FilipposMD Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ποια ακριβώς σημασία έχει ποιος σύλλογος ιδρύθηκε πρώτος;
Absinthe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ποια ακριβώς σημασία έχει ποιος σύλλογος ιδρύθηκε πρώτος; Κουβεντα να γινεται. Απλως καλο ειναι να μην παραπληροφορουμε.
KWSN_Men Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δηλαδή έτος ίδρυσης του Ολυμπιακού μήπως είναι το 1894?Ξέρεις τι έγινε τότε?Ιδρύθηκε ο Πειραικός από τον οποίο το 1925 προήλθε ο Ολυμπιακός. Έτσι θα ήταν. Μόνο που το 1925, δύο club, ο Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος και ο Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς διαλύθηκαν για να φτιάξουν μία καινούργια ομάδα. Είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ποια ακριβώς σημασία έχει ποιος σύλλογος ιδρύθηκε πρώτος; Απλά κάποιους, όπως προείπα και μπορούμε να δούμε και εδώ, το πρωτείο αυτό, σημαντικό ή όχι, τους χαλάει. Ε και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο, μαύρο.
Absinthe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Έτσι θα ήταν. Μόνο που το 1925, δύο club, ο Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος και ο Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς διαλύθηκαν για να φτιάξουν μία καινούργια ομάδα. Απλά κάποιους, όπως προείπα και μπορούμε να δούμε και εδώ, το πρωτείο αυτό, σημαντικό ή όχι, τους χαλάει. Ε και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο, μαύρο. Ο φιλος kwsn_men ειπε την σωστη λεξη: "διαλυθηκαν". Στις περιπτωσεις που ανεφερα, με την αλλαγη ονοματος, δεν διαλυεται το σωματειο, ουτε εκκαθαριζεται, απλως διατηρει την νομικη του προσωπικοτητα και αλλαζει ονομα. Αν ενα σωματειο διαλυθει ή μια εταιρεια πλεον, λυθει, τοτε χανει την νομικη της προσωπικοτητα και σταματαει να ισχυει το καταστατικο της και ως εκ τουτου και το ετος ιδρυσεως της.
KaizerSoze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Αποστομωτικός και με επιχειρήματα. Kαταλαβες τι σου εγραψα?
Aρρωστος 7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Kαταλαβες τι σου εγραψα? Ναι τώρα κατάλαβα.Δεν είμαι γνώστης της ιστορίας της Μάντσεστερ. Πάντως τα δύο σωματεία από τα οποία κατόπιν προέκυψε ο ΟΣΦΠ δεν διαλύθηκαν,συγχωνεύθηκαν. Και κάτι εντελώς πληροφοριακά.Τα χρώμα στις φανέλες του ΠΟΑ,και κατόπιν όπως λέτε παναθηναικού,ήταν το κόκκινο.Το δε τριφύλλι ως έμβλημα επιλέχθηκε το 1919 μαζί με την αλλαγή του χρώματος σε πράσινο. Αιτία της αλλαγής (όσο αστείο και να φαίνεται) ήταν ένας ταύρος.Σε μια προπόνηση του ποα ένας ταύρος που έβοσκε παραδίπλα επιτέθηκε στους παίκτες που φορούσαν κόκκινα ρούχα.Μετά από εκείνο το περιστατικό πήραν απόφαση οτι πρέπει να αλλάξουν χρώμα.
KaizerSoze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Παρεπιπτοντως, συγχαρητηρια στον γιγαντα Τζιγγερ, ελπιζω να βγει να πει ποσο ηθικη ειναι η ΣουπερΚλικα με τα προτυπα που αφηνει ατιμωρητα Αρρωστε, ρε αδελφε σοβαρα εχεις ασχοληθει τοσο με την ιστορια του Παναθηναικου?Μου φαινεται απιστευτο. Μηπως κατα βαθος εισαι δικος μας? ΥΓ. Αν δεν κανω λαθος, δεν εγινε καποια απορροφηση τυπου Χαλκηδονα-Ατρομητος οπου τα λεφτα οι παικτες και τα λοιπα μπηκαν στον Ατρομητο που εβαλε την ιστορια και τον κοσμο αλλα νομικα παρεμεινε Ατρομητος ενω η Χαλκηδονα διαλυθηκε. Νομιζω οτι διαλυθηκαν και οι 2 και εφτιαξαν κατι καινουριο, δλδ δεν υπαρχει ενας απο τους 2 αρχικους συλλογους-παντα σαν νομικο προσωπο-ακομα ενεργος με το ονομα ΟΣΦΠ
KWSN_Men Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Olympiacos Μια ματιά εκεί που λέει History.
Absinthe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι τώρα κατάλαβα.Δεν είμαι γνώστης της ιστορίας της Μάντσεστερ. Πάντως τα δύο σωματεία από τα οποία κατόπιν προέκυψε ο ΟΣΦΠ δεν διαλύθηκαν,συγχωνεύθηκαν. Και κάτι εντελώς πληροφοριακά.Τα χρώμα στις φανέλες του ΠΟΑ,και κατόπιν όπως λέτε παναθηναικού,ήταν το κόκκινο.Το δε τριφύλλι ως έμβλημα επιλέχθηκε το 1919 μαζί με την αλλαγή του χρώματος σε πράσινο. Αιτία της αλλαγής (όσο αστείο και να φαίνεται) ήταν ένας ταύρος.Σε μια προπόνηση του ποα ένας ταύρος που έβοσκε παραδίπλα επιτέθηκε στους παίκτες που φορούσαν κόκκινα ρούχα.Μετά από εκείνο το περιστατικό πήραν απόφαση οτι πρέπει να αλλάξουν χρώμα. Φιλε μου για να συγχωνευθουν ή να μετατραπουν αλλαζοντας την νομικη τους μορφη 2 σωματεια ή εταιρειες, απαιτειται η προγουμενη λυση και εκκαθαριση τους ειτε με συμβολαιογραφικο ειτε με ιδιωτικο εγγραφο (αναλογα με τι ιδρυθηκαν). Ταδε εφη αστικο δικαιο, εμπορικο δικαιο καθως και ο Κωδικας Βιβλιων και Στοιχειων της Χρηματοοικονομικης Λογιστικης. Αρα θεωρω πολυ πιθανο να συγχωνευθηκαν τα 2 αυτα σωματεια, αφου προηγουμενως διαλυθηκαν και αρα απωλεσαν την νομικη τους προσωπικοτητα. Παντως εχεις εντρυφησει στο θεμα Παναθηναικος βλεπω.Μηπως εισαι κρυφοβαζελος σε υφερπουσα και λανθανουσα μορφη και δεν το εχεις καταλαβει?
Absinthe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Να κάνω και μια πρόβλεψη; Τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα συνθήματα, ο Βούλης ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ασχετο, αλλα προφητικο.
Aρρωστος 7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Αρρωστε, ρε αδελφε σοβαρα εχεις ασχοληθει τοσο με την ιστορια του Παναθηναικου?Μου φαινεται απιστευτο. Μηπως κατα βαθος εισαι δικος μας? ΥΓ. Αν δεν κανω λαθος, δεν εγινε καποια απορροφηση τυπου Χαλκηδονα-Ατρομητος οπου τα λεφτα οι παικτες και τα λοιπα μπηκαν στον Ατρομητο που εβαλε την ιστορια και τον κοσμο αλλα νομικα παρεμεινε Ατρομητος ενω η Χαλκηδονα διαλυθηκε. Νομιζω οτι διαλυθηκαν και οι 2 και εφτιαξαν κατι καινουριο, δλδ δεν υπαρχει ενας απο τους 2 αρχικους συλλογους-παντα σαν νομικο προσωπο-ακομα ενεργος με το ονομα ΟΣΦΠ Οχι ρε φίλε δεν είμαι δικό σας απλά είμαι πωρομένος με τη μπάλα και έτσι για την κάβλα μου έχω ψάξει διάφορα πράγματα.Το ξαναλέω παιδιά έγινε συγχώνευση των δύο σωματείων,δεν διαλύθηκαν. http://en.wikipedia.org/wiki/Olympiacos Μια ματιά εκεί που λέει History. Είναι αυτό το αξιόπιστο site που ο καθένας γράφει ότι γουστάρει έτσι?Μακάρι να ήταν αλήθεια γιατί κάποιοι είχαν περάσει στη σύνθεση του Ολυμπιακού Κολοτσίνι και Ντελγκάδο! Ρίξτε και εδώ μια ματιά. "Προήλθε από τη συγχώνευση" http://gr.olympiakos.gr/article.aspx?aid=20278
Absinthe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Ρίξτε και εδώ μια ματιά. "Προήλθε από τη συγχώνευση" http://gr.olympiakos.gr/article.aspx?aid=20278 Σου ξαναλεω πως για να γινει συγχωνευση, ειτε με απορροφηση ειτε χωρις, πρεπει πρωτα η απορροφωσα εταιρεια ή και οι 2 εταιρειες, αναλογα, να διαλυθουν και να εκκαθαριστουν. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, αφου δεν υπηρξε απορροφηση, αρα διαλυθηκαν και οι 2, εκκαθαριστηκαν και ιδρυθηκε ο οσφπ. Μην με κανεις τωρα βραδυατικα να ψαξω των ΚΒΣ για να βρω τον νομο....
KWSN_Men Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Οχι ρε φίλε δεν είμαι δικό σας απλά είμαι πωρομένος με τη μπάλα και έτσι για την κάβλα μου έχω ψάξει διάφορα πράγματα.Το ξαναλέω παιδιά έγινε συγχώνευση των δύο σωματείων,δεν διαλύθηκαν. Είναι αυτό το αξιόπιστο site που ο καθένας γράφει ότι γουστάρει έτσι?Μακάρι να ήταν αλήθεια γιατί κάποιοι είχαν περάσει στη σύνθεση του Ολυμπιακού Κολοτσίνι και Ντελγκάδο! Ρίξτε και εδώ μια ματιά. "Προήλθε από τη συγχώνευση" http://gr.olympiakos.gr/article.aspx?aid=20278 Φυσικά και γράφει ο καθένας την μαλακία του. Και μπορώ εγώ να μπω και να γράψω πολλά και διάφορα. Το θέμα είναι ότι διορθώνονται. Και ειδικά στα οπαδικά, ασχολούνται πολλοί και διάφοροι πορωμένοι. Κατά τα άλλα, από τη στιγμή που συχγωνευθηκαν, ρίξε μια ματιά στο, κατατοπιστικότατο ομολογουμένως, post του Absinthe για το ΤΙ σημαίνει συγχώνευση και ΠΩΣ αυτή γίνεται. Φιλε μου για να συγχωνευθουν ή να μετατραπουν αλλαζοντας την νομικη τους μορφη 2 σωματεια ή εταιρειες, απαιτειται η προγουμενη λυση και εκκαθαριση τους ειτε με συμβολαιογραφικο ειτε με ιδιωτικο εγγραφο (αναλογα με τι ιδρυθηκαν). Ταδε εφη αστικο δικαιο, εμπορικο δικαιο καθως και ο Κωδικας Βιβλιων και Στοιχειων της Χρηματοοικονομικης Λογιστικης. Αρα θεωρω πολυ πιθανο να συγχωνευθηκαν τα 2 αυτα σωματεια, αφου προηγουμενως διαλυθηκαν και αρα απωλεσαν την νομικη τους προσωπικοτητα. Παντως εχεις εντρυφησει στο θεμα Παναθηναικος βλεπω.Μηπως εισαι κρυφοβαζελος σε υφερπουσα και λανθανουσα μορφη και δεν το εχεις καταλαβει? ------------------- Ασχετο, αλλα προφητικο. Όχι ρε συ, απλά είμαι ένας πορωμένος που τα βλέπω όλα με πράσινα γυαλιά και δεν ξέρω τι μου γίνεται.
Aρρωστος 7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Σου ξαναλεω πως για να γινει συγχωνευση, ειτε με απορροφηση ειτε χωρις, πρεπει πρωτα η απορροφωσα εταιρεια ή και οι 2 εταιρειες, αναλογα, να διαλυθουν και να εκκαθαριστουν. Μην με κανεις τωρα βραδυατικα να ψαξω των ΚΒΣ για να βρω τον νομο.... Δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις οπότε δεν επιμένω.Εγώ αυτά που έχω διαβάσει λέω και τίποτα παραπάνω. Και μην ξεχνάς πως μιλάμε για 80 και 100 χρόνια πρίν.Δεν έχω ιδέα τι νόμοι ίσχυαν τότε,οπότε να ψάξεις και να βρείς σημερινούς νόμους ή εστω προ 30 ετίας δεν νομίζω να έχει νόημα.
Absinthe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις οπότε δεν επιμένω.Εγώ αυτά που έχω διαβάσει λέω και τίποτα παραπάνω. Και μην ξεχνάς πως μιλάμε για 80 και 100 χρόνια πρίν.Δεν έχω ιδέα τι νόμοι ίσχυαν τότε,οπότε να ψάξεις και να βρείς σημερινούς νόμους ή εστω προ 30 ετίας δεν νομίζω να έχει νόημα. Το ξερω φιλε μου πως δεν τα βγαζεις απο το κεφαλι σου αλλα τα εχεις διαβασει, γιαυτο σου λεω ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. Οσο για τους νομους που λες, πρεπει να σε πληροφορησω πως το δικαιο μας προερχεται απο το ρωμαικο δικαιο και υπηρχε πολυ πριν του παναθηναικου και του ολυμπιακου. Λαμβανοντας υποψη πως δεν ισχυει η αναδρομικοτητα των νομων πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, καταλαβαινεις πως ακομα και να εχει αλλαξει ενας νομος προσφατα, αυτο δεν επηρεαζει το τι εγινε πριν 80 ή 100 χρονια. Ελπιζω να σε βοηθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.