MariaTs. Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Mόλις επέστρεψα και έρχομαι να γράψω τα νεώτερά μου! Πήγα στην τράπεζα, εξήγησα ξανά μανά στον υποδιευθυντή την ιστορία εκ νέου και φυσικά τον ενημέρωσα ότι απ'την 'εταιρεία' με ρώτησαν αν είχα κάποιο χαρτί στα χέρια μου που να επιβεβαιώνει τον διακανονισμό και προφανώς θα ήθελαν να το στείλω με φαξ. Ο υποδιευθυντής μου ζήτησε το τηλέφωνό της και επικοινώνησε μαζί της μπροστά μου. Της έδωσε κάποιες λεπτομέρειες, κάποιους κωδικούς (που αυτοί γνωρίζουν' προφανώς η κυρία θα ήθελε να πεισθεί ότι μιλά με την τράπεζα) και μετά του ζήτησε να της στείλει με φαξ το έγγραφο του διακανονισμού κι όπως κι έγινε. Ας ελπίσω ότι εντός της ημέρας όπως και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν να μην μου ξανάκανει τα νεύρα κρόσια... με τα τηλεφωνήματά της! Είμαι και αγχώδης άνθρωπος!
ffilz Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Αυτή η κυρία το πιο πιθανό είναι να είναι από το collection τμήμα της ίδιας της τράπεζας. Εννοείται ότι επικοινωνία δεν υπάρχει μεταξύ αυτών των τμημάτων. Μην αγχώνεσαι καθόλου. Άνθρωπος που πληρώνει έστω και έναντι, ποτέ δεν πάει στο δικαστικό (γιατί το κόστος είναι μεγάλο και ο όγκος εργασιών τεράστιος)Εσύ μίλα με το διευθυντή και άσε την κυρία να φωνάζει. Να ξέρεις όμως ότι το πιο πιθανό είναι να ανήκεις σαν πελάτισσα πλέον στη δικαιοδοσία της κυρίας και όχι του καταστήματος. Πάντως αφού ο διευθυντής θέλει να σε εξυπηρετήσει είσαι καλυμμένη. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Όταν με το καλό εξοφλήσεις, πες του ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ (ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ) και να είσαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσει πάρα πολύ και θα εξυπηρετήσει εξίσου και τον επόμενο πελάτη που θα έχει πρόβλημα. Όταν έχω χρόνο θα σας γράψω τι προβλήματα έχει η τράπεζα για κάθε πελάτη που πάει στο δικαστικό για να καταλάβετε ότι δεν είναι απλή υπόθεση και οι τράπεζες δεν επιθυμούν να φτάνουν σε αυτό το σημείο. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα το συνολικό κόστος (δαπανών, κεφαλαίου, φήμης, εργατοωρών κλπ ) είναι τεράστιο και δυσανάλογο με την επισφάλεια Για ό,τι θες μπορώ να σου δώσω τα φώτα εφόσον γνωρίζω
silencer51 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Ξεθάβω αυτό το τόπικ για μια ερωτησούλα. Πριν απο μερικές μέρες αγόρασα απο το eshop.gr 2 πραγματάκια με 6 δόσεις με πιστωτική. Ενώ τα πράγματα τιμολογούνταν, βρήκα τα ίδια πράγματα σε πολύ καλύτερη τιμή σε άλλο κατάστημα. Τηλεφώνησα στo eshop και τους παρακάλεσα να ακυρώσουν την παραγγελία, οπως και έκαναν. Βλέπω σήμερα στο ebanking site της Novabank οτι έχει καταχωρηθεί στην κάρτα μου: ESHOP DOSI 1/6 40 ευρώ και ακριβώς απο κάτω ESHOP DOSI 1/6 -40 ευρώ Απο αυτό υποθέτω οτι οταν ακύρωσα την παραγγελία, είχαν ήδη χρεώσει την κάρτα με αποτέλεσμα να πρέπει να "επιστραφούν" τα λεφτά στην κάρτα (γι' αυτό στη δεύτερη καταχώρηση ειναι το ποσό της δόσης με μείον μπροστά). Σωστά δεν τα λέω? Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα και να χρεωθώ για πράγματα που δεν πήρα τελικά...
MariaTs. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Ώρα να ενημερωθείτε για την πορεία της ...υπόθεσης μου! Τρομάρα μου! Κάθε μήνα λοιπόν -μετά τον διακανονισμό με την τράπεζα- πηγαίνω και πληρώνω κανονικά τις δόσεις! Όμως και κάθε μήνα έχω και τηλεφώνημα, αυτή την φορά από άλλη υπάλληλο... Όταν την πρωτοάκουσα και μου την 'είπε' και βέβαια δεν είχε κοιτάξει τον υπολογιστή της για να ενημερωθεί για τις κινήσεις μου. 'Έτσι θα συνεχίσετε κυρία...;' με ρωτά με χαλαρή ανέδεια. Ξαφνιάστηκα! Της εξηγώ ότι έχω κάνει διακανονισμό! Τότε ανοίγει το πισί της και βλέπει τι προκαταβολή έχω δώσει, πόσες δόσεις έχω πληρώσει και δεν είχε καν την ευγένεια να ζητήσει 'συγγνώμη'! Τον επόμενο μήνα ξανατηλεφωνεί! Νοιάστηκε για το δικό μου καλό! Για να γλυτώσω λοιπόν τις μηνιαίες δόσεις και να μην επιβαρύνομαι με τους τόκους, μου πρότεινε αν κάποιος απ'τους δικούς μου (γονείς-αδερφός) είναι υπάλληλοι του δημοσίου να πάνε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να πάρουν δάνειο που είναι λέει πιο ευέλικτο προκειμένου να ξοφλήσω εγώ την οφειλή μου! Τα νεύρα μου! Δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτούς και ντε και καλά να πάρουν τα λεφτά μου όλα εν μία νυκτί, ενώ εγώ έχω ακολουθήσει την πρέπουσα οδό! Επειδή ήταν ευγενική δεν την αποπήρα, της εξήγησα πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται κι άλλωστε στην οικονομική κατάσταση που είμαι ο διακανονισμός είναι η καλύτερη λύση για μένα και για την τράπεζα. Ευτυχώς δεν το συνέχισε και κλείσαμε με χαμόγελα! Αν τον επόμενο μήνα 'ξαναχτυπήσουν' με τίποτε πιο πρωτότυπο εδώ είμαστε! Πάντως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ενώ είσαι μια χαρά που τα έχεις βάλει σε πρόγραμμα να σου σπάνε την ηρεμία κάθε λίγο και λιγάκι!
dim_b Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτούς και ντε και καλά να πάρουν τα λεφτά μου όλα εν μία νυκτί, ενώ εγώ έχω ακολουθήσει την πρέπουσα οδό! Οι εταιρείες εισπράξεως οφειλών πέρνουν ποσοστά και προφανώς τους χάλασες τη δουλειά με τον διακανονισμό που έκανες. Εγώ, με δεδομένη την προϊστορία της υπόθεσης, θα την είχα στείλει στον διάολο με το πρώτο τηλεφώνημα που θα είχε κάνει μετά τον διακανονισμό.
blackwar Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Κατα κάποιο τρόπο ίσως να είναι και παράνομες όλες αυτές οι εταιρίες εισπράξεων οφειλών; Δεν ξέρω ποια είναι η νομοθεσία πάνω σε αυτό. Δεδομένου πως και οι τράπεζες δεν κινούνται με απόλυτα νόμιμα μέσα (βλ. Καταχρηστικοί κ παράνομοι τόκοι στις πιστωτικές) Αλλά θα μου πείτε τώρα στην Ελλάδα ποιος θα σηκώσει χέρι στον μεγαλύτερο κερδοφόρο φορέα;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Κατα κάποιο τρόπο ίσως να είναι και παράνομες όλες αυτές οι εταιρίες εισπράξεων οφειλών; Δεν ξέρω ποια είναι η νομοθεσία πάνω σε αυτό. [...] Οι εταιρείες είναι τυπικά νομιμότατες. Η συγκεκριμένη σύμβαση λέγεται σύμβαση factoring (η σύμβαση με την οποία αναθέτω σε άλλον να εισπράξει χρέος και να μου το αποδώσει). Άλλο το θέμα αν είναι "νταβατζιλίκι".
Critter Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Ρε παιδια, δεν φταινε ουτε οι εταιριες αυτες, ουτε οι τραπεζες, ουτε οι πιστωτικες καρτες ουτε τπτ. Το ξερο μας το κεφαλι φταιει. Μα ειναι δυνατον να παιρνει καποιος πχ 1000 ευρω μισθο και να εχει φορτωμενες τις καρτες με 3000 ευρω? Ελεος δλδ. Εγω εχω μια πιστωτικη 2 χρονια τωρα και ποτε μα ποτε δεν την εχω φορτωσει με χρηματα περισσοτερα απο το υψος του μισθου μου. Ετσι ακομα και αν με απολυσουν μπορω με τον τελευταιο μισθο να πληρωσω την καρτα. Οποιος καταλαβει τη φιλοσοφια της καρτας μπορει να κανει τρομερη οικονομικη διαχειρηση στα χρηματα του και να καθοριζει ποτε θα εχει παραπανω χρηματα οταν χρειαζεται κτλ. Σκεφτειτε οτι αμα αγορασω κατι την πρωτη μερα του μηνα, πρεπει να το πληρωσω μετα απο 1,5 μηνα, κατι που ειναι πολυ βολικο. Προσωπικα με εχει βοηθησει παρα πολυ η πιστωτικη, την πληρωνω καθε μηνα με το που εκδιδεται ο λογαριασμος (δεν περιμενω δλδ την προθεσμια ληξης) και μου εχει δωσει και εναν φοβερο αερα στα οικονομικα μου και στις καταθεσεις μου. Απο εκει και περα θεωρω αστεια φαινομενα καποιοι να εχουν καρτες και να μην εχουν συναισθιση του ποσα ψωνια εχουν κανει κτλ. Παιδικα πραγματα. Η σωστη διαδικασια ειναι να κρατας τα χαρτακια που σου δινουν στην ακρη και να τα ελεγχεις. Κ βεβαιως οταν ερχεται ο λογαριασμος τσεκαρεις ενα ενα τα χαρτακια να δεις τι σου εχουν χρεωσει γιατι δεν το εχουν και λιγο να σου βαλουν καμμια δοση παραπανω.
MariaTs. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Αν έκαναν απ'την δουλειά σου να σε πληρώσουν κάτι μήνες, πως θα μπορούσες να τα βγάλεις πέρα με υποχρεώσεις που τρέχουν; Εγώ ήμουν μερικής απασχόλησης εργαζόμενη και καταλαβαίνεις τι μισθό έπερνα. Όταν με πλήρωναν κανονικά στον μήνα, όλα πήγαιναν καλά και τον έλεγχο στην πιστωτική μου είχα και ποτέ δεν άφηνα υπόλοιπο. Πες μου τώρα που είναι και μήνας διακοπών: πέρνεις άδεια απ'την δουλειά, πληρώνεις όλες τις εκρεμμότητες σου και φεύγεις διακοπές. Και ξαφνικά την τελευταία μέρα άδειας σου ανακοινώνουν ότι απολύεσαι και τελικά η αποζημείωση που πέρνεις είναι ψίχουλα, τι κάνεις τότε; Δεν θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου στην ανάγκη όταν παρουσιαστεί, γιατί αν περιμένεις να ζήσεις απ'το επίδομα του ΟΑΕΔ (!); Γιατί στην δική μου περίπτωση υπήρξαν τέτοιες ανάγκες! Πέραν τούτου όμως, αν δεν πήγαινα στην τράπεζα να ψάξω το θέμα με την κάρτα μου θα είχα ακόμη μεσάνυχτα και θα πιεζόμουν τρομερά να βρω τα 3000 ευρώ για να ξεχρεώσω την κάρτα! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι εταιρείες προσπαθούν να σε φέρουν σε αδιέξοδο και το άσχημο είναι ότι οι λύσεις που προτείνουν καμιά φορά -προς διευκόλυνση δική σου- επιβαρύνει άλλους: ή βάζεις άλλον να πάρει δάνειο για σένα ή ζητάς δανεικά από συγγενείς! Που στο κάτω-κάτω τι φταίνε κι αυτοί για την ατυχία την δίκη μου ή τη δική σου. Το θέμα είναι να φέρονται ανθρώπινα και να σέβονται ότι ο άλλος έχει διευθετήσει το πρόβλημα του και να μην επιμένουν! Ευτυχώς όμως δεν έπεσα στην παγίδα που έχουν κάνει γνωστοί μου: έβγαλαν κι άλλες κάρτες για να ξεχρεώσουν τις άλλες! Αυτό κι αν είναι!!!
Critter Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Πραγματικα ειναι λυπηρο να ακουει κανεις για απολυσεις κτλ κ φυσικα λυπαμαι που βρεθηκες σε αυτη τη θεση. Η αληθεια παντως ειναι οτι ποτε δεν θα εμπλεκα με τραπεζες για να λυσω οικονομικα προβληματα. Δεν λεω οτι δεν θα επαιρνα δανειο αν ηθελα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ λεφτα αλλα απλα δεν θα εμπλεκα αν δεν ειχα μια καβατζα στην ακρη. Ας πουμε τωρα εχω στην ακρη ενα ποσο μεγαλυτερο απο το οριο της καρτας μου το οποιο με καθυσηχαζει. Αν δεν το ειχα ομως,πολυ απλα δεν θα αγοραζα τπτ με καρτα και θα ψωνιζα μονο με μετρητα. Αν δεν ειχα ουτε μετρητα θα περιοριζομουν στο να χαλαω μονο στα απαραιτητα (φαγητο κτλ).Δεν θα ψωνιζα ρουχα κ διαφορα αλλα μεχρι να βρω λεφτα. Δεν τα λεω για σενα αυτα μιας και κανεις δεν μπορει να ξερει σε τι θεση βρεθηκες απλα πολλοι ειναι αυτοι που εχουν κανει λαθη με τις τραπεζες και το πληρωνουν μια ζωη. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Και ο κοκκαλης να εισαι, εχουν το πανω χερι. Οσο για δουλεια δεν ξερω τι μπορεις να κανεις, τι ψαχνεις κτλ αλλα ενα ειναι το μονο σιγουρο. Οποιος θελει να δουλεψει, δουλεια βρισκει 1000%.Προσοχη στη διατυπωση μου. Δεν λεω να κανει τη δουλεια που θελει αλλα να βρει μια δουλεια. Αν χρειαζομουνα λεφτα θα πηγαινα να δουλεψω και οικοδομη και σερβιτορος (υπαρχουν αλλες 1000 τετοιες δουλειες για ολες τις ηλικιες) και τα παντα. Δεν σημαινει οτι επειδη σπουδασα Η/Υ θα βρισκω παντα δουλειες σχετικες κτλ.... Καλυτερα λοιπον οικοδομή ή σε καφετερια παρα να φορτωνω καρτες με την ελπιδα οτι θα βρω δουλεια σαν αυτη που θελω.
theomen Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 οι κάρτες είναι για τους ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ που δεν μπορούν να κουβαλάνε μαζί τους τα εκατομμύρια. Μία μέρα όλο και κάτι θα πάει στραβά και θα βρεθείτε μπλεγμένοι. Οι πιστωτικές επίσης δεν είναι ασφαλείς για τις συναλλαγές σας. Οι τράπεζες το ξέρουν αυτό και φυσικά δεν το λένε. Όμως σου λέει και τι έγινε να κλέψουν ένα δυο άτομα. Εμείς βγάζουμε δις από όλους τους άλλους .
MariaTs. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δεν μπορώ να πω ότι τώρα είμαι χωρίς δουλειά. Κάτι βρέθηκε και τα χρήματα που βγάζω είναι ένα μικρό βοήθημα! Δεν ντρέπομαι να σας πω τι ήταν αυτό που με ανάγκασε να κάνω χρήση της κάρτας... Έφτιαχνα το σπίτι μου και έπρεπε να πληρωθούν οι μαστόροι! Έτυχε η απόλυση, έδωσα τα λεφτά της αποζημίωσης στους μισθούς των ανθρώπων και έκανα και χρήση της κάρτας για να καλύψω τα υπόλοιπα! Κι έτσι δεν εκτέθηκα στα μάτια τους, άλλωστε έκαναν την δουλειά τους και έπρεπε να πληρωθούν. Το χειρότερο θα ήταν να κάνω την πάπια και να τους κοροιδεύω λέγοντάς τους μονίμως: σε μια βδομάδα θα σας πληρώσω! Δεν λέει! Γιατί αν σου κάνουν καταγγελία στο ΙΚΑ, χρυσό θα τους πληρώσεις (για τα ένσημά τους). Απλά όποιος έμπλεξε-έμπλεξε, το θέμα είναι να πάει στην τράπεζα αμέσως! Αν το ήξερα ότι μπορείς να κάνεις διακανονισμό σε υπερχρεωμένη κάρτα θα το είχα κάνει απ'την αρχή και δεν θα έφτανε με τους τόκους υπερημερίας εκεί που έφτασε!
Pablo_Hasan Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Οι εταιρείες είναι τυπικά νομιμότατες. Η συγκεκριμένη σύμβαση λέγεται σύμβαση factoring (η σύμβαση με την οποία αναθέτω σε άλλον να εισπράξει χρέος και να μου το αποδώσει). Άλλο το θέμα αν είναι "νταβατζιλίκι". Factoring ειναι οταν μια εταιρια πουλησει το χρεος της σε μια αλλη. το ποτε θα εισπραξει η δευτερη απο τους οφειλετες δεν αφορα την πρωτη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.