Προς το περιεχόμενο

Όχι άλλος Shyamalan!

silencer51

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To LitW thanai diaforetiko.Exei metafysiko stoixeio alla thanai apoti lene diaforetiko.Basika mia xara skinothetis einai,senariografos den xerw...

Συμφωνώ απολύτως με το τελευταίο...Σκηνοθεσία έχουν γαμάτη όλες του οι ταινίες.Απο σενάριο χάνει λίγο.Ειδικά το Village.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μόλις είδα το Village και θεωρώ ότι το αδικείτε πάρα μα πάρα πολύ! Θα συμφωνήσω με την κριτική που έκανε ο φίλος μου (που σας έγραψα παραπάνω), ότι αν δεν την δεις με την προσδοκία θρίλερ, είναι μια χαρά ταινία. Η σκηνοθεσία μου άρεσε πάρα πολύ και το σενάριο είναι ένα πολύ ωραίο συμβολικό παραμύθι (και τρελαίνομαι για παραμύθια). Δεν με πείραξε τίποτα απολύτως στην ταινία, ενώ συγχρόνως λάτρεψα την πρωταγωνίστρια.

Αναθεωρώ την δήλωση ότι η 6η αίσθηση ήταν κάτι τυχαίο και θεωρώ πια ότι ο Shyamalan ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Η αίσθηση αυτή άλλωστε είχε προκύψει από το Signs, (το οποίο ακόμα θεωρώ "λίγο"), ενώ από τον Άφθαρτο είχα δει μόνο το τέλος και είχα θεωρήσει ότι είχα καταλάβει τα πάντα. Μάλλον θα πρέπει να το ξαναδώ. Ο σκηνοθέτης έχει το στυλ του και λέει αυτό που θέλει να πει. Νομίζω ότι την επόμενη ταινία του θα τη δω στο σινεμά.

Δημοσ.

Σκέψου όμως ότι το ήξερες τι δεν έβλεπες, αφού ήξερες πάνω κάτω ότι δεν είναι ακριβώς θρίλερ τρόμου με την κλασική έννοια. Αν το έβλεπες όμως χωρίς να το ξέρεις, έχοντας δει-ακούσει μόνο αυτά που ήταν στο τρέιλερ και λέγαν τα sites θα ξενέρωνες χοντρά.

Και για την ιστορία, απλά να πω ότι η ταινία έχει μερικές πολύ καλές και δυνατές σκηνές, η bryce howard είναι απλά άπαιχτη αλλά μέχρι εκεί... το φινάλε με την κοινωνική επέκταση χαλάει το όλο κλίμα του όποιου φόβου, αλλά όντως θυμίζει παραμύθι, οπότε...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Σκέψου όμως ότι το ήξερες τι δεν έβλεπες, αφού ήξερες πάνω κάτω ότι δεν είναι ακριβώς θρίλερ τρόμου

Σ'αυτό συμφωνώ Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α! Και αν το έβλεπα όταν πρωτοβγήκε στις αίθουσες θα ξενέρωνα 100%. Ευτυχώς όμως είχα την τύχη να περιμένω μέχρι τώρα, οπότε και είχα ακούσει τόσα σχόλια, με πολυτιμότερο το προαναφερθέν του φίλου μου. Πάντως όσο το σκέφτομαι, κακώς έχει κολλήσει στον Shymalan η ταμπέλα του θριλερά. Νομίζω ότι οι ταινίες του δεν είναι ΠΡΩΤΑ θρίλερ. Απλά μετά την 6η αίσθηση του κολλήσαμε την ταμπέλα και τώρα δεν ξεκολλάει με τίποτα..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και επανέρχομαι στο τόπικ με αφορμή την κυρά του νερού. Και πιο συγκεκριμένα στο τρέιλερ το οποίο είδα πριν λίγο. Δεν θα σχολιάσω το κατά πόσο η ταινία θα είναι ή δεν θα είναι θρίλερ, θα είναι ή δεν θα είναι καλή, απλά θέλω να σταθώ λίγο στην Bryce, της οποίας το όνομα πιστεύω πρέπει να σημειώσουμε κάπου. Η κοπέλα είναι απίστευτη, έχει τρομερή εκφραστικότητα, πολύ ωραίο βλέμμα, φέρνει πολύ σε ξωτικό και καθώς την έβλεπα έτσι χλωμή μου θύμισε την Κίντμαν. Την ταινία θα την δω μόνο και μόνο για αυτή την κοπέλα και θα ευχαριστώ τον θεό, ή όποιον τέλος πάντων είναι υπεύθυνος, που θα την δω να γίνεται μια πολύ καλή ηθοποιός.

ΥΓ.: Αμάν πια μαυτή την μανία του Σαμαλάν να παίζει στις ταινίες του. Μπορεί να φέρνει σε κάτι από και καλά κολπάκι τύπου Χίτσκοκ αλλά πιστεύω ότι τώρα πια δεν έχει κανένα ίχνος έκπληξης ή πρωτοτυπίας.

Δημοσ.

είδα ένα teaser trailer τεσπα, και μπορώ να πω ότι μου άρεσε.

η φωτογραφία μοιάζει τόσο φρέσκια, ο πωλ είναι άψογος,

fan της bryce ειμαι καιρό τώρα, δεν την χάνω την ταινία σιγουρα.

αν είναι ν'απογοητευτώ, ας απογοητευτω, δεν θα είναι πρώτη ή τελευταία φορά.

πότε βγαίνει εδώ? ξέρετε?

Δημοσ.

Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω άκου μετά από τόσο καιρό. Εσωτερικός στο Ίδρυμα Τεθωρακισμένων βλέπεις έχασα επαφή με τους ινσόμνιακ φίλους μου.

Δεν έχω ιδέα πότε έρχεται εδώ. Δεν έχω δει τίποτα από αφίσα ή πόστερ στα village και δεν έχω υπόψη κάποια ημερομηνία. Ελπίζω όταν έρθει να το πάρουμε χαμπάρι. Στην τηλεόραση δεν έχει παίξει τίποτα; Είμαι σίγουρος ότι εδώ στην Ελλάδα θα διαφημιστεί ως η νέα ταινία έκπληξη από τον σκηνοθέτη της Έκτης Αίσθησης και όλοι ΠΑΛΙ θα περιμένουν τον απόλυτο τρόμο και όλοι ΠΑΛΙ θα πουν, τι μαλακία, τώρα αυτό ήταν θρίλερ;;; :)

cheerz mate

Επισκέπτης
Δημοσ.
απλά θέλω να σταθώ λίγο στην Bryce, της οποίας το όνομα πιστεύω πρέπει να σημειώσουμε κάπου. Η κοπέλα είναι απίστευτη, έχει τρομερή εκφραστικότητα, πολύ ωραίο βλέμμα, φέρνει πολύ σε ξωτικό και καθώς την έβλεπα έτσι χλωμή μου θύμισε την Κίντμαν.

Κάπου έχω αναφέρει (πρέπει να είναι σε άλλο τόπικ), ότι μετά το village την είχα ερωτευθεί. Κατα συνέπεια, hooray!

Em_Zed, nice to have you partially back.

Δημοσ.

Πίστεψέ με its nice to be back, even partially !!

[οφτοπικ] μπορεί να είχα την ατυχία να μπω στον Ε.Σ., ευτυχώς όμως, οι όποιες δυνάμεις του σύμπαντος με συμπαθούν, με έφεραν κοντά στην αθήνα, στην οποία μπορώ να βρω όλα αυτά που μαρέσουν και που θυμίζουν λίγο από έξω κόσμο.[/οφτοπικ]

Hooray δεν θα πει τίποτα, φίλε μανουέλ. Επιτέλους βλέπουμε στο σινεμά νέα και κυρίως ταλαντούχα πρόσωπα που δεν αρκούνται μόνο στην εμφάνιση για να κατακτήσουν την μεγάλη οθόνη. Nα υποθέσω ότι η ίδρυση του

πρώτου ελληνικού φαν κλαμπ της Bryce είναι προ των πυλών;;

Να είστε καλά παιδιά, και καλό καλοκαίρι έστω και αργά. Ευτυχώς που υπάρχει και το ινσόμνια και μου θυμίζει κάτι από τις παλιές καλές μέρες... 322 και σήμερα !!

Υ.Γ.μανουέλ, βλέπω έχουμε και τα ίδια λογοτεχνικά ενδιαφέροντα. Σε λίγες μέρες θα πέσει στα χέρια μου το a restaurant at the end of the universe.. Ελπίζω να το απολαύσω όσο και το πρώτο. Douglas rulez !

Επισκέπτης
Δημοσ.
Υ.Γ.μανουέλ, βλέπω έχουμε και τα ίδια λογοτεχνικά ενδιαφέροντα. Σε λίγες μέρες θα πέσει στα χέρια μου το a restaurant at the end of the universe.. Ελπίζω να το απολαύσω όσο και το πρώτο. Douglas rulez !

offtopic: Μια χαρά είναι και το δεύτερο. Ισάξιο του πρώτου. Το τρίτο έχει μερικές από τις αγαπημένες μου σκηνές, ενώ το τέταρτο και το πέμπτο, είναι κάπως (κάτα μια έννοια) πιο σοβαρά (λέμε τώρα) και φιλοσοφημένα (που και τα άλλα ήτανε), αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο με τα χίλια. Απλά δεν είναι η κάθε πρόταση αστεία. Είναι η μία στις τρεις (ας το πω έτσι). Τέλος πάντων, εξακολουθούν να είναι douglasadamsικά. Μην ξεχάσεις τα δύο βιβλία με τον Ντερκ Τζέντλυ (ελληνική απόδοση: Ο Ντερκ Τζέντλυ ακολουθεί την γάτα και ΑΑΡΓΚ!). Το δεύτερο το διαβάζω τώρα. Το πρώτο ήταν από τα καλύτερα!

Δημοσ.

ισως να ειμαι απο τους ελαχιστους θαυμαστες του !!!

Σαν σκηνοθετης πιστευω οτι αντικειμενικα ειναι παρα πολυ καλος περα απο αυτο εμενα μου αρεσαν ολες οι ταινιες του εκτος απο τον αφθαρτο...

Στον οιωνο δεν μου αρεσαν ο τροπος που παρουσιαζαν τους εξωγηινους αλλα ολο το στορυ οι διαφορες κωμικες σκηνες και η σκηνοθεσια μου αρεσε παρα πολυ.... γενικοτερα το ασχημο με της ταινιες του ειναι ο τροπος που προωθουνται και ο κοσμος περιμενει να δει κατι αλλο ετσι νομιζω.......

Δημοσ.

Nέα από το μέτωπο: η κυρά του νερού θα κολυμπήσει κατά τα μέρη μας τον προσεχή οκτώβριο, είδα το σταντ στα village.. Θα αργήσει λίγο η αλήθεια είναι αλλά πιστεύω να αξίζει την αναμονή.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Προχθές είδα το Συμβάν. Μπορώ να πω ότι το περίμενα μεγάλη πατάτα αλλά ήταν καλό. Μέχρι εκεί βέβαια. Μου την δίνει και μένα απίστευτα ο Σιάμαλαν και πήγα φορτωμένος αλλά τελικά μπορώ να πω ότι το διασκέδασα αν και δεν λέιπαν οι μαλακίτσες του Σιάμαλαν με τις καμέο εμφανίσεις του (αν και αυτήν την φορά ήταν καμέο φωνή εμφάνιση) και οι συμβολισμοί του κώλου. Προσωπικά δηλαδή το σκηνικό με

την γριά στο σπίτι το έλαβα πως και καλά η γριά συμβόλιζε την φύση για αυτό και όταν το κοριτ΄σακι πήγενα πάρει το κουλουράκι της χτύπησε το χέρι και της είπε ''Μην πάινρεις ότι δεν σου ανήκει'' ή όταν τους έλεγε αν πρόκειτε να την σκοτώσουν όταν κοιμάται.

Και δεν με πολυενθουσίασε...

Γενικά όμως βλέπεται ευχάριστα και κυλάει γρήγορα η ώρα (καμία σχέση με άφθαρτο δηλαδή), δεν έχει κουφό και ηλίθιο τέλος (σκοτεινό χωριό δηλαδή), και ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ 88 ΛΕΠΤΑ ΤΗς ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ''ΠΩ ΠΩ, ΕΜΕΙΝΑ ΜΑΛΑΚΑΣ'' (δεν νομίζω να χρειάζεται να πω σαν τι...)

Δημοσ.

Ωραίο τόπικ:Ρ

Μετά το Χωριό, πήρα κι εγώ την απόφαση "Όχι άλλος Σιάμαλαν", υποψιαζόμενος πού την πάει τη δουλειά ο συμπαθής Ινδός. Ούτε η προσπάθεια με τον κολλητό μου τον Τζιαμάτι, με συγκίνησε, να φανταστείτε.

Η γνώμη μου είναι ότι μέχρι και το Signs, είχε καταφέρει ένα μεγαλοπρεπές 3/3, με τον τρόπο που μόνο οι αρχιερείς του παγκόσμιου κινηματογράφου(Κιούμπρικ, Μπέργκμαν, Φίντσερ, κα) μπορούν. Αλλά αυτά, από τη στιγμή που έχει πάρει την κάτω βόλτα, είναι ψιλά γράμματα.

Ας συνοψίσω, λοιπόν, μιας και βρισκόμαστε σε τόπικ εμπαιγμού:

6η Αίσθηση - 9/10

Άφθαρτος - 10/10*

Οιωνός - 9/10

Το Χωριό - 3/10

* όχι βέβαια 10/10 με την ευρύτερη αξία που έχει μια 7η σφραγίδα και μια Οδύσσεια του διαστήματος, αλλά ως ένα πρωτότυπο φιλμ με κόμικ υπόσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...