Προς το περιεχόμενο

dns ΠΡΟΒΛΗΜΑ?


SOTIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑΙΔΕΣ ΓΕΙΑ ΣΑΣ....

ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ (domain) Me Sbs....

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο Server ΑΡΓΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ Logon/off

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ 2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ Windows...

ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ΓΙΑ Dns ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ Domain Ekana Ta EΞΗΣ 1.ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ Dns 2.ebaΛΑ ΣΤΑ Properties Toy Tcpip ΤΟΥ Server , ΤΗΝ ΙΡ ΤΟΥ ΣΑΝ Primary Dns Server

3.ΕΒΑΛΑ Forwarders ΤΟΥΣ Dns Toy Isp

4.ΣΗΚΩΣΑ Domain

 

 

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?

Δημοσ.

Πάντως αυτο που έχεις κάνει είναι λάθος απο την άποψη ότι για κάθε resolution στο εσωτερικό σου δίκτυο πηγαίνει και κάνει request στον dns του isp και φυσικά αν δεν ειναι μόνιμα connected στο inet να δημιουργεί καθυστέρηση.

Δημοσ.

Όπως το έχει στήσει είναι σωστό και αν το request αφορά το domain του, δε θα ρωτήσει εξωτερικό DNS - θα τον ρωτήσει σε κάθε άλλη περίπτωση.

Το πρόβλημα πάντως φαίνεται να είναι όντως DNS παρ'ότι το στήσιμό του είναι σωστό. Δοκίμασε να δεις μήπως στα TCP/IP properties στα πεδία του DNS έχεις κάνει κάποιο λάθος στο ΙΡ του και επίσης δες τι αναφέρουν τα event logs.

Δημοσ.

Forwarders το έχει στημένο οπότε σε κάθε περίπτωση ρωτάει τον εξωτερικό dns server και δημιουργεί την καθυστέρηση.

Δημοσ.
Forwarders το έχει στημένο οπότε σε κάθε περίπτωση ρωτάει τον εξωτερικό dns server και δημιουργεί την καθυστέρηση.

Όχι. To forwarding γίνεται μόνο όταν δε μπορεί ένας DNS server να βρει ένα record μέσα από τις δικές του ζώνες. Στην περίπτωση του φίλου, αναφέρθηκε ότι έχει στήσει domain. Αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη ζώνες για το εσωτερικό domain του οπότε για κάθε request που σχετίζεται με το εσωτερικό domain, θα ρωτήσει τον ίδιο τον εαυτό του. Μόνο αν δεν έχει στήσει σωστά τον εσωτερικό DNS (δλδ η ζώνη έχει άλλο όνομα από αυτό που θα έπρεπε να έχει) θα κάνει forwarding έξω.

Αυτό που λες θα γινόταν αν ο DNS ήταν στημένος ως caching-only, οπότε και δε θα είχε καθόλου ζώνες και θα ρωτούσε πάντα τον επόμενο DNS server.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...