CyberWalker Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Γειά σας φίλοι insomniacs! Ως γνωστόν, το τροφοδοτικό ενός υπολογιστή αποτελεί, αν όχι το σημαντικότερο, ένα από τα σημαντικότερα συστατικά κομμάτια του μιας και σε αυτό στηρίζεται η σωστή παροχή ενέργειας (αλλά και εν μέρη σήμερα πλέον η επεκτασιμότητα) όλων των υπολοίπων μερών του! Αυτή τη θεωρία τη γνωρίζουμε και την ασπαζόμαστε λίγο-πολύ όλοι. Σε αυτό όμως το poll εξετάζουμε το πόσο σημασία δίνει κανείς στα επίπεδα θορύβου του τροφοδοτικού του και σε ποιες 'εμπορικές' λύσεις κατευθύνεται όταν επιλέγει να τον αντιμετοπίσει. Είναι φανερό ότι το δεδομένο Poll επικεντρώνεται κυριως σε όσους χρήστες ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν την απόλυτη ασφάλεια και ησυχία του μηχανήματός τους, είτε αυτό έχει ως κύριο στόχο ένα απαιτητικό media/game center, είτε σε ένα μέτριων απαιτήσεων αθόρυβο 'κατεβαστήρι'. Το παρακάτω poll το κάνω για να μπορέσω να αναπτύξω μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με τις προτιμήσεις των διάφορων PC users στα fanless τροφοδοτικά ώστε να διαπιστώσω το κατά πόσο αξίζει να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το modding επώνυμων PSU. (Ήδη έχω προβεί στην επιτυχή τροποποίηση μερικών δικών μου psu μηχανημάτων (δύο εκ των οποίων είναι εδώ και δύο μήνες συνεχώς ανοιχτά στο σπίτι μου) και εμπεριστατωμένα πλέον και προς μεγάλη μου χαρά δουλεύουν όλα σταθερότερα και φυσικά...αθόρυβα!) :arrow: Δεδομένου ότι το ποιοτικότερο επώνυμο τροφοδοτικό στοιχίζει : α) 370W / 68€ [ 0,184 ευρώ ανά οφέλιμο Watt ] β) 400W / 77€ [ 0,193 ευρώ ανά οφέλιμο Watt ] γ) 485W / 100€ [ 0,206 ευρώ ανά οφέλιμο Watt ] δ) 500W / 109€ [ 0,218 ευρώ ανά οφέλιμο Watt ] ε) 535W / 129€ [ 0,241 ευρώ ανά οφέλιμο Watt ] ζ) 600W / 146€ [ 0,243 ευρώ ανά οφέλιμο Watt ] η) 660W / 220€ [ 0,333 ευρώ ανά οφέλιμο Watt ] ποιό θεωρείτε καλύτερη αγορά για το σύστημά σας; (σκεφτείτε τις απαιτήσεις του PC σας σε σχέση με το πορτοφόλι σας!) :arrow: Αν ξέρατε ότι κάθε εξάμηνο εγγύησης προσθέτει 5 ευρώ στην τελίκή τιμή, πόσα εξάμηνα θα ήσασταν διατεθειμένοι να χρεωθείτε; 1) 6 μήνες : +5 2) 1 χρόνο : +10 3) 1,5 χρόνο : +15 4) 2 χρόνια : +20 5) 2,5 χρόνια : +25 6) 3 χρόνια : +30 Τα fanless τροφοδοτικά εκτιμάται ότι στοιχίζουν κατά μέσο όρο 106ευρώ παραπάνω από τα αντίστοιχα με ένα ή δύο fans. (same trend, specifications, plugs, accessories, overall watts) :arrow: Δεδομένου ότι η μετατροπή του αγαπημένου σας (από παραπάνω) τροφοδοτικού ώστε να γίνει αθόρυβο (fanless) στοιχίζει 47ευρώ επιπλέον (19 ευρώ σε υλικά και 28 ευρώ σε εργατοώρες), θα προβαίνατε σε μια τέτοια αντικατάσταση; ΝΑΙ ( γιατί; ) ΟΧΙ (γιατί; ) Όσοι θέλετε κάντε ένα reply σε μορφή κάτι σαν "α,1,ΝΑΙ" και αν το θεωρήσετε σκόπιμο σχολιάστε ότι σχετικό πάνω στην απάντησή σας! Αποφύγετε σας παρακαλώ άλλης μορφής σχόλια και ερωτήσεις για να μη χαλάσουμε τη ροή του thread έως ότου συγκεντρωθούν οι απαντήσεις! Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
haHa Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 δ)500W 2)1 χρονο Οχι ,γιατι μπορω να βρω επωνυμο τροφοδοτικο με 12αρι silent ανεμιστηρα, τετοιο ωστε να ειναι αρκετα αθορυβο για τα δικα μου δεδομενα.
e-tic Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 β) 400W 2) 1 χρόνο όχι, γιατί για να κάνω το PC μου αθόρυβο χρειάζομαι και fanless ψύκτρα για τη CPU, για το m/b chipset, για τη VGA κτλ. πράγμα που συνολικά ανεβάζει το κόστος στα ύψη.
neox Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 a)530 b)1 xrono Γ) ena kalo eponimo trofodotikoi einai arketa athoribo gia tis dikes moy anages
Soth Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 a)500w pistevw einai YPERarketa gia tis dikes mou anagkes. b)3 xronia opws ta perissotera pc-parts c)pistevw ena kalo trofodotiko (oxi tipota x-treme se timi) einai arketa athorybo se sxesh me thoribo apo CPUfan , HDfan klp... (toulaxiston sto diko mou susthma). ara to kostos gia fanless PSU tha exei nohma mono an vrw fanless psiksi kai gia to upoloipo susthma (opws afto pou poulaei to plaisio - alla den paw na dwsw tosa lefta gia kouti)
Flying_Dutchman Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 α) 400W β) 3 χρονια γ) ΟΧΙ (θα προτιμουσα να αγορασω fanless τροφοδοτικο εξ'αρχης, ωστε να μην χαθει και η εγγυηση..)
CyberWalker Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δυστυχώς νιώθω την ανάγκη να διακόψω για να κάνω μια μικρή διευκρινιστική παρέμβαση. Πριν από αυτήν όμως να σας ευχαριστήσω πάρα πάρα πολύ για τις μεχρι τώρα απαντήσεις σας! Ήδη με έχετε βοηθήσει αρκετά! Τώρα, σε ότι αφορά τα "3 χρόνια εγγύηση" να τονίσω πως αυτό σημαίνει (στο σενάριο μου μόνο!) και +30ευρώ στην τελική τιμή! Ο Flying_Dutchman γράφοντας λοιπόν 3 χρόνια στο β, έχει θεωρήσει ότι θα δώσει 77ευρώ για ένα 400άρι ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΑΤΟ τροφοδοτικό (με όλα τα μπλιμπλίκια SATA, PCIE, κτλ) και άλλα 30 όμως για να εξασφαλίσει και τα 3 χρόνια εγγύηση (σύνολο 107ευρώ). Συνεπώς η ανησυχία του περί κάλυψης εγγύησης για 3 ολόκληρα χρόνια καλύπτεται από τα επιπλέον 30 που θα δώσει και έτσι στο Γ) δεν έχει να ανησυχεί για αυτήν! (συνεπώς την ερμηνεία της παραπάνω απάντησης την εκφράζω ως σχετική δυσανασχέτηση για τα +30) Αφού έκανα που έκανα την παρέμβαση, ας θέσω κι εγώ τις προσωπικές μου προτιμήσεις : Εγώ για παράδειγμα, με δεδομένο το παραπάνω σενάριο θα επέλεγα για τις ανάγκες μου ένα δ,2,ΝΑΙ. Δηλαδή 500W με 1 χρόνο εγγύηση και θα προέβαινα στην αλλαγή. Άρα είμαι διατεθειμένος να δώσω 109+10 =119ευρώ μιας και αυτές είναι ο δικές μου ανάγκες. [ήδη αρχίζω να μαζεύω υλικά για υδρόψυξη]
xalara87 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 1)535w tha xristi kai stis mellontikes anabathmisis 2) 1 to poli...allwste an ine pronlimatiko to prwin tha to katalabis stin arxi apo ki kai pera an pathi kati tha ine apo blakia antrwpou i apo tis deh... 3)tha to ekana meta tin lixi tis eggisis (an epigomoun gia athorybo tha to agoraza)
Steven Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 ε)535W 2) 1 χρόνο Δεν μπορώ να απαντ΄σησω γιατί δεν ξέρω πόσο θόρυβο κάνει τώρα το τροφοδοτικό μου καθώς οι υπόλοι αναμιστήρες είναι πολύ θορυβώδεις και το καλύπτουν... Τωρα που θα πάρω μια υδρόψυξη θα σχηματίσω άποψη επι του θέματος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.