MariaTs. Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Θα εξιστορίσω την μικρή περιπέτεια μου και θα ήθελα την γνώμη σας: Πριν χρόνια έκανα μια αγορά (Zachs) και απαιτούσε έκδοση πιστωτικής κάρτας. Έτσι λοιπόν μετά από 2 μήνες είχα στα χέρια μου την Mastercard της Εθνικής. Επειδή στην δουλειά μου τα οικονομικά ήταν άσχημα (ως συνήθως) για να κινηθώ έκανα χρήση της πιστωτικής. Τις δόσεις τις εξοφλούσα αμέσως και χωρίς πρόβλημα. Όμως κάποια στιγμή με απέλυσαν απ'την δουλειά μου (όπως κι άλλους εργαζόμενους) και έτσι βρέθηκα να έχω στην πλάτη μου 2 κάρτες πιστωτικές φορτωμένες (η μία ήταν της AlphaBank, αλλά την εξόφλησα). Έτσι λοιπόν αυτό που έκανα για να φαίνεται ότι κινείτε η κάρτα ήταν να βάζω κάθε μήνα ένα μικρό ποσό. Πέρασαν 3 χρόνια χωρίς να με ενοχλήσουν! Ξαφνικά πριν μια εβδομάδα δέχομαι ένα τηλεφώνημα (προφανώς από εταιρεία) από κάποια κυρία η οποία μου έλεγε ότι βάση των στοιχείων που έχει στον υπολογιστή της, φαίνεται ότι εγώ το τελευταίο 3μηνο δεν έχω βάλει χρήματα. Της εξηγώ ότι έχει γίνει μάλλον κάποιο λάθος κι ότι έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου που δείχνουν ότι έχω πληρώσει έστω κάποιο μηδαμηνό ποσό. Η ίδια παρέμενε αρνητική στα λεγόμενά μου και επιτακτική, ζητώντας μου μέχρι τις 25 Απριλίου να καταθέσω 1300 ευρώ. Της λέω ότι είναι αδύνατο να βρω 1300 ευρώ... "Τότε να δανειστήτε απ'τους δικούς σας ή από κάποιον" ήταν η απάντησή της. Και μου ζήτησε να την ενημερώσω όταν θα κάνω την κατάθεση. Δυστυχώς δανεικά δεν βρήκα και έτσι αυτό που κατέθεσα ήταν όλο το δώρο του Πάσχα που πήρε ο άντρας μου απ'την δουλειά του (550 ευρώ). Τα περιθώρια στενεύαν για να βρω τα υπόλοιπα 800, συν του ότι με είχε αγχώσει το γεγονός ότι εγώ -τάχα- είχα απλήρωτη την πιστωτική για ένα 3μηνο! Μια και δυο, αποφάσισα να πάω η ίδια στην Εθνική για να βγάλω μία άκρη. Πιστέψτε με ήταν τρομερά δύσκολη η απόφαση γιατί δεν ήξερα τι μέλλει γενέσθαι, μα πάνω απ'όλα σκεφτόμουν να μην μάθουν οι δικοί μου τα χρωστούμενά μου. Νόμιζα πως πήγαινα για εκτέλεση! Στο γραφείο του υποδιευθυντή του εξηγώ τα της περίπτωσής μου. Κοιτάζει τις αποδείξεις, λέγοντας μου πως σε τέτοιες περιπτώσεις μεσολαβούν εταιρείες. Του λέω πως 'ναι να μεσολαβούν όχι όμως να έχουν και μια συμπεριφορά λες και είμαι η χειρότερη εγκληματίας'. Έκανε τους υπολογισμούς του και μου είπε ότι θα γίνει διακανονισμός της οφειλής μου και θα πληρώνω κάθε μήνα 190 ευρώ. Δέχθηκα και του είπα να προχωρήσουμε το θέμα, για να τελειώνει. Η ψυχή μου πήγε στην θέση της με τον διακανωνισμό αυτό μιας και απ'τον Μάη θα υποαπασχολούμαι κάπου κι έτσι θα μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου. Συμπλήρωσε ένα έγγραφο, υπέγραψε και υπέγραψα, λέγοντας μου πως εγώ θα πρέπει να είμαι εντάξει στην μηνιαία καταβολή και κάθε τρίμηνο θα λαβαίνω ένα σχετικό ενημερωτικό έγγραφο. Ξέχασα βέβαια να τον ρωτήσω αν πρέπει να έχω κάτι κι εγώ στα χέρια μου, αλλά θα πάω μετά το Πάσχα να τον ρωτήσω. Επιστρέφοντας στο σπίτι, θεώρησα σωστό να ενημερώσω την κυρία της εταιρείας ως όφειλα για να μην συνεχίσει να μπερδεύεται η υπόθεση περισσότερο. Αντιμετώπισα μια γυναίκα σε σύγχιση! Της είπα ότι εγώ έβαλα 500 ευρώ, ενώ εκείνη επέμεινε ότι είπαμε 1300. Το είπαμε της λέω, αλλά δεν μπόρεσα να βρω παραπάνω χρήματα. Της εξηγώ πως το ποσό αυτό (συν μια μικρή καταβολή στην αρχή του μηνά) για την τράπεζα είναι προκαταβολή και έγινε διακανονισμός για την εξόφληση του χρέους. Ήταν αρκετά εκνευρισμένη και να επιμένει ότι αυτή άλλα μου ζήτησε να κάνω κι άλλα έκανα. Της είπα πως δεν έκανα άλλα, γιατί με έκανε να ανησυχήσω το γεγονός ότι για 3 μήνες η κάρτα δεν κινιόταν και όφειλα να το ψάξω κι από την Εθνική μου είπαν να κάνω τον διακανονισμό. Εκείνη ξανά μανά τα ίδια... Της είπα τελικά ότι όφειλα να την ενημερώσω για τις κινήσεις μου για να γνωρίζει και τελικά υποχώρησε με ευχές για το Πάσχα! Ειλικρινά η συμπεριφορά της με έκανε να τα παίξω! Δεν με εκβίασε. Αλλά υπάρχει περίπτωση να κινήσει το θέμα διαφορετικά απ'την στιγμή που εγώ δεν έκανα αυτό που εκείνη ζήτησε, αλλά κινήθηκα μέσω τραπέζης; Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν ανάλογη εμπειρία! :neutral: :???:
mazda Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Αγαπητη Μαρια προσωπικη εμπειρια δεν εχω (προς το παρον) αλλα εχω ακουσει απο φιλους την ιδια ιστορια !!! Πρωτον. Πολυ καλα εκανες που συνενοηθηκες με την τραπεζα και εβαλες σε ενα δρομο την οφειλη σου. Δευτερον. Αυτη που σε πηρε απο την ιδιωτικη εταιρια εισπραξεων αγνοησε την πληρως και αν ημουν στην θεση σου θα επεδιωκα να μιλησω μαζι της μονο και μονο για να τις τα χωσω κανονικα.
HexStatic Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 ΠΩ πω .. τι καλά που κάνω που όλα τα αγοράζω με cash.... Δεν ξέρω μάλλον τελικά είναι θέμα παιδείας το να χρησιμοποιείς πιστωτικές η όχι. Πάντως σαν το cash δεν έχει.Η έχεις και το παίρνεις η δεν έχεις και κάθεσαι στα αυγά σου. Θυμάμαι πριν από κάνα 2 χρονια έβγαλε η Barclays μια καινούργια πιστωτική. Και όταν ρώτησαν τον Διευθυντή τις barclays αν θα την χρησιμοποιούσε, ο ίδιος γύρισε και είπε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε καμια πιστωτική για κανένα λόγο. Βάλε και κατάλαβε εσύ τώρα το τι παίζει. Μακριά παιδιά από πιστωτικές και δάνεια.
eurander Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Οι πιστωτικες καρτες δεν εχουν τιποτα κακο αν τις χρησιμοποιεις σαν εργαλειο για βολικες-ηλεκτρονικες πληρωμες και αν τις εξοφλεις -πριν- ληξουν. Το αν τις αγορες που κανεις μπορεις να τις εξοφλησεις ειναι ενα ζητημα που πρεπει να το σκεφτεις εκ των προτερων. Δεν ειναι ιδιο πραγμα η πιστωτικη και το δανειο. Η πιστωτικη γινεται δανειο μονο αν δεν την εξοφλησεις στην ωρα της. Οσο για το αρχικο προβλημα, Μαρια, θα σου προτεινα να βρεις με καποιο τροπο οσο περισσοτερα -γραπτα- κειμενα-αποδειξεις τοσο για τις κινησεις σου, για τις οφειλες σου προς την "κυρια" και για τον διακανονισμο με την τραπεζα.
dim_b Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 ... Έτσι λοιπόν αυτό που έκανα για να φαίνεται ότι κινείτε η κάρτα ήταν να βάζω κάθε μήνα ένα μικρό ποσό. Πέρασαν 3 χρόνια χωρίς να με ενοχλήσουν!... Το ποσό που έβαζες κάθε μήνα πόσο περίπου ήταν; Στο διάστημα αυτό δεν ερχόταν λογαριασμοί ώστε να βάζεις τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή και να ξέρεις τι χρωστάς;
silencer51 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Σωστότατος ο Eurander. Δύο χρόνια τώρα χρησιμοποιώ σχεδόν για όλες τις αγορές μου πιστωτική και δεν έχω πληρώσει σέντ σε τόκους... ;-)
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Οι πιστωτικες ειναι σαν το ξυραφι.Χρησιμες μονο αν ξερεις να τις χρησιμοποιησεις σωστα που σημαινει να καταβαλεις καθε μηνα το συνολο της οφελης και οχι την ελαχιστη που ειναι καπου στο 5% της συνολικης.Και ορισμενες φορες ειναι μονοδρομος για πραγματικες ατοκες δοσεις. :mrgreen: :mrgreen:
MariaTs. Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Το ποσό που έβαζες κάθε μήνα πόσο περίπου ήταν; Στο διάστημα αυτό δεν ερχόταν λογαριασμοί ώστε να βάζεις τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή και να ξέρεις τι χρωστάς; Έβαζα από 100-50 και αυτό βέβαια δεν κάλυπτε την ελάχιστη καταβολή! Όλοι οι λογαριασμοί πήγαιναν στον χώρο εργασίας μου. Αλλαγή διεύθυνσης δεν έκανα ποτέ, για οικογενειακούς λόγους. Όμως αυτό είναι το ελάχιστο... Αφού πια ρυθμίστηκε η οφειλή μου στην τράπεζα με την επίσκεψή μου εκεί, δεν στέκομαι εκεί! Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί η εταιρεία που ανέλαβε να μεσολαβήσει στην δική μου περίπτωση, μπορεί να κινηθεί κάπως -νομικά ίσως- απ'την στιγμή που εγώ δεν έκανα αυτό που μου ζητήθηκε εξ ολοκλήρου και κινήθηκα μέσω τραπέζης. Εγώ έκανα πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσα για δική μου προστασία, με το να πάω να κάνω ρύθμιση της οφειλής. Οι εταιρείες -με απλά λόγια- μπορούν μου ζητήσουν και τα ρέστα; Οσο για το αρχικο προβλημα, Μαρια, θα σου προτεινα να βρεις με καποιο τροπο οσο περισσοτερα -γραπτα- κειμενα-αποδειξεις τοσο για τις κινησεις σου, για τις οφειλες σου προς την "κυρια" και για τον διακανονισμο με την τραπεζα. Το θετικό είναι ότι δεν πετάω τις αποδείξεις που πέρνω απ'την τράπεζα όποτε είναι να πληρώσω κάποιο ελάχιστο ποσό (συμμετοχής!). Και με αυτές πήγα και τις έδειξα και μου είπαν πως απλά το σύστημα τους αργεί να ενημερώσει τα κεντρικά και γι'αυτό δείχνει σαν μια εκπρόθεσμη οφειλή όπου και μεσολαβεί εταιρεία. Βέβαια όπως σημείωσα κι αρχικώς δεν μου έδωσε κάποιο έγγραφο ο υποδιευθυντής λέγοντάς μου πως θα το στείλουν ταχυδρομικώς και μου τόνισε πως πρέπει σταθερά να είμαι εντάξει στην υποχρέωσή μου κι ότι -το επαναλαμβάνω πάλι- θα λαβαίνω κάθε 3μηνο ενημερωτικό των καταθέσεών μου για την οφειλή. Η λεγόμενη κυρία, απλά μέσω τηλεφώνου πήγε να βγάλει τα απωθημένα της και πιστεύω ότι μέσω τηλεφώνου δεν μπορούμε να αποδείξουμε κάτι -μόνο αν κάποιος μας άκουγε και ηχογραφούσε της συνομιλίες! Αλλά και πάλι και σε τέτοια περίπτωση, αυτό που αποδεικνύει είναι η επιμονή η δική μου ότι δεν μπορώ να βρω όλο αυτό το ποσό (1300) που η ίδια ζητούσε σε 10 μέρες! Μας έχει ξανατύχει περίπτωση αλλά με κάρτα του άντρα μου (από Eurobank) και εκεί η κυρία με την οποία μίλησε ήταν αρκετά διαλλακτική κι από κοινού κανόνισαν τις λεπτομέρειες εξόφλησης χωρίς κανένα πρόβλημα. Παιδιά ήμουν κι εγώ αρνητική ως προς τις πιστωτικές κάρτες, αλλά πιστέψτε με όταν υπάρχουν άμεσσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, αναγκάζεσαι να τις χρησιμοποιήσεις! Όταν απ'την δουλειά σου κάνουν να σε πληρώσουν 3-5 μήνες στην ανάγκη τις χρησιμοποιείς. Αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να προβλέψεις και τι θα σου ξημερώσει! Ένα έχω να σημειώσω πάντως: μακριά από πιστωτικές! Καλές μεν, αλλά αν είσαι υπό καθεστώς εργοδοσίας, ποτέ δεν γνωρίζεις αν θα έχεις την εργασία σου την άλλη μέρα, για να ξοφλήσεις σταθερά τις δόσεις στην όποια πιστωτική κάρτα!
paschalia Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Η εταιρεια εχει πελατη της την τραπεζα . Η τραπεζα εχει κανει συμβαση ( ή κατι αναλογο ) με αυτο το δικηγορικο γραφειο ( εκει νομιζω στελνουν ολους τους ληξιπροθεσμους λογαριασμους πελατων ) κ κανονιζουν αυτοι . Απο την στιγμη που εσυ επικοινωνεις κατευθειαν με τον πελατη , μπορεις να στειλεις στον αγυριστο κ αυτη κ την εν λογω κυρια που σου το επαιζε τσαμπουκας . Παρεδωσε , τα λεω σωστα ?
MariaTs. Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Ο paredwse γνωρίζει καλύτερα πιστεύω και περιμένω την απάντησή του, ως γνώστης των νομικών!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Η εταιρεια εχει πελατη της την τραπεζα . Η τραπεζα εχει κανει συμβαση ( ή κατι αναλογο ) με αυτο το δικηγορικο γραφειο ( εκει νομιζω στελνουν ολους τους ληξιπροθεσμους λογαριασμους πελατων ) κ κανονιζουν αυτοι . Απο την στιγμη που εσυ επικοινωνεις κατευθειαν με τον πελατη ' date=' μπορεις να στειλεις στον αγυριστο κ αυτη κ την εν λογω κυρια που σου το επαιζε τσαμπουκας . Παρεδωσε , τα λεω σωστα ?[/quote'] Κάπως έτσι είναι, χοντρικά. Ουσιαστικά αυτός που έχει να εισπράττει είναι η Τράπεζα, όχι η εταιρεία φυσικά (η οποία είναι εταιρεία είσπραξης οφειλών - στα νομικά έχει επικρατήσει ο αγγλικός όρος factoring). Αφού έχεις κάνει διακανονισμό με Τράπεζα, η εταιρεία μπορεί να πάει να γαργαληθεί.
MariaTs. Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 H απάντησή σου paredwse θα με κάνει να κοιμηθώ ήσυχα!
marios1957 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Κάπως έτσι είναι, χοντρικά. Ουσιαστικά αυτός που έχει να εισπράττει είναι η Τράπεζα, όχι η εταιρεία φυσικά (η οποία είναι εταιρεία είσπραξης οφειλών - στα νομικά έχει επικρατήσει ο αγγλικός όρος factoring[/i']).... ...η οποία (εταιρεία) πάρα πολλές φορές ταυτίζεται με τα συμφέροντα της "μαμάς" τράπεζας,της οποίας αποτελεί θυγατρική.:evil:
Highlander Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Χρησιμοποιώ πιστωτικές εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Το μυστικό είναι να πληρώνεις όλο το λογαρισμό αφού φυσικά ελέγξεις αν συμφωνούν οι συναλλαγές σου. Είναι χρησιμότατες, τουλάχιστον σε εμένα. Έχω μία για περιπτώσεις για άτοκες δόσεις και μία "δυνατή" σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνω κάποια μεγάλη αγορά. Χρησιμοποιώ τις πιστωτικές εκεί που δεν κάνουν κάποια έκπτωση και οι τιμές είναι fix. π.χ. Βενζινάδικα, Σούπερ Μάρκετ, Internet κλπ. Όσο αφορά τις εταιρίες factoring, έχουν επικρατήσεις και στον ιδιωτικό τομέα, αφού πλέον πολύ μεγάλες εταιρίες, επιλέγουν αυτή τη λυση για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.
Steven Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Εγώ είμαι κατά της πίστωσης γενικά.. Βέβαια τώρα σας μιλάει ένας 18άχρονος... Από την εμπειρία των τελευταίων μηνών που μένω μόνος μου στη Γερμανία θα σας πω τα παρακάτω... Οι πιστωτικές κάρτες είναι μια κοροιδία... Είναι φτιαγμένες για αυτούς που θέλουν να χρεωθούν. Δηλαδή είναι φτιαγμένες για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν κάτι και συμβιβάζονται με το γεγονός ότι παρόλα αυτά θα το πάρουν με τον κίνδυνο να το πληρώσουν παραπάνω (τόκοι) ή ακόμα χειρότερα να φτάσουν σε σημείο να μην μπορούν να το πληρώσουν καθόλου...(που είναι και το πιο σύνηθες,...ολοι χρωστάνε στην Ελλάδα) Άμα θες να διευκολύνεσαι παίρνεις μια ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ κάρτα, όπως έχω εγώ... Δυστυχώς αυτός ο όρος είναι άγνωστος στους Έλληνες ενώ αντιθετα στην Γερμανία είναι πολύ δημοφιλής!! Ο σκοπός της είναι απλός...λειτουργει ακριβώς όπως μια πιστωτική, περνάει από παντού, με την μόνη διαφορά ότι δεν σου κάνουν πίστωση. Απλά αν έχει μέσα ο λογαρισμός σου λεφτά αγοράζεις, αλλιώς χτυπάει... Νομίζω είναι το πιο σωστό από όλα ειδικά για αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν μέτρο και να κάνουν σωστή διαχείρηση... Στη χειρότερη περίπτωση να μείνουν χωρίς δεκάρα..αλλά τουλάχιστον δεν θα χρωστάνε... Εγώ έχω βολευτεί απόλυτα με αυτή και όταν μου πρότεινε η τράπεζα να μου βγάλει πιστωτική δωρεάν κιόλας, μιας και είμαι φοιτητής, αρνήθηκα φυσικά καθώς μου είναι παντελώς άχρηστη...και όχι επειδή δεν θα μπορούσα να συγκρατηθώ... Ποτέ δεν έχω αγοράσει κάτι αν δεν είχα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό σε cash. Και ποτέ δεν σκέφτηκα ας το πάρω τώρα, θα μου στείλουν οι γονείς μου τα λεφτά για να το ξοφλήσω σε μισό μήνα... Για μένα Η ΜΟΝΗ χρησιμότητα των καρτών είναι για να μη κουβαλάς μαζί σου μεγάλα ποσά και για να μη χρειάζεται να τρέχεις στην τράπεζα κάθε 3 μέρες... Από εκεί και πέρα ή έχεις και αγοράζεις ή δεν έχεις και δεν αγοράζεις... Μια κάρτα που γράφει πάνω DINERS δεν σε κάνει πλουσιότερο...ίσα ίσα φτωχότερο μπορεί να σε κάνει... Και φυσικά ο πατέρας μου που έχει πιστωτικές έχει δώσει πάγια εντολή στην τράπεζα και πληρώνονται αυτόματα μόνες τους...οπότε βασικά λειτουργούν σαν χρεωστικές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.