avenger Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 oute ena grifo ths prokophs akoma. Και ούτε πρόκειται να βρεις..αν και μου προκαλεί εντύπωση 10 ώρες και δεν το τέλειωσες?Το παιχνίδι είναι ένα επτάωρο υπόθεση.Πάντως επειδή προφανώς πάμε και για τρίτη συνέχεια,καλύτερα να το βγάλουν σε animated μορφή να μάθουμε πως τελειώνει η ιστορία(γιατί κατά τα άλλα έχει ένα εκπληκτικό φινάλε) αφού ως παιχνίδι μας τελείωσε. Τρελό dumbing down,πραγματικά ανύπαρκτοι γρίφοι ήθελα να ήξερα τόσα χρόνια μόνο με τα γραφικά ασχολούνταν?Κρίμα το πρώτο ήταν απο τα καλύτερα adventure που βγήκαν απο το δεύτερο μόνο η ιστορία αξίζει..
aliakas Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 lol mou to efere simera o 8ios alla otan pao na to kano install mou leei disk full kai den proxoraei etsi oste na diale3o skiro disko eggatastaseis giati exo 2 sklirous ston enan 4 gb pou exo ta xp kai ston allo 150 gb ta games ktl fenete apo default to game tsekarei ton skliro pou einai to litourgiko kai an den exeis ton apetoumeno xoro den proxoraei kai as exo ston allo skliro 30gb free space poulo lipon krima kai o 8ios ekane 5 meres na to ferei
blueviper Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μη στενοχωριέσαι...μέσα από τη registry ρυθμίζεται το ζήτημα...συγκεκριμένα στο: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion ...αλλάζεις προσωρινά το "ProgramFilesDir" (που λογικά είναι "C:\Program Files") σε αυτό της αρεσκείας σου, κάνεις την εγκατάστασή σου και στη συνέχεια το επαναφέρεις στην αρχική ρύθμιση. Κι επιβάλλεται να το κάνεις, αν δε θες να τα παίξει το σύστημα. Τα ίδια προβλήματα είχα, αλλά λύθηκαν εύκολα και γρήγορα με αυτό το κολπάκι. Ντροπή πάντως να ξεφύγει της προσοχής των αρμοδίων τέτοιο ερασιτεχνικό ολίσθημα.
skiabox Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Το τελειωσα εδω και μερικες μερες.Το παιχνιδι για μενα ειναι σταθμος για τα adventures games και θετει νεα standards.Πρεπει να το δειτε για να το πιστεψετε!Τα γραφικα του δεν περιγραφονται με λογια!
blueviper Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δεν το έχω τελειώσει ακόμα, αλλά ως τώρα δηλώνω άκρως απογοητευμένος από το επίπεδο των γρίφων. Έχοντας μεγαλώσει με τα τα text adventures από την εποχή του Amstrad ακόμα, δεν ανήκω στη γενιά που εντυπωσιάζεται περισσότερο από τα γραφικά και κλείνει τα μάτια στο άλφα και το ωμέγα που πρέπει να είναι οι γρίφοι. Καλά και άγια και τα 2.5 δισεκατομμύρια χρώματα και μακάρι να υπάρχουν, αλλά όταν λείπει η ουσία, τότε λειτουργούν μονάχα σαν εμπορικό άλλοθι.
DimAslan Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Εντάξει, δεν είναι στην κλάση του πρώτου... Είναι όμως πολύ καλοφτιαγμένο... αν και έχετε δίκιο ότι είναι πολύ εύκολο... να σκεφτείτε ότι μόνο μια φορά χρειάστηκα να δω το walkthrough...
blueviper Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δεν κάνει τίποτα aliakas! ** SPOILERS ** Το παιχνίδι μόλις το τέλειωσα, οπότε μπορώ να έχω και σφαιρικότερη/ολοκληρωμένη άποψη: Τα γραφικά του ήταν πράγματι εξαιρετικά κι επ' αυτού δεν έχω ιδιαίτερες ενστάσεις (δεν κολλάω τόσο σε λεπτομέρειες τύπου "με χάλασε η έλλειψη εκφραστικότητας στα πρόσωπα" κοκ). Ιδιαίτερη μνεία μάλιστα στην πόλη των Dark People που ήταν πραγματικά άκρως ατμοσφαιρική. Σε επίπεδο ατμοσφαιρικότητας μάλιστα το παιχνίδι θεωρώ πως είχε αρκετές καλές στιγμές...προσθέτω και τη σκηνή με το "τέλος" της Faith. Η δε ιστορία είχε και ανατροπές και αποκαλύψεις και ενδιαφέρον δέσιμο, δυστυχώς όμως η απλοϊκότητα των γρίφων, για να μην πω η ανυπαρξία αυτών, με έκανε να αισθάνομαι θεατή των πραγμάτων. Σα να μου ζητούσαν να γυρνάω τις σελίδες ενός καλοφτιαγμένου βιβλίου για να προχωράει η ροή του. Ακόμα κι αν η αίσθηση είναι συνολικά θετική, είναι ανήκουστο να συζητάμε για τέτοιο επίπεδο γρίφων στο sequel ενός εκ των πλέον σημαντικών adventure που έχουν δει τα μάτια μας. Δε με ενοχλεί καν το γεγονός πως δε μιλάμε για "καθαρόαιμο" adventure, όπως ο προκάτοχός του, αλλά τόση έμφαση στα γραφικά εις βάρος του puzzle στοιχείου είναι απαράδεκτη, όταν μιλάμε για το Longest Journey. Με χάλασε βαθύτατα το "κόψιμο" της ιστορίας στη μέση, προκειμένου να βγει και 3ο. Όχι πως είμαι αντίθετος με μια τέτοια προοπτική, αλλά θα προτιμούσα να υπήρχε αυτοτέλεια. Το πρώτο, το οποίο δε δημιουργήθηκε προκειμένου να συνεχιστεί, αποτελούσε ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό adventure. Οι τακτικές που ακολουθήθηκαν και στο Still Life (του οποίου και τη συνέχεια ενδεχομένως να μη δούμε ποτέ) δε μου αρέσουν...μοιάζει με διακεκομμένη συνουσία. Άντε να δούμε τώρα πότε (κι αν) πρόκειται να δεήσουν να μας προσφέρουν το υπόλοιπο της ιστορίας... Κατά τα άλλα πρόκειται για έναν τίτλο που στη δική μου συνείδηση, ακόμα κι αν απόλαυσα στιγμές του, δεν κατόρθωσε να σταθεί, ούτε στο ύψος των προσδοκιών, ούτε στο ύψος του prequel, αλλά παρ' όλα αυτά αξίζει να παιχθεί ειδικά από τους μη αντβεντσουρόπληκτους.
chill Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Βαριέμαι αφόρητα τα κλασσικά adventures. Αντίθετα είμαι fun αυτής της νέας τάσης του story telling. Τόσο το fahreinheit όσο και το dreamfall μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ειδικά το dreamfall πραγματικά με άφησε άφωνο με την τεχνική αρτιότητα του και το εκπληκτικό του story. Ωστόσο θεωρώ απαράδεκτο τα παιχνίδια να ακολουθήσουν την λογική των επεισοδίων αν και η αγορά αυτό δείχνει. Και ίσως αυτό να είναι αποδεκτό σε fps όπως το sin και το half life αλλά για ένα τέτοιο τίτλο το θεωρώ εξωφρενικό. Τόσες ώρες παίζοντας έψαχνα απαντήσεις και τελικά κατέληξα με ένα κάρο ερωτήματα τα οποία απόσω διαβάζω θα λυθούν μέσα στα επόμενα 2-3χρόνια, μιας και το τελευταίο επεισόδιο βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη. Το πληκτρολόγιο δεν το ακούμπησα έπαιξα με joypad και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα στο χειρισμό. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με το πρώτο μέρος αλλά λίγο η ηλικία του λίγο το ότι είναι κλασσικό p&c φοβάμαι να κάνω το βήμα. Εδώ δυο γρίφους είχε το dreamfall και τους βρήκα στην πορεία δοκιμάζοντας συνδιασμούς (ευτυχώς σχετικά γρήγορα) χωρίς να βασιστώ στα ενδεχόμενα(?) στοιχεία που έδινε το περιβάλλον (αν υπήρχαν sorry δεν τα πήρα χαμπάρι) οπότε που να πέσω στα βαθιά. ΠΡΟΣΟΧΗ Spoilerάκια Μετά τους τίτλους τέλους (το αναφέρω γιατί ίσως όσοι δεν είδατε τους τίτλους τέλους προσπεράσατε και αυτά) και το ασταμάτητο spam συντελεστών περνάει ένα μήνυμα: The undreaming is unchained (?) και δείχνει ένα μικρό videακι με τον ήρωα της εισαγωγής (και προφανώς imo αυτός που την έφερε στον λευκό δράκο) πίσω στο 1933 στο Θιβέτ να συναντάει κάποιον πάλιο του φίλο ο οποίος τον σώζει λίγο πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια και το λέει ότι το μέλλον τους περιμένει. Ανάθεμα και αν κατάλαβα τίποτα. GIEF TLJ3 NOW? p.s. Το πτηνό όλα τα λεφτά.
Dreamcatcher Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 αν αντιμετώπισες πρόβλημα με την δυσκολία του dreamfall (στο puzzle κομμάτι του) τότε μην ακουμπήσεις τo 1 εκτος αν έχεις σκοπό να παίξεις με τo walkthrough διπλα σου
m00nlight Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Exw to original game sthn DVD version tou kai 8elw na to trexw tautoxrona se 3 pc. Yparxei to analogo...logismiko? (Ti kompsa pou to e8esa ) Exw dokimasei merika alla den...An kapoios xerei as steilei ena pm
madcap Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Εγκατεστησα το Dreamfall μολις τωρα, στην αρχη ολα καλα και ολα ωραια αλλα μολις παω να παιζω δεν βλεπω τιποτα γιατι η οθανη εχει γραμμες. Ξερει κανεις τι συμβαινει;
silve Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα, Τι έχετε να πείτε για αυτό το παιχνίδι περιπέτειας; Αξίζει να το αγοράσω σαν λάτρης των παιχνιδιών περιπέτειας; Φιλικά silve
Land_Of_Banania Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Από τα πιο όμορφα adventure games που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Μόνο αρνητικό που θυμάμαι και μπορεί να σε χαλάσει αν δε σου αρέσει (υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο) είναι τα πολλά cutscenes του. Αλλά αυτά είναι που προχωράνε την ιστορία τόσο όμορφα και δημιουργούν άψογη ατμόσφαιρα. Τσέκαρέ το οπωσδήποτε! Το σενάριό του ήταν όλα τα λεφτά για μένα.
sentientno6 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Ξεκίνησα και εγώ να ξαναπαίξω το Dreamfall. Ξεκινώντας το παιχνίδι, ο υπολογιστής κολλάει και θέλει reset, στα αρχικά video. Αν προλάβω και τα κάνω skip το παιχνίδι προχωράει στο menu και παίζει κανονικά. Στο σημείο (αν και δεν νομίζω να έχει σημασία το σημείο) που η Zoe ακούει απο το ρομπότ της (watilla..?) τα λόγια του Reza, και αφού τελειώσει, ο υπολογιστής κολλάει και θέλει reset. Το κόλλημα γίνεται πάντα στο ίδιο σημείο. Οι θερμοκρασίες φτάνουν το πολύ 5 βαθμούς πάνω απο αυτές της εικόνας οπότε δεν νομίζω να είναι εκεί το θέμα. Να σημειώσω πως παρόμοια κολλήματα μου συνέβησαν όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και στα Free Realms, Vampire The Masquerade: Bloodlines. Τα δυο τελευταία παιχνίδια που έβαλα να δοκιμάσω δηλαδή πριν το Dreamfall. Η σύνθεση του υπολογιστή μου είναι: AMD Athlon XP 1800+, GeForce 6200 256MB, 1.25GB RAM.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα