trelamenos84 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 καλησπερα,θελω να κανω την φορολογικη μου δηλωση ηλεκτρονικα και εχω μια απορια. εχω εισοδημα απο τους μισθους μου 10.000 ευρω.πουλησα ενα αυτοκινητο 2000 ευρω και θα πρεπει να το δηλωσω.το εισοδημα που θα φαινεται στο τελικο εκκαθαριστικο θα ειναι 12.000 ευρω ?λαμβανεται και η πωληση σαν εισοδημα?
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Οχι βεβαια...Λαμβανεται μονο υπ οψιν αν καποια στιγμη θελησεις κατι να αγορασεις (μεσα σε 5 χρονια) σαν κεφαλαιο που ειχες αποταμιευσει.Τοτε και μονο τοτε θα το γραψεις στην ενδειξη "Αναλωση κεφαλαιου που ηδη φορολογηθηκε" (κωδ 787) .Στην φετινη δηλωση θα το γραψεις εκει που λεει για χρηματα που προερχοντε απο διαθεση περουσιακων στοιχειων (κωδ 781) Αυτα .... :-D
trelamenos84 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 ευχαριστω πολυ!καλη ανασταση και απο εμενα!
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Και κατι λιγο ασχετο.Αν δεν εχεις αλλα εισοδηματα και σου εχουν παρακρατησει φορο θα παρεις πισω ολο τον παρακρατηθεντα γιατι μεχρι 10.000 ειναι αφορολογητο σε μεμμωνομενα ατομα. :-D
trelamenos84 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 το αφορολογητο ειναι 11.000 ευρω.παρακατω εχω τα ποσα που πρεπει να δηλωσω (τα ποσα δεν ειναι με μεγαλη ακριβεια ,δεν εχω τα χαρτια μπροστα μου): α) ακκαθαριστα 6400 ,φορος 850 ,καθαρα 5550 β) ειναι καποια χρηματα τα οποια φαινονται σαν οδοιπορικα και μου τα δινουν στην ερασιτεχνικη ομαδα στην οποια παιζω.το ποσο αυτων των χρηματων που θα δηλωθουν μπορω να το καθορισω εγω σε συνεργασια με την ομαδα με το αντιστοιχο χαρτι 'αποδειξη'.θελω να εχω υψηλο εισοδημα ετσι ωστε να μπορω να δικαιολογησω μελλοντικη αγορα αλλα απ'την αλλη δεν θελω να υπερβαινει το αφορολογητο. πιθανον να σας μπερδεψα λιγο ,'ειναι και αργα'!!! οποτε να βαλω σαν ποσο 4.600?αναμενω απαντηση σας αυριο καθοτι ειναι λιγο αργα και ειστε και οικογενειαρχης ανθρωπος!συγνωμη αν εγινα κουραστικος!!!!!!!
Luxx Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 αν θελεις ριξε και μια ματια στο forum του http://www.taxheaven.gr
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 το αφορολογητο ειναι 11.000 ευρω.παρακατω εχω τα ποσα που πρεπει να δηλωσω (τα ποσα δεν ειναι με μεγαλη ακριβεια ' date='δεν εχω τα χαρτια μπροστα μου): α) ακκαθαριστα 6400 ,φορος 850 ,καθαρα 5550 β) ειναι καποια χρηματα τα οποια φαινονται σαν οδοιπορικα και μου τα δινουν στην ερασιτεχνικη ομαδα στην οποια παιζω.το ποσο αυτων των χρηματων που θα δηλωθουν μπορω να το καθορισω εγω σε συνεργασια με την ομαδα με το αντιστοιχο χαρτι 'αποδειξη'.θελω να εχω υψηλο εισοδημα ετσι ωστε να μπορω να δικαιολογησω μελλοντικη αγορα αλλα απ'την αλλη δεν θελω να υπερβαινει το αφορολογητο. πιθανον να σας μπερδεψα λιγο ,'ειναι και αργα'!!! οποτε να βαλω σαν ποσο 4.600?αναμενω απαντηση σας αυριο καθοτι ειναι λιγο αργα και ειστε και οικογενειαρχης ανθρωπος!συγνωμη αν εγινα κουραστικος!!!!!!![/quote'] Κατ αρχας συγνωμη ..Ναι το αφορολογητο ειναι 11.000 και οχι 10.000 Κατα τα αλλα μας μπερδεψες λιγο.Στην αρχη μιλας για εισοδημα 10000 και τωρα λες για 6400. Καθαρο ποσο θεωρειται αυτο που εισεπραξες πριν αφαιρεθει ο φορος των 850 ευρω. Τα οδοιπορικα πανε στον ξεχωριστο κωδικο 659 Σε συμφερει αν μπορεις να δηλωσεις οσο πιο μεγαλο εισοδημα μπορεις αρκει να μην υπερβει τις 11.000 ευρω. Σαν εισοδημα θα δηλωσεις το καθαρο μετα φορου στον κωδικο 301, τα οδοιπορικα στον 659 , τον αναλογουντα φορο στον 313 και τον παρακρατηθεντα στον 315. :-D
trelamenos84 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 ενταξει τους ειδα τους κωδικους,ολα καλα.ο παρακρατηθεντας φορος γνωριζω ποιος ειναι , ο αναλογουντας?τον υπολογιζω βαση καποιου ποσοστου?
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 ενταξει τους ειδα τους κωδικους,ολα καλα.ο παρακρατηθεντας φορος γνωριζω ποιος ειναι , ο αναλογουντας?τον υπολογιζω βαση καποιου ποσοστου? Στο εκκαθαριστικο που σου δωσανε ειναι υποχρεωμενοι να τον γραφουν.Νομιζω ειναι 2.5 % επι των ακκαθαριστων.
trelamenos84 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 οταν λετε εκκαθαριστικο εννοειτε προφανως την βεβαιωση απολαβων της χρονιας 2005!σαυτο λοιπον εχει τις ακκαθαριστες αποδοχες και το συνολο των κρατησεων.ενταξει μην σας κουραζω αλλο θα το ψαξω.απλα πειτε μου κατι τελευταιο,αυτα τα οδοιπορικα λαμβανονται υποψιν στο τελικο εισοδημα?συναθροιζονται με τις μισθωτες μου απολαβες και βγαινει σαν τελικο εισοδημα= μισθοι+οδοιπορικα?ευχαριστω πολυ γαι την βοηθεια σας!
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 οταν λετε εκκαθαριστικο εννοειτε προφανως την βεβαιωση απολαβων της χρονιας 2005!σαυτο λοιπον εχει τις ακκαθαριστες αποδοχες και το συνολο των κρατησεων.ενταξει μην σας κουραζω αλλο θα το ψαξω.απλα πειτε μου κατι τελευταιο,αυτα τα οδοιπορικα λαμβανονται υποψιν στο τελικο εισοδημα?συναθροιζονται με τις μισθωτες μου απολαβες και βγαινει σαν τελικο εισοδημα= μισθοι+οδοιπορικα?ευχαριστω πολυ γαι την βοηθεια σας! Ναι αυτο εννοω. Οταν λες συνολο κρατησεων ποιο εννοεις ??? Τις ασφαλιστικες εισφορες ή τον φορο μισθωτων υπηρεσιων ???? Μονο ο φορος αν υπαρχει και οχι οι ασφαλιστικες αφαιρουντε οπως σου ειπα.ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτο το σημειο. Οι ασφαλιστικες εισφορες αφαιρουντε απο το ακαθαριστο εισοδημα και προκυπτει το καθαρο. Τα οδοιπορικα δεν λαμβανοντε υπ οψιν στο τελικο εισοδημα και φορολογουντε αυτοτελως.
trelamenos84 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 θα το σκαναρω και θα σασ το στειλω με pm!
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 θα το σκαναρω και θα σασ το στειλω με pm! Περιμενω.... :-D
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Περιμενω.... :-D Το πηρα. Οπως το φανταστηκα.Δεν σου εχουν κρατησει φορο καθολου.Και μου φανηκε παραξενο σε τοσο μικρο ποσο να εχουν κρατησει. Στον κωδικο 301 γραφεις 3.763.89.και ΤΙΠΟΤΑ αλλο !!!!!Οι κρατησεις ταμειων που ειναι 402.92 εχουν ηδη αφαιρεθει απο τα ακαθαριστα που ειναι 4.166.01 Αυτα !!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.