Προς το περιεχόμενο

Λάθος εγκτάσταση στα ubuntu?

Dklearhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ παιδες.Σαν καινούριος linuxas και εγω ειπα να δοκιμασω μια full εκδοση linux καθως ενα live cd που ειχα και δοκιμασα μου αρεσε σαν λειτουργικο.με τα πολλα και τα λιγα κατεβασα την διανομη ubuntu και εκανα την εγκατασταση χωρις καποιο προβλημα.τωρα το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι δεν μπορω να αλλαξω τις επιλογες του boot loader(grub).εχω βρει αντιστοιχο tutorial μεσα στο φορουμ,πολυ αναλυτικο,αλλα ΔΕΝ μπορω να κανω αλλαγες γιατι δεν ειμαι "ιδιοκτητης" του αρχειου αυτου.δοκιμασα να ορισω τον χρηστη με τον οποιο μπαινω ως root αλλα και παλι τιποτα.μπορει καποιος να με βοηθησει?πιστευω οτι εχω κανει μ@λκια στην εγκατασταση.αν δεν μπορει να γινει κατι μαλλον θα ξανακανω εγκατασταση,αν και θα προτιμουσα να το αποφυγω.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δωσε καλύτερα την εντολή

sudo command

όπου command την εντολη που θέλεις να δώσεις. Στην συνέχεια θα σου ζητηθεί ο κωδικός.

Μπορείς να χρησιμοποιείς το sudo κάθε φορά που πρέπει να εκτελεέσεις μία εντολή που χρειάζετε δικαι'ωματα διαχειριστή.

Για την ακρίβεια, στο ubuntu δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το su γιατί ο account του root είναι "απενεργοποιημένος". Δώσε sudo gedit /boot/grub/menu.lst και όταν σου ζητήσει password βάλε αυτό του χρήστη σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...