Kandinsky Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 LL Neo : Δεν κατάλαβες ποιό ειναι το point μου. Για να λυθεί η παρεξήγηση, δέχομαι χωρίς καν να τα εξετάσω τα στοιχεία που δίνεις. Το argument είναι ότι με μία κυβέρνηση που ξέρουμε πολύ καλά το πόσο μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις οργανισμών με τους οποίους σχετίζεται (sic), δεν υπήρχε νομίζω περίπτωση να πάρει διαφήμιση (είτε φτηνή είτε ακριβή) κάποιος τον οποίο δεν θα ήθελαν να πάρει. Αυτό που λέω λοιπόν ειναι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψει η καραμέλα "κρατικοδίαιτος Ολυμπιακός" και "κατατρεγμένος απ' το κράτος ΠΑΟ". Είναι αστείο να λέμε κάτι τέτοιο, όσο αστειο ήταν και το άλλο που είχε ειπωθεί ότι με το που θα βγει η ΝΔ θα κυνηγήσει τον Κόκκαλη. Ο προηγούμενος εργοδότης μου ήταν Νεοδημοκράταρος του κερατά. Και όμως, ψήφιζε ΠΑΣΟΚ! Όταν τον ρωτήσαμε "γιατί?" μας ειπε το εξής : "Μ' αυτούς έχω βρει τις άκρες και δεν θέλω να μπω σε περιπέτειες. Αν βγει η ΝΔ θα δυσκολευτώ για κανα χρόνο να κάνω τα κονέ, οπότε γιατι να το ρισκάρω?" Αν το λέει αυτό ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, είναι δυνατόν να υποστηρίζει κάποιος ότι κυνηγάνε έναν απ' τους μεγαλύτερους της χώρας? Σίγουρα ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟ δεν έχει ανάγκη τέτοια ποσά. Είναι επίσης σίγουρο ότι δεν θα χανόταν ο ΠΑΟ, θα έβρισκε διαφήμιση. Αυτό που μένει να εξετάσουμε είναι τους όρους που έγινε κάτι τέτοιο, διότι το κράτος, είτε μανατζαρούμενο (ωχ, το μάτι μου!) από ιδιώτες είτε όχι, έχει μια περισσή ευκολία να τα σκορπάει. Όπως θα πρέπει να εξεταστούν και όλα περί τηλεοπτικών Ολυμπιακού και ΠΑΟ.
Kandinsky Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 Εγω αυτο που δεν μπορω ειναι η ισοπεδωση. Δεν μπορω ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ να καταλαβω ΓΙΑΤΙ καποιος σκεφτεται με αφορμη τα επισοδεια του ΟΑΚΑ οτι οι Γιαννακοπουλοι ειναι οπως ολοι κιετς να ουμε Μου την σπαει να λες "Ειναι ολοι τα ιδια" χωρις να δικαιολογεις πως αυτο προεκυψε απο τα επισοδεια Δεν προέξυψε από τα επεισόδια αλλά από τα τόσα χρόνια που βλέπουμε τη συμπεριφορά όλων στο γήπεδο. Όταν λοιπόν ο πρόεδρας φέρεται σαν τον χειρότερο οπαδό και φτύνει, βρίζει, καντηλιάζει, ή/και πριν τα μεγάλα ντέρμπυ με τον "αιώνιο" πρωτοστατει στη δημιουργία πολεμικού κλίματος μέσω δηλώσεων, κόντρας για τον διαιτητή, κόντρας για τα εισιτήρια, κόντρας για τον Α λόγο και κόντρας για το Β, ε δε μπορεί να υποστηρίζουμε πως αυτός ο άνθρωπος είναι ένας καλός και αγαθός πρόεδρος! Δεν παραγνωρίζω ότι το αθλητικό γίγνεσθαι στη χώρα μας προάγει τους καφροπροέδρους, καθώς ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί θέλουν έναν τέτοιο βεληγκέκα και γαμίκο, για να έχουν να λένε "κοίτα ρε τί τους έκανε η προεδράραααα, τους ξεφτίλισε ρεεε, τους λαγούς/χελώνες/κότες/σκουλήκια/Τουρκους/Βούλγαρους, γκρρρρρρ, γαβ, αρφ". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεις να εισαι επιτυχημένος σαν προεδρος εισάγοντας νέα ήθη και κυρίως μειλιχιότητα.
blueviper Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Kaizer...μου είναι ιδιαίτερα εύκολο να κατανοήσω την υπερβολική συμπάθεια που μπορεί να δείξει ένας οπαδός του Παναθηναϊκού στα πρόσωπα των Γιαννακοπουλαίων, ειδικά δε αν μπει στο παιχνίδι της συζήτησης και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα αδέλφια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες ανύψωσης του πράσινου γοήτρου κι η σημαία της αγάπης για την ιδέα που πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός. Αυτά είναι γνωστά κι όπως προείπα απολύτως κατανοητά. Η προσφορά τους όμως στην ομάδα αυτή καθεαυτή δεν ακυρώνει τις μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν και τους ίδιους για το φαινόμενο της βίας, τη στιγμή μάλιστα που φρόντισε σε ένα βαθμό να το αποδυναμώσει ο επαίσχυντος ποδοσφαιρικός πρόεδρος (ένα από τα λίγα αν θες καλά του για το σύνολο του ποδοσφαίρου). Με δηλώσεις επί δηλώσεων, αξιοκατάκριτη συμπεριφορά (για την οποία ο Θανάσης έχει απολογηθεί) και κυρίως ανοχή απέναντι στους 5-10-100 αλητόβιους που διαβιούν με τις ευλογίες της αποδοχής τους, το βέβαιο είναι πως δεν αποδεικνύουμε πως διαφέρουμε και πολύ από όσα καταδικάζουμε. Εκτός κι αν η πληθώρα των πρωταθλημάτων είναι ικανή να τους αγιοποιήσει στη συνείδησή μας, όσα έκτροπα κι αν γίνονται, όσα καφριλίκια κι αν προκύπτουν. Στη δική μου τουλάχιστον δεν υπήρξε ποτέ επιλογή η εθελοτυφλία, γιατί μας κάνει περήφανους η Προεδράρα με τα 9 στα 10 κι άλλες τέτοιες χάντρες και κορδέλες για ιθαγενείς. Όχι κύριε...συνεχίζεις να επιτρέπεις στο αλλόφρον πλήθος να πράττει σαν απατημένος σύζυγος και να σπάει ό,τι βρει στο διάβα του; Τα εξ αμάξης θα ακούσεις, είτε είσαι ευεργέτης της ομάδας "μου", είτε όχι. Ειδικά δε οι συγκεκριμένοι, εξαιτίας της αποδοχής σύσσωμου του παναθηναϊκού κόσμου, είναι εύκολο να χειραγωγήσουν τις μάζες προς ένα ανθρωπινότερα φίλαθλο περιβάλλον (τουλάχιστον να μη βλέπουμε κέρματα, μπουκάλια και σημάδια στα σώματα αθλητών). Κι η δική τους λοιπόν περίπτωση δεν εντάσσεται στην κατηγορία "δεν μπορώ", αλλά "δεν θέλω"...και το γιατί δε θέλουν, δεν είμαι ο αρμόδιος να το εξηγήσω, μπορώ όμως κάλλιστα να το προβάλλω ως μια πραγματικότητα που αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα.
LL_NEO Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Kaizer...μου είναι ιδιαίτερα εύκολο να κατανοήσω την υπερβολική συμπάθεια που μπορεί να δείξει ένας οπαδός του Παναθηναϊκού στα πρόσωπα των Γιαννακοπουλαίων, ειδικά δε αν μπει στο παιχνίδι της συζήτησης και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα αδέλφια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες ανύψωσης του πράσινου γοήτρου κι η σημαία της αγάπης για την ιδέα που πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός. Αυτά είναι γνωστά κι όπως προείπα απολύτως κατανοητά. ΑΚΥΡΟ ΤΡΕΛΟ ΔΙΟΤΙ: Τι είχε κάνει ο Παναθηναικός των Γιαννακοπουλαίων μέχρι το 96 και τι είχε κάνει ο Παναθηναικός του Καρκινιάρη; Και όμως. Βάλε στον κώλο τα λεφτά λέγαμε στον Βαρδενδινωγιάννη και Παύλο Θεε πάρε την ΠΑΕ στον κοντό. Άρα όπως προείπα καλή η προσπάθεια για μπηχτή αλλά μάλλον πήγε για γρούβες
blueviper Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Τότε για πιο ακριβώς λόγο υμνούνται τα αδέλφια από την πλειονότητα του παναθηναϊκού κόσμου; Επειδή είναι ομορφόπαιδα και τρέφουν ανόθευτη κι ειλικρινή αγάπη για το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, γεγονός που δε λέει τίποτα για το μπάσκετ εν γένει, αλλά μονάχα για τα συμφέροντα ενός συγκεκριμένου σωματείου που προστατεύονται (ως συνηθίζεται) με κάθε δυνατό τρόπο; Προφανώς και η αποτελεσματικότητα δεν είναι το άπαν, αλλά αν ακόμα τα αδέλφια έτρωγαν σφαλιάρες από τον κατάσκοπο, θα σου έλεγα εγώ ποιος θα φώναζε "Παύλο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ" επί μια δεκαετία μηδενικών τίτλων.
LL_NEO Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Προφανώς και η αποτελεσματικότητα δεν είναι το άπαν, αλλά αν ακόμα τα αδέλφια έτρωγαν σφαλιάρες από τον κατάσκοπο, θα σου έλεγα εγώ ποιος θα φώναζε "Παύλο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ" επί μια δεκαετία μηδενικών τίτλων. Τρώγαμε επι μια 5ετία και όμως το ίδιο πράγμα φωνάζαμε, επειδή... τρέφουν ανόθευτη κι ειλικρινή αγάπη για το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού EXACTLY. Το αισθητήριο του κόσμου φίλε μου είναι αλάνθαστο....
blueviper Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Μην επαναλαμβανόμαστε αναίτια...φυσικά και ο οπαδός είναι διατεθειμένος και να περιμένει και να στηρίξει τον εκάστοτε πρόεδρο που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ομάδα, ενσωματώνοντας παίχτες αξίας και προβαίνοντας σε κινήσεις που σε φέρνουν πιο κοντά στην κορυφή. Δύσκολα όμως θα με πείσεις πως δε θα τον προσφωνούσες εν τέλει ανίκανο, αν παρά τις καλύτερες των προθέσεών του αδυνατούσε να φέρει ένα τίτλο μέσα σε μια δεκαετία. Και να μην είχες δηλώσει και κάφρος κομμάτια να γίνει... EXACTLY. Το αισθητήριο του κόσμου φίλε μου είναι αλάνθαστο.... Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...το αισθητήριο του κόσμου έχει αποδειχθεί πολλάκις παραπλανημένο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση. Δεν αμφισβήτησα όμως ποτέ την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό, αλλά τη διάθεσή τους να καταπνίξουν τη βία και την οπαδική αναρχία εντός των γηπέδων.
LL_NEO Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Γνώμη σου, γνώμη μου. Άλλωστε με τα αν δε βγάζουμε άκρη. Τα γεγονότα πάντως καταδεικνύουν τον αρχικό σου ισχυρισμό άκυρο...
KaizerSoze Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δύσκολα όμως θα με πείσεις πως δε θα τον προσφωνούσες εν τέλει ανίκανο, αν παρά τις καλύτερες των προθέσεών του αδυνατούσε να φέρει ένα τίτλο μέσα σε μια δεκαετία. α. Βασικα η διαφορα ειναι οτι εκτοσ απο ανικανο τον Τζιγγερ τον κραζουμε οτι δεν αγαπαει την ομαδα.Εκει ειναι η διαφορα.Αν μετα απο 15 χρονια δεν περναμε τιποτα εγω τοχω σιγουρο πως θα τους λεγαμε ανικανους.Η διαφορα ειναι ΟΜΩΣ πως καθε φορα κανουν οτι μπορουν,το καλυτερο των δυνατοτητων τους.Επομενως ΑΛΛΟ η ανικανοτητα,ΑΛΛΟ η αγαπη για την ομαδα.Ο Τζιγγερ δεν τα ακουει γιατι τρωμε 10 χρονια το πεος,τα ακουει γιατι ΕΝΩ ΤΡΩΜΕ 10 χρονια το πεος,παει να παρει τον Κοσοφσκι και τον Αντερσον.Ο Παυλος οταν τρωγαμε 5 χρονια σφαλιαρες,πηρε τον Ντομινικ,τον Ρατζα,τον Σκοτ,τον Μποντιρογκα και τον Ρεμπρατσα και εφερε τον ομπραντοβιτς.Ας μου εφερνε τον Χιτζφελντ πακετο με τον Σαβιολα και τον Κρεσπο και θα το ξανασυζητουσαμε.Ας εχτιζε γηπεδο και το ξανασυζητουσαμε.Ας επερνε εισητηρια για εκτος εδρας και το ξανασυζητουσαμε. β. Συμφωνα με την ανθρωπικη αρχη και κατα μια ερμηνεια,το Συμπαν ειναι ετσι γιατι υπαρχουμε να το δουμε.Οπως εχει πει ο μεγαλος Μαξ Πεην,δεν υπαρχουν επιλογες,αν υπηρχαν και διαλεγες κατι αλλο θασουν καποιος αλλος.Αν ο Παυλος ειχε αποτυχει και δεν εκανε τιποτα για να γυρισει η κατασταση δεν θα ηταν ο Παυλος,θαταν ο Τζιγγερ
blueviper Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Γνώμη σου, γνώμη μου. Άλλωστε με τα αν δε βγάζουμε άκρη. Τα γεγονότα πάντως καταδεικνύουν τον αρχικό σου ισχυρισμό άκυρο... Χμμ...είναι ακριβώς αυτά τα γεγονότα που επικυρώνουν την πεποίθησή μου πως, εκ του αποτελέσματος, ούτε οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι έχουν κάνει τίποτα για να εξευμενίσουν τα πνεύματα και να εκλείψει η βία. Αυτό είναι και το μόνο που ισχυρίζομαι, μια κι όπως ανέφερα ουδόλως με ενδιαφέρει πόσο ανόθευτη ή μη είναι η αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό και τον κάθε Παναθηναϊκό. β. Συμφωνα με την ανθρωπικη αρχη και κατα μια ερμηνεια,το Συμπαν ειναι ετσι γιατι υπαρχουμε να το δουμε.Οπως εχει πει ο μεγαλος Μαξ Πεην,δεν υπαρχουν επιλογες,αν υπηρχαν και διαλεγες κατι αλλο θασουν καποιος αλλος.Αν ο Παυλος ειχε αποτυχει και δεν εκανε τιποτα για να γυρισει η κατασταση δεν θα ηταν ο Παυλος,θαταν ο Τζιγγερ Ερμηνείες υπάρχουν πάμπολλες κι ο καθένας κάνει την επιλογή του κατά το δοκούν. Το μόνο βέβαιο. Από εκεί κι έπειτα, οι παρεχόμενες επιλογές δεν είναι μονάχα ο Ραλίστας κι ο Παύλος σε αυτή τη ζωή, για να οφείλουμε νε επιλέξουμε μεταξύ των δύο αποκλειστικά. Ούτε τα χάλια του ενός πρέπει να αποτελούν ικανό μέτρο αξιολόγησης του άλλου. Ο καθένας κρίνεται για όσα κάνει κι όσα δεν κάνει. Μπράβο λοιπόν στους Φαρμακάδες για τη σωρεία των επιτυχιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο...αξιοκατάκριτοι κι οι ίδιοι που δεν έχουν οδηγήσει κλωτσηδόν τα διαμάντια οπαδούς έξω από το γήπεδο. Έτερον εκάτερον.
revil Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Οπως εχει πει ο μεγαλος Μαξ Πεην lol μόλις το διάβασα έλιωσα λέμε. Καλά τώρα συγκρίνουμε Παύλο και Θανάση με σοφεράντζες? Χαλαρώστε ρε παιδιά.
KaizerSoze Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Ερωτηση ΠΩΣ να διωξουν τα αδελφια τελειως τους χουλιγκαν? Ειλικρινα περιμενω μια προταση για αυτη την καραμελα(οταν οι Αγγλοι τοσα χρονια ως ΚΡΑΤΟΣ,οχι απλα ως ομαδες,το απλευουν και ακομα) ΠΩΣ δηλαδη μπορουν τα αδελφια να εχουν ενα 100% χουλιγκαν-προυφ γηπεδο Γιατι καιγω αμα ειναι λεω οτι επρεπε να μας εχουν κανει πρωταθλητες ΝΒΑ αλλα τον τροπο δεν τον ξερω
john1987 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=718773&lngDtrID=1101
Kandinsky Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Ερωτηση ΠΩΣ να διωξουν τα αδελφια τελειως τους χουλιγκαν? Ειλικρινα περιμενω μια προταση για αυτη την καραμελα(οταν οι Αγγλοι τοσα χρονια ως ΚΡΑΤΟΣ' date='οχι απλα ως ομαδες,το απλευουν και ακομα) ΠΩΣ δηλαδη μπορουν τα αδελφια να εχουν ενα 100% χουλιγκαν-προυφ γηπεδο Γιατι καιγω αμα ειναι λεω οτι επρεπε να μας εχουν κανει πρωταθλητες ΝΒΑ αλλα τον τροπο δεν τον ξερω[/quote'] Σοβαρολογείς τώρα? Πες μου ένα γήπεδο στην Αγγλία που να ανοίγει πλέον έστω και μύτη! Και μπορεί πολύ εύκολα να το πετύχεις αυτό, με κάμερες και ονομαστικά εισιτήρια. Παραδείγματα? Πολλά. Θυμάσαι μήπως τί έπαθε εκείνος ο καραγκιοζάκος που μπήκε πριν από καιρό μέσα στο γήπεδο και κορόιδεψε (ναι, απλώς κορόιδεψε κάνοντας κάτι χειρονομίες και γκριμάτσες!) τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων? Αφαίρεση διαρκείας και δεν ξαναπάτησε. Χρησιμοποιώντας τις κάμερες, αν γίνουν επεισόδια, παίρνεις την κασετούλα, την δίνεις στην αστυνομία και μετά η υπόθεση είναι δική της. Επίσης γνωστό παράδειγμα, η νίλα που έπαθαν κάτι "κύριοι" της Τότεναμ, όταν τους μαζέψανε απ' τις παμπ μετά τον αγώνα και τους πήραν σηκωτούς. Φυσικά, η υπόθεση μπορεί επίσης εύκολα να γίνει και δική σου διότι μπορείς εύκολα να αναγνωρίσεις τα "φυντάνια" και σαν ΠΑΟ/ΟΣΦΠ/ΑΕΚ/ΠΑΟΚ/other να τους απαγορέψεις την είσοδο και να μην τους ξαναδώσεις διαρκείας. Αυτόν τον "κύριο" της ΑΕΚ πώς τον βρήκαν? Με το βίντεο φυσικά και με τη βοήθεια της διοίκησης της ΑΕΚ που τον αναγνώρισε. Και δεν ήταν κανένας τυχαίος, ενώ ήταν και υπότροπο το αγόρι! Λύσεις υπάρχουν, απλώς όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι από εκεί που η Αγγλία ήταν η πιό βίαιη μέσα στο γήπεδο χώρα, έχει γίνει εκκλησία. Όχι ότι δεν υπάρχουν χούλιγκανς, απλώς αυτοί δρουν πλέον εκτός γηπέδου και εκτός Αγγλίας. Προσπαθούν να βρουν λύση και γι' αυτούς (και θα βρουν γιατί είναι Άγγλοι και θέλουν να βρουν, δε δουλεύονται μεταξύ τους όπως εδώ).
KaizerSoze Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Σοβαρολογείς τώρα? Πες μου ένα γήπεδο στην Αγγλία που να ανοίγει πλέον έστω και μύτη! Και μπορεί πολύ εύκολα να το πετύχεις αυτό' date=' με κάμερες και ονομαστικά εισιτήρια.[/quote']Leeds,Eland Road,πριν 2 χρονια,Λιντς-Αρσεναλ 1-4,ημουν μεσα.Μικρης εκτασης επισοδεια στο 0-2. Γερμανια,προχτες,300 Αγγλοι συλληφθεντες Λύσεις υπάρχουν, απλώς όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι από εκεί που η Αγγλία ήταν η πιό βίαιη μέσα στο γήπεδο χώρα, έχει γίνει εκκλησία. Όχι ότι δεν υπάρχουν χούλιγκανς, απλώς αυτοί δρουν πλέον εκτός γηπέδου και εκτός Αγγλίας. Προσπαθούν να βρουν λύση και γι' αυτούς (και θα βρουν γιατί είναι Άγγλοι και θέλουν να βρουν, δε δουλεύονται μεταξύ τους όπως εδώ). Λυσεις για μειωση του φαινομενου ναι.Για πληρη εξαφανισμο???Δεν επεσε ξυλο απο 20,000 φιλαθλους,50 μαλακες τα εκανα ολα.Αμφιβαλλεις οτι ειδικα στα Παναθηναικος-Ολυμπιακος στο μπασκετ που ειναι και κλειστος χωρος δεν θα βρισκονται αμα το θελουν 50 μαλακες μονιμως??Γιατι το φαινομενο δεν ειναι συνεχες και μην τρελενομαστε! Δεν επεσαν μπουκαλια στο Παναθηναικος-Μακεδονικος ουτε στο Παναθηναικος-Μαρουσι Ξαναρωταω για να απαντησεις.Στο ΣΗΜΕΡΙΝΟ μπασκετικο,Ελληνικο προσκηνιο,ΤΙ κερδος εχουν οι Γιαννακοπουλοι να ενθαρυνουν η εστω να επιτρεπουν τετοια επισοδεια? Και επειδη τα εζησα τα Αγγλικα γηπεδα,ΟΧΙ δεν εχουν γινει εκκλησια,απλα τα επισοδεια λυνονται εν τη γεννεση τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.