Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2001 Είχα εγκαταστήσει στο πρώτο partition ενός δίσκου με τρία partition τα win xp και σε ένα ξεχωριστό δίσκο τα win me gr.Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή είχα μια επιλογή για να ξεκινήσω με όποιο λειτουργικό ήθελα. Χθες με το partition magic μετέτρεψα τον δίσκο με τα xp σε ntfs Τα υπόλοιπα partition και ο ξεχωριστός δίσκος είναι σε fat 32. .Δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά από τη στιγμή αυτά δεν μπορώ να μπω στα win me που είναι εγκατεστημένα στον άλλο δίσκο. Τι μπορώ να κάνω ? Σας ευχαριστώ .
Blackman Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2001 Dokimases na ksanafereis to partition me ta XP pali se FAT32?<P>An tote doulepsei profanws kati problhma yparxei me to ntfs.<P>Apo thn allh pali,sigourepse oti den exei kanei to lathos na metatrepseis se ntfs to partition pou exeis ta 98,dioti an to exeis kanei auto ta 98 den prokeite na mpoun efoson den anagnwrizoun to sygkekrimeno file system.<P>Cheackare ta parapanw kai pes mas ti egine!
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δεν θέλω να ξανακάνω fat32 το partition που εχω τα xp.Όσο για το δίσκο με τα win me ειναι σε fat32.
Johnnie Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 To Βοοt Menu σου το βγάζει αλλά όταν επιλέξεις ΜΕ αυτά δεν φορτώνουν ή δεν σου το βγάζει καθόλου ?<BR>Αν δεν το βγάζει καθόλου τότε μάλλον το Partition Magic άλλαξε τον boot sector του πρώτου δίσκου εξαφανίζοντας το boot menu.<BR>Δυστυχώς δεν ξέρω αν κάτι μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση (ίσως με κάποιο σχετικό utility ?).<BR>Γιατί όμως έκανες τη μετατροπή με το Partition Magic και όχι με τα ίδια τα ΧΡ που δεν θα σου δημιουργούσαν πρόβλημα ?<P>
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2001 Λοιπόν : την επιλογή με ποιο λειτουργικό να ξεκινήσει την είχε αλλά έστω και αν διάλεγα win me δεν έμπαινε στα me . Mετά πήγα και έφτιαξα 6 boot disk από τη σελίδα της insomnia για xp και μπούταρα με αυτές έκανα format στο partition πού είχα τα xp και ταυτόχρονα έκανα το partition ntfs.Τα xp δουλεύουν άψογα αλλά η επιλογή για ξεκίνημα με τα me εξαφανίστηκε. Ο υπολογιστής μπαίνει κατευθείαν στα xp Βέβαια τα me εξακολουθούν να υπάρχουν εγκατεστημένα σε ξεχωριστό δίσκο αλλά δεν μπορώ να μπω. Υπάρχει δυνατότητα να τα ενεργοποιήσω αν ποτέ τα χρειαστώ ? (αν και δεν νομίζω γιατί τα xp είναι πολύ πιο καλά και έχω βρει drivers για όλες τις συσκευές μου)..Ευχαριστώ.<BR>Και κάτι άλλο : από πού μπορώ μέσα από τα xp να κάνω το δίσκο ή το partition που τα έχω ntfs?<BR>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.