Προς το περιεχόμενο

Γραφεία Ταξιδίων και προκαταβολές...

Nikb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή πρόσφατα είχα κανονίσει να κάνω ένα οργανωμένο ταξίδι στο εξωτερικό (group) και εξαιτίας κάποιου προσωπικού προβλήματος αναγκάστηκα να το αναβάλω, το γραφείο μου παρακράτησε όλη την προκαταβολή μου για ακυρωτικά έξοδα λεέι...

Μήπως κάποιος απο εσάς γνωρίζει τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις...

Έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό?

Είναι νόμιμο?

Διάβασα τους όρους συμμετοχής και όντως αναφέρεται ότι στην περίπτωση μου θα γίνει παρακράτηση όλης της προκαταβολής.

Για την ακρίβεια στην περίπτωση μου σύμφωνα με αυτούς τους όρους και επειδή τους ειδοποίησα σχετικά καθυστερημένα (7 ημέρες πιο πριν) θα έπρεπε είχα εξοφλήσει όλο το ταξίδι και θα έπρεπε να μου παρακρατήσουν όλη την αξία του ταξιδίου, αλλά επειδή κάθε γραφείο έχει και διαφορετικούς όρους μήπως υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που θα πρέπει να υπάγονται αυτοί οι όροι ή κάθε γραφείο μπορεί αυθαίρετα να ορίζει σαν όρο ας πούμε ...εάν δεν μας ειδοποιήσετε για ακύρωση 30 μέρες πρίν το ταξίδι σας σας παίρνουμε την προκαταβολή, ενώ αν μας ειδοποιήσετε 5 μέρες πρίν σας παίρνουμε και τα σώβρακα...

Πρέπει δηλαδή να είμαι και ευχαριστημένος που γλίτωσα τα υπόλοιπα χρήματα ή εξοργισμένος που έχασα την προκαταβολή?

Το ότι αποδέχτηκα τους όρους γιατί δεν φαντάστηκα ότι θα ακύρωνα το ταξίδι μου νομιμοποιεί τους όρους αυτούς ακόμη και αν είναι καταχρηστικοί?

Δεν πρέπει να μου εξηγήσουν ποιά είναι τα ακυρωτικά έξοδα που έκαναν και που ακριβώς πήγαν τα χρήματα της προκαταβολής μου?

Να σημειώσω ότι προκαταβολικά τους έδωσα και κάποιο ποσό για βίζα την οποία προφανώς δεν εκδώσαν ποτέ εφόσον δεν τους είχα δώσει διαβατήριο.

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?

Δημοσ.

χωρις να ειμαι σιγουρος αλλα επειδει ο πατερασς μου εχει ταξιδιοτικο γραφειο(αλλά δεν οργανωνει εκδρομες.μονο εισητηρια.) και τους πελατες που θελουν να πανε με καπιο group τους στελνει σε αλλα γραφεια και παιρνουμε και εμεις καποια προμειθεια....Αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει σε μερικα φυλαδια(καθως εψαχνα για εκδρομη στο Λονδινο για καπιο πελατη) και συμπεριελαμβανε αυτον τον όρο δηλαδη θελω να σου πω οτι πολλα γραφεια το κανουν αυτο.τωρα καταποσο ειναι νομιμο δεν ειμαι στη θεση να το ξερω αλλα για να το βαζουν αρκετα γραφεια κατι παραπανω θα ξερουν..

Δημοσ.

Ναι αλλά μπορεί ο καθένας να βάζει ότι όρους θέλει?

Ένα γραφείο αναφέρει ότι για να επιστραφεί η προκαταβολή πρέπει να τους ειδοποιήσεις 15 ημέρες πρίν, κάποιος άλλος 30, άλλος λέει ότι δεν επιστρέφεται... τί γίνεται ότι γουστάρει ο καθένας?

Και δεν πρέπει να σου εξηγήσει κάποιος που πάνε τα χρήματα σου?

Γιατί από όσο καταλαβαίνω αυτοί κάλλιστα θα μπορούν να δώσουν την θέση μου σε κάποιον άλλο και με αυτόν τον τρόπο να εισπράξουν δύο προκαταβολές για μια θέση στο ταξίδι.

Δημοσ.

@dpolal2

Πήρα την Γενική γραμματεία καταναλωτή και με παρέπεμψαν στον ΕΟΤ!!!

(πιάσʼ το αυγό και κούρευʼ το…)

Δεν έχω το χρόνο να το ψάξω τώρα...

Έλεγα μηπως κάποιος το έχει αντιμετωπίσει ή ξέρει κάτι περισσότερο.

Δημοσ.

ισως ομως να μην εχουν την δυνατοτητα να ακυρόσουν τα εισητηρια..αν ειναι αεροπορικα νομιζω δεν γινετε να τα ακυρωσεις θα ροτισω και θα σου πω αν γινεται να ακυροθουν αεροπορικα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...