνια' date=' θα τελειώσει σε 50 χρόνια απο τη στιγμή που το συζητάμε.

πχ αν ήμασταν στο 1950 θα λέγαμε πως θα τελειώσει το 2000, αν ήμασταν στο 1980 θα λέγαμε πως θα τελειώσει το 2030 και το 2020 θα λέμε πως θα τελειώσει το 2070.

(ελπίζω να το πιάσατε το υπονοούμενο..)

Ο Τσάβες είναι ότι πρέπει για να καθησηχάζει τον λαό του με γαυγίσματα λέγοντας πχ πως ο Μπούς έχει πεταχτά αυτια και στην πράξη δεν κάνει τίποτα απολύτως.

Αν πιστευετε πως έχει την παραμικρή αξιοπιστία στείλτε του ενα email για να σας στείλει βαρέλια με πετρέλαιο σε τιμή κόστους.

Η αμερική καλά κάνει και κάνει ότι θέλει, εμείς εκτός απο το να κλαψουρίζουμε τι κάνουμε? Εμείς στο φόρουμ αυτό, εμείς σαν κράτος, εμείς σαν ευρωπαική ένωση.[/quote']

Τι αλλο θαπρεπε δηλαδη να κανουμε κατα την αποψη σου ?

Δημοσ.

Η χώρα η δική μας είναι στον αυτόματο πιλότο, ότι πει η Ευρωπαϊκή Ένωση και Άγιος ο Θεός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα, δεν μπορεί να χτυπήσει την Αμερική διότι όσες είναι οι χώρες άλλες τόσες είναι και οι πολιτικές, δεν είμαστε δλδ ένα (ομόσπονδο έστω, αλλά) κράτος όπως αυτή. Άσε δε, που έχουμε και την πέμπτη φάλαγγα, τους Άγγλους και πολλές από τις νεοεισελθείσες Αν. Χώρες. Αλλά τί λέω? Εδώ εμείς και σκύβουμε όταν τη βγάλει έξω ο Μπους!

Το πετρέλαιο, όπως λένε αναλυτές, θα σωθεί μέσα στον αιώνα. Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέμματα, το γιατί όμως δεν κάνει κανείς τίποτα είναι απλό : Στ' αρκίδια του του Μπους τί θα γίνει σε 50 χρόνια. Στ' αρκίδια τους και οι ηγέτες της Σ. Αραβίας. Δε θα ζει κανείς τους σε 50 χρόνια.

Όπως στ' αρκίδια του έγραψε και τη συμφωνία του Κιότο και όλα όσα έχουν σχέση με το περιβάλλον. Μα σοβαρολογούμε ρε παιδιά? Αφού τα λεφτά του ο άνθρωπος απ' τα πετρέλαια τα έβγαλε, θα ψάχνει τώρα νέες πηγές ενέργειας?

Για να δούμε τί θα γίνει με την Κίνα. Σε 10 χρόνια (ίσως και λιγότερο), ίσως η Αμερική να αποτελεί μια Αγγλία στη σκιά της νέας υπερδύναμης. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν είναι προτιμότερο να έχουμε την Αμερική στο σβέρκο ή την Κίνα...

Δημοσ.

Ποιοί αναλυτές λένε πως θα τελειώσει το πετρέλαιο?

mazda η άποψή μου είναι πως θα έπρεπε να δράσουμε ομόκεντρα όπως το έθεσα και στο ποστ, αν είμαστε καλύτεροι εμείς--->καλύτερη η χώρα--->καλύτερη η ευρωπαική ένωση, τότε θα έχουμε την αξιοπρέπεια να αντιδρούμε και να προωθούμε την γνώμη μας και τα συμφέροντά μας ή ακόμα καλύτερα το συμφέρον προς το κοινό καλό.

Δημοσ.

Tί εννοείς ποιοί? Κάνε μια απλή εύρεση με τις λέξεις oil reserves, 50 years, ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς και θα βρεις αρκετά άρθρα πάνω στο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι δεν το λέει ο Αυτιάς. Όπως είπα, είναι εκτίμηση άλλων όλα αυτά και ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα μια και ανακαλύπτονται (με εισαγωγικά ή χωρίς αυτό) και άλλα αποθέματα, η γενική πάντως εκτίμηση είναι ότι τον αιώνα δεν τον βγάζουμε.

Όσο για το να γίνουμε καλύτεροι εμείς που αναφέρεις στον άλλο φίλο, είναι όντως σωστό αλλά αρκούντως απλοϊκό σαν συλλογισμός. Δλδ αν γίνει καλύτερη η Ελλάδα και προσπαθήσουν και τα άλλα κράτη της Ε.Ε το ίδιο, θα υπερκεράσουμε την Αμερική? Και πώς το εννούμε το "καλύτεροι"? Σε ποιόν τομέα? Παραγωγικότητα? Οικονομία? Τί?

Υπάρχουν παράγοντες όπως τα γεωπολιτικά συμφέροντα, η δύναμη ενός έθνους (οικονομική/στρατιωτική/πολιτιστική, κλπ) που κάνει ορισμένα εμπόδια ανυπέρβλητα και δεν μας επιτρέπει πολλά όνειρα.

Προσοχή, μ' αυτό δεν εννοώ ότι ο αδύνατος πρέπει ντε και καλά να σκύβει στον δυνατότερο εσαεί, αλλά να χρησιμοποιεί όλα τα ατού του ώστε να μπορέσει να κινηθεί στα καλύτερα γι' αυτόν επίπεδα κρατώντας όση αξιοπρέπεια μπορεί. Κατά τ' άλλα, στον τομέα πολιτισμού, η Ε.Ε. είναι ΗΔΗ πολύ πιό μπροστά απ' την Αμερική και κακώς βαδίζει στα χνάρια της τελευταίας. Η οικονομία είναι άλλο θέμα, αλλά όπως και νά'χει το σίγουρο είναι ότι όσο καλός και να γίνω εγώ, πάλι θα μου τη φορέσουν από πίσω ώστε να αγοράζω το γαλατάκι με 50% αύξηση ενώ ο μισθός μου είναι στα ίδια.

Εκτός βέβαια κι αν εννοείς ότι πρέπει σαν έθνος να γίνουμε πιό μαχητικοί. Αν είναι έτσι, μαζί σου γιατί είμαστε αρκετά παρτάκηδες και οι Γάλλοι έβαλαν τα γυαλιά σε όλους τους Ελληνάρες που κοροιδεύουν και λένε για "Γαλλάκια", "αδερφές", "φλούφληδες" κλπ.

Δημοσ.

Δεν έχω δεί εγω καμία σοβαρή έρευνα που να μετράει τα αποθέματα και να δίνει και ημερομηνία λήξης. Αλλα μάλλον "αφού όλοι" το λένε έτσι θα είναι.....

Με το να γίνουμε καλύτεροι εννοούσα να γίνουμε καλύτεροι παντού και πρώτα απο όλα να σταματήσουμε την μοιρολατρία. Και η ιαπωνία μικρή χώρα είναι στο κάτω κάτω.

Το οτι οι ΗΠΑ είναι ΗΔΗ πίσω στον τομέα του πολιτισμού φαντάζομαι βασίζεται πως επίσης "όλοι αυτό λένε".

Τα γαλλάκια με τους αγώνες που έδωσαν κατα την γνώμη μου πήγαν πίσω και όχι μπροστά αλλα αυτό είναι άλλο θέμα. Μάγκας δεν είναι απαραίτητα αυτός που βγαίνει στο δρόμο και καίει ενα αμάξι.

Δημοσ.

Και ποιος ειπε οτι η Γαλλια δεν περασε αυτο που ηθελε?

Αποκλειεται δλδ να εγινε ο,τι εγινε για να περασουν στο τελος αυτο που ηθελαν?

Και κατι αλλο:

Υπαρχουν καποιοι που λενε οτι το πετρελαιο ανανεωνεται.

Δεν τελειωνει δλδ αλλα ολα γινονται για να ανεβει κι αλλο η τιμη.

Γενικα, η Αμερικη με τοσο πληθωριστικο δολλαριο που εχει κοψει,

μονο με αυτο το τροπο μπορει να κρατηθει ζωντανη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...