Προς το περιεχόμενο

Όχι άλλος Shyamalan!

silencer51

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και μένα καλό μου φάνηκε, διασκεδαστικό, για θερινό ό,τι πρέπει. Από συμβολισμό δεν πήρα μυρωδιά :P

ΥΓ:Συμφωνώ πως το unbreakable είναι στις μεγάλες ταινίες που έχουν σχέση με τα comics.

Δημοσ.
Από συμβολισμό δεν πήρα μυρωδιά :P

Καλά εντάξει και εγώ μπορεί να λέω βλακείες μην με παίρνεις και τελείως στα σοβαρά...

Δημοσ.

Τις προάλλες με είχε πιάσει μια περίεργη επιθυμία να ξαναδώ το Χωριό.

Δεν μπορώ να πω ότι έχω κατι ιδιαίτερο με τον άθρωπο, αν και δεν μπορώ να καταλάβω την μανία του να εμφανίζεται στις ταινίες του. Την συγκεκριμένη ταινία όμως την θεωρώ άψογη από θέμα σκηνοθεσίας. Παρατηρούσα το πως εκμεταλεύεται την κάθε σκηνή, τις αργές σεκάνς, τα ανοιχτά πλάνα στο δάσος. Φοβερές στιγμές το απλωμένο χέρι της Bryce Dallas στην πρώτη επίθεση των τεράτων και στο τέλος το κρυφτό πίσω απ'τα δέντρα με το τερας-τρελό του χωριού.

Συγνώμη και για το οφτοπικ κιόλας. Το Συμβάν το προβάλει στα Odeon, αλλά έχω ακούσει όχι και τόσο κολακευτικά λόγια, ειδικά από θέμα ερμηνειών. Αξίζει να το δει κάποιος στον κινηματογράφο;

Δημοσ.

Συγνώμη και για το οφτοπικ κιόλας. Το Συμβάν το προβάλει στα Odeon, αλλά έχω ακούσει όχι και τόσο κολακευτικά λόγια, ειδικά από θέμα ερμηνειών. Αξίζει να το δει κάποιος στον κινηματογράφο;

Eιδικά για τις ερμηνείες, δε νομίζω πως χωλαίνει πουθένα. Eκτός κι αν κάποιος δεν πιάσει την κωμική διάθεση της ταινίας σε ορισμένες σκηνές;

Δημοσ.
Eκτός κι αν κάποιος δεν πιάσει την κωμική διάθεση της ταινίας σε ορισμένες σκηνές;

Υπάρχουν κωμικά στοιχεία σε οικολογικό θρίλερ του Σαμαλαν ;; Αυτό ομολογουμένως δεν το είχα ακούσει!!

Δεν ξέρω, διαβάζω μέτριες κριτικές στο αθηνοραμα και κολλάω.. :\ Ο μόνος λόγος που μπορεί να με κανει να την δω είναι να κάτσει η παρέα. Α, και για να μπω σε hollywood κλίμα, γιατί μετά το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται' του περασμένου Σαββάτου, έχω ανάγκη από λίγο... έγχρωμο φιλμ ! :)

Δημοσ.
Eιδικά για τις ερμηνείες, δε νομίζω πως χωλαίνει πουθένα. Eκτός κι αν κάποιος δεν πιάσει την κωμική διάθεση της ταινίας σε ορισμένες σκηνές;

Το συμβάν μου άρεσε, εντάξει δεν τρελάθηκα κιόλα αλλά πίστευω ότι θα ήταν ένα άπαιχτο οικολογικο ντοκιμαντέρ. Είχε κάποιες σκηνές που τρόμαζες απλά δεν ήταν ψυχολογικού περιεχομένου. Ναι κάποιες σκηνές είχαν γέλιο.

Δημοσ.

Οριστε και η δικη μου αποψη για την ταινια,copy-pasted

Την ειδα κι εγω πριν 3-4 μερες.

Χμ....Δεν ειμαι απο αυτους που ξερουν τον καθε σκηνοθετη ,τις ιδεες του,τις αποψεις του,τον τροπο σκηνοθεσιας κλπ αλλα σιγουρα ηταν η χειροτερη του Shyamalan κι αυτο το λεω απλα επειδη εχω δει 6η αισθηση,σκοτεινο χωριο,οιωνος που μου αρεσαν ολες(εκτος απο το φιναλε του σκοτεινου χωριου).Μαλιστα μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ηξερα καν οτι η 6η αισθηση και ο Οιωνος ηταν δικες του ταινιες,αλλα βλεποντας το Happening κανει "μπαμ".

Τελος παντων,πηγα με πολυ υψηλες προσδοκιες λογω πρηγουμενων ταινιων αλλα και του τρεηλερ,αλλα τελικα δεν...

Μου φανηκε σαν να βαριοταν και ο ιδιος να την κανει,προχειροφτιαγμενη,ΗΛΙΘΙΟΙ διαλογοι,ΑΘΛΙΕΣ ερμηνειες και 2-3 απο τους χειροτερους χαρακτηρες που εχω δει σε ταινια απο την αποψη οτι δεν δενοσουν καθολου μαζι τους,εδειχναν σαν μαριονετες,σαν να επρεπε ας πουμε να πουνε τους διαλογους και τιποτε αλλο.Δεν το ενιωθαν.

Κριμα γιατι ειναι ταινια με μεγαλο potential,ξεκιναει σουπερ με 2-3 εκπληκτικες σκηνες,το θεμα ειναι επικαιρο,εχει τη δυνατοτητα να χτισει τρομερη ατμοσφαιρα αλλα τα παμπολλα κλισε και οπως ειπα οι ερμηνειες τον ηθοποιων τα καταστρεφουν ολα.

Eπισης,λειπει αυτο το twist,η ανατροπη που χαρακτηριζε τις αλλες ταινιες και τις εκανε μοναδικες,ειτε σου αρεσε το τελος,ειτε το εβρισκες παπαρια και βλαστημουσες την ωρα και την στιγμη που πηγες σινεμα.Σε αυτη την ταινια,τα ξερεις ολα απο το πρωτο κιολας μισαωρο,με αποτελεσμα η ατμοσφαιρα που λεγαμε και το μυστηριο να πηγαινουν περιπατο.

Νταξει,περναει -κλασικα- ενα ωραιο μηνυμα,αλλα μονο αυτο..

Προχειρη και χοντροκομμενη θα την χαρακτηριζα...

Καλυτερα να περιμενετε το DVD ή τον "θειο"

5/10

• Super Moderators
Δημοσ.
Το Συμβάν άρεσε μέχρι και στον Δανίκα. [...]

Αυτό, από μόνο του θα ήταν ήδη αρνητικό.

Οριστε και η δικη μου αποψη για την ταινια,copy-pasted

Την ειδα κι εγω πριν 3-4 μερες.

Χμ....Δεν ειμαι απο αυτους που ξερουν τον καθε σκηνοθετη ,τις ιδεες του,τις αποψεις του,τον τροπο σκηνοθεσιας κλπ αλλα σιγουρα ηταν η χειροτερη του Shyamalan κι αυτο το λεω απλα επειδη εχω δει 6η αισθηση,σκοτεινο χωριο,οιωνος που μου αρεσαν ολες(εκτος απο το φιναλε του σκοτεινου χωριου).Μαλιστα μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ηξερα καν οτι η 6η αισθηση και ο Οιωνος ηταν δικες του ταινιες,αλλα βλεποντας το Happening κανει "μπαμ".

Τελος παντων,πηγα με πολυ υψηλες προσδοκιες λογω πρηγουμενων ταινιων αλλα και του τρεηλερ,αλλα τελικα δεν...

Μου φανηκε σαν να βαριοταν και ο ιδιος να την κανει,προχειροφτιαγμενη,ΗΛΙΘΙΟΙ διαλογοι,ΑΘΛΙΕΣ ερμηνειες και 2-3 απο τους χειροτερους χαρακτηρες που εχω δει σε ταινια απο την αποψη οτι δεν δενοσουν καθολου μαζι τους,εδειχναν σαν μαριονετες,σαν να επρεπε ας πουμε να πουνε τους διαλογους και τιποτε αλλο.Δεν το ενιωθαν.

Κριμα γιατι ειναι ταινια με μεγαλο potential,ξεκιναει σουπερ με 2-3 εκπληκτικες σκηνες,το θεμα ειναι επικαιρο,εχει τη δυνατοτητα να χτισει τρομερη ατμοσφαιρα αλλα τα παμπολλα κλισε και οπως ειπα οι ερμηνειες τον ηθοποιων τα καταστρεφουν ολα.

Eπισης,λειπει αυτο το twist,η ανατροπη που χαρακτηριζε τις αλλες ταινιες και τις εκανε μοναδικες,ειτε σου αρεσε το τελος,ειτε το εβρισκες παπαρια και βλαστημουσες την ωρα και την στιγμη που πηγες σινεμα.Σε αυτη την ταινια,τα ξερεις ολα απο το πρωτο κιολας μισαωρο,με αποτελεσμα η ατμοσφαιρα που λεγαμε και το μυστηριο να πηγαινουν περιπατο.

Νταξει,περναει -κλασικα- ενα ωραιο μηνυμα,αλλα μονο αυτο..

Προχειρη και χοντροκομμενη θα την χαρακτηριζα...

Καλυτερα να περιμενετε το DVD ή τον "θειο"

5/10

Αν είχα διαβάσει την κριτική του sheik μπορεί να μην πήγαινα να το δω στον θερινό του Μαραθώνα (αν και ο θερινός είναι πάντα θερινός...).

Η σκηνοθεσία, από ένα σημείο και πέρα, φανερώνει βαριεστημάρα του σκηνοθέτη, ο οποίος καταφεύγει στα εύκολα κλισέ για να 'τρομάξει'. Το casting δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί η ταινία (η Zooey Deschanel, ως σύζυγος του πρωταγωνιστή είναι επιεικώς απαράδεκτη) και το τελικό αποτέλεσμα είναι άνισο: Εξαιρετική αρχή με δυνατές εικόνες και ωραία ιδέα, μέτρια υλοποίηση και συνεχώς φθίνουσα κατάσταση μέχρι το τέλος.

Δημοσ.
Αυτό, από μόνο του θα ήταν ήδη αρνητικό.

Αν είχα διαβάσει την κριτική του sheik μπορεί να μην πήγαινα να το δω στον θερινό του Μαραθώνα (αν και ο θερινός είναι πάντα θερινός...).

Η σκηνοθεσία, από ένα σημείο και πέρα, φανερώνει βαριεστημάρα του σκηνοθέτη, ο οποίος καταφεύγει στα εύκολα κλισέ για να 'τρομάξει'. Το casting δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί η ταινία (η Zooey Deschanel, ως σύζυγος του πρωταγωνιστή είναι επιεικώς απαράδεκτη) και το τελικό αποτέλεσμα είναι άνισο: Εξαιρετική αρχή με δυνατές εικόνες και ωραία ιδέα, μέτρια υλοποίηση και συνεχώς φθίνουσα κατάσταση μέχρι το τέλος.

Tα κλισέ (imho πάντα) ήταν μέσα στο μπιμουβιάρικο κλίμα της ταινίας, το ίδιο και οι διάλογοι και οι ρηχοί χαρακτήρες. Υπό αυτό το πρίσμα το είδα, και πέρασα καλά :D

Δε λέω πως είναι κανένα αριστούργημα, αλλά δε νομίζω πως αξίζει θάψιμο.B)

• Super Moderators
Δημοσ.
Tα κλισέ (imho πάντα) ήταν μέσα στο μπιμουβιάρικο κλίμα της ταινίας, το ίδιο και οι διάλογοι και οι ρηχοί χαρακτήρες. Υπό αυτό το πρίσμα το είδα, και πέρασα καλά :D

Δε λέω πως είναι κανένα αριστούργημα, αλλά δε νομίζω πως αξίζει θάψιμο.B)

Εντάξει, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι fan του συγκεκριμένου σκηνοθέτη:

- Είδα το Sixth Sense, δεν λέω ότι δεν μου άρεσε αλλά θεωρώ το The Others ανώτερο. Πολύ ανώτερο.

- Είδα το Unbreakable και τη θεωρώ μία από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει. Ποτέ μου.

- Δεν είδα το Signs.

- Είδα το Village και το θεωρώ μετριότατο: Ωραία ιδέα, μέτρια υλοποίηση.

Δημοσ.

- Είδα το Sixth Sense, δεν λέω ότι δεν μου άρεσε αλλά θεωρώ το The Others ανώτερο. Πολύ ανώτερο.

Νομίζω ότι το θέμα με την 6η αίσθηση είναι το τρυκ του αυτό που βλέπεις δεν είναι αυτό που βλέπεις δοσμένο πανέξυπνα και ενα φινάλε που εισήγαγε τον πολυχρησιμοποιημένο όρο "ανατροπή".

Το The Others από την άλλη στηριζόταν στους χαρακτήρες -όλους, απο την οικονόμο μέχρι τα παιδιά- μπορεί να μην είχε τόσο συχνά πετάγματα από το κάθισμα αλλά έχτιζε μια ατμόσφαιρα που σε τύλιγε χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, όπως η ομίχλη την Κιντμαν και δε σ'αφηνε να πάρεις ανάσα μέχρι το τέλος, που πέρα την αρχική 'ανατροπή' κρύβει ένα έντονο δραματικό στοιχείο, που θα μπορούσε να γεμίσει μια ολόκληρη ταινία - prequel.

Δημοσ.

Μονο εμενα αρεσε το unbreakcable μαλλον....:-(:-(:-(....παρα πολυ ομως....η 6η αισθηση ηταν γαματη,το οιωνος μετριο-αλλα βλεπεται ευχαριστα-οπως κ το σκοτεινο χωριο....δεν εχω δει το lady in water,αλλα εχω ακουσει τα χειριστα....πολυ καλος σαν σκηνοθετης,μετριος σαν σεναριογραφος....

• Super Moderators
Δημοσ.
Νομίζω ότι το θέμα με την 6η αίσθηση είναι το τρυκ του αυτό που βλέπεις δεν είναι αυτό που βλέπεις δοσμένο πανέξυπνα και ενα φινάλε που εισήγαγε τον πολυχρησιμοποιημένο όρο "ανατροπή".

Δεν διαφωνώ ως προς το τρυκ αλλά όχι κι ότι η 6η Αίσθηση εισήγαγε την ανατροπή στο φινάλε, μην τρελλαθούμε κιόλας. :-)

Το The Others από την άλλη στηριζόταν στους χαρακτήρες -όλους, απο την οικονόμο μέχρι τα παιδιά- μπορεί να μην είχε τόσο συχνά πετάγματα από το κάθισμα αλλά έχτιζε μια ατμόσφαιρα που σε τύλιγε χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, όπως η ομίχλη την Κιντμαν και δε σ'αφηνε να πάρεις ανάσα μέχρι το τέλος, που πέρα την αρχική 'ανατροπή' κρύβει ένα έντονο δραματικό στοιχείο, που θα μπορούσε να γεμίσει μια ολόκληρη ταινία - prequel.

Συμφωνώ ως προς το The Others. Γενικότερα μου έδωσε την αίσθηση μίας πιο πλήρους, πιο ολοκληρωμένης ταινίας, τόσο από την πλευρά των πιο ολοκληρωμένων χαρακτήρων όσο κι από την άποψη της σκηνοθεσίας και της φωτογραφίας που μαζί δημιούργησαν τη σκοτεινή και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που περιβάλει (σαν ομίχλη) την ταινία.

Και γενικότερα άλλη η μία ''ερμηνεία" της ταινίας κι άλλη η άλλη. :-)

Δημοσ.

Καναδυό παρατηρήσεις, με καλοπροαίρετη διάθεση.

Μήπως, το μέγεθος της ανατροπής στο τέλος της 6ης Αίσθησης , λειτούργησε για κάποιους ως αντιπερισπασμός, με αποτέλεσμα να "κρυφτούν" οι όποιες άλλες αρετές της ταινίας?

Δηλαδή(και με αφορμή τη δήλωση ότι το "Άλλοι" στηρίζεται περισσότερο στους χαρακτήρες), αμφισβητείται(με αι) το βάθος και η τραγικότητα των χαραχτήρων της 6ης Αίσθησης? Μήπως η ατμόσφαιρα-το σημαντικότερο στοιχείο του είδους-χώλαινε κάπου? Μήπως οι ερμηνείες ήταν κάτι λιγότερο από άψογες?

Ακόμα και ο μη ηθοποιός Μπρους, δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Όσο για τη σύγκριση 6ης Αίσθησης και Οι Άλλοι, ποτέ δεν μπόρεσα να δεχτώ ως καλύτερη μια ταινία που ήρθε σχεδόν αμέσως μετά από μια άλλη και "αντέγραψε" τη συνταγή, όσο καλή κι αν ήταν στους επιμέρους τομείς.

Οι Άλλοι όντως ήταν πολύ καλή εκτέλεση του τρικ "ήταν όλοι τους νεκροί άφτερολλ", αλλά δεν πάυει να ισχύει το προηγούμενο δεδομένο. Γι'αυτό και δεν μου έμεινε καθόλου ως ταινία.

Δεν διαφωνώ ως προς το τρυκ αλλά όχι κι ότι η 6η Αίσθηση εισήγαγε την ανατροπή στο φινάλε, μην τρελλαθούμε κιόλας. :-)

Δε νομίζω ότι το αμφισβήτησε κανείς αυτό, αλλά μετά την 6η Άισθηση, οι 2 στις 3 ταινίες τα επόμενα χρόνια, πάλευαν για την πιο ανατρεπτική ανατροπή της ανατροπής. Ω!

Μονο εμενα αρεσε το unbreakcable μαλλον....:-(:-(:-(

Δεν κάνει κακό να διαβάζουμε μερικά ποστ πιο πίσω, ε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...