porco_rosso21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δεν κάνει κακό να διαβάζουμε μερικά ποστ πιο πίσω, ε. βαριομουν.....
Em_Zed Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μήπως, το μέγεθος της ανατροπής στο τέλος της 6ης Αίσθησης , λειτούργησε για κάποιους ως αντιπερισπασμός, με αποτέλεσμα να "κρυφτούν" οι όποιες άλλες αρετές της ταινίας? Μα κανείς δεν είπε ότι η αίσθηση δεν είχε καλή σκηνοθεσία, ή καλές ερμηνείες. Αλλοίμονο, η ανατροπή από μόνη της τι να σου κάνει; Δεν ξέρω αν λειτούργησε ως αντιπερισπασμός, ξέρω όμως ότι αυτή ήταν που την έκανε γνωστη από στόμα σε στόμα - πόσους άκουσες να λένε "μλκ, δες το, ο Γουίλις δίνει μια ερμηνεία με βάθος και συναίσθημα"; Και ειναι λογικό, γιατί μετά από τέτοιο φινάλε δε σου μένουν τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσο το ότι έμεινες μλκς.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Καναδυό παρατηρήσεις, με καλοπροαίρετη διάθεση. Εννοείται, δεν τσακωνόμαστε εδώ. Μήπως, το μέγεθος της ανατροπής στο τέλος της 6ης Αίσθησης , λειτούργησε για κάποιους ως αντιπερισπασμός, με αποτέλεσμα να "κρυφτούν" οι όποιες άλλες αρετές της ταινίας?Δηλαδή(και με αφορμή τη δήλωση ότι το "Άλλοι" στηρίζεται περισσότερο στους χαρακτήρες), αμφισβητείται(με αι) το βάθος και η τραγικότητα των χαραχτήρων της 6ης Αίσθησης? Μήπως η ατμόσφαιρα-το σημαντικότερο στοιχείο του είδους-χώλαινε κάπου? Μήπως οι ερμηνείες ήταν κάτι λιγότερο από άψογες? Ακόμα και ο μη ηθοποιός Μπρους, δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ας αρχίσουμε από το τέλος: Ο Bruce, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, δίνει τον καλύτερό του εαυτό στο 12 Monkeys όπου πράγματι φαντάζει ως τραγικός ήρωας. Εδώ, η μόνη σκηνική παρουσία που είναι εντυπωσιακή είναι του νεαρού Haley Joel Osment - κατά τη γνώμη μου κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η ταινία είναι πολύ καλά σκηνοθετημένη αλλά σίγουρα δεν αντανακλά την σκοτεινή ατμόσφαιρα ενός παλιού σπιτιού στην επαρχία της Αγγλίας του μεσοπολέμου. Ναι, κατά τη γνώμη μου το τέλος της 6ης Αίσθησης κάνει αισθητή την παρουσία του πολύ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα - κακά τα ψέματα, γι'αυτό θυμάσαι την ταινία. Από την άλλη, Οι Άλλοι [sic] δεν σου αποτυπώνουν στη μνήμη μόνο το τέλος (το οποίο είναι επίσης ανατρεπτικόν) αλλά και την όλη περιρέουσα ατμόσφαιρα. Τουλάχιστον έτσι είδα τις δύο ταινίες... Όσο για τη σύγκριση 6ης Αίσθησης και Οι Άλλοι, ποτέ δεν μπόρεσα να δεχτώ ως καλύτερη μια ταινία που ήρθε σχεδόν αμέσως μετά από μια άλλη και "αντέγραψε" τη συνταγή, όσο καλή κι αν ήταν στους επιμέρους τομείς. ... αφήνοντας κατά μέρος ποιά ήρθε πρώτη και ποιά δεύτερη, το οποίο δεν θεωρώ και ουσιαστικά γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρός δεσμός μεταξύ των δύο ταινιών στην πιο ουσιαστική τους βάση - εντάξει, πλην του γεγονότος ότι και στις δύο υπάρχει μεταθανάτια παρουσία...
livewire Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 fair enough Πάμε και στον Άφσθφαλτρο τώρα... :p:p
Members gsarig Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Members Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Εντάξει, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι fan του συγκεκριμένου σκηνοθέτη: - Είδα το Sixth Sense, δεν λέω ότι δεν μου άρεσε αλλά θεωρώ το The Others ανώτερο. Πολύ ανώτερο. - Είδα το Unbreakable και τη θεωρώ μία από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει. Ποτέ μου. - Δεν είδα το Signs. - Είδα το Village και το θεωρώ μετριότατο: Ωραία ιδέα, μέτρια υλοποίηση. Μια από τα ίδια περίπου και για μένα. Μόνο που εμένα η έκτη αίσθηση θυμάμαι πως μου είχε κάνει καλύτερη εντύπωση, κυρίως γιατί το φινάλε της ήταν πιο απρόσμενο, ενώ στο "Οι άλλοι" το περίμενα (ίσως και λόγω έκτης αίσθησης). Καμιά από τις δύο δεν μπαίνει στις αγαπημένες μου πάντως. Για τον άφθαρτο και το χωριό θα συμφωνήσω απόλυτα. Το signs το είδα, αλλά μου έκανε τέτοια εντύπωση που νομίζω πως δεν θυμάμαι πια καθόλου την υπόθεση. Πάντως ο Σάλαμαν είναι ο μόνος σκηνοθέτης, όλες τις ταινίες του οποίου έτυχε να τις δω στο σινεμά. edit: Ξέχασα το Lady in the Water - η μόνη ταινία του Σάλαμαν που είδα σε divx και μία από τις ελάχιστες στη ζωή μου που δεν άντεξα να δω μέχρι το τέλος.
lerikosa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Εμενα μου αρεσουν πολυ οι ταινιες του. Ενταξει πασχουν σε αρκετα σημεια, αλλα μου αρεσει η φοβερη ατμοσφαιρα που δημιουργει και σε βαζουν σε εναν σκοτεινο κοσμο. Ιδιωε με το σκοτεινο χωριο ξετρελαθηκα με την μυστηρια ατμοσφαιρα της ταινιας και τη γουσταρα πολυ, παροτι σαν ταινια δεν ηταν κατι το εντυπωσιακο...
slipknot Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2008 Από Shyamalan έχω δει μόνο 6η αίσθηση και Οιωνό.Είδα σήμερα και Το Συμβάν.Δεν ήταν για πέταμα η ταινία,λιγάκι κουλό σενάριο,1-2 σκηνές όλες κι όλες που υπήρχε πιθανότητα να τρομάξει κανείς(λόγω αιφνιδιασμού τελείως) και μια υποψία συμβολισμού. Κάποια ερωτήματα δημιουργούνται: Ο πρωταγωνιστής σε μια φάση,βγάζει συμπέρασμα ότι τα φυτά επιτίθενται σε μεγάλες ομάδες ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.Αυτό αποδεικνύεται λάθος τελικά.Τότε γιατί όταν ήρθαν σε επαφή με αυτό το κύμα αέρα(αυτόν που μόλυνε) δεν μολύνθηκαν οι ίδιοι ? Επίσης,υπάρχει τελικά συμβολισμός ? Σε συνδυασμό με αυτά που λέει ο ρεπόρτερ προς το τέλος(για το περιβάλλον κλπ) αλλά και αυτό που λέει ο πρωταγωνιστής για τις μέλισσες κατάλαβα ότι το όλο νόημα είναι ότι πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον γιατί τελικά θα πεθάνουμε οι ίδιοι. Επίσης,γιατί το φαινόμενο σταμάτησε πριν βγουν απ' τα σπιτάκια ? Οι πρωταγωνιστές πίστευαν ότι είχε έρθει το τέλος και το είχαν αποδεχτεί.Μήπως και αυτό σημαίνει κάτι ?
antreas18 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Το συμβαν: Κωμικοτραγικη ταινια,χαλια σκηνοθεσια,ηθοποιοι κατω του μετριου...ελλιπες σεναριο κλπ κλπ.. Δεν νομιζω οτι η ταινια ανεδειξε τα προβληματα του περιβαλλοντος κλπ..πολυ ελλιπης και μαλιστα σε καποια σημεια μου φανηκε και αστεια
KaizerSoze Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 ΕΛΕΟΣ!!! Ο Θεος με προφυλαξε και Δοξα τω Θειω γλυτωσαμε και τα 8Ε Δεν φτανει που κουβαλαει ολα τα κακα των ταινιων του απο 6η Αισθηση και δωθε, δεν εχει και τα καλα, αυτες τις 2-3 σκηνες και το twist που κανουν και ενα μετριο εργακι σαν το Village να βλεπεται...Απο το κακο στο χειροτερο και ο κατηφορος συνεχιζεται για τον συγκεκριμενο BTW τελειως ακυρο να κανεις ΤΕΤΟΙΑ ταινια για το περιβαλλον. Ειναι ενα θεμα που δεν βλεπουμε αμεσες επιπτωσεις και γιαυτο πολυ το περνανε στο ντουκου, πολυ καλυτερο ηταν το day after tomorrow που σου εδειχνε τουλαχιστον ρεαλιστικες επιπτωσεις(οσο γινεται)
KaizerSoze Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Το Συμβάν άρεσε μέχρι και στον Δανίκα. Πρέπει να είναι αρκετά καλό. Θα το τιμήσω σύντομα. Eπειδη τον συγκεκριμενο στα πλαισια του συναφιου του που εζησα 2 χρονια τον ψιλογνωρισα-οχι προσωπικα αλλα μεσα απο τις κουβεντες με αλλους-βλεπω οτι ταινιες δεν του αρεσουν. Ειναι ο κλασσικος γιωτας που θεωρει οτι αν παει κοντρα ειναι γαματος
KaizerSoze Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Κάποια ερωτήματα δημιουργούνται: Ο πρωταγωνιστής σε μια φάση,βγάζει συμπέρασμα ότι τα φυτά επιτίθενται σε μεγάλες ομάδες ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.Αυτό αποδεικνύεται λάθος τελικά.Τότε γιατί όταν ήρθαν σε επαφή με αυτό το κύμα αέρα(αυτόν που μόλυνε) δεν μολύνθηκαν οι ίδιοι ? Επίσης,γιατί το φαινόμενο σταμάτησε πριν βγουν απ' τα σπιτάκια ? Οι πρωταγωνιστές πίστευαν ότι είχε έρθει το τέλος και το είχαν αποδεχτεί.Μήπως και αυτό σημαίνει κάτι ? Λιγο πριν εκει που βλεπουν κατι μαυρουλες σε μια τηλεοραση στην Φλοριδα καποιον να μιλαει, αυτος λεει οτι υπαρχει αυξηση του φαινομενου, πως θα πιασει το Pic και αυτες οι κατανομες πεφτουν αποτομα και μπορει να σταματησει ανα πασα στιγμη. Δλδ ειχε δικιο ο πρωταγωνιστης. Εφτασε στο σημειο οπου ακομα και ενας ανθρωπος ενεργοποιουσε τα φυτα και οταν βγηκαν και καλα ετυχε την στιγμη που αφου ειχε φτασει στο ανωτατο μετα απλα απλα σταματησε το φαινομενο Το ερωτημα ειναι αλλο Ειναι μια τυπισσα σε καποια φαση που λεει οτι η τοξινη στην ουσια απενεργοποιει το ενστικτο της αυτοσυντηρησης.Οκ. ΓΙΑΤΙ αυτοκτονει ο κοσμος?Το ενστικτο αυτο ειναι που σε κανει να μην πεφτεις απο την ακρη του γκρεμου ή αν ακουσεις πυροβολισμους να καλυφθεις. Γιατι ομως αυτοκτονουσαν?Αυτο που θα επρεπε να παθαιναν ειναι να περνανε τους δρομους και να τους πατανε τα αμαξια, να πηγαινουν πανω στα τρενα κτλ. Πχ δεν εχει νοημα το γιατι επερναν το οπλο και σκοτωνονταν ή γιατι χτυπαγε με το κεφαλι στο τζαμι και οχι με τα χερια και γενικα γιατι θελανε να πεθανουν ενω κανονικα αυτο που θα επρεπε να γινεται ειναι απλα να μην αποφευγουν να πεθανουν
akisk Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Και εγώ έχω την ίδια απορία με αυτή που γράφει ο Soze στο 2 spoiler. Υπάρχει όμως απάντηση που εξηγεί όλα τα κουλά του The Happening. Απλά η ταινία είναι άρπα-κόλλα και ΓΤΠ όπως και ο Οιωνός και το Lady in the Water. Ο Shyamalan δε βλέπεται πλέον.
Members gsarig Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Members Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Τελικά την είδα κι εγώ (ευτυχώς όχι στο σινεμά) και δεν μπορώ να αποφασίσω ποια ταινία βρήκα αθλιότερη: το Lady in the Water ή αυτό. Και η αγαπημένη μου σκηνή από την ταινία: ( )(ούτε ο όμηρος ευστρατιάδης τέτοια μαεστρία! :devil:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.