Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίταξε να δεις.

Έρχεσαι και γράφεις πάλι τα δικά σου. Σε άσχετο θέμα. Χωρίς να σου μιλήσουμε για το θέμα. Χωρίς να προκληθείς τουλάχιστον για άλλο θέμα.

Το κακό είναι ότι επέλεξες αυτά που σε βολευαν. Γιατί είπες κι άλλα.

Μ' αρέσει που έχετε και άποψη για ένα πρωτάθλημα και μια χώρα για τα οποία δεν ξέρετε τίποτα απολύτως.

Αφετέρου φαντάζομαι ότι εκεί δε θα υπάρχουν τα φαινόμενα των Ελλήνων "το μόνο που με νοιάζει είναι να νικάω με κάθε τρόπο" ή "γιουχάρω όταν χάνω ανεξάρτητα από το αν παίζω καλά, γιατί δεν καταλαβαίνω ότι στην τελική είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν".

Επίσης μπορεί να μην υπάρχουν κι άλλα πράγματα, όπως δημοσιογράφοι που αναλύουν "ο διαιτητής απαράδεκτος που δεν είδε το πέναλτι" αλλά δεν αναλύουν ποτέ "απαράδεκτος ο παίχτης που έκανε το θέατρο".

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στον Ολυμπιακό παίζει ακόμα χειρότερα από ότι στη Ρεάλ αλλά αφού εσείς είστε ικανοποιημένοι εμένα μου περισσεύει.

Ο Τάρλατς πήγε στη Ρεάλ τελειωμένος. Και ως τέτοιος απέτυχε. Την πρώτη του χρονιά τουλάχιστον έκανε μερικά καλά παιχνίδια, τις άλλες 2 δεν πρέπει να έκανε 5 παιχνίδια όλα μαζί.

Το θέμα είναι λοιπόν ότι ο Πελεκάνος είναι παικτάκι της σειράς και τέτοιο θα μείνει. Το έλεγα το καλοκαίρι σχετικά με την εθνική, το έλεγα πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, το λέω τώρα. Και επιβεβαιώνομαι. Όχι ότι έκανα και καμιά τρομερή πρόβλεψη, 1.01 έδινε... Αλλά εσύ (μεταξύ άλλων) επέμενες ότι ο Γιαννάκης κάτι καλύτερο θα ξέρει που τον πήρε, ότι το ένα, ότι το άλλο. Περίπτωση να έχω δίκιο δεν υπήρχε μόνο και μόνο επειδή το έλεγα εγώ. Δε με ενοχλεί, με ευχαριστεί παραπάνω θα έλεγα.

:lol::lol::lol::lol::lol:

Την ημέρα που ο Πελεκάνος θα γίνει καλός παίκτης (για ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας) εγώ θα βγάλω φωτογραφίες να τρώω τη μπάλα μπάσκετ μου με τα παπούτσια για επιδόρπιο.

Δε θέλω να ξανακάνουμε την ίδια κουβέντα, γι' αυτό θα πω μόνο 2 πράγματα. Εσύ όντως επέμενες ότι ο Πελεκάνος είναι παικτάκι της σειράς. Επίσης, επέμενες ότι ο Γιαννάκης τον πήρε στην εθνική ΕΠΕΙΔΗ τον πήρε ο Ολυμπιακός και σε αυτό υπήρξε η διαφωνία. Εγώ -και νομίζω κανείς άλλος- δεν είπα ότι είναι σούπερ, αλλά ότι κάνει 5 συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία προφανώς αρέσουν στο Γιαννάκη, γι' αυτό και τον παίρνει στις ομάδες του και όχι από κόμπλεξ. Επίσης, παρά το ότι είχα ρωτήσει 3-4 φορές, δεν πήρα ποτέ απάντηση για το λόγο που είχε πάρει τον Πελεκάνο στην εθνική την προηγούμενη χρονιά, προφανώς γιατί μια τέτοια απάντηση δε χωρούσε στη θεωρία σου περί κόμπλεξ έναντι του ΠΑΟ.

Και τέλος πάντων, ό,τι κι αν είχε ειπωθεί, το άρθρο που παρέθεσες, χωρίς να έχει θίξει κανείς το θέμα, απλώς λέει ότι ο Πελεκάνος ήταν αποτυχημένη μεταγραφή, κάτι το οποίο ήταν ήδη προφανές και δεν έχει σχέση με την κουβέντα που κάναμε τότε. Αν βγει ένα τέτοιο άρθρο για τον ΠΑΟ, θα δικαιώσει κάποιον που έλεγε ότι ο Ντελκ και ο Γιαφτόκας είναι μπουρούχες; Όχι, αλλά για τα λεφτά που πήραν και τις προσδοκίες που τους συνόδευαν, απέτυχαν παταγωδώς.

Δημοσ.
Το κακό είναι ότι επέλεξες αυτά που σε βολευαν. Γιατί είπες κι άλλα.

Λέξεις όπως "φαντάζομαι" και "μπορεί" δε σου λένε τίποτα, έτσι; Ή θεωρείς ότι οι άσχετοι με το θέμα λόγοι που μου είπες είναι αποδείξεις ότι δεν ισχύουν με τίποτα αυτά που έγραψα;

Στο δε πρώτο quote, εσύ απ' ότι φαίνεται διαβάζεις ότι λέω πως "αφού δεν ξέρετε τίποτα για το Ουζμπεκιστάν και το πρωτάθλημά του, σημαίνει ότι είναι καλύτερα". Δικαίωμά σου να έχεις φαντασία.

Έρχεσαι και γράφεις πάλι τα δικά σου. Σε άσχετο θέμα. Χωρίς να σου μιλήσουμε για το θέμα. Χωρίς να προκληθείς τουλάχιστον για άλλο θέμα.

Ε, τώρα γι' αυτό τι να σου πω; Για ρίξε μια ματιά:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2413300&postcount=17850

Ξαναδιάβασε τώρα τι έγραψες ότι κάνω και κρίνε και λίγο τον εαυτούλη σου.

Δημοσ.

Παρά το ότι λένε εμένα ξεροκέφαλο, αν είχαν μυαλό οι παίκτες και η διοίκηση του ΠΑΟ, με λίγη αδιαφορία στις προπονήσεις και τα παιχνίδια της εθνικής, θα βλέπαμε την Ελλάδα να κατρακυλάει στη λίστα μαζί με τον Γκαγκάτση και τον θρόνο του.

Επιπλέον θα είχαμε ξεκούραστους, ατραυμάτιστους, και φρέσκους παίκτες. Αν δεν είναι έτσι τότε ας φορέσει η εθνική τα πράσινα. Βαρεθήκαμε να είμαστε οι μεγάλοι χορηγοί της εθνικής ομάδας. Ας παίξει και κανένας άλλος. Αν θέλει να εκτονωθεί ο καραγκούνης να πάει να γραφτεί σε 5Χ5.

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα απο KWSN_Men

Το θέμα είναι λοιπόν ότι ο Πελεκάνος είναι παικτάκι της σειράς και τέτοιο θα μείνει. Το έλεγα το καλοκαίρι σχετικά με την εθνική, το έλεγα πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, το λέω τώρα. Και επιβεβαιώνομαι. Όχι ότι έκανα και καμιά τρομερή πρόβλεψη, 1.01 έδινε... Αλλά εσύ (μεταξύ άλλων) επέμενες ότι ο Γιαννάκης κάτι καλύτερο θα ξέρει που τον πήρε, ότι το ένα, ότι το άλλο. Περίπτωση να έχω δίκιο δεν υπήρχε μόνο και μόνο επειδή το έλεγα εγώ. Δε με ενοχλεί, με ευχαριστεί παραπάνω θα έλεγα.

Δεν ξέρω τι ζόρια τραβάς με την αυτοεπιβεβαίωση, αλλά τον Πελεκάνο τον πήρε ο Γιαννάκης για 12κάδα σε μία θέση που παίζουν Τσίλντρες και Βασιλόπουλος και ο ρόλος του είναι να μπαίνει για τρία λεπτά να βοηθήσει στην άμυνα και να πάρει κανά ριμπάουντ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Την περίπτωση να θέλουν οι παίκτες των διαφόρων ομάδων να πηγαίνουν στην εθνική την εξετάζουμε;

Εδώ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι παίκτες, απογοητευμένοι από το θέαμα των άδειων κερκίδων στο φιλικό με τους Ιταλούς, πρότειναν οι ίδιοι να παίζουν στην επαρχία για να έχουν καλύτερη συμμετοχή των φιλάθλων. Κι από ό,τι διαβάζω, Λάρισα θα παίξουν με τη Δανία. (Ενδεχομένως μια αποχή των φιλάθλων να έστελνε μήνυμα, αλλά δε νομίζω πως Γκαγκάτσης και Ρεχάγκελ έχουν ευαισθησίες τέτοιες...)

Η εθνική (ακόμη κι εκείνη με το αντιποδόσφαιρο του Euro) έγινε εφαλτήριο για μερικούς. Για άλλους (όπως ο Τζόρβας προχτές) μπορεί να είναι ευκαιρία να στείλουν μήνυμα και προς τους συλλόγους αλλά να εισπράξουν και επαίνους από τον αντίπαλο. Κάποιοι -ω, τι φριχτή σκέψη- μπορεί ακόμη και να γουστάρουν να παίζουν για την πατρίδα τους, το ίδιο αν όχι περισσότερο από ό,τι γουστάρουν να παίζουν για τις ομάδες τους που είναι κανονικές λεγεώνες ξένων.

Τρόποι να αποφύγει την εθνική ένας παίκτης υπάρχουν. Όμως, δεν είναι πολλοί ποδοσφαιριστές διατεθειμένοι να υποστούν τον εξευτελισμό που υπέστη ο Στολτίδης, ο οποίος, όταν κλήθηκε (με τραγική και προκλητική καθυστέρηση από τον ξεροκέφαλο Ρεχάγκελ) να συμμετάσχει στην Εθνική, αφού πρώτα έκανε μερικές κοκορίσιες δηλώσεις για να πουλήσουν φύλλα οι οπαδικές και να χαρεί ο Τσουκαλάς, πως τάχα μου θα γράψει στα βαριά του το Γερμανό και δε θα πάει, έτρεξε σαν πειθήνιο σκυλάκι να πάρει άδεια εξαίρεσης και, αφού παρακάλεσε το Ρεχάγκελ προσωπικά, τα κατάφερε.

Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συγχωροχάρτι για το Ρεχάγκελ (ο τρόπος που αντιμετώπισε Νίνη και Πλιάτσικα, βάζοντάς τους στο 88' ενός φιλικού μιλά από μόνος του) αλλά οπωσδήποτε, πέρα από τα πρακτικά οφέλη, δεν παύει να αποτελεί τιμή και αναγνώριση της αξίας ενός ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στην εθνική. Ταυτόχρονα, το σαμποτάζ της εθνικής αποτελεί σαμποτάζ των ίδιων των ποδοσφαιριστών και των όποιων ελπίδων έχουν να κινήσουν το ενδιαφέρον μεγάλων (εγχώριων και ξένων) και να κάνουν κάτι καλύτερο.

Δημοσ.
Ταυτόχρονα, το σαμποτάζ της εθνικής αποτελεί σαμποτάζ των ίδιων των ποδοσφαιριστών και των όποιων ελπίδων έχουν να κινήσουν το ενδιαφέρον μεγάλων (εγχώριων και ξένων) και να κάνουν κάτι καλύτερο.

Aκριβώς εκεί καταλήγουμε, άρα σωστά το τελείωσες. Δεν υπάρχει ένας όμως που να παίζει στην εθνική για την ψυχή της μάνας του, ούτε από αγάπη για την πατρίδα. Αν ήταν έτσι όπως έπρεπε να είναι, θα έπαιζαν όλοι δωρεάν.

Εφόσον όμως μιλάμε για αποδοχές σε εθνικές ομάδες και για εφαλτήρια για να μπορούν οι παίκτες να την κοπανήσουν ευκολότερα, καλά θα κάνουν πρώτα να τιμήσουν τα δικά μας τα λεφτά, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Χωρίς τον ΠΑΟ, κανένας παίκτης του ΠΑΟ δεν θα έπαιζε στην εθνική, δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Εκτός από το "ευχαριστώ" δηλαδή μας χρωστάνε και το φιλότιμο. Επιπλέον μας χρωστάνε λεφτά από 11 χρόνια εισιτήρια. Όταν ξεχρεώσουν με αυτά ας παίξουν και στην εθνική Βόρειας Κορέας.

Δημοσ.

Ας καταργηθούν οι βλακώδεις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων.Μουντιαλ γιούρο και τα @@ μας κουνιούνται.

Εχω πολλά χρόνια να δω μπάλα τις προκοπής σε τέτοια διοργάνωση.Ολοι για αγγαρεία πάνε ή για να τσιμπήσουν καμιά μεταγραφή.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κρίμα, δε συνεννοούμαστε.

Προφανώς δεν ανήκουν όλοι οι παίκτες στην ίδια κατηγορία "κινήτρου" και φυσικά τίποτε δεν αποκλείει ένας παίκτης να έχει περισσότερα του ενός κινήτρου.

Ο Καραγκούνης, ας πούμε, ούτε για μεταγραφή πάει, ούτε για να γίνει γνωστός. Γουστάρει να παίζει, πορώνεται. Για την ψυχή της μάνας του, πλέον.

Ο Τζόρβας μπορεί κάλλιστα να πορώνεται και να γουστάρει, όμως στα 26 ο έπαινος του αντιπάλου είναι πολύ περισσότερο σημαντικός από ό,τι για έναν 32χρονο. Και καθώς τη θέση στην ομάδα του δεν την έχει καπαρωμένη, η εθνική είναι επιπλέον κίνητρο (συν του ότι εμφανίσεις όπως η προχτεσινή μπορεί και να ξεστραβώσουν τους υπεύθυνους του ΠΑΟ για το ποιος αξίζει να παίζει βασικός). Σοβαρά υποστηρίζει κάποιος ότι ο ΠΑΟ, ως εταιρία, ζημιώθηκε από τη συμμετοχή και την εμφάνιση του Τζόρβα;

Ο παίκτης, ναι, είναι επαγγελματίας. Όταν, όμως, του κάνει συμβόλαιο η ομάδα η συμμετοχή στην Εθνική είναι όχι μόνο αποδεκτή, αλλά και επιθυμητή πιθανότητα, αφού έτσι ανεβαίνει η αξία των παικτών (άρα και η πιθανότητα μεταπώλησης) και το κύρος της ομάδας (άλλο κασέ έχει ένας "διεθνής", άλλο ένας μη). Αλλιώς πληρώνει ο ΠΑΟ το Σίλβα, και καμαρώνουν οι οπαδοί του πως είναι "εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας" (και ουχί περιττός τριανταφευγάρης της Άρσεναλ, ας πούμε). Μην τα θέλουμε μονά-ζυγά δικά μας.

Σαφώς κάποιες στιγμές τα συμφέροντα των ομάδων θίγονται. Με τα φιλικά, ειδικά, γίνεται μεγάλη φασαρία, κατά πόσο είναι χρήσιμα κτλ. Αλλά, είναι τραγελαφικό να ζητάει ένας παίκτης άδεια από την ομάδα του για να παίξει στην εθνική (συν του ότι, αν το θέλει ο παίκτης, η ομάδα του δεν μπορεί -και ούτε πρέπει να μπορεί- να κάνει τίποτε, ώρα περίπτωση Μέσι, ας πούμε).

Και σαφώς πρέπει η ομάδα να προστατεύει τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως προσπαθεί να κάνει ο Ολυμπιακός με τον Παπαδόπουλο και όπως απέτυχε να κάνει ο ΠΑΟ με το Νίνη. Γιατί σαφώς υπάρχει και η κατάχρηση από τους αρμόδιους των εθνικών ομάδων, ειδικά στην Ελλάδα που στα 27 λογίζεσαι...ταλέντο, άρα στα 17 είσαι...ωάριο.

Δημοσ.

Εμ' αυτό συζητάμε από χθες. Όχι για την επιθυμία ενός πιτσιρίκου να διακριθεί, αλλά για παίκτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις.

Όλοι ανεξαιρέτως είναι ανεγκέφαλοι και θέλουν να παίζουν μπάλα μέχρι εξευτελισμού, είτε λέγονται ριβάλντο είτε καραγκούνηδες. Δεν μπορούμε όμως να δίνουμε πάσο στις ορέξεις του κάθε καθυστερημένου ποδοσφαιριστή. Δεν πληρώνονται για να σκέφτονται.

Δημοσ.
Την περίπτωση να θέλουν οι παίκτες των διαφόρων ομάδων να πηγαίνουν στην εθνική την εξετάζουμε;

Ναι, το εξετασαμε. Και λεμε οτι ωραιο το χομπι αλλα εφοσον εχουν επαγγελματικα συμβολαια και επαγγελματικα προνομια τοτε θα εχουν και επαγγελματικες υποχρεωσεις. Που σημαινει οτι οσο δεν επηρεαζει την αποδοση στην εργασια που τους εχει δωσει ο εργοδοτης τοτε καλως κανουν. Εφοσον την επηρρεαζει θα πρεπει να συγκεντρωθουν στις επαγγελματικες τους υποχρεωσεις. Αν δεν τους κανουν, ''απολυση'' οπως σε καθε εμμισθη θεση

• Super Moderators
Δημοσ.

Το έχω απαντήσει ήδη το "επηρεάζει την απόδοση": η συμμετοχή στην εθνική είναι ΗΔΗ πάνω στο τραπέζι της υπογραφής συμβολαίου. Δεν ήρθε ο Διαμαντίδης μια ωραία πρωία να πει στον Ομπράντοβιτς "πάω να παίξω στην εθνική". Το ήξερε ο Ομπράντοβιτς -και ο κάθε Ομπράντοβις, πως αν έχεις έναν παικταρά, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει στην εθνική. Και παικταράς να μην είναι, όταν η επιλογή είναι περιορισμένη, θα παίξει και ο μέτριος. Η εθνική είναι κομμάτι της ζωής του επαγγελματία παίκτη. Και αμοιβές έχουν, και άλλα οφέλη. Και η ομάδα ωφελείται από αυτό, και ο οπαδός (οσάκις τον βολεύει, γιατί ο οπαδός δεν ξέρει λογική πέρα από το τι συμφέρει τον ψυχισμό μου). Καλός ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας; Διανοείται κανείς να πει στο Σίλβα, μην πας να παίξεις με τους Πορτογάλους, γιατί όταν τσατίζεται ο Ρονάλντο που δεν του κάθεται το παιχνίδι, τραβάει και πέντε μοχθηρά κλοτσίδια; Αστεία υπόθεση.

Αντί να στρέφεται ο οπαδός εναντίον των εθνικών, ίσως θα έπρεπε να στραφεί εναντίον του ξεζουμίσματος των παικτών από τις ομάδες τους. Στην Αγγλία παίζουν μπάλα 26 Δεκεμβρίου και τους φταίει το φιλικό με τους Γερμανούς; (στο οποίο δεν έπεφτε καρφίτσα, αλλά άλλη ιστορία αυτή).

Στην Ελλάδα, βέβαια, δεν έχουμε και κανένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα. Αλλά, και πάλι, δεν καταλαβαίνω ποια είναι η πρόταση: να έχει δικαίωμα η ομάδα να απαγορεύει στον παίκτη να συμμετάσχει; Να μη θέλει ο παίκτης; Και, τέλος πάντων, πολύ θα ήθελα να δω τον Ολυμπιακό να "απολύει" τον Παπαλουκά αν αυτός πάει να παίξει στην Εθνική.

Επίσης, μιας και θίξαμε το επαγγελματικό: παραβιάζουν κανέναν όρο στα επαγγελματικά τους συμβόλαια οι παίκτες πηγαίνοντας να παίξουν στην εθνική τους ομάδα; Η', απλώς, δίνουν και άλλη τροφή στον οπαδό να πλέξει σενάρια γιατί η ομάδα του δεν αποδίδει με τρόπο που να του επιτρέπει να δικαιώνει την ύπαρξή του δουλεύοντας τον αλλόθρησκο συνάδελφο στο γραφείο κάθε Δευτέρα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...