Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή των αναλύσεων της οθόνης του iMac

Chupacabra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σαν καινούριο μέλος της Mac κοινότητας, θα ήθελα κι εγώ μια μικρή βοήθεια σε κάτι...

Έχω τον iMac G5 20", και σε πολλά παιχνίδια έχω προβλήματα με την ανάλυση της οθόνης. Κατ'αρχήν, πολλά από αυτά δεν υποστηρίζουν 1680*1050 (η ακόμα και κάποια χαμηλότερη widescreen ανάλυση). Όταν χρησιμοποιώ 1280*1024 ή 1024*768, ένα μεγάλο μέρος της οθόνης μένει κενό (μαυρό πλαίσιο), και νιώθω σαν να παίζω σε windowed mode!

Χαρακτηριστικά, αυτό συμβαίνει στο Tony Hawk 4 και στο Βlack Hawk Down.

Δοκίμασα το DisplayConfigX, για να προσθέσω custom resolutions στο MacOsX (κυρίως stretched 1280*1024 και 1024*768, για να πιάνουν ολόκληρη την οθόνη) αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το δουλέψω σωστά και δεν άλλαζε τίποτα...

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με το refresh rate του iMac 20"... υπάρχει κανένας πίνακας με τα μέγιστα refresh rates για κάθε ανάλυση? Προς το παρόν, όλες οι αναλύσεις μου είναι στα 60Hz (ενώ είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως παει πολύ παραπάνω).

Αν ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω tweak αυτές τις ρυθμίσεις (σε resolutions και refresh rates) θα με βοηθούσε να περάσω ένα πολύ ευχάριστο Πάσχα!!

Α, και κάι άλλο : Once you "Mac", you can't go back!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης' date=' θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με το refresh rate του iMac 20"... υπάρχει κανένας πίνακας με τα μέγιστα refresh rates για κάθε ανάλυση? Προς το παρόν, όλες οι αναλύσεις μου είναι στα 60Hz (ενώ είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως παει πολύ παραπάνω).

[/quote']

Μην εισαι τοοσο σιγουρος :-P :)

Στις οθονες lcd (οπως πιστευω οτι ειναι ο imac σου) ΔΕΝ εχει νοημα το refresh, ουτε και υπαρχει μεγαλυτερο απο 60Hz. Δεν υπαρχει ρυθμος ανανεωσης, αφου δεν υπαρχουν ηλεκτρονια που χτυπανε την οθονη...

Για τα υπολοιπα προβληματα, ας σου απαντησει καποιος που εχει το imac...

• Super Moderators

Με λίγο γούγλιασμα, βρήκα το SwitchResX [shareware] - δεν το δοκίμασα, δεν ξέρω αν κάνει και τι κάνει.

Υπάρχει επίσης ειδικό utility για υπερχρονισμό (overclocking) της κάρτας γραφικών ΑΤΙ, το ATIcellarator. Επειδή δεν είμαι δίπλα στον iMac μου, δεν θυμάμαι αν 'πειράζει' και την ανάλυση ή τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

Once you go Mac, you never go back! :-D

LordArthas, το ψιλιαζόμουν πως δεν παίζει και τόσο ρόλο το refresh rate, απλά μου δημιουργήθηκε η απορία επειδή κατάφερα να "προσθέσω" ανάλυση με 75Hz (ίσως βέβαια και να έκανα καμμιά χαζομάρα!). Άρα, υπέθεσα πως μπορεί να ανεβαίνει κι άλλο. Το ATIccellerator το έχω ήδη βάλει paredwse, πάντα με προσοχή όμως (τον αγαπάω τον MAc-η μου!).

Θα δοκιμάσω το SwitchResX τώρα, thanks for the tip!

Πάντως, ένα έχω να πω: o iMac μου έχει πάρει τα μυαλά! Τον έχω σε ασύρματο δίκτυο με έναν Pentium3 (για τους υπόλοιπους στην οικογένεια, που φοβούνται μην χαλάσουν τον Mac!:mrgreen: ).

Περιττό να σας πω, ότι δεν γυρνάω ούτε να κοιτάξω πλέον το "κονσερβοκούτι" με τα XP...

Σημείωση: O πρώτος υπολογιστής που είχα ποτέ ήταν πάλι Mac (Classic, 1MB RAM, 8MHz clock speed). Όσο καιρό δούλεψα (και ξεκοκκάλισα σχεδόν) κάποιες εκδόσεις των Windows, πάντα όνειρό μου ήταν να γυρίσω στο "μηλαράκι"... Sometimes, dreams DO come true!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...