LL_NEO Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Καταρχάς όταν σε πήρε τηλέφωνο έπρεπε να της πεις ότι εσύ έχεις πληρώσει χρήματα στο λογαριασμό και ας πάει να ξεστραβωθεί. Επιπλέον δεν κατάλαβα. Ποια είναι η καριόλά που σου λέει τόσα θα βάλεις; Πάρε ένα τηλ στο τμήμα καρτών της Εθνικής ρώτα ποια είναι η ελάχιστη χρεώση και πεστης να πάει να γαμηθεί. Άκου εκεί τόσα θα βάλεις.... Ρε Μαρία να σε ρωτήσω κάτι; Έχεις ακίνητο στο όνομα σου; Αν όχι, στα @@ σου (λέμε τώρα) και δυο αυγά τουρκίας απο αλανιάρη κόκκορα. Η προσωποκράτηση για τέτοιου είδους χρέη έχει καταργηθεί. Επιπλέον σιγά εγώ να μην ενημέρωνα την κάθε παπάρω για το τι κάνω εγώ με την τραπεζά μου. Αν θέλει η Εθνική ας την πάρει ένα τηλέφωνα και ας της πει ότι τα βρήκε με την πάρτη σου. Εσύ γιατί να τους πάρεις. ΧΕΣΤΗΚΕΣ αν αυτοί θα ουρλιάζουν. Μόνο πάνε πάρε ένα χαρτί που να πιστοποιεί το διακανονισμό... Και μια συμβουλή. Δεν ξέρω για τι ποσό μιλάμε, αλλά αν όπως λες αναμένεις αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος τους επόμενους μήνες, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να τσεκάρεις τη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου σε άλλη κάρτα. Συνήθως προσφέρουν μια περίοδο χάριτος κάποιων μηνών....
Steven Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Ρε Μαρία να σε ρωτήσω κάτι; Έχεις ακίνητο στο όνομα σου; Αν όχι, στα @@ σου (λέμε τώρα) και δυο αυγά τουρκίας απο αλανιάρη κόκκορα. Η προσωποκράτηση για τέτοιου είδους χρέη έχει καταργηθεί. Greek σταρχιδισμός??? Nice... Σε όλα τα υπόλοιπα έχεις δίκιο...δεν είχε κανένα δικαίωμα η κυρία να σου μιλήσει έτσι...
LL_NEO Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Εννοώ ότι δεν έχει λόγο να φοβάται μιας και στην τελική δε μπορούνε να της κάνουν τίποτα (εκτός απο το να την χρεώνουν με τόκους). Greek εξυπνακισμός??? Nice
Steven Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Greek εξυπνακισμός??? Nice Καθόλου, απλά δεν μου αρέσε καθόλου αυτό που είπες... Όταν κάποιος αγοράζει κάτι έχει πρώτα από όλα στον εαυτό του την υποχρέωση να το πληρώσει και μετά στους άλλους... Έτσι όπως το είπες εγώ το εξέλαβα ότι αφού δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα περίμενε 10 χρόνια για να παραγραφεί... (10 χρόνια δεν θέλει?) Αν δεν το ενοούσες έτσι το παίρνω πίσω... Με τις πραγραφές έχουν σωθεί χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στην πλάτη αυτών που πληρώνουν κανονικά... Δεν είναι άδικο? Απο την άλλη αν νομίζεις ότι είναι σωστό να μην πληρώνεις και να ξεφεύγεις από αυτά τα παράθυρα του νόμου...παραδίνομαι...
BIAP Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 To λαθος της Μαριας ηταν που εστω τηλεφωνικως κανονισε για ποσο με την οποια κυρια της εταιρειας [ελπιζω να ζητησες στοιχεια της, εχει καθε υποχρεωση να σου τα δωσει], πριν μιλησει με την τραπεζα της. Εφοσον εγινε διακανονισμος, παρε οπωσδηποτε εγγραφο ως αποδειξη, και εν συνεχεια φροντισε να κρατας καθε αποδειξη απο τις πληρωμες που θα κανεις. Ειναι δουλεια της τραπεζας και τα αρχεια της να ενημερωνει, και τις εταιρειες που συνεργαζεται οταν ο πελατης εχει κανονισει πως θα πληρωνει και το κανει. Η εταιρεια τιποτα δε μπορει να σου κανει, το προβλημα τους ειναι με την ελλειπη ενημερωση απο την τραπεζα, εσυ κοιμησου ηρεμα.
joef_gr Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 εγω τις χρεισημοποιω σε σχεδον καθημερινη βαση και πολυ συχνα για αγορες απο το διαδυκτιο! μπορω να πω οτι λυνει τα χερια αλλα καμια φορα σου τα δενει χοντρα αν δεν προσεχεις! οποτε προσοχη !! και μην ξεχναμε και την ιστορια για να μην επαναβαλαμανουμε τα λαθη μας ξανα! οποιος γνωριζει την αιτια του κραχ του 1920 που αυτοκτονουσαν ο ενας μετα τον αλλο, αυτο εγινε επειδη τοτε οι τραπεζες αρχισαν να βγαζουν τις πρωτες καρτες! βασικα ηταν ενα χαρτι (credit) με τον τραπεζικο σου λογαριασμο που το εδεινες και σε χρεωναν εκει αντι για να δωσεις μετρητα! οπως ειναι αναμενωμεο οι πελατες δεν πληρωναν τα λεφτα οι εταιριες διωχναν υπαληλους επεσε κατακορυφα το χρηματηστιριο και για 15 χρονια δεν ειχε κανενας να φαει! μετα ηρθε και ο δευτερος παγκοσμιος και εκανε την οικονομια γ@μησε τα! οποτε καλο ειναι να προσεχουμε τις συναλαγες μας!
MariaTs. Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Καταρχάς όταν σε πήρε τηλέφωνο έπρεπε να της πεις ότι εσύ έχεις πληρώσει χρήματα στο λογαριασμό και ας πάει να ξεστραβωθεί. Επιπλέον δεν κατάλαβα. Ποια είναι η καριόλά που σου λέει τόσα θα βάλεις; Πάρε ένα τηλ στο τμήμα καρτών της Εθνικής ρώτα ποια είναι η ελάχιστη χρεώση και πεστης να πάει να γαμηθεί. Άκου εκεί τόσα θα βάλεις.... Ρε Μαρία να σε ρωτήσω κάτι; Έχεις ακίνητο στο όνομα σου; Αν όχι' date=' στα @@ σου (λέμε τώρα) και δυο αυγά τουρκίας απο αλανιάρη κόκκορα. Η προσωποκράτηση για τέτοιου είδους χρέη έχει καταργηθεί. Επιπλέον σιγά εγώ να μην ενημέρωνα την κάθε παπάρω για το τι κάνω εγώ με την τραπεζά μου. Αν θέλει η Εθνική ας την πάρει ένα τηλέφωνα και ας της πει ότι τα βρήκε με την πάρτη σου. Εσύ γιατί να τους πάρεις. ΧΕΣΤΗΚΕΣ αν αυτοί θα ουρλιάζουν. Μόνο πάνε πάρε ένα χαρτί που να πιστοποιεί το διακανονισμό... Και μια συμβουλή. Δεν ξέρω για τι ποσό μιλάμε, αλλά αν όπως λες αναμένεις αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος τους επόμενους μήνες, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να τσεκάρεις τη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου σε άλλη κάρτα. Συνήθως προσφέρουν μια περίοδο χάριτος κάποιων μηνών....[/quote'] Κατ'αρχήν μ'αρέσει ο τρόπος που εκφράζεσαι! Αγάνακτησες κι εσύ με την ιστορία μου και τα λες χύμα! Καλά κάνεις! Δεν αναφέρθηκα σε καμία αύξηση οικογενειακού επιδόματος' αλλά στο ότι δεν έκανα αλλαγή διεύθυνσης (για να παραλαμβάνω τα ενημερωτικά της πιστωτικής) για οικογενειακούς λόγους. Πως να το πω διαφορετικά: δεν ήθελα να δώσω δικαίωμα στους γονείς μου για το τι κάνω εγώ και τι χρωστάω (έχουμε κοινό γραμματοκιβώτιο και δεν ήθελα να δουν φάκελα της Εθνικής με το όνομά μου) αρκετά έχουν κι αυτοί στο κεφάλι τους (είναι μεγάλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας). Κι όπως επίσης ανέφερα εμέσσως πλυν σαφώς, είμαι άνεργη' άρα δεν μπορώ να κάνω μεταφορά υπολοίπου σε άλλη τράπεζα. Απαιτείτε εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για τα περαιτέρω! Αν ήμουν σε διαφορετική μοίρα -με δουλειά στα χέρια- θα τα μάζευα όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα! Θα τα πήγαινα στην AlphaBank (τα χρωστούμενα μου), που εκεί δεν με ενόχλησαν παρά τις καθυστερήσεις και τα μικροποσά που επίσης έδινα, αλλά παρόλα αυτά εξόφλησα κάρτα της που είχα χωρίς να το καταλάβω! Η αλήθεια είναι πως δεν ξύπνησα μια μέρα και λέω δεν πάω να βγάλω κάνα δυο καρτούλες να'χω να παίζω; Πρώτη κάρτα που απέκτησα ήταν της AlphaBank και μάλιστα με τρόπο περίεργο! Κάποτε η Assos Odeon σήμερα απλά Odeon (οι γνωστές κινηματογραφικές αίθουσες) έβγαζαν κάποιες καρτούλες εκπωτικές για να'χεις οικονομικότερη είσοδο στους κινηματογράφους της να'χεις εκπτώσεις σε διάφορα προϊόντα που κυκλοφορούσε η εταιρεία κι αυτό ήταν όλο. Ξαφνικά μου στέλνουν ένα έντυπο και μου ζητάνε να εκδόσω κάρτα Cinefil πιστωτική, αλλά θα διατηρήσω τα παραπάνω δικαιώματα. Όπως κι έγινε. Συμπλήρωσα την αίτηση και κάποια στιγμή μου ήρθε η νέα κάρτα. Πιστωτική αλλά με τα προνόμια της απλής καρτούλας! Έτσι πήγαινα κάνα σινεμαδάκι και είχα πάρα πολύ καλή έκπτωση στα εισητήρια μου. Δεν ξέρω αν ακόμη το συνεχίζει η Odeon... Έχω να πάω κάτι χρόνια σινεμά πια! Η δε Mastercard σημείωσα... Έκανα μια αγορά απ'τα Zachs και για να εξοφλήσω τις δόσεις που έβαλα έπρεπε να εκδοθεί η κάρτα. Έτσι κι έγινε. Κι όταν παρουσίαστηκαν ανάγκες τότε τις χρησιμοποίησα. Αυτή την στιγμή δεν έχω καμία κάρτα σε χρήση. Είχε κι ο άντρας μου κάρτες (πριν το γνωρίσω) κι έτσι τώρα πια, έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό και εξοφλούμε τις οφειλές μας. Απλά τι γίνεται... Με το που δρομολογείς την μια οφειλή (κι αυτό χάρη σε κάτι λεφτουδάκια που έχεις στην άκρη), ξαφνικά έρχεται η άλλη κατραπιά και ψάχνεσαι! Απ'την μια είναι για καλό (γιατί έτσι τακτοποιείς τις οφειλές σου) κι απ'την άλλη χάνεις τον ύπνο σου όταν κάποιοα 'κυρία' με επιτακτικό τόνο σου ζητά να βρεις άμεσσα χρήματα να τα καταθέσεις σαν προκαταβολή! Σου λέει απλά 'κόψε τον λαιμό σου να τα βρεις'! Τέλος πάντων, όλα καλά πια! Απλά το ξανασημειώνω, μακρυά από πιστωτικές! Είναι γλυκά τα γρήγορα λεφτά, αλλά πολύ ζόρικα' να τα βάλεις στην θέση τους όταν δεν μπορείς!
MariaTs. Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Και κάτι ακόμη! Σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας και το κουράγιο που μου δώσατε με τις απαντήσεις -προπαντώς με συνέφερε ο paredwse, λόγω της νομικής εμπειρίας του! Δεν ήξερα που να απευθυνθώ και επειδή σας θεωρώ την καλύτερη παρέα μου, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου. Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ'την καρδιά μου!
ffilz Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Δημοσ. 21 Απριλίου 2006 Να σας πω τη γνώμη μου μια και έχω άμεση σχέση με το θέμα και τις κάρτες. 1. Αυτές οι ιδιωτικές εταιρείες είναι από τους βασικότερους συνεργάτες των τραπεζών ειδικά στις κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια. Τις περισσότερες φορές εκτός από δικηγόρους έχουν και τους γνωστούς φουσκωτούς για να σπρώχνουν τις καταστάσεις. 2. Εάν η τράπεζα το επιθυμεί δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα, και εξουσιοδοτεί το γραφείο να κάνει ό,τι θέλει. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι πουλάει την επισφάλεια έναντι κάποιου ποσού και το γραφείο ό,τι εισπράξει το κρατάει. (γνωρίζω περίπτωση συγκεκριμένη) 3. Σαφώς αυτό γίνεται για μεγάλα ποσά που η τράπεζα είναι σίγουρη ότι δεν θα πάρει ούτε δραχμή (ευρώ) 4. Εννοείται ότι οι νόμιμες κινήσεις του γραφείου γίνονται στο όνομα της τράπεζας και οι παράνομες στα μουγκά και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα. Υπόκοσμος είναι και ξέρουν πως να κινηθούν. 5. Το θέμα είναι τι κοινωνικό προφίλ θέλει να έχει η τράπεζα. Η Εθνική εννοείται ότι είναι από τις πιο σοβαρές και κοινωνικά ευαίσθητες τράπεζες και ο διευθυντής ήταν πολύ εντάξει τύπος. Αν είχες μπλέξει στη γνωστή .........bank δε θα ασχολούνταν κανείς 6. Έχει αποδειχτεί στατιστικά ότι αυτές οι εταιρείες εισπράττουν πολύ πιο γρήγορα, φθηνά, και περισσότερα χρήματα από τα δικαστήρια 7. Έχει αποδειχθεί ότι όταν ένα πελάτη τον απειλήσεις πολύ από την αρχή έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε εξοφλήσει γρήγορα (δηλαδή φθηνά σε κόστος) παρά να το συζητήσεις και να το διαπραγματευτείς 8. Η πιστωτική κάρτα είναι ένα τέλειο και απαραίτητο εργαλείο. Απλά με μία μόνο μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Δεν χρειάζονται πολλές. Η χρεωστική κάρτα είναι εντελώς διαφορετικό εργαλείο, επίσης χρήσιμο αλλά δεν κάνει τη δουλειά της πιστωτικής. Το καταναλωτικό δάνειο είναι εντελώς διαφορετικό εργαλείο. Μην μπερδεύεστε που όλα είναι χρήμα. Είναι για άλλη δουλειά το καθένα. Διαφορετικά οι τράπεζας δεν θα είχαν όλα αυτά τα προϊόντα. 9. Όλα τα τραπεζικά προϊόντα έχουν εισαχθει από το εξωτερικό και δοκιμαστεί εκεί. Δεν υπάρχει ελληνική πρωτοτυπία. Άρα και οι Γερμανοί με πιστωτικές ξεκίνησαν. Και μαζί με τα προϊόντα φέρνουν και τις μεθόδους αποπληρωμής (τα γνωστά γραφεία) 10. Το θέμα με τη προσωποκράτηση δεν το γνωρίζω ακριβώς, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχει καταργηθεί τελείως. 11. Το ποσοστό των πελατών που πραγματικά έχουν πρόβλημα σοβαρό και δεν πληρώνουν είναι εξαιρετικά μικρό. Τόσο μικρό που δεν αξίζει να ασχοληθεί η τράπεζα (κακός για εμένα). Οι Έλληνες είναι εξυπνάκηδες.... 12. Και τέλος να ξέρετε ότι η τράπεζες στηρίζουν την οικονομία και τους δυνατούς (πλούσιους) και γι αυτό έχουν την υποστήριξη του κράτους. Τις περισσότερες φορές είναι οι «καλόπιστοι τρίτοι». Και οι αποφάσεις του δικαστηρίου τις περισσότερες φορές είναι αθωωτικές γι αυτές. Τα παραπάνω είναι από την 5ετή μου εμπειρία στο αντικείμενο και αναφέρονται στη γενική εικόνα που επικρατεί. Σαφώς εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές αλλά είναι η μειοψηφία. Όσες περιπτώσεις και αν ξέρετε είναι λίγες σε σχέση με τον όγκο των δανείων. Και για την ενημέρωση σας: 1. Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό δανείων και καρτών ανά πολίτη στην ΕΕ 2. Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό επισφαλειών στην Ευρώπη (αναλογικά). Γι αυτό είμαστε δελεαστική αγορά και έρχονται οι ξένοι κολοσσοί και επενδύουν στην Ελλάδα 3. Στην Ελλάδα οι τράπεζες δίνουν την ομπρέλα όταν έχει ήλιο και γι αυτό είμαστε η μοναδική χώρα που δεν χρηματοδοτεί το project financing.
paschalia Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Στην Ελλάδα οι τράπεζες δίνουν την ομπρέλα όταν έχει ήλιο και γι αυτό είμαστε η μοναδική χώρα που δεν χρηματοδοτεί το project financing Ριξε μια αναλυση σ'αυτο αν μπορεις . Θενξ .
ffilz Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Απλά ο βασικός ρόλος των τραπεζών είναι να χρηματοδοτούν τις επενδύσεις, ώστε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας κλπ κλπ κλπ. Αυτό όμως στη πράξη σημαίνει ότι όταν εσύ (πχ) έχεις μια καλή ιδέα για να φτιάξεις μια δουλειά (εννοούμε καλή δουλειά) αλλά δεν έχεις το απαιτούμενο κεφάλαιο για να τη στήσεις, θα έρθεις στη τράπεζα να ζητήσεις το δάνειο. Υπό κανονικές συνθήκες στη τράπεζα θα παρουσιάσεις το business plan, θα το εξετάσουν με όλες τις λεπτομέρειες και αν το πιστέψουν θα σε χρηματοδοτήσουν παρέχοντας σου όλες τις ευκολίες που χρειάζονται για να ξεκινήσεις σωστά και να πετύχεις (και μαζί με εσένα η τράπεζα). Αυτά στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τράπεζα που να χρηματοδοτεί την «ιδέα», γιατί το credit είναι στημένο έτσι ώστε να βασίζεται σε υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία. Μία επιχείρηση πρέπει να έχει τουλάχιστον τρία έτη λειτουργίας. Ο μόνος τρόπος για να πάρεις το δάνειο είναι να προσημειώσεις ακίνητα στο 120% του ποσού του δανείου (ακίνητα που εγκρίνει η τράπεζα) και αυτό μόνο αν το δεχτούν. Στην Ελλάδα οι τράπεζες στηρίζουν τη κερδοφορία τους (κυρίως στα retail προϊόντα) με μία φιλοσοφία: 1. Καταναλωτικά δάνεια: έχεις εισόδημα που εξασφαλίζει την ομαλή αποπληρωμή; Αν ναι το πήρες 2. Στεγαστικά Δάνεια: έχεις εισόδημα που εξασφαλίζει την ομαλή αποπληρωμή και σπίτι που μας αρέσει; Αν ναι το πήρες 3. Επαγγελματικά Δάνεια: έχεις κερδοφορία, οικονομικά στοιχεία καλά, προσωπική περιουσία καλή, ακίνητα, διάδοχη σχέση (παιδιά για να συνεχίσουν τη δουλειά), ιστορικά στοιχεία καλής συναλλακτικής συμπεριφοράς, καθαρό γραφείο, κλπ κλπ κλπ, τότε θα σου δώσω δάνειο για να ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ τη δουλειά σου. Γιατί και χωρίς το δάνειο πάλι θα συνεχίσει η επιχείρηση να δουλεύει αλλά με μικρότερη ρευστότητα. Και μόλις παρουσιαστεί η πρώτη δυσκολία αρχίζουν και μειώνουν τα όρια, γιατί όλες οι συμβάσεις αναγράφουν ότι η τράπεζα μπορεί να απαιτήσει το σύνολο του δανείου ανά πάσα στιγμή χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Αυτό σημαίνει ότι «σου δίνουν την ομπρέλα όταν έχει ήλιο και στη παίρνουν όταν τη χρειάζεσαι». Τα παραπάνω έχουν μία και μοναδική εξαίρεση: αν στη τράπεζα έχεις γνωστό σε μεγάλη θέση (κυρίως στο credit committee) παίρνεις ό,τι δάνειο θες!!! Και βέβαια τα επιτόκια αυξάνονται όσο αυξάνεται και ο κίνδυνος μη ομαλής αποπληρωμής Αυτά........
litenant Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ.. ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ, ΚΑΤΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ "ΘΗΜΗΣΟΥΝ" ΚΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΜΥΝΗΣΗ ΑΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΞΑΝΑ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΗΡΑΝ..
ffilz Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Δημοσ. 24 Απριλίου 2006 Νομίζω ότι ήταν τυχαίο γεγονός. Εξάλλου το επαγγελματικό δάνειο είναι κάτι τελείως διαφορετικό για τη τράπεζα. Άλωστε δεν είναι και τόσο σωστό να συμβουλεύεις κάποιον να μην ασχοληθεί με ένα πρόβλημα που έχει από τη στιγμή που «φταιει» κιόλας. Εξάλλου αυτή η κυρία, όσο αγενής και αν είναι (που τις περισσότερες φορές είναι) είναι ο πρώτος εξουσιοδοτημένος άνθρωπος της τράπεζας για να διαπραγματευτείς την αποπληρωμή μαζί του. Το να τον αγνοήσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο. Από ότι έχω δει, η τράπεζα αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά αυτούς που ασχολούνται και προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και αυτούς που δεν μπορεί να βρεί καθόλου. Η τελευταίοι είναι «τετελεσμένο γεγονός». Αναλαμβάνουν αμέσως το θέμα οι δικηγόροι.
MariaTs. Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 ffilz καλά όλα αυτά που λες, αλλά και πάλι με τα γραφόμενά σου με βάζεις στην πρίζα! Δηλαδή, απ'την στιγμή που εγώ έκανα διακανονισμό με την τράπεζα δεν έπραξα σωστά; Ήδη επιστρέφοντας στο σπίτι, είδα μια κλήση στο τηλέφωνό μου με απόκρυψη και αμέσως το μυαλό μου πήγε στην εν λόγω κυρία, η οποία μου είχε πει ότι μέχρι τις 25 του μηνός θα έπρεπε να είχα βάλει τα υπόλοιπα χρήματα. Βέβαια εγώ σήμερα (26 του μηνός) θα ξαναπάω στην τράπεζα να δω πως θα μπορέσω να διευθετήσω και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Φαντάζομαι ότι η 'κυρία' θα περιμένει γραπτό τον διακανωνισμό μου. Να υπενθυμίσω πως δεν πρόκειτε για δάνειο, αλλά για μια mastercard.
georgeadams Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Δημοσ. 26 Απριλίου 2006 Εγώ πιστεύω πως ο εκνευρισμός και η επιμονή της "κυρίας" οφείλεται πως αν εσύ κανονίσεις το χρέος σου απευθείας με την τράπεζα και όχι μέσω αυτής, θα χάσει τα ποσοστά της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.