Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα παραθέσω κάτι που είχε διαβάσει και συμφωνούσα (κυριως ως προς τα αγωνιστικά), από τον Αλέξη Σπυρόπουλο.

Η (δεδομένη) ψήφος στον Βγενόπουλο

Αν ποτέ του Ανδρέα Βγενόπουλου του τη σφυρίξει να γίνει πολιτικός, σαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ας μη μου στείλει προεκλογικό φυλλάδιο. Να θεωρεί την ψήφο μου δεδομένη. Ο τύπος είναι άμ' έπος άμ' έργον. Αυτή την εβδομάδα έγραψε δύο στα δύο. Διάβασα στις οικονομικές σελίδες τι είπε για το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών. «Δεν νοείται να ζητάς από τον φτωχό φορολογούμενο να σε βοηθήσει για να μη γίνεις κι εσύ φτωχός σαν εκείνον». Τα είπε όλα με μία φράση. Είδα μετά την παρέμβασή του, την Παρασκευή (31/10), στα παναθηναϊκά. Αντιλήφθηκε το κενό χειρισμού στην κρίση, μια παλιοδουλειά μεν, που όμως κάποιος έπρεπε να την κάνει. Αλλοι έδειξαν απρόθυμοι. Αλλοι, αδύναμοι. Αλλοι, ελαφρείς. Πατέρα, αν ήθελε να γίνει Ελληνας Μπερλουσκόνι, δεν θα ψήφιζα. Βαρδινογιάννη, όχι. Γιαννακόπουλο, ούτε. Ο Βγενόπουλος έριξε το κύρος του στο κενό και το κάλυψε. Εκανε τη δουλειά. Ενα κι ένα κάνουν δύο, τελειώσαμε, πάμε παρακάτω. Βαρύ χαρτί. Ντίλερ-κίλερ. Μου κάνει. Εμφανίστηκε, χτύπησε, εξαφανίστηκε. Ως συνήθως. Ως την επόμενη φορά. Μαζί του...

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν «πάνε» όπως οι εταιρείες. Με χρήσεις. Κλείνει η χρήση, αξιολογούμε τα αποτελέσματα, αποφασίζουμε. Το επιχειρείν στο ποδόσφαιρο είναι να ζεις και να πεθαίνεις με την ημέρα και με το αποτέλεσμα. Δεδομένο. Και δεκτόν. Ωστόσο, όσο βλακώδες είναι να παυθεί ο προπονητής επειδή πήρε ένα πόντο (στους έξι) με Ηρακλή και Εργοτέλη, άλλο τόσο θα είναι βλακώδες να μείνει στη θέση του ο ίδιος προπονητής επειδή θα έχει πάρει και τους τρεις, ενδεχομένως, πόντους με τον Ολυμπιακό. Ή με τον Πανιώνιο. Ενας κακός κόουτς είναι ένας κακός κόουτς και τούτο δεν αλλάζει.

Οτι π.χ. αργά ή γρήγορα με τον Τεν Κάτε θα έβγαινε στην επιφάνεια το φασούλι της συμπεριφοράς του στους παίκτες, αυτό (από το καλοκαίρι, ακόμη) στο Στοίχημα έδινε 1,02 απόδοση. Ομως, ένας κακός κόουτς που έχει την ομάδα στα χέρια από τη day-one, 100 φορές στις 100 είναι καταλληλότερος από τον «καλύτερο προπονητή» που θα μπορούσε τώρα, Νοέμβριο μήνα, να βρεθεί εύκαιρος. Νόμος. Εκτός εάν το πρότυπο είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης. Που πληρώνει τον Σόλιντ, έχει εξοφλήσει τον Λεμονή και για τη σεζόν 2008-'09, φυσικά πληρώνει τον Βαλβέρδε, και δεν το έχει σε κάτι να... πληρώσει κι άλλον, αν στ' αλήθεια διατρέξει τη σπονδυλική στήλη του το ρίγος ότι το πρωτάθλημα μπορεί και να χαθεί. Αλλά ο Σωκράτης δεν μπορεί να είναι πρότυπο για αντιγραφή. Διότι είναι... ένα είδος μόνος του.

Αυτήν την εποχή στο ολλανδικό πρωτάθλημα το Τop 4 είναι η Αλκμααρ, η Χρόνινχεν, η Τβέντε και η Μπρέντα. Ο Αγιαξ βρίσκεται στο 5, η Αϊντχόφεν στο 6, η Φέγενορντ στο 16. Στην Πορτογαλία, 1 και 2 είναι η Νασιονάλ Μαδέιρα και η Λεϊσόες. Στην Ιταλία, η Ουντινέζε και η Νάπολι. Στη Γερμανία, πρώτη είναι η Χόφενχαϊμ. Δεν πρόκειται για δράμα-αδιέξοδο! Αλλά ας δεχθούμε πως είναι. Το επόμενο ερώτημα: από τους τρεις του ελληνικού δράματος, ποια είναι η ομάδα, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε οπωσδήποτε τη μία, με τις περισσότερες πιθανότητες στην ανάκαμψη; Ας μου επιτραπεί η απάντηση, Παναθηναϊκός.

Για τον εξής λόγο: επειδή ο Παναθηναϊκός είναι μίλια μπροστά, στο πιο δύσκολο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης. Επίσης, προφανώς είναι μίλια πίσω και στο πιο... εύκολο. Στην αμυντική λειτουργία. Αυτό τον κάνει να είναι μακράν ο πιο ανισόρροπος. Η ανισορροπία αγγίζει την εξωφρενικότητα, μάλιστα, αν σκεφθεί κανείς πως ο ίδιος αυτός όσα πάνε κι όσα έρθουν Παναθηναϊκός μπήκε στη σεζόν επιδεικνύοντας (όταν διακυβευόταν το εισιτήριο για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ) αξιοπρόσεκτη αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα. Το χάλασε, λίγο λίγο, στην πορεία. Ωσπου, πλέον, το ξεχείλωσε εντελώς.

Αλλά, για εμένα, ξαναμαζεύεται. Φτιάχνει. Αλλα είναι που δεν φτιάχνουν ή παίρνουν πολύ μεγαλύτερο κόπο, ίσως και θυσίες στελεχών, για να φτιάξουν. Η ταχύτητα, η δημιουργικότητα, η παραγωγή παιγνιδιού. Του Παναθηναϊκού το πρόβλημα «φτιάχνει» με την πιο λογική τακτοποίηση της ενδεκάδας, και εν συνεχεία με την παγίωση της πάνω-κάτω ίδιας ενδεκάδας πάνω στο χορτάρι. Αυτό θα τους ηρεμήσει όλους. Δεν φαντάζει τρομερό κι απρόσιτο. Και δεν είναι, ντε και καλά, απαραίτητο γι' αυτή τη δουλειά να προσληφθούν ο Νέστα κι ο Πουγιόλ. Θα ήταν ευχής έργον. Ρεαλιστικά, πάντως, βολεύεται η υπόθεση και με κάτι λιγότερο.

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πλάκα κάνεις; Αν χάσεις την Κυριακή, ίσως αποχαιρετίσεις το πρωτάθλημα πριν το νέο έτος.

Μην τρεφεις αυταπατες για το πρωταθλημα, και 5-0 να κερδισουμε το πρωταθλημα θα το χασουμε εστω και στον ποντο, και δεν εννοω απο διαιτησια γκαγκατση αλλα ακομα ο παναθηναικος δεν εχει ομαδα για πρωταθλημα, αλλα ομοως χτιζει κατι καλο και αυτο πιστευω πρεπει να δουμε φετος!!!

Δημοσ.
Πλάκα κάνεις; Αν χάσεις την Κυριακή, ίσως αποχαιρετίσεις το πρωτάθλημα πριν το νέο έτος.

Σαφώς και θέλω να κερδίσω αλλά για μένα σημασία έχει να παίζει η ομάδα μου αξιοπρεπές ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα έρθουν και οι τίτλοι όταν γίνεται αυτό. Και η Liverpool έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 89 στην Αγγλία.

Δημοσ.

Επιτέλους μετά από πολύ καιρό ευχαριστηθήκαμε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη.

Το χρειαζόταν αυτό όσο τίποτα άλλο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Συγχαρητήρια!

Δημοσ.
Σαφώς και θέλω να κερδίσω αλλά για μένα σημασία έχει να παίζει η ομάδα μου αξιοπρεπές ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα έρθουν και οι τίτλοι όταν γίνεται αυτό. Και η Liverpool έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 89 στην Αγγλία.

+1 κιεγω αυτο θελω και εχω αρχισει σιγασιγα να το βλεπω

Δημοσ.
Μην τρεφεις αυταπατες για το πρωταθλημα, και 5-0 να κερδισουμε το πρωταθλημα θα το χασουμε εστω και στον ποντο, και δεν εννοω απο διαιτησια γκαγκατση αλλα ακομα ο παναθηναικος δεν εχει ομαδα για πρωταθλημα, αλλα ομοως χτιζει κατι καλο και αυτο πιστευω πρεπει να δουμε φετος!!!

Βασικα ο Παναθηναικος δεν εχει ΓΗΠΕΔΟ για πρωταθλημα. Λες και εχει απο πανω του την Μαντσεστερ...

Δημοσ.
Ελα και θα δεις.

Απο περιεργεια.

οπα κατουρα και λιγο ρε συ περηφανε βαζελε...

(το περηφανος αναφερεται σε προηγουμενα post του καιζερ)

Δημοσ.
οπα κατουρα και λιγο ρε συ περηφανε βαζελε...

(το περηφανος αναφερεται σε προηγουμενα post του καιζερ)

Βαζελος εισαι και φαινεσαι.

Και αν νοιαζεσαι για το αν θα κατουρησω ελα να μου κανεις την λεκανη

ΥΓ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι εγραψα και για ποιον λογο το εγραψα και νομιζετε οτι μου πουλατε μαγκια θα περνετε τετοιες απαντησεις

Δημοσ.

Mολις ειδα τα γκολ της Ανορθωσης

μλκς δεν υπαρχει πιο κωλοφαρδη ομαδα απ αυτη. μιλαμε και τα 3 γκολ δεν καταλαβαν πως τα βαλανε....

εχω προαισθημα παντως πως η βερντερ θα σπασει την κωλοφαρδια τους και την γκινια της εκει

Δημοσ.
Mολις ειδα τα γκολ της Ανορθωσης

μλκς δεν υπαρχει πιο κωλοφαρδη ομαδα απ αυτη. μιλαμε και τα 3 γκολ δεν καταλαβαν πως τα βαλανε....

εχω προαισθημα παντως πως η βερντερ θα σπασει την κωλοφαρδια τους και την γκινια της εκει

Δεν γίνεται αυτό. Εκεί που χάρηκα για τη νίκη βλέπω αυτό το πράγμα και τρόμαξα. Δεν είναι η ισοπαλία! Η μπάλα μπαίνει μόνη της! Δεν γίνεται! Την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό πήραμε το ευρωπαικό! Πόση απόδοση δίνει να σηκώσει η Ανόρθωση το CL?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...