Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός

Bougas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ολη αυτη η φυσικομαθηματικοεπιστημονικη αναλυση ειναι για να αποδειξουμε αν ο τσιλντρες θα βγει καλος σουτερ στην ευρωπη? γραφικο...

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να'σαι καλα...

Δεν έλεγα εσένα.

Τι εννοεις τραβηγμα της γραμμης του γηπεδου;

Πολλοι ψηλοι σουτερ βγαινουν και σουταρουν ακριβως 1 εκατοστο απο τη γραμμη του τριποντου θα ειναι προβλημα γι'αυτους αν παει πιο μακρυα τουλαχιστον στην αρχη. Το οτι η αμυνα δεν θα βγαινει τοσο συχνα στο τριποντο δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο γιατι συνηθως σουταραν μονοι τους αντιθετα παιζει ρολο για τους γκαρντ γιατι πολλες φορες αναγκαζονται να σουταρουν με αντιπαλο κρεμασμενο πανω τους. Δεν ειναι αναγκη να μειωθει το ποσοστο των ψηλων αλλά απο τα 5 σουτ ανα αγωνα που κανουν τωρα μετα τις αλλαγες θα κανουν 2 με 3 αν θες το ποσοστο θα μενει ιδιο αλλά οι ποντοι που θα σκοραρουν απο μακρυα θα ειναι λιγοτεροι.

* οσο για τις αλλαγες και τον Ευρωπαικο τροπο παιχνιδιου πιστευω οτι κατι θα βρουν οι προπονητες για να διατηρησουν το Ευρωπαικο στυλ παιχνιδιου ;) Θα βολεψουν πολυ παντως Ισπανους - Λιθουανους και τον Σπανουλη.

Οι ψηλοί που σουτάρουν βγαίνουν στο 1 εκατοστό γιατί ακριβώς το να βγουν 1 μέτρο παραπάνω σημαίνει ότι θα πρέπει να τραβηχτούν ένα ακόμα μέτρο από τον κυρίως χώρο δράσης τους. Οι κοντοί σουτάρουν από πιο μακριά επειδή είναι ήδη εκεί. Όταν έχουν βέβαια επιλογή, όλοι τους σουτάρουν από τα 6,26. Οι λόγοι καθαρά ψυχολογικοί.

Δημοσ.

Καλά, βλέπω ότι έγινε χαμός όσο έλειπα!

KWSN_Men, με το συμπάθειο, αλλά είτε διαβάζεις πολύ βιαστικά τι γράφουν οι άλλοι είτε τρώγεσαι για αντιπαράθεση.

1. Δεν έγραψα ότι ο Ομπράντοβιτς ή κάποιος άλλος προπονητής ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει τι γίνεται στο ΝΒΑ ή στο NCAA. Αλλά, αν ξέρει, είναι στα υπέρ του, για πολλούς λόγους (σημαίνει ότι παρακολουθεί νέα συστήματα, ξέρει καλά παίκτες που πιθανόν να παίξουν στην ομάδα του ή σε αντιπάλους, είναι πιο έτοιμος για αλλαγές σε κανονισμούς κτλ.). Δεν είπα ότι πρέπει να τον κατακρίνουν οι οπαδοί της ομάδας του επειδή δεν ξέρει, αλλά όχι και να χαίρονται! Και ξαναλέω, η ίδια ακριβώς αντίδραση θα υπήρχε και από οπαδούς άλλων ομάδων.

2. Διάβασε τι λέει ο Critter. Αν κατάλαβα καλά, λέει ότι αν φύγει πιο μακριά το τρίποντο, επειδή θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις, θα είναι πιο δύσκολο για τους ψηλούς να καλύπτουν το επιπλέον μισό μέτρο, ώστε να παίρνουν θέση για 3ποντο. Δεν είναι θέμα ευστοχίας. Απλώς, όταν το 5αρι θέλει να μπαίνει και λίγο στη ρακέτα, δε θα προλαβαίνει να στήνεται στο τρίποντο εξίσου συχνά.

3. Από όσους γράφουν εδώ, δε νομίζω να χαρακτήρισε κανείς τον Τσίλντρες θεό. Λέμε ότι είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στο ΝΒΑ, άρα πιθανώς να πάει καλά και εδώ. Εμπεριστατωμένη γνώμη δεν έχει κανείς. Υποθέτω ότι έχουν αυτοί που τον διάλεξαν και που μάλλον δεν έψαχναν για τον υπέρτατο σουτέρ. Ειλικρινά πιστεύεις ότι το προπονητικό τιμ του ΟΣΦΠ είναι ανίκανο να καταλάβει αν ένας παίκτης ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού που θέλουν να παίξουν; Άλλο αν θα προσαρμοστεί εδώ.

Μόνο εσύ εκφράζεις μια σιγουριά για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Μάλλον θα τον έχεις παρακολουθήσει αρκετά, αλλά τους αγώνες πρέπει να τους έβλεπες στο mute, γιατί στην αρχή ούτε πώς προφέρεται το όνομά του δεν ήξερες.

Δημοσ.

Για εναν ΣΟΥΤΕΡ η διαφορα ακομα και ενος παραπανω μετρου ειναι αστεια υποθεση. Οι γκαρντ που εχουν σουτ (Και οχι που νομιζουν οτι εχουν, βλεπε Σπανουλη) σηκωνονται απο οπου βρουν πατημα και οπτικο πεδιο καλο. Δεν τους νοιαζει αν ειναι στα 6,25 ή στα 6,75.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να αστεία υπόθεση γιατι άλλο να έχεις συνηθίσει απο συγκεκριμένα μέτρα και α΄λλο απο μεγαλύτερη η μικρότερη απόσταση...

Δημοσ.

Τουλάχιστον εγω που έπαιζα μπάσκετ (οχι σε ομάδα) όταν μάθαινα σε συγκεκριμένες μπασκέτες ύψος και μέτρα απόστασεις αν πήγαινα σε άλλο γήπεδο δεν είχα την ιδια ευστοχία...

Δημοσ.
Καλά, βλέπω ότι έγινε χαμός όσο έλειπα!

KWSN_Men, με το συμπάθειο, αλλά είτε διαβάζεις πολύ βιαστικά τι γράφουν οι άλλοι είτε τρώγεσαι για αντιπαράθεση.

1. Δεν έγραψα ότι ο Ομπράντοβιτς ή κάποιος άλλος προπονητής ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει τι γίνεται στο ΝΒΑ ή στο NCAA. Αλλά, αν ξέρει, είναι στα υπέρ του, για πολλούς λόγους (σημαίνει ότι παρακολουθεί νέα συστήματα, ξέρει καλά παίκτες που πιθανόν να παίξουν στην ομάδα του ή σε αντιπάλους, είναι πιο έτοιμος για αλλαγές σε κανονισμούς κτλ.). Δεν είπα ότι πρέπει να τον κατακρίνουν οι οπαδοί της ομάδας του επειδή δεν ξέρει, αλλά όχι και να χαίρονται! Και ξαναλέω, η ίδια ακριβώς αντίδραση θα υπήρχε και από οπαδούς άλλων ομάδων.

2. Διάβασε τι λέει ο Critter. Αν κατάλαβα καλά, λέει ότι αν φύγει πιο μακριά το τρίποντο, επειδή θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις, θα είναι πιο δύσκολο για τους ψηλούς να καλύπτουν το επιπλέον μισό μέτρο, ώστε να παίρνουν θέση για 3ποντο. Δεν είναι θέμα ευστοχίας. Απλώς, όταν το 5αρι θέλει να μπαίνει και λίγο στη ρακέτα, δε θα προλαβαίνει να στήνεται στο τρίποντο εξίσου συχνά.

3. Από όσους γράφουν εδώ, δε νομίζω να χαρακτήρισε κανείς τον Τσίλντρες θεό. Λέμε ότι είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στο ΝΒΑ, άρα πιθανώς να πάει καλά και εδώ. Εμπεριστατωμένη γνώμη δεν έχει κανείς. Υποθέτω ότι έχουν αυτοί που τον διάλεξαν και που μάλλον δεν έψαχναν για τον υπέρτατο σουτέρ. Ειλικρινά πιστεύεις ότι το προπονητικό τιμ του ΟΣΦΠ είναι ανίκανο να καταλάβει αν ένας παίκτης ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού που θέλουν να παίξουν; Άλλο αν θα προσαρμοστεί εδώ.

Μόνο εσύ εκφράζεις μια σιγουριά για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Μάλλον θα τον έχεις παρακολουθήσει αρκετά, αλλά τους αγώνες πρέπει να τους έβλεπες στο mute, γιατί στην αρχή ούτε πώς προφέρεται το όνομά του δεν ήξερες.

1. Το να ξέρει κάποιος τον έκτο παίκτη μιας μέτριας ομάδας του ΝΒΑ αρκετά όσο να ξέρει το παιχνίδι του δε σημαίνει ότι ξέρει (νέα) συστήματα ή κάτι άλλο τεχνικό. Και το αντίθετο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος διδάσκει σε σεμινάρια προπονητικής και εκτός Ελλάδας (γιατί εδώ είναι τζιζ) θεωρείται ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης αυτή τη στιγμή και σίγουρα ο πιο πετυχημένος όλων των εποχών.

2. Καταρχήν μπερδεύεις ποιος έγραψε τι. Περίεργο, ενώ λες ότι εγώ διαβάζω βιαστικά. Κατά δεύτερον, εγώ βλέπω να λένε ότι θα πέσουν τα ποσοστά επειδή πήγε η γραμμή πιο μακριά και αν χάσεις το σουτ για μία μοίρα από τα 2 και από τα 22 μέτρα, έχει διαφορά.

3. Το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού πέρυσι έκανε πολλές κάκιστες επιλογές (μην τις γράφω τώρα, είναι και πολλές). Εν τω μεταξύ άλλαξε, αλλά το καινούργιο έδιωξε τον Τζάκσον επειδή δε μπορούσε να παίξει προσωπική άμυνα. Και έπαιξε 5 τελικούς ζώνη...

Όσο για την εξυπναδούλα για το mute...

α) Ρώτα έναν καθηγητή Αγγλικών για το πώς προφέρεται κανονικά το όνομά του.

β) Τον παίκτη τον ήξερα. Απλά. Έκτοτε έκατσα και κατέβασα και 4-5 παιχνιδάκια του.

γ) Το release στο σουτ το το έχεις δει εσύ; Μια και ξέρεις, γι' αυτό λεω...

Κάτι άλλο. Πέρυσι τέτοια εποχή έγραφα ότι ο Γκέρσον δεν κάνει για προπονητής του Ολυμπιακού και εδώ μόνο που δε με έβριζαν κάποιοι. Κάποιοι από αυτούς γράφουν ακόμα εδώ, κάποιοι εξαφανίστηκαν.

Δημοσ.
1. Το να ξέρει κάποιος τον έκτο παίκτη μιας μέτριας ομάδας του ΝΒΑ αρκετά όσο να ξέρει το παιχνίδι του δε σημαίνει ότι ξέρει (νέα) συστήματα ή κάτι άλλο τεχνικό. Και το αντίθετο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος διδάσκει σε σεμινάρια προπονητικής και εκτός Ελλάδας (γιατί εδώ είναι τζιζ) θεωρείται ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης αυτή τη στιγμή και σίγουρα ο πιο πετυχημένος όλων των εποχών.

Έχω γράψει κάτι μειωτικό για τον Ομπράντοβιτς και δεν το έχω καταλάβει; Λέω ότι είναι από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών. Ας το πω πιο γενικά: Έχεις δύο προπονητές με ακριβώς τα ίδια προσόντα. Ο ένας ξέρει απ' έξω και ανακατωτά το ΝΒΑ και ο άλλος βλέπει 1 ματς το χρόνο. Σε ποιον θα πεις μπράβο; Ο ελληνικός οπαδικός τύπος όμως λέει "μπράβο ρε προπονηταρά που δεν ξέρεις τον παίκτη του αντιπάλου, που μας έχουν πρήξει ότι είναι σούπερ". Μόνο σ' εμένα φαίνεται περίεργο ρε παιδιά;

2. Καταρχήν μπερδεύεις ποιος έγραψε τι. Περίεργο, ενώ λες ότι εγώ διαβάζω βιαστικά. Κατά δεύτερον, εγώ βλέπω να λένε ότι θα πέσουν τα ποσοστά επειδή πήγε η γραμμή πιο μακριά και αν χάσεις το σουτ για μία μοίρα από τα 2 και από τα 22 μέτρα, έχει διαφορά.

Χαχα, σωστά ο Chris το έγραψε αυτό. Μπέρδεψα τα ονόματα, δικαίως μου την είπες.

3. Το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού πέρυσι έκανε πολλές κάκιστες επιλογές (μην τις γράφω τώρα, είναι και πολλές). Εν τω μεταξύ άλλαξε, αλλά το καινούργιο έδιωξε τον Τζάκσον επειδή δε μπορούσε να παίξει προσωπική άμυνα. Και έπαιξε 5 τελικούς ζώνη...

Ξέρεις, έχει διαφορά το να λες ότι έκανε κάποια λάθη με το να αμφιβάλεις αν έχουν δει τον παίκτη να αγωνίζεται.

Όσο για την εξυπναδούλα για το mute...

α) Ρώτα έναν καθηγητή Αγγλικών για το πώς προφέρεται κανονικά το όνομά του.

β) Τον παίκτη τον ήξερα. Απλά. Έκτοτε έκατσα και κατέβασα και 4-5 παιχνιδάκια του.

γ) Το release στο σουτ το το έχεις δει εσύ; Μια και ξέρεις, γι' αυτό λεω...

Κάτι άλλο. Πέρυσι τέτοια εποχή έγραφα ότι ο Γκέρσον δεν κάνει για προπονητής του Ολυμπιακού και εδώ μόνο που δε με έβριζαν κάποιοι. Κάποιοι από αυτούς γράφουν ακόμα εδώ, κάποιοι εξαφανίστηκαν.

α) Επειδή δεν έχω πρόχειρο καθηγητή, αν βρεις κάποιον, πες του να ενημερώσει κι αυτούς τους... Γιαπωνέζους παρουσιαστές που τον προφέρουν Τσίλντρες

http://www.youtube.com/watch?v=VcOtk2EG3yk

β) Καλώς

γ) Δεν είπα ότι ξέρω. Διαβάζοντας για τον παίκτη, θεωρώ ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλός σουτέρ, γι' αυτό και πιθανολογώ ότι ο Γιαννάκης δεν έψαχνε κλασικό σουτέρ. Αν έψαχνε για σουτέρ και πήρε αυτόν, είναι προφανώς λάθος, αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Η μηχανική του σουτ του δε με ενδιαφέρει, δεν έχουμε καλλιστεία. Κι ο Μπέρι σαν ανάπηρος έριχνε, αλλά τα έβαζε. Το αποτέλεσμα μετράει.

Όσο για τον Γκέρσον, τα έχουμε ξαναπεί. Σε άλλα έχεις δίκιο, σε άλλα έχεις άδικο. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν αναγνωρίζεις δίκαιο σε κανέναν άλλο. Εδώ είπα ότι ο Ομπράντοβιτς είναι στο top 5 και αμέσως αρπάχτηκες, γιατί θεωρείς ότι είναι το νο1 και κάθε άλλη άποψη είναι άξια χλευασμού. Να ξέρεις ότι αυτή η στάση σου είναι που ενοχλεί, όχι ότι είσαι Παναθηναϊκός.

Δημοσ.
Απο ποτε ενας μετριος παιχτης του ΝΒΑ ειναι δεδομενο πως θα γινει σταρ στην Ευρωπη?

Ο Ντελκ (και πολλοι αλλοι) γιατι περασαν απαρατηρητοι λοιπον? Οσο για την αποσταση.. Ο Ντελκ πχ ηρθε ως καλος σουτερ στον ΠΑΟ και οντως ειχε πολυ καλα ποσοστα στο ΝΒΑ, αλλα στην ΕΥρωπη με τις μικροτερες αποστασεις οπως λες ειχε τραγικα ποσοστα. Με τη λογικη σου θα επρεπε να ειχε ακομα καλυτερα ποσοστα, αλλα το μπασκετ δεν ειναι NBA live. Υπαρχουν κ αλλα πραγματα, οπως τα συστηματα, το κλιμα, η δυνατοτηα προσαρμογης του παιχτη σε ολα αυτα και πολλα ακομα που μερικοι εδω τα θεωρειτε δεδομενα. Οπως στο NBA Live που αν ενας παιχτης εχει 90 στο 3ποντα, τοτε σε οποια ομαδα και να τον πας θα σουταρει το ιδιο καλα απτο πρωτο εως το τελευταιο παιχνιδι. Αυτα μονο στα video games γινονται ομως.

Και απο ποτε ενας κακος παιχτης στο ΝΒΑ ειναι δεδομενο οτι δεν εχει μελλον στην Ευρωπη? Επισης υπαρχουν 10δες παραδειγματα (οχι μονο του Σπανουλη) κακων παιχτων στο ΝΒΑ που αφησαν εποχη στην Ευρωπη. Παρολα αυτα ο ΣΠανουλης ουτε στην Ευρωπη φημιζεται για το καλο του σουτ, αρα ψιλοακυρο αυτο που λες.

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα στον αθλητισμο.. Και μη βιαζεστε για συμπερασματα πριν τον δειτε να αγωνιζεται, both sides..

Πες μου που βλέπεις ότι θεωρώ δεδομένα αυτά που λες και που βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα.

Και ο Τσίλντρες δεν είναι μέτριος παίκτης του nba, αλλά καλός παίκτης του nba. Μέτριος παίκτης του nba ήταν ο Γιασκεβίτσιους ή ο Ντελκ για παράδειγμα (που μιας και τον αναφέρεις ήρθε στα τριανταφεύγα για τουρισμό)

Αν είναι τόσο πιο εύκολο, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί τα ποσοστά έπεσαν στο ΝΒΑ όταν πήγε μισό μέτρο πιο μέσα το τρίποντο;

Δεν θυμάμαι να το έχω ξανακούσει. Τι εννοείς έπεσαν τα ποσοστά? Από τότε που μειώθηκε η απόσταση δηλαδή είναι συστηματικά χειρότερα από παλιότερα? Μήπως αυτό συνέβει για μία χρονιά? Ή έχει πέσει τώρα σε σχέση με παλιότερα, όπου σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις σύγριση γιατί το nba είναι περισσότερο αθλητικό τώρα και με έλλειψη στους σουτέρ? Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

1. Το να ξέρει κάποιος τον έκτο παίκτη μιας μέτριας ομάδας του ΝΒΑ αρκετά όσο να ξέρει το παιχνίδι του δε σημαίνει ότι ξέρει (νέα) συστήματα ή κάτι άλλο τεχνικό.

Δεν είναι και πολύ αντιπροσοπευτικός ο χαραχτηρισμός "6ος παίκτης μιάς μέτριας ομάδας του nba" όταν ήταν ο τρίτος καλύτερος παίκτης της και ο καλύτερος όσον αφορά την συνολική αξιολόγηση με την μεγαλύτερη συνεισφορά στις νίκες της ομάδας του. Και αυτή η μέτρια ομάδα έβγαλε την ψυχή στους μετέπειτα πρωταθλητές Σέλτικς μέχρι να τους αποκλείσουν με 4-3 νίκες και θεωρείται από τις ανερχόμενες δυνάμεις (τουλάχιστον μέχρι να φύγει ένα από τα αστέρια της, ο Τσίλντρες δηλαδή).

Παρεπιμτόντως, έβλεπα τώρα τα ποσοστά του Γιασκεβίτσιους (που είναι από τους καλύτερους σουτερ της Ευρώπης) στο nba στα τρίποντα και είναι χειρότερα από του Τσίλντρες. Για να μην ανφέρω του Σπανούλη που είναι για γέλια. Τώρα θα μου πήτε δεν έχουν σχεση αυτά και ότι δεν σουτάρει πολύ και ότι θα δείξει. Οκ δεν έχει σχέση το ένα δεν έχει σχέση το άλλο, αλλά το να βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν έχει σουτ επειδή δεν σουτάρει πολύ από το τρίποντο στο nba, εκεί έχει σχέση και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα έτσι? Ή ότι θα έχει πρόβλημα να παίξει άμυνα στην Ευρώπη γιατι... δεν θυμάμαι, γιατί δεν μπορεί να παίξει άμυνα είπαμε? Ωραίοι είστε βρε να σας χαιρόμαστε! :P

Δημοσ.

Άσε, μην κουράζεσαι να απαντήσεις

During the 1994–95, 1995–96, and 1996-97 seasons, the NBA attempted to address decreased scoring (due to tougher style defenses) by shortening the overall distance of the line to a uniform 22 feet (6.7 m) around the basket. Dennis Scott used this rule change to set a record for most three-pointers in a season: 267 in 1995–96. (This record was surpassed by Ray Allen with 269 in the 2005-06 season.) In the same season, the legendary Michael Jordan, who was never known for his three-point shooting, used the closer arc to his advantage as he established a career high with a three-point field goal percentage of almost 43%. From the 1997–98 season, the NBA reverted the line to its original distance of 23 feet, 9 inches (22 feet at the corners). With the legalization of zone defense in 2001, the three-point shot became more important, because of its ability to stretch out a zone.

http://en.wikipedia.org/wiki/Three-point_field_goal

Δημοσ.

H αποσταση και τα ποσοστα ειναι περιεργα πραγματα.

Πχ η αποσταση μικρυνε στο ΝΒΑ και χαλασαν τα ποσοστα της λίγκας γιατι ο καθε ηλιθιος 2μετρος με σουτακι απο τα 5 μετρα την ειχε δει Ρετζι Μιλλερ και σουταρε ενω δεν το ειχε. Προφανως γιαυτον που ηταν καλος, τα πραγματα εγιναν ευκολοτερα

Στην Ευρωπη τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Στο ΝΒΑ οσο εχω δει στο πρωτο σκριν βγαινεις για σουτ, στην Ευρωπη η αλλαγη στο πικ ειναι πολυ πιο συχνο φαινομενο. Γενικως πιστευω οτι λογω της πιο στατικης και σκληρης αμυνας(απο την αποψη οτι στο ΝΒΑ οι μισοι λογω φοβερων δυνατοτητων πανε για κλεψιμο, ε, αν δεν το κανουν παει το πουλακι, εμεινε το γκαρντ ελευθερο να το μπουμπουνισει) ειναι πιο δυσκολα εδω για καποιον που δεν ειναι καλος ουτως η αλλως. Αντιθετα για καποιον πολυ καλο ειναι πιο ευκολα(βλ. Εντι Τζονσον που γαζωνε)

Εχω δηλαδη την αισθηση οτι για τους μετριους ειναι πιο δυσκολα λογω αμυντικων συστηματων. Οι παλιουρες φονιαδες που δεν καταλαβαινουν απο συστηματα θα τα βρουν ευκολοτερα λογω αποστασης(btw ο Σαρας δεν με εντυπωσιαζει σαν σουτερ, στις μερες του τρωει παιδια, στις κακες του πανυγηριζεις το γκολ αν βαλει 1/6)

Δημοσ.
Έχω γράψει κάτι μειωτικό για τον Ομπράντοβιτς και δεν το έχω καταλάβει; Λέω ότι είναι από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών. Ας το πω πιο γενικά: Έχεις δύο προπονητές με ακριβώς τα ίδια προσόντα. Ο ένας ξέρει απ' έξω και ανακατωτά το ΝΒΑ και ο άλλος βλέπει 1 ματς το χρόνο. Σε ποιον θα πεις μπράβο; Ο ελληνικός οπαδικός τύπος όμως λέει "μπράβο ρε προπονηταρά που δεν ξέρεις τον παίκτη του αντιπάλου, που μας έχουν πρήξει ότι είναι σούπερ". Μόνο σ' εμένα φαίνεται περίεργο ρε παιδιά;

Καταρχήν είπα εγώ "μπράβο που δεν τον ξέρει;" Εγώ σχολιάζω το ότι θα έπρεπε να το ξέρει για να είναι συν του. Αντίθετα είπα ότι είναι λογικό ότι δεν τον ξέρει γιατί είναι άλλος ένας παίκτης, όχι κάτι ιδιαίτερο από τη μια και από την άλλη και ο ίδιος δεν ασχολείται και τόσο. Και προτιμώ να μην ασχολείται και να φέρνει το Ντέλκ και να τον αφήνει στον πάγκο (και να πέρνει Ευρωλίγκα) παρά να ασχολείται και να φέρνει το τεφαρίκι με τα σκυλιά (και να πέρνει τον πούλο).

Ξέρεις, έχει διαφορά το να λες ότι έκανε κάποια λάθη με το να αμφιβάλεις αν έχουν δει τον παίκτη να αγωνίζεται.

Ένα quote θα ήθελα που να λέω ότι δεν τον είδε το προπονητικό τιμ. Είπα αυτοί που τον διάλεξαν.

α) Επειδή δεν έχω πρόχειρο καθηγητή, αν βρεις κάποιον, πες του να ενημερώσει κι αυτούς τους... Γιαπωνέζους παρουσιαστές που τον προφέρουν Τσίλντρες

http://www.youtube.com/watch?v=VcOtk2EG3yk

β) Καλώς

γ) Δεν είπα ότι ξέρω. Διαβάζοντας για τον παίκτη, θεωρώ ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλός σουτέρ, γι' αυτό και πιθανολογώ ότι ο Γιαννάκης δεν έψαχνε κλασικό σουτέρ. Αν έψαχνε για σουτέρ και πήρε αυτόν, είναι προφανώς λάθος, αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Η μηχανική του σουτ του δε με ενδιαφέρει, δεν έχουμε καλλιστεία. Κι ο Μπέρι σαν ανάπηρος έριχνε, αλλά τα έβαζε. Το αποτέλεσμα μετράει.

Μια και έχω πρόχειρο καθηγητή στο σπίτι, ρώτησα και έχω δίκιο. Το πώς προφέρουν οι Αμερικανοί (και ειδικά οι μαύροι) τα ονόματά τους είναι άλλο θέμα όμως.

Ο Μπέρι σούταρε τρίποντα δηλαδή;

Ο τυπάκος λοιπόν είναι καλός slasher, ειδικά σε γρήγορο παιχνίδι. Σαν τον Woods. Ο Woods όμως είχε και καλό σουτ, ο εν λόγω φίλος μας όμως δεν το έχει. Και ναι μεν έχει καλύτερο έλεγχο της μπάλας από τον ζωόφιλο αλλά από τη στιγμή που ο αμυντικός δε φοβάται το σουτ και τόσο μπορεί να του το αφήσει και να τον περιμένει λίγο πιο πίσω. Γιατί ως γνωστόν, δε μπορείς, όσο και καλός αμυντικός να είσαι, να μαρκάρεις και το σουτ και το μπάσιμο, ένα από τα δύο το "παραχωρείς" στον αντίπαλο. Και σε σετ παιχνίδι θα φανεί αυτό. Σε γρήγορο παιχνίδι με μικρότερες ομάδες όχι.

Όσο για τον Γκέρσον, τα έχουμε ξαναπεί. Σε άλλα έχεις δίκιο, σε άλλα έχεις άδικο. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν αναγνωρίζεις δίκαιο σε κανέναν άλλο. Εδώ είπα ότι ο Ομπράντοβιτς είναι στο top 5 και αμέσως αρπάχτηκες, γιατί θεωρείς ότι είναι το νο1 και κάθε άλλη άποψη είναι άξια χλευασμού. Να ξέρεις ότι αυτή η στάση σου είναι που ενοχλεί, όχι ότι είσαι Παναθηναϊκός.

Πάρε άλλη μία άποψη λοιπόν και γράψε την. Ο Γιαννάκης με τη μηδέν επιθετική λογική θα τα κάνει ρόιδο με τους παίκτες που μάζεψε (και του μαζέψανε).

Πες μου που βλέπεις ότι θεωρώ δεδομένα αυτά που λες και που βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα.

Και ο Τσίλντρες δεν είναι μέτριος παίκτης του nba, αλλά καλός παίκτης του nba. Μέτριος παίκτης του nba ήταν ο Γιασκεβίτσιους ή ο Ντελκ για παράδειγμα (που μιας και τον αναφέρεις ήρθε στα τριανταφεύγα για τουρισμό)

Αν δεν ήταν μέτριος παίκτης θα είχε κλείσει σε άλλη ομάδα. Θεωρείται πολύ καλός χαρακτήρας αλλά με χαμηλό work ethic, ψιλοτεμπελάκος και αδιάφορος δηλαδή.

Δεν θυμάμαι να το έχω ξανακούσει. Τι εννοείς έπεσαν τα ποσοστά? Από τότε που μειώθηκε η απόσταση δηλαδή είναι συστηματικά χειρότερα από παλιότερα? Μήπως αυτό συνέβει για μία χρονιά? Ή έχει πέσει τώρα σε σχέση με παλιότερα, όπου σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις σύγριση γιατί το nba είναι περισσότερο αθλητικό τώρα και με έλλειψη στους σουτέρ? Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

Εννοώ ότι από τα 7,24 που ήταν (και είναι τώρα), πήγε για 3 σεζόν (1994-95, 1995-96, 1996-97) μεσό μέτρο μέσα στα 6,70. Το αποτέλεσμα ήταν να σουτάρουν όλοι επειδή ήταν πιο κοντά και να πέσουν τα ποσοστά όλης της λίγκας (αλλά ακόμη και κλασσικών σουτέρ μια και πυροβολούσαν ασταμάτητα). Γι' αυτό και το επανέφεραν.

Δεν είναι και πολύ αντιπροσοπευτικός ο χαραχτηρισμός "6ος παίκτης μιάς μέτριας ομάδας του nba" όταν ήταν ο τρίτος καλύτερος παίκτης της και ο καλύτερος όσον αφορά την συνολική αξιολόγηση με την μεγαλύτερη συνεισφορά στις νίκες της ομάδας του. Και αυτή η μέτρια ομάδα έβγαλε την ψυχή στους μετέπειτα πρωταθλητές Σέλτικς μέχρι να τους αποκλείσουν με 4-3 νίκες και θεωρείται από τις ανερχόμενες δυνάμεις (τουλάχιστον μέχρι να φύγει ένα από τα αστέρια της, ο Τσίλντρες δηλαδή).

Οι Hawks ήταν μέτρια ομάδα και είναι μέτρια ομάδα και θα είναι. Και αν ήταν κάτι τόσο σπουδαίο, θα πήγαινε σε καλύτερη ομάδα που παίζει για πρωταθλητισμό. Η κανονική διάρκεια του ΝΒΑ είναι ένας περιφερόμενος θίασος με κακό μπάσκετ.

Παρεπιμτόντως, έβλεπα τώρα τα ποσοστά του Γιασκεβίτσιους (που είναι από τους καλύτερους σουτερ της Ευρώπης) στο nba στα τρίποντα και είναι χειρότερα από του Τσίλντρες. Για να μην ανφέρω του Σπανούλη που είναι για γέλια. Τώρα θα μου πήτε δεν έχουν σχεση αυτά και ότι δεν σουτάρει πολύ και ότι θα δείξει. Οκ δεν έχει σχέση το ένα δεν έχει σχέση το άλλο, αλλά το να βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν έχει σουτ επειδή δεν σουτάρει πολύ από το τρίποντο στο nba, εκεί έχει σχέση και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα έτσι? Ή ότι θα έχει πρόβλημα να παίξει άμυνα στην Ευρώπη γιατι... δεν θυμάμαι, γιατί δεν μπορεί να παίξει άμυνα είπαμε? Ωραίοι είστε βρε να σας χαιρόμαστε! :P

Ο Γιασικεβίτσιους έπαιζε (κακώς) 2άρι στο ΝΒΑ. Και γι' αυτό και δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο. Ο Σπανούλης πουθενά δεν είναι καλός σουτέρ.

Ανέφερε κάποιος την άμυνα που μπορεί να παίξει ο αφάνας και δεν το πήρα χαμπάρι;

Δημοσ.
H αποσταση και τα ποσοστα ειναι περιεργα πραγματα.

Πχ η αποσταση μικρυνε στο ΝΒΑ και χαλασαν τα ποσοστα της λίγκας γιατι ο καθε ηλιθιος 2μετρος με σουτακι απο τα 5 μετρα την ειχε δει Ρετζι Μιλλερ και σουταρε ενω δεν το ειχε. Προφανως γιαυτον που ηταν καλος, τα πραγματα εγιναν ευκολοτερα

Στην Ευρωπη τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Στο ΝΒΑ οσο εχω δει στο πρωτο σκριν βγαινεις για σουτ, στην Ευρωπη η αλλαγη στο πικ ειναι πολυ πιο συχνο φαινομενο. Γενικως πιστευω οτι λογω της πιο στατικης και σκληρης αμυνας(απο την αποψη οτι στο ΝΒΑ οι μισοι λογω φοβερων δυνατοτητων πανε για κλεψιμο, ε, αν δεν το κανουν παει το πουλακι, εμεινε το γκαρντ ελευθερο να το μπουμπουνισει) ειναι πιο δυσκολα εδω για καποιον που δεν ειναι καλος ουτως η αλλως. Αντιθετα για καποιον πολυ καλο ειναι πιο ευκολα(βλ. Εντι Τζονσον που γαζωνε)

Εχω δηλαδη την αισθηση οτι για τους μετριους ειναι πιο δυσκολα λογω αμυντικων συστηματων. Οι παλιουρες φονιαδες που δεν καταλαβαινουν απο συστηματα θα τα βρουν ευκολοτερα λογω αποστασης(btw ο Σαρας δεν με εντυπωσιαζει σαν σουτερ, στις μερες του τρωει παιδια, στις κακες του πανυγηριζεις το γκολ αν βαλει 1/6)

Ακριβώς. Ο καλός σουτέρ στην Ευρώπη θα περάσει από 3 σκριν, θα αλλάξει 8 πάσες με τη μία η ομάδα και θα το στείλει. Αρκεί να δει κάποιος πόσα ελεύθερα σουτ βγάζουν οι καλές Ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Σάρας είναι καλός σουτέρ αλλά ασταθής, πάντα ήταν. Και δεν είναι κλασσικός σουτέρ φυσικά, απλά ένα PG με καλό σουτ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...