Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μας ενδιαφέρει ρε φίλε αν τους ξεζουμίζουν οι ομάδες τους, δεν μας ενδιαφέρει καν αν αφήσουν την τελευταία τους πνοή στο χόρτο, κανένας δεν τους λυπάται. Αν έπρεπε να τους λυπηθεί κάποιος αυτή θα ήταν η FIFA με το να έβαζε όριο λεπτών συμμετοχής.

Το ποδόσφαιρο ενσαρκώνει την εξέλιξη της ρωμαϊκής αρένας, άρτος και θεάματα, για να έχει κάτι να ασχολείται ο κόσμος. Ουδέποτε λυπήθηκε κανείς τον μονομάχο.

Ο Νίνης από την συμμετοχή του στις εθνικές συνήθως επιστρέφει πολυτραυματίας, αλλά αυτήν την περίοδο ούτως ή άλλως ο ΠΑΟ έδωσε 7 παιχνίδια σε ένα μήνα για να μιλάμε για "μη βεβαρυμένο πρόγραμμα"

Υπό αυτές τις συνθήκες ο ίδιος ο προπονητής της εθνικής δεν θα έπρεπε να τους καλέσει για ηλίθια φιλικά παιχνίδια.

Οι πραγματικά έξυπνοι προπονητές ψάχνουν και βρίσκουν τον κάθε Κυργιάκο πριν αυτός πάει από τον Άγιο Νικόλαο στον ΠΑΟ, δεν ψάχνουν για έτοιμες λύσεις. Ποδοσφαιριστές η Ελλάδα έχει ένα σωρό, δεν παίζουν κατ ανάγκη οι καλύτεροι στις 3 ομάδες του κέντρου.

Γεγονός που όταν καλούνται 15 παίκτες του ΠΑΟ στην εθνική, ε, λόγω και της κατάστασης, μας κάνει να υποπτευόμαστε άλλα πράγματα, και με το δίκιο μας. ΌΧΙ δεν είμαστε περήφανοι που παίζουν στην εθνική, προτιμάμε να παίζουν στο ντέρμπι με τον γάβρο.

Αν ένας παίκτης πρέπει να σπάσει το ξερό του για να μπει στην φάση, ε, δεν μας ενδιαφέρει κι αν θα το σπάσει σε 6 σημεία. Δεν έχουμε τέτοιες ευαισθησίες με ανθρώπους που παίρνουν 20.000 ευρώ την εβδομάδα.

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πες το ρε φίλε πως πλάθεις σενάρια συνομωσίας να μην ασχολούμαι.

Είναι άλλωστε γνωστό πως οι Βραζιλιάνοι είναι παράρτημα του Κρόκου του πράκτορα και γι' αυτό κάλεσαν το Σίλβα.

Δημοσ.
Πες το ρε φίλε πως πλάθεις σενάρια συνομωσίας να μην ασχολούμαι.

καλώς ήρθες στον κόσμο τον επιχειρήσεων τότε. Αν μ' αφήσεις να μαντέψω, θα πεθάνεις θεόφτωχος. Μα που ζεις ρε άνθρωπε; Στη φρουτοπία;

:lol:

Δημοσ.

Aσε μας ρε Snoob που σου φταινε οι ομαδες...

Σιγα την Εθνικη που ειναι de facto, δηλαδη η Ανορθωση αμα αλλαξει ο Ρεχαγκελ θα θεωρει οτι θα φευγει ο Δελλας?Μας δουλευεις?

Υπαρχει αγορι μου ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ να παιζει ο Μητσος στην Εθνικη του Γιαννακη?Οχι.

Εχει συμβολαιο με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ με τον Παναθηναικο?Εχει

Τοτε τι μου λες?

Αμα ειναι ετσι δες τον Ματσιγιαουσκας που παιδι ειναι και αυτο, πηγε να παιξει μπασκετ με φιλους του το καλοκαιρι και στην ουσια γαμηθηκε για αλλους 10 μηνες. "Μα πως, αφου το ξερεις οταν υπογραφεις οτι ειναι τρελουτσικος". Χεσε με τωρα, ουτε εσυ δεν τα πιστευεις αυτα που λες

Ωραια τα χομπι, οι τιμες, οι Εθνικες, η ελευθερια του εργαζομενου αλλα εχει υποχρεωσεις. Να στο θεσω αλλιως, νομιζεις οτι προσπαθουμε να εξαναγκασουμε πχ τον Τσαρτσαρη να σταματησει? Οχι βεβαια, δεν μπορουμε.

Επομενως τι λεμε?Την αποψη μας. Οτι αν ο Τσαρτσαρης δεν την παλευει αλλα θελει και να συνεχισει να παιζει, ας παρει τον πουλο να ερθει καποιος που αντεχει. Θα μου κατσεις με το ζορι κιολας ενα παικτη στην ομαδα μου?

Αμα θες παρτον 24/7 στην Εθνικη να προπονητη με τον Φιλιππου και τον Κακιουζη. Και μην μου λες εμενα για φορτωμενο προγραμμα ομαδων(που ειναι) γιατι αυτοι τους πληρωνουν και οσο κερδος ειναι να εχεις διεθνεις, τοσο κερδος ειναι για την Εθνικη να παιζουν οι παικτες. Ειδες πως εκοψε την μπαλα ο Τσαρτας πουχε μεινει μονο με την Εθνικη?

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Εθνική είναι de facto και de juris (δες τους κανονισμούς των εθνικών ομοσποδνιών). Είτε λέγεσαι Σίλβα, είτε Κατσικονούλης. Είσαι παίκτης; Υπάρχει περίπτωση να κληθείς στην εθνική. Αυτό το δέχονται οι πάντες, πλην των πικραμένων οπαδών που αναζητούν δικαιολογίες παντού. Η Εθνική μπάσκετ (φτάσαμε και στο προκείμενο...) δεν είναι του Γιαννάκη (σύντομα δε θα είναι και τύποις προπονητής, κάποια στιγμή ο αρχιγάβρος -ροφλ- Βασιλακόπουλος θα υποχρεωθεί να δώσει λύση). Η εθνική είναι της χώρας. Άμα εσύ δε χάρηκες με το ευρωμπάσκετ το 87, μπράβο σου. Πήγαινε να χαρείς με τη Μάντσεστερ, που τον Άγγλο τον ψάχνουν με το κυάλι και θυμήσου πως δυο-τρία χρονάκια προτού γεννηθείς ο ΠΑΟ έφτασε στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Άλλωστε, απλά είναι τα πράγματα: επαγγελματικά συμβόλαια υπογράφουν. Ας επιχειρήσει μια ομάδα να βάλει όρο στο επαγγελματικό συμβόλαιο τη μη συμμετοχή του παίκτη σε εθνική, να δούμε τι θα γίνει. Είναι νόμιμο ή όχι; Μπορεί και να το δεχτεί ο παίκτης και η ομοσπονδία.

Και βέβαια, την άποψή μας λέμε. Μονάχα που εγώ δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία πως πιστεύεις απόλυτα αυτά που γράφεις...με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Υ.Γ.Έχει πολύ πλάκα που κραυγάζεις με κεφαλαία για επαγγελματικά συμβόλαια και υποχρεώσεις, και μετά παραδέχεσαι πως οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν κάτι, πολύ απλά γιατί οι παίκτες δεν παραβιάζουν κανέναν όρο των συμβολαίων τους όταν πηγαίνουν να παίξουν με τις εθνικές ομάδες.

Υ.Γ. Τα ίδια μυαλά κουβαλάνε στο κεφάλι τους και οι κόκκινοι, για να μη νομίζεις πως κάνω διακρίσεις. Γι' αυτούς ο Ρεχάγκελ είναι πράσινος που πήγε να παγιδεύσει τον ντερμεντέρη Στολτίδη, καλώντας τον καθυστερημένα, για να τον γράψει ο παλλίκαρος στα βαρύτιμά του και να τιμωρηθεί. Φυσικά, ούτε όχι είπε ο ντερμπεντέρης τον έγραψε, ούτε τιμωρήθηκε. Πήγε σαν μαθητούδι, πήρε απαλλαγή και όλα ωραία. Αλλά, για να σκεφτείς λογικά πρέπει να βγάλεις τα χρωματιστά γυαλιά.

Καλή συνέχεια, τους βαριέμαι αφόρητα τους τσακωμούς μαζί σου και ειλικρινά αν ήξερα πως θα απαντούσες για να με καλέσεις να "σε χέσω", δε θα έμπαινα καν στην κουβέντα.

Δημοσ.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζουν πολλές ομάδες, δεν παίζουν μόνο 3.

Ωραία τα λες snoob αλλά κανένας περιοριστικός νόμος δεν υπάρχει, που να περιορίζει έναν ομοσπονδιακό προπονητή σε 3 ομάδες.

Ο Σαλπιγγίδης για παράδειγμα ήξερε μπάλα και ήταν σκόρερ πολύ πριν έρθει στον ΠΑΟ, αν έπρεπε να φωνάζεις για κάτι, αυτό θα ήταν να φωνάζεις για δικαιοσύνη. Εμείς γι' αυτό φωνάζουμε. Γιατί δεν υπάρχει.

Θέλουμε τον καλύτερο της Λάρισας, του Άρη, του Μπαοκ, του Εργοτέλη και της Ξάνθης στην εθνική. Έτσι ακριβώς το θέτουμε.

Σε άλλη περίπτωση, εφόσον όλος ο ΠΑΟ είναι διεθνείς παίκτες, περιμένουμε να ακούσουμε απ' όλους ανεξαιρέτως πως έχουμε την καλύτερη ομάδα της Ελλάδος και αδίκως δεν παίρνει πρωτάθλημα.

Δεν θα ήταν δίκαιο;

Δημοσ.
Δε θέλω να ξανακάνουμε την ίδια κουβέντα, γι' αυτό θα πω μόνο 2 πράγματα. Εσύ όντως επέμενες ότι ο Πελεκάνος είναι παικτάκι της σειράς. Επίσης, επέμενες ότι ο Γιαννάκης τον πήρε στην εθνική ΕΠΕΙΔΗ τον πήρε ο Ολυμπιακός και σε αυτό υπήρξε η διαφωνία. Εγώ -και νομίζω κανείς άλλος- δεν είπα ότι είναι σούπερ, αλλά ότι κάνει 5 συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία προφανώς αρέσουν στο Γιαννάκη, γι' αυτό και τον παίρνει στις ομάδες του και όχι από κόμπλεξ. Επίσης, παρά το ότι είχα ρωτήσει 3-4 φορές, δεν πήρα ποτέ απάντηση για το λόγο που είχε πάρει τον Πελεκάνο στην εθνική την προηγούμενη χρονιά, προφανώς γιατί μια τέτοια απάντηση δε χωρούσε στη θεωρία σου περί κόμπλεξ έναντι του ΠΑΟ.

Και τέλος πάντων, ό,τι κι αν είχε ειπωθεί, το άρθρο που παρέθεσες, χωρίς να έχει θίξει κανείς το θέμα, απλώς λέει ότι ο Πελεκάνος ήταν αποτυχημένη μεταγραφή, κάτι το οποίο ήταν ήδη προφανές και δεν έχει σχέση με την κουβέντα που κάναμε τότε. Αν βγει ένα τέτοιο άρθρο για τον ΠΑΟ, θα δικαιώσει κάποιον που έλεγε ότι ο Ντελκ και ο Γιαφτόκας είναι μπουρούχες; Όχι, αλλά για τα λεφτά που πήραν και τις προσδοκίες που τους συνόδευαν, απέτυχαν παταγωδώς.

Πολύ θα ήθελα να μάθω ποια είναι τα 5 συγκεκριμένα πράγματα που κάνει ο Πελεκάνος.

Ο Γιαννάκης πήρε μαζί του ένα παίκτη που παίζει στο 2, και άφησε παίκτη που παίζει στο 3. Το αποτέλεσμα ο Πελεκάνος έπαιξε λίγο (και άθλια) και η Εθνική ήταν χωρίς καθαρό 3άρι. Την προηγούμενη χρονιά δεν είχε πάρει 6 ψηλούς, ούτε είχε αφήσει την ομάδα χωρίς 3άρι (μόνο χωρίς επιθετικά συστήματα).

Τα υπόλοιπα που λες για Ντελκ και Γιαφτόκας είναι άσχετα καθώς δε θυμάμαι να είχαμε ολόκληρες συζητήσεις το καλοκαίρι για τους λόγους που δεν τους πήρε ο Γιαννάκης στην Εθνική το καλόκαίρι.

Και από ότι καταλαβαίνω, ούτε αν κατέβει ένα χέρι από τους ουρανούς και γράψει με πύρηνα γράμματα "Ο πελεκάνος δεν υπάρχει, μόνο το πουλί", πάλι δε θα αλλάξεις γνώμη. Και το γεγονός είναι ότι εγώ μιλάω με συγκεκριμένα πράγματα ενώ εσύ συνεχώς μου λες "μπορεί εκείνο, μπορεί αυτό, μπορεί το άλλο, μπορεί να είδε όνειρο ο Γιαννάκης με μια φλεγόμενη βάτο".

Λέξεις όπως "φαντάζομαι" και "μπορεί" δε σου λένε τίποτα, έτσι; Ή θεωρείς ότι οι άσχετοι με το θέμα λόγοι που μου είπες είναι αποδείξεις ότι δεν ισχύουν με τίποτα αυτά που έγραψα;

Στο δε πρώτο quote, εσύ απ' ότι φαίνεται διαβάζεις ότι λέω πως "αφού δεν ξέρετε τίποτα για το Ουζμπεκιστάν και το πρωτάθλημά του, σημαίνει ότι είναι καλύτερα". Δικαίωμά σου να έχεις φαντασία.

Manuel, λες χαζομάρες και το ξέρεις. Γιατί συνεχώς παρουσιαάζεις ως γεγονότα πράγματα που δε γνωρίζεις και μετά όταν σου τα τρίβουν στη μούρη λες "είπα φαντάζομαι".

Δεν ξέρω τι ζόρια τραβάς με την αυτοεπιβεβαίωση, αλλά τον Πελεκάνο τον πήρε ο Γιαννάκης για 12κάδα σε μία θέση που παίζουν Τσίλντρες και Βασιλόπουλος και ο ρόλος του είναι να μπαίνει για τρία λεπτά να βοηθήσει στην άμυνα και να πάρει κανά ριμπάουντ.

Κανένα ζόρι δεν τραβάω. Άλλοι τραβάνε ζόρια με αυτά που γράφω. Και άλλοι μου έλεγαν το καλοκαίρι ότι είναι καλός παίκτης και άλλες @@ριες.

Στη θέση του Πελεκάνου παίζουν ο Γκριρ και ο Χαλπεριν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζουν πολλές ομάδες, δεν παίζουν μόνο 3.

Ωραία τα λες snoob αλλά κανένας περιοριστικός νόμος δεν υπάρχει, που να περιορίζει έναν ομοσπονδιακό προπονητή σε 3 ομάδες.

Ο Σαλπιγγίδης για παράδειγμα ήξερε μπάλα και ήταν σκόρερ πολύ πριν έρθει στον ΠΑΟ, αν έπρεπε να φωνάζεις για κάτι, αυτό θα ήταν να φωνάζεις για δικαιοσύνη. Εμείς γι' αυτό φωνάζουμε. Γιατί δεν υπάρχει.

Δε διαφωνώ σε τίποτε από αυτά που γράφεις στο συγκεκριμένο μήνυμα. Τα κολλήματα του Ρεχάγκελ έχουν καταγραφεί επανηλλειμένα, δε χρειάζεται να τα επαναλλάβουμε (παρότι ήδη ανέφερα την αισχρή αντιμετώπιση των Πλιάτσικα και Νίνη στο τελευταίο φιλικό).

Τώρα, θα μπορούσε να καλέσει ο Ρεχάγκελ τον Σκούφαλη ας πούμε (που εγώ τον θεωρώ φιλότιμο και χρήσιμο ποδοσφαιριστή) αλλά αυτό είναι φταίξιμο του προπονητή, όχι του θεσμού. Έβαλε σε φιλικό 15 παίκτες, με τους δύο τελευταίους να περνάνε στο 88'. Δεν λειτουργεί ο άνθρωπος, τι να λέμε. Τον έχει κάνει τομέμ ο Γκαγκάτσης και οι συν αυτώ, τόμπολα.

Γράφεις για δικαιοσύνη. Ποια δικαιοσύνη; Να καλούνται εξίσου παίκτες από όλες τις ομάδες; Να καλούνται μονάχα από τη δική μας όταν δεν έχουμε υποχρεώσεις για να μπαίνουμε στο μάτι των αλλόθρησκων; Να καλούνται μόνο από τους αλλόθρησκους όταν έχουμε υποχρεώσεις, μπας και σπάσουν αυτοί κάνα ποδάρι, προφυλαχτούν οι δικοί μας και βγούμε αποπάνω;

Ο Ρεχάγκελ είναι ιδιόμορφη περίπτωση. Οι Ολυμπιακοί διαμαρτύρονται που δεν καλούσε το Στολτίδη, και όταν τον κάλεσε διαμαρτύρονταν που τον θυμήθηκε αργά. Ρωτάω, και απάντηση δεν παίρνω: ζημιώθηκε ο Παναθηναϊκός που ο τερματοφύλακάς του έκανε μια σπουδαία εμφάνιση; Ζημιώθηκε που ένας μέσος του που έχει ακούσει τα μύρια όσα έβγαλε την ασίστ στο γκολ; Καλό για την ψυχολογία των παικτών, καλό και για την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Λιγότερο καλό από ό,τι αν κάνουν μια μεγάλη εμφάνιση στο CL; Σίγουρα ναι.

Λογικά, σε μια μικρή χώρα με υποβαθμισμένο πρωτάθλημα, όπου οι μεσαίοι αδυνατούν να κρατήσουν παίκτη έτσι και γυαλίσει στους μεγάλους, η "αφρόκρεμα" (ή, έστω, η λιγότερο ξινισμένη κρέμα) θα μαζευτεί στους μεγάλους. Συνέπεια του ανισοβαρούς πρωταθλήματος είναι και αυτό. Οπότε, αλλού είναι η πηγή του προβλήματος, αν θέλουμε να το πιάσουμε από τη ρίζα.

Ό,τι και να λέμε, η συμμετοχή στις εθνικές ομάδες έχει κινδύνους και οφέλη για μια επαγγελματική ομάδα. Όταν ο παίκτης ξεχωρίζει και φέρνει καλές προτάσεις είναι όφελος, όταν μαζεύει θλάσεις είναι ζημιά. Είναι ουτοπικό να πιστεύει κάποιος πως μια δραστηριότητα θα έχει μονάχα οφέλη.

Συμφωνώ πως οι παίκτες κουράζονται. Το γράφει ο Σπανούλης στο blog του για τον τραυματισμό του στο πέλμα, το λέει και ο Παπαλουκάς στην ιστοσελίδα που έχει με το Διαμαντίδη ("θα πέσουν να με φάνε έτσι και δεν παίξω με την εθνική"). Δε διαφωνώ με αυτό. Αν ο παίκτης θέλει να ξεκουραστεί ένα καλοκαίρι, να κοιτάξει η ομοσπονδία να κάνει ό,τι μπορεί για να τον ξεκουράσει. Άλλο αυτό, και άλλο το να παίζει μονάχα αν βολεύει την ομάδα του.

Κατά τα λοιπα, δε φωνάζω για τίποτε. Βλέπω κάποιες διαμαρτυρίες, τις θεωρώ αβάσιμες, αν όχι παράλογες, και πάντως αστήρικτες νομικά, και προσπαθώ να εξηγήσω το γιατί.

Δημοσ.

Manuel, λες χαζομάρες και το ξέρεις. Γιατί συνεχώς παρουσιαάζεις ως γεγονότα πράγματα που δε γνωρίζεις και μετά όταν σου τα τρίβουν στη μούρη λες "είπα φαντάζομαι".

Άμα μας πεις και που παρουσίασα ως γεγονότα πράγματα που δεν ξέρω, θα σου είμαστε υπόχρεοι.

Όσον αφορά τα "μετά αρχίζεις τα...", σου ξεκαθάρισα από την αρχή ότι δε μιλάμε για τις σφαγές και όλα αυτά καθαρά και ξάστερα.

Για άνθρωπο που κατηγορεί τον άλλο ότι λέει χαζομάρες, έχεις απελπιστικά λίγα επιχειρήματα και υπερβολικά χαμηλό επίπεδο συγκέντρωσης - κατανόησης. Μήπως να το 'κοβες καλύτερα;

Δημοσ.
Για άνθρωπο που κατηγορεί τον άλλο ότι λέει χαζομάρες, έχεις απελπιστικά λίγα επιχειρήματα και υπερβολικά χαμηλό επίπεδο συγκέντρωσης - κατανόησης. Μήπως να το 'κοβες καλύτερα;

Όλα αυτά για εμένα σου τα είπαν οι φίλοι σου που συζήτησες μαζί τους;

Δημοσ.
παρότι ήδη ανέφερα την αισχρή αντιμετώπιση των Πλιάτσικα και Νίνη στο τελευταίο φιλικό

Εγώ πάλι δεν το βρήκα καθόλου αισχρό. Τους έδωσε μία συμμετοχή. Στην ιστορία στο τέλος μένουν οι συμμετοχές, όχι τα λεπτά συμμετοχής.

Τον έχει κάνει τομέμ ο Γκαγκάτσης και οι συν αυτώ, τόμπολα.

Ναι, αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς. Θέλουμε αδιαφορία από τους παίκτες του ΠΑΟ για να αρχίσει να κατρακυλά ο Γκαγκάτσης, η αρχή και το τέλος των πάντων. Μόνο η εθνική και ο κόκκαλης τον κρατάνε σε αυτήν την καρέκλα. Γιατί η γιούχα στο καλλιμάρμαρο ήταν χαρακτηριστική. Μ' ένα σμπάρο 2 τριγόνια: αφενός γίνεται ήρωας λόγω της εθνικής ομάδας και αφετέρου εξολοθρεύει επιπλέον τον παναθηναϊκό.

Γράφεις για δικαιοσύνη. Ποια δικαιοσύνη; Να καλούνται εξίσου παίκτες από όλες τις ομάδες;

Γράφω για δικαιοσύνη: ο Βύντρα δεν είναι καν καλός παίκτης, ούτε κάτω του μετρίου, αλλά ακόμα χαμηλότερα. Το λέμε εμείς που τον έχουμε στην ομάδα μας και τον βλέπουμε 2 φορές την εβδομάδα. Εφόσον καλείται στην εθνική σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, η δουλειά βρωμάει. Υπάρχουν άπειροι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην θέση που παίζει. Σαν παράδειγμα τον αναφέρω. Το ίδιο θα μπορούσα να πω για τον μετριότατο Σπυρόπουλο που στα 2 χρόνια παρουσίας μας έχει αφήσει απολύτως αμφίβολους για την ποδοσφαιρική του αξία. Γιατί κλήθηκαν στην εθνική ομάδα;

Για την χρηματιστηριακή τους αξία;

Ζημιώθηκε που ένας μέσος του που έχει ακούσει τα μύρια όσα έβγαλε την ασίστ στο γκολ; Καλό για την ψυχολογία των παικτών, καλό και για την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ζημιώθηκε φυσικά, δεν γίνεται ούτε συζήτηση γι' αυτό, γιατί καραγκούνης, Σπυρόπουλος και Μάτζιος θα είναι κομμάτια την Κυριακή. Ήδη δηλαδή οι 2 από τους 3 είναι τραυματίες.

Δεν θέλουμε να τους πουλήσουμε και να μοιραστούμε τα λεφτά με την διοίκηση, η χρηματιστηριακή τους αξία μας είναι αδιάφορη. Η μόνη που έχει σημασία είναι η αξία επί χόρτου την Κυριακή. Αυτήν πάμε να δούμε στο γήπεδο, όχι τις μετοχές της MARFIN.

Δημοσ.
...Λογικά, σε μια μικρή χώρα με υποβαθμισμένο πρωτάθλημα, όπου οι μεσαίοι αδυνατούν να κρατήσουν παίκτη έτσι και γυαλίσει στους μεγάλους...

Άσχετο, αλλά τελευταία αυτό έχει σταματήσει να ισχύει. Τουλάχιστον δεν ισχύει με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή οι μεσαίοι μάλλον πιάνουν κώτσο τους μεγάλους...

Δημοσ.
Η Εθνική είναι de facto και de juris (δες τους κανονισμούς των εθνικών ομοσποδνιών). Είτε λέγεσαι Σίλβα, είτε Κατσικονούλης. Είσαι παίκτης; Υπάρχει περίπτωση να κληθείς στην εθνική. Αυτό το δέχονται οι πάντες, πλην των πικραμένων οπαδών που αναζητούν δικαιολογίες παντού. Η Εθνική μπάσκετ (φτάσαμε και στο προκείμενο...) δεν είναι του Γιαννάκη (σύντομα δε θα είναι και τύποις προπονητής, κάποια στιγμή ο αρχιγάβρος -ροφλ- Βασιλακόπουλος θα υποχρεωθεί να δώσει λύση). Η εθνική είναι της χώρας. Άμα εσύ δε χάρηκες με το ευρωμπάσκετ το 87, μπράβο σου. Πήγαινε να χαρείς με τη Μάντσεστερ, που τον Άγγλο τον ψάχνουν με το κυάλι και θυμήσου πως δυο-τρία χρονάκια προτού γεννηθείς ο ΠΑΟ έφτασε στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Άλλωστε, απλά είναι τα πράγματα: επαγγελματικά συμβόλαια υπογράφουν. Ας επιχειρήσει μια ομάδα να βάλει όρο στο επαγγελματικό συμβόλαιο τη μη συμμετοχή του παίκτη σε εθνική, να δούμε τι θα γίνει. Είναι νόμιμο ή όχι; Μπορεί και να το δεχτεί ο παίκτης και η ομοσπονδία.

Και βέβαια, την άποψή μας λέμε. Μονάχα που εγώ δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία πως πιστεύεις απόλυτα αυτά που γράφεις...με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Υ.Γ.Έχει πολύ πλάκα που κραυγάζεις με κεφαλαία για επαγγελματικά συμβόλαια και υποχρεώσεις, και μετά παραδέχεσαι πως οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν κάτι, πολύ απλά γιατί οι παίκτες δεν παραβιάζουν κανέναν όρο των συμβολαίων τους όταν πηγαίνουν να παίξουν με τις εθνικές ομάδες.

Υ.Γ. Τα ίδια μυαλά κουβαλάνε στο κεφάλι τους και οι κόκκινοι, για να μη νομίζεις πως κάνω διακρίσεις. Γι' αυτούς ο Ρεχάγκελ είναι πράσινος που πήγε να παγιδεύσει τον ντερμεντέρη Στολτίδη, καλώντας τον καθυστερημένα, για να τον γράψει ο παλλίκαρος στα βαρύτιμά του και να τιμωρηθεί. Φυσικά, ούτε όχι είπε ο ντερμπεντέρης τον έγραψε, ούτε τιμωρήθηκε. Πήγε σαν μαθητούδι, πήρε απαλλαγή και όλα ωραία. Αλλά, για να σκεφτείς λογικά πρέπει να βγάλεις τα χρωματιστά γυαλιά.

Καλή συνέχεια, τους βαριέμαι αφόρητα τους τσακωμούς μαζί σου και ειλικρινά αν ήξερα πως θα απαντούσες για να με καλέσεις να "σε χέσω", δε θα έμπαινα καν στην κουβέντα.

1. Τι ντε φακτο μου λες ρε φιλε?Δηλαδη οταν υπογραφει ξερει πως ΘΑ παει Εθνικη?Ξερει πως ΜΠΟΡΕΙ να παει Εθνικη και αυτο δεν το αρνηθηκα ποτε. Σε αυτο που σου λεω, ΠΟΣΟΙ Ελληνες παικτες παιζουν σε αυτη την γαμωΕθνικη, ολοι?Οχι, οποτε χεσε με

2. Τωρα που ελπιζω να καταλαβες τι λεω παμε στο επομενο. Ειπα εγω να μπει ορος να μην πανε?Λες οτι θες και βαζεις λεξεις στο keybord μας?Δεν ζητησα ποτε να μην πανε βασει συμβολαιου, ζητησα

Α. να καταλαβουν οι ιδιοι οτι ειναι εργαζομενοι

Β. Αν δεν το κατλαβουν να τους ζητησει η ομαδα να μην πανε

Γ. Αν αυτοι επιμενουν να πανε δεν απαιτω κυρωσεις γιατι δεν μπορουν να υπαρξουν

Δ. Αν συνεχισουν να σερνονται με την ομαδα που τους πληρωνει για να κανουν το χατηρι στο χομπι τους τοτε αμα παρει ποδι κανας Καραγκουνης, κανας Τσαρτσαρης, ο οποιοσδηποτε μην ερθεις και μου πεις "Γιατι"

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, αν θες παρε εσυ στην ομαδα σου τον Καραγκουνη

ΥΓ. Το επιχειρημα με το "εσυ δεν πανηγυριζες στο Γιουρο" εχει λιωσει. Πανηγυριζα γιατι επιασα το στοιχημα. Τελος. Και στο ξαναλεω, αυτη την στιγμη αν μου πεις Παναθηναικος πρωταθλημα ή Εθνικη Μουντιαλ εγω λεω Παναθηναικος πρωταθλημα το καταλαβαινεις αυτο ναι ή οχι?Οποτε θα πανηγυριζω οσο θελω για την Εθνικη στο ποδοσφαιρο το μπασκετ και την πελοτα ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ

Εαν εσυ την εχεις δει οπαδος της Εθνικης δικαιωμα σου, εγω ειμαι οπαδος του Παναθηναικου και αρα για μενα εισαι το ιδιο ειτε εισαι οπαδος της Εθνικης είτε του Αρη είτε του ΠΑΟΚ. Το καταλαβαινεις τωρα τι λεω?Δεν θελω ρε παιδι μου Εθνικη, θελω 2 Ευρολγικες με τον Μητσαρα και η Εθνικη ας μην σταυρωνει νικη ουτε σε προκριματικα Πανβαλκανικου. Σε καλυψα?

• Super Moderators
Δημοσ.
Άσχετο, αλλά τελευταία αυτό έχει σταματήσει να ισχύει. Τουλάχιστον δεν ισχύει με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή οι μεσαίοι μάλλον πιάνουν κώτσο τους μεγάλους...

Το ότι παίρνουν για τους παίκτες τους περισσότερο από όσα αξίζουν, δε διαφωνώ. Αυτό, όμως, έχει να κάνει με την ανάγκη των ομάδων να δείξουν πως "ελέγχουν" το παζάρι.

Από εκεί και πέρα, άπαξ και ενδιαφέρθηκαν για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο (ασχέτως παικτικής και χρηματιστηριακής αξίας) Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι πιθανότητες του Άρη να τον κρατήσει ήταν μηδαμινές.

Το παραπάνω, προς αποφυγή τυχόν παρεξήγησης, δεν δικαιολογεί το Ρεχάγκελ που τον θυμήθηκε για την εθνική όταν πήγε στον Ολυμπιακό.

Το αυτό ισχύει και για όποιον παίκτη βλέπει Εθνική μόλις πάει σε μεγάλη ομάδα. Είναι ξεκάθαρα πρόβλημα του εκλέκτορα και όχι του θεσμού. Ο Καπέλο (τι συγκρίνουμε, αλλά τέλος πάντων...) που του έλειπε η μισή εθνική, παίκτες βασικότατοι, μια χαρά τη βόλεψε με παίκτες μικρομεσαίων ομάδων. Και μπαλίτσα έπαιξε, και παίκτες βρήκε σε περίπτωση που οι μεγάλοι βρεθούν κλαταρισμένοι σε σημαντικό αγώνα.

Δημοσ.
Πολύ θα ήθελα να μάθω ποια είναι τα 5 συγκεκριμένα πράγματα που κάνει ο Πελεκάνος.

Ο Γιαννάκης πήρε μαζί του ένα παίκτη που παίζει στο 2, και άφησε παίκτη που παίζει στο 3. Το αποτέλεσμα ο Πελεκάνος έπαιξε λίγο (και άθλια) και η Εθνική ήταν χωρίς καθαρό 3άρι. Την προηγούμενη χρονιά δεν είχε πάρει 6 ψηλούς, ούτε είχε αφήσει την ομάδα χωρίς 3άρι (μόνο χωρίς επιθετικά συστήματα).

Και ποιος ήταν το καθαρό 3άρι το 2007, που δεν υπήρχε το 2008; Ο Κακιούζης;;;;;

Τα υπόλοιπα που λες για Ντελκ και Γιαφτόκας είναι άσχετα καθώς δε θυμάμαι να είχαμε ολόκληρες συζητήσεις το καλοκαίρι για τους λόγους που δεν τους πήρε ο Γιαννάκης στην Εθνική το καλοκαίρι.

Ειλικρινά τώρα, δεν κατανοείς αυτό που λέω; Στο ξαναλέω. Αποτυχημένη μεταγραφή δε σημαίνει απαραίτητα άχρηστος παίκτης. Και εκεί κολλάνε τα ονόματα Ντελκ και Γιαφτόκας, ως παραδείγματα. Απλό είναι ως επιχείρημα.

Και από ότι καταλαβαίνω, ούτε αν κατέβει ένα χέρι από τους ουρανούς και γράψει με πύρηνα γράμματα "Ο πελεκάνος δεν υπάρχει, μόνο το πουλί", πάλι δε θα αλλάξεις γνώμη. Και το γεγονός είναι ότι εγώ μιλάω με συγκεκριμένα πράγματα ενώ εσύ συνεχώς μου λες "μπορεί εκείνο, μπορεί αυτό, μπορεί το άλλο, μπορεί να είδε όνειρο ο Γιαννάκης με μια φλεγόμενη βάτο".

Δεν έχω ισχυριστεί ποτέ μου ότι ο Πελεκάνος είναι φοβερός παίκτης, διότι τον θεωρώ μέτριο για το κορυφαίο επίπεδο. Αν θυμάσαι, η διαφωνία μου μαζί σου ήταν για το αν καλείται στην εθνική λόγω κομπλεξισμού Γιαννάκη. Η γνώμη μου ήταν -και είναι- ότι ο προπονητής Γιαννάκης δεν έχει δείξει δείγματα κομπλεξισμού στις κλήσεις του, τον θεωρώ καλό προπονητή και κάτι από τα λίγα που κάνει ο Πελεκάνος, το θέλει στην ομάδα του.

Εσύ έλεγες ότι ο Γιαννάκης πήρε τον Πελεκάνο-παίκτη του ΟΣΦΠ από κομπλεξισμό έναντι του ΠΑΟ. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι δεν είναι άσχετος και κατά βάθος καταλαβαίνει ότι έπρεπε να πάρει τον Περπέρογλου, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την πάγια άποψή σου για τις ικανότητες του Γιαννάκη, αλλά το προσπερνώ. Τέλος πάντων, η διαφωνία σου μαζί μου και νομίζω και με τους άλλους ήταν στο αν είναι θέμα κομπλεξισμού. Το άρθρο που παρέθεσες λοιπόν είναι καταφανώς εκτός θέματος. Εντός θέματος θα ήταν μια δήλωση παίκτη "ο Γιαννάκης μου είπε ότι δεν με παίρνει γιατί παίζω στον ΠΑΟ" ή του ψυχαναλυτή του "ο Γιαννάκης είναι μεγάλη κομπλεξάρα". Η πλάκα είναι ότι το άρθρο δεν είναι καν επιχείρημα για το ότι ο Πελεκάνος είναι παίκτης ανάξιος για 12ος παίκτης της εθνικής Ελλάδος, για το οποίο υποθέτω ότι το παρέθεσες. Απλώς λέει ότι δεν έπαιξε στη Ρεάλ (βλέπε πιο πάνω για άλλα παραδείγματα αποτυχημένων μεταγραφών).

Βεβαίως, καταλαβαίνω ότι μπορεί να μη θυμάσαι το ακριβές περιεχόμενο της διαφωνίας. Είναι όμως κάτι που το κάνεις συχνά. Μπορεί να γράφεις και σε άλλο φόρουμ ή να κουβεντιάζεις με πολύ κόσμο για τέτοια θέματα και να μπερδεύεις ποιος είπε τι. Κατανοητό, αλλά καταστρέφει πολλές συζητήσεις εδώ, γιατί επιτίθεσαι αδίκως ή χλευάζεις άτομα που δεν έχουν πει αυτά που νομίζεις ότι έχουν πει. Το λέω φιλικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...