Προς το περιεχόμενο

Πιστωτικές Κάρτες κ.α..

MariaTs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Factoring ειναι οταν μια εταιρια πουλησει το χρεος της σε μια αλλη. το ποτε θα εισπραξει η δευτερη απο τους οφειλετες δεν αφορα την πρωτη...

Δεν νομίζω να λέμε κάτι διαφορετικό: το factoring στα ελληνικά λέγεται σύμβαση πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (νόμος 1905/1990) και έχει ως αντικείμενο την ανάληψη (από τον πράκτορα - στη συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρεία είσπραξης) της είσπραξης και παρακολούθησης απαιτήσεων που έχει ένας προμηθευτής κατά πελατών του. Ο πράκτορας συνήθως προεξοφλεί στον προμηθευτή τις απαιτήσεις και στη συνέχεια τις εισπράττει από τους πελάτες του προμηθευτή.

Δεν ανέφερα πουθενά ότι η αρχική εταιρεία (στην οποία χρωστάμε τα λεφτά - ο προμηθευτής στον παραπάνω ορισμό) ενδιαφέρεται πότε θα εισπραχθούν τα χρέη.

;)

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

εγραψες:

η σύμβαση με την οποία αναθέτω σε άλλον να εισπράξει χρέος και να μου το αποδώσει
__

Η διαφωνία σου δεν βλέπω πού είναι. :)

Η εταιρεία Α έχει κάποιους πελάτες που της χρωστάνε χρήματα. Αναθέτει με σύμβαση factoring στην εταιρεία Β να εισπράξει τις απαιτήσεις από τους πελάτες.

Η εταιρεία Β μπορεί να προεξοφλήσει τα χρέη στη εταιρεία Α και μετά στρέφεται κατά των πελατών για να εισπράξει τις απαιτήσεις.

Δημοσ.

η εταιρια που κανει factoring μπορει αν θελει να χαρισει τα χρεη στους οφειλετες, ο προμηθευτης δεν εχει λογο αν το κανει ή οχι γιατι εχει ηδη πληρωθει.

οκ, πχ. μια εταιρια εχει 100 εκ. να εισπραξει απο διαφορους οφειλετες, αν δεν την εξοφλησουν μεσα σε καποιο χρονικο οριο, πουλαει το χρεος τους για 90εκ. σε μια αλλη εταιρια (factoring) και η δευτερη εισπρατει τελικα απο τους οφειλετες οποτε και αν...

(συν τοκους και λοιπα εξοδα)

• Super Moderators
Δημοσ.
η εταιρια που κανει factoring μπορει αν θελει να χαρισει τα χρεη στους οφειλετες' date=' ο προμηθευτης δεν εχει λογο αν το κανει ή οχι γιατι εχει ηδη πληρωθει.

[...']

Έγραψα εγώ πουθενά ότι ο προμηθευτής έχει λόγο; :?

Θα με τρελλάνεις μου φαίνεται... :-D

Δημοσ.

οκ, αφου δεν διαφωνουμε σε αυτο μαλλον εχουμε και οι δυο την ιδια εικονα.

Συμπληρωματικα να πω οτι σε περιπτωση χρεωκοπειας του οφειλετη το ρισκο να χαθουν τα χρεη αναλαμβανει η εταιρια factoring. (εκτος αν υπαρχει προηγουμενη συμφωνια)

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος όταν είχα δημιουργήσει αυτό το τόπικ και είπα να το ενημερώσω με τα νεώτερα! Κατ'αρχήν η κάρτα μου εξοφλήθη και η δε τράπεζα μου έστειλε ταχυδρομικώς και το σχετικό έγγραφο λήξης και ότι δεν έχω πια καμιά υποχρέωση απέναντι στην τράπεζα.

Το νεώτερο ακολουθεί αμέσως: Σε διακανονισμό μέσω εταιρείας είχε βάλει κι ο άντρας μου ένα χρέος από κάρτα (την ίδια εποχή που είχα εγώ το περιστατικό που σημειώνω στο πρώτο ποστ). Χθες του λέω να τηλεφωνήσει στην εταιρεία να του πουν τι υπόλοιπο υπάρχει για να ξέρουμε κι εμείς που βαδίζουμε (γιατί πληρώνεις-πληρώνεις και δεν γνωρίζεις το υπόλοιπο, μιας και δεν σου αποστέλνουν τελικά κανένα ενημερωτικό στο σπίτι για το πως έχεις κινήσει τις οφειλές σου μέχρι τώρα). Τηλεφωνεί και του λέει η υπάλληλος πως την υπόθεση του πια δεν την χειρίζεται η εταιρεία αλλά η τράπεζα. Επικοινωνεί στην τράπεζα (μιλάμε για την Eurobank) η υπάλληλος μετά απ'τα στοιχεία που του ζήτησε του είπε ποιο ήταν το υπόλοιπο και πως πια καθημερινά μπαίνουν και τόκοι υπερημερίας. Της είπε ο άντρας μου ότι είχε κάνει διακανονισμό μέσω της εταιρείας που της είχε αναθέσει η τράπεζα την υπόθεσή του και ότι δεν του είχαν πει πως μετά από κάποιο διάστημα αναλαμβάνει και πάλι η τράπεζα και να φροντίσει να πράξει τα δέοντα ώστε να μην πληρώνει επιπλέον! Άστε που τις είπε ότι αυτό που κάνει η τράπεζα είναι κομπίνα! Και λογικό είναι η υπάλληλος να τον ρωτήσει αν υπέγραψε τον διακανονισμό! Φυσικά και ΔΕΝ είχε υπογράψει και φυσικά η εταιρεία δεν τον είχε ενημερώσει για το πως θα εξελισσόταν η περίπτωσή του!

Το κακό είναι ότι οι εταιρείες σπάνια δίνουν τηλέφωνα κι όταν σε ενοχλούν τηλεφωνούν με απόκρυψη! Τι θα κάνουμε; Απλά θα πάμε στην τράπεζα να κάνουμε ένα διακανονισμό της προκοπής (μιας και μιλάμε για 1250 ευρώ υπόλοιπο) ώστε να ξοφληθεί το ποσό σε μερικές δόσεις με τους τόκους που αναλογούν και να πέσουν κι οι υπογραφές για να κλείσει το θέμα.

Αναφέρω την εξέλιξη αυτή, ώστε όποιος είναι καμμένος με υπόθεση από πιστωτική και η υπόθεσή του κινείτε μέσω εταιρείας, να μην βασίζεται σε αυτή. Να πηγαίνει και στην τράπεζα για ενημέρωση και καλύτερο διακανονισμό ώστε να μην πληρώνει τόκο στον τόκο!

Είδες; Άμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις! :D

Δημοσ.
Χθες του λέω να τηλεφωνήσει στην εταιρεία να του πουν τι υπόλοιπο υπάρχει για να ξέρουμε κι εμείς που βαδίζουμε (γιατί πληρώνεις-πληρώνεις και δεν γνωρίζεις το υπόλοιπο, μιας και δεν σου αποστέλνουν τελικά κανένα ενημερωτικό στο σπίτι για το πως έχεις κινήσει τις οφειλές σου μέχρι τώρα).

Όταν είχατε κάνει τον διακανονισμό δεν σας είχαν πει τι χρωστάτε, τι θα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα και για πόσους μήνες;

Αυτά που πληρώνατε τόσο καιρό αφαιρέθηκαν από το χρέος ή τα κάνατε δώρο στην εταιρία;

Δημοσ.

Μας είχαν πει εννοείτε. Αλλά αν δεν έχεις κάτι γραπτό, κάπου τον χάνεις τον λογαριασμό (κι εμείς ούτε καν πρόχειρο το σημειώσαμε). Βάλε και το γεγονός ότι δεν στέλνουν ούτε ενημερωτικό στο σπίτι για να ξέρεις που βαδίζεις, αν και σου λένε ότι θα σου στείλουν. Α! Και ναι εννοείτε ότι όσα έχουμε πληρώσει έχουν αφαιρεθεί απ'το χρέος. Απλώς εγώ όφειλα να ενημερώσω ώστε αν σας τύχει να ξέρετε τι να κάνετε!

Δημοσ.

Επειδή για την Eurobank έχω ακούσει διάφορα, φρόντισε να πάρεις χαρτιά στα χέρια σου για να ξέρεις τι σου γίνεται.

Επίσης κάνε καλό έλεγχο στα παρελθόντα και ψάχνε με λεπτομέρεια και τα μέλλοντα.

Υπομονή....

Edit :

Αν ξαναχρειστείς δανεικά χρήματα στο μέλλον (μακάρι όχι) ψάξε και ρώτα όλες τις τράπεζες για δάνειο.

ΟΧΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ οι τόκοι είναι τεράστιοι.

Τις πιστωτικές τις εξοφλούμε πάντα στην ώρα τους με ολόκληρο ποσό.

Αν κάτσει κανεις και κάνει πράξεις με τους τόκους των πιστωτικών τι πληρώνει θα τρελλαθεί.

Δημοσ.

Όταν εξοφληθεί και το παραμικρό λεπτό σε οφειλές που έχουμε θα αποφύγουμε να κοιτάξουμε για κάτι επιπλέον!

Περί της eurobank: θα αναφερθώ σε αυτήν όταν θα κάνουμε την επίσκεψη που πρέπει για να κάνουμε έναν επίσημο διακανονισμό. Προς το παρόν σας ανέφερα παραπάνω το τι παίχθηκε από τηλεφώνου.

Α! Όσο για χαρτιά στα χέρια που αναφέρεις smilefreeware' η δική μου περίπτωση που είχε να κάνει με μια κάρτα βίζα της εθνικής, στον διακανονισμό που έκανα δεν πήρα κανένα χαρτί στο χέρι μου παρά την επιβεβαίωση του ίδιου του υποδιευθυντή της τράπεζας εδώ στην περιοχή μου. Όμως το σίγουρο είναι ότι υπέγραψα χαρτιά, μου είπε πόσο ήταν η μηνιαία δόση του διακανονισμού, μου είπε ότι ανά 3μηνο θα λάβαινα στο σπίτι μια αναλυτική κατάσταση των οφειλών που τελικά ποτέ δεν έλαβα -αλλά οι αποδείξεις που κρατούσα με έσωσαν και όταν εξόφλησα πια την κάρτα μετά από μερικές μέρες μου ήρθε βεβαίωση απ'την εθνική στο σπίτι' ότι εξόφλησα και δεν έχω άλλη υποχρέωση απέναντι στην τράπεζα. Και τους χάρισα κι ένα ολόκληρο ευρώ!!! Είμαι και γαλαντόμα... έτσι για να μην λένε!!! :razz: :lol:

Συμπέρασμα: μην φοβάστε να κανονίζετε τα πάντα μέσω της τράπεζας γιατί οι εταιρείες μόνο τον εκφοβισμό εξυπηρετούν και τα ποσοστά τους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...