Critter Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 1. Ειναι αστειο οτι ολοι μαλωνουν για εναν παιχτη που μεχρι πριν 2 μηνες κανεις δεν τον ηξερε -εστω ονομαστικα-. Τωρα ξαφνικα οι περισσοτεροι γνωριζουν απεξω ολα τα πλεονεκτηματα, τα μειονεκτηματα και τις ικανοτητες του.. Βαλθηκες να τσακωθεις με τον KWSN? Σαν να τον φωτογραφιζεις.
Critter Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Για αυτό που λες για την απόσταση, φαντάζομαι ότι δεν έχεις παίξει μπάσκετ. Εγω παντως που εχω παιξει, ξερω οτι οταν εκτελουσα 10 βολες και 10 ελευθερα τριποντα απο την κορυφη της ρακετας τα ποσοστα μου ηταν τελειως διαφορετικα. Αυτο σημαινει οτι φυσικα και παιζει ρολο η αποσταση. Το μονο που ισως αποτελεσει προβλημα ειναι να συνηθισει την αποσταση του τριποντου. Επισης ΛΕΝΕ οτι εχει καλο σουτ απο μεση αποσταση και αυτο ειναι το φορτε του. Αν ισχυει αυτο αντιλαμβανεται κανεις οτι το 6.25 στο NBA συμπεριλαμβανεται ως ακρο στις μεσαιες αποστάσεις. Edit: Κανω edit για να εξηγησω και μαθηματικα το ρολο της αποστασης. Αν σουταρεις απο τα 4 μετρα και το σουτ σου εχει απόκλιση 4 μοιρες δεξια (σχεδον παντα εχει αποκλιση αν εξαιρεσουμε τα χλατς) απο το ακριβες κεντρο της στεφανης, η μπαλα θα παει προς τα δεξια αποκλινοντας ας πουμε 3 εκατοστα (τυχαια τα νουμερα). Ετσι λοιπον η μπαλα θα ακουμπησει στο δεξι ακρο της στεφανης και θα μπει μεσα. Αν επιχειρησεις αυτο το σουτ απο τα 8 μετρα, τοτε η αποκλιση θα γινει 6 εκατοστα γιατι η αποσταση διπλασιαζεται και ετσι θα αποκλινει απο την πορεια του για τη χρονικη διαρκεια που θα κανει να διανυσει 4 μετρα παραπανω σε 2t χρονο (οχι ακριβως 2t λογω εναλλαγης επιβραδυνομενης και επιταχυνομενης κινησης). Η μπαλα λοπον θα βρει τη στεφανη και θα καταληξει εξω.
MiltoZ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Για αυτό που λες για την απόσταση, φαντάζομαι ότι δεν έχεις παίξει μπάσκετ. Εχμμ, δηλαδή είναι το ίδιο να σουτάρεις από τα 6.25 και το ίδιο να σουτάρεις από ένα μέτρο πιο έξω? Μήπως είναι και πιο εύκολο να σουτάρεις από πιο μακριά, πες μου κι αυτό τώρα εσύ που έχεις παίξει μπάσκετ και ξέρεις να με τελιώσεις.
-WISE- Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 ποιος ειναι ο λογος της αντιπαραθεσης τελικα?
Chrisxxx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Για ενα γκαρντ η αποσταση απο τα 6κ25 στα 6κ75 δεν θα αποτελεσει προβλημα αντιθετα για κατι 4αρια οπως ο Σμοντις ή Τσαρτσαρης ή ο Μπουρουσης που θα πρεπει να αναπροσαρμοσουν το παιχνιδι τους. Ειδικα για τον 1ο τα 6κ75 ειναι εφιαλτης...
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Επομενως καταληγουμε οτι το προπονητικο τιμ του ολυμπιακου δεν ξερει τι του γινεται και η μεταγραφη εγινε μονο για τις εντυπωσεις οι οποιες μαλιστα απο τι στιγμη που κανενας δεν τον ηξερε δεν νομιζω να ηταν και ο στοχος του ολυμπιακου. Δεν ξερουν τι συστημα θελουν να παιξουν με αποτελεσμα να παιρνουν αβερτα παιχτες χωρις να εχουν παρει χαμπαρι αν τους χρειαζονται. Επισης προτιμησαν να παρουν με περισσοτερα λεφτα εναν που κρινανε οι ασχετοι οτι οτι μπορει να εξελιχθει καλυτερα απο τον ντελφινο που υπήρχε σαν επιλογη και τον ξερανε ολοι.Με λιγα λογια vote kwsn for manager. Από τη στιγμή που θέλατε παίκτη που είναι 3άρι και μπορεί να βοηθήσει στο 4, ο Ντελφίνο δεν έκανε γιατί είναι 2άρι που μπορεί να παίξει και 3. Καμία με καμία σχέση οι παίκτες και η σύγκριση που κάνεις λοιπόν. Όσο για τα υπόλοιπα, με το να προσπαθείς να κάνεις εμένα να δείξω άσχημα δεν ακυρώνεις την ισχύ (ή μη) των όσων γράφω. Ad hominem αγαπητέ; Βαλθηκες να τσακωθεις με τον KWSN? Σαν να τον φωτογραφιζεις. Χαρ χαρ χαρ... Έχεις και χούμορ... Εγω παντως που εχω παιξει, ξερω οτι οταν εκτελουσα 10 βολες και 10 ελευθερα τριποντα απο την κορυφη της ρακετας τα ποσοστα μου ηταν τελειως διαφορετικα. Αυτο σημαινει οτι φυσικα και παιζει ρολο η αποσταση. Το μονο που ισως αποτελεσει προβλημα ειναι να συνηθισει την αποσταση του τριποντου. Επισης ΛΕΝΕ οτι εχει καλο σουτ απο μεση αποσταση και αυτο ειναι το φορτε του. Αν ισχυει αυτο αντιλαμβανεται κανεις οτι το 6.25 στο NBA συμπεριλαμβανεται ως ακρο στις μεσαιες αποστάσεις. Η βολή δεν είναι σουτ. Ο παίκτης που στις βολές σουτάρει έχει συνήθως μέτρια ποσοστά. Πάντως γενικά γουστάρω τη λογική σου. Μέση απόσταση των 7,24 είναι τα 6,25, απλά τραβηγμένα από τα μαλλιά για να μας κάνει. Εχμμ, δηλαδή είναι το ίδιο να σουτάρεις από τα 6.25 και το ίδιο να σουτάρεις από ένα μέτρο πιο έξω? Μήπως είναι και πιο εύκολο να σουτάρεις από πιο μακριά, πες μου κι αυτό τώρα εσύ που έχεις παίξει μπάσκετ και ξέρεις να με τελιώσεις. Για έναν σουτέρ, ναι είναι 90% το ίδιο. Όπως και είναι το ίδιο να σουτάρεις από τα 6,25 με τα 5,50. Το μόνο που αλλάζει είναι η ψυχολογία γιατί βλέπεις τη γραμμούλα. Αν είναι τόσο πιο εύκολο, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί τα ποσοστά έπεσαν στο ΝΒΑ όταν πήγε μισό μέτρο πιο μέσα το τρίποντο;
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Για ενα γκαρντ η αποσταση απο τα 6κ25 στα 6κ75 δεν θα αποτελεσει προβλημα αντιθετα για κατι 4αρια οπως ο Σμοντις ή Τσαρτσαρης ή ο Μπουρουσης που θα πρεπει να αναπροσαρμοσουν το παιχνιδι τους. Ειδικα για τον 1ο τα 6κ75 ειναι εφιαλτης... Κανένα πρόβλημα δε θα έχουν. Ο Τσαρτσαρής από τα 7,24 είχε κάνει πάρτυ στο ένα από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Το θέμα δεν είναι το ύψος αλλά αν είσαι καλός σουτέρ ή όχι.
Critter Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Εγω παντως συγκρινω ομοια πραγματα. Λεω οτι αν στην προπονηση κατσω με την ησυχια μου και σουταρω ελευθερος και με οση ωρα θελω για να σημαδεψω 10 βολες και 10 τριποντα απο την κορυφη, δεν θα εχω τα ιδια ποσοστα. Το λογο τον εξηγησα με φυσικομαθηματικο τροπο.
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Εγω παντως συγκρινω ομοια πραγματα. Λεω οτι αν στην προπονηση κατσω με την ησυχια μου και σουταρω ελευθερος και με οση ωρα θελω για να σημαδεψω 10 βολες και 10 τριποντα απο την κορυφη, δεν θα εχω τα ιδια ποσοστα. Το λογο τον εξηγησα με φυσικομαθηματικο τροπο. Μάλιστα. Γι' αυτό όλοι οι φυσικομαθηματικοί παίζουν μπάσκετ... Περιμένω τη φυσικομαθηματική εξήγηση για το πώς έπεσαν τα ποσοστά στο ΝΒΑ όταν το τρίποντο πήγε πιο κοντά. Και από τα 7,24 στα 6,25 η διαφορά θα είναι τόσο μεγάλη που ο παίκτης του ενός τρίποντου στους 3 αγώνες θα γίνει καλύτρος σουτέρ. Εγώ πάντως προβλέπω να πέρνει παραπάνω προσπάθειες και να ρίχνει και το ποσοστό του από το 36%.
Chrisxxx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Κανένα πρόβλημα δε θα έχουν. Ο Τσαρτσαρής από τα 7,24 είχε κάνει πάρτυ στο ένα από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Το θέμα δεν είναι το ύψος αλλά αν είσαι καλός σουτέρ ή όχι. Το θεμα ειναι οτι επειδη θα μεγαλωσει το γηπεδο και η αποσταση του τριποντου οι ομαδες δεν θα επιλεγουν πλεον να βγαζουν τοσο συχνα τα 4αρια τους εξω για σουτ ουτε θα παιζουν με συνεχεις διεισδυσεις των γκαρντ και πασα στο τριποντο. Επισης για ενα γκαρντ επειδη παιζει γυρω απο την περιμετρο του τριποντου ειναι ευκολο να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα αντιθετα για εναν ψηλο ειναι πιο δυσκολο. Πιστευω οτι θα δουμε αρκετα δοκαρια με τις νεες αλλαγες γιατι ειχε παραγινει το κακο με τους ψηλους που βγαινουν και σουταρουν. Πλεον μονο οι καλοι σουτερ θα ειναι ανετοι και θα φανει το ποσο χρησιμοι ειναι π.χ. ο Φωτσης που σουταρει απο τα 7 μετρα...
Chrisxxx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Περιμένω τη φυσικομαθηματική εξήγηση για το πώς έπεσαν τα ποσοστά στο ΝΒΑ όταν το τρίποντο πήγε πιο κοντά. Τα ποσοστα επεσαν γιατι και η αμυνα ηρθε πιο κοντα... Πλεον στο ΝΒΑ σουταρουν μονο οι καλοι με την αμυνα ενα κλικ πιο πισω
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Το θεμα ειναι οτι επειδη θα μεγαλωσει το γηπεδο και η αποσταση του τριποντου οι ομαδες δεν θα επιλεγουν πλεον να βγαζουν τοσο συχνα τα 4αρια τους εξω για σουτ ουτε θα παιζουν με συνεχεις διεισδυσεις των γκαρντ και πασα στο τριποντο. Επισης για ενα γκαρντ επειδη παιζει γυρω απο την περιμετρο του τριποντου ειναι ευκολο να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα αντιθετα για εναν ψηλο ειναι πιο δυσκολο. Πιστευω οτι θα δουμε αρκετα δοκαρια με τις νεες αλλαγες γιατι ειχε παραγινει το κακο με τους ψηλους που βγαινουν και σουταρουν. Πλεον μονο οι καλοι σουτερ θα ειναι ανετοι και θα φανει το ποσο χρησιμοι ειναι π.χ. ο Φωτσης που σουταρει απο τα 7 μετρα... Καταρχήν έχω διαβάσει τους κανονισμούς και λέει για τράβηγμα της γραμμής του γηπέδου. Δε λέει πουθενά για αύξηση των διαστάσεων του γηπέδου. Όσον αφορά τους ψηλούς και τα 3ποντα, θα ήθελα πολύ να μου εψηγήσεις γιατί θα πέσει το ποσοστό πχ του Κ. Λαβρινοβιτς από το 50% αν πάει το τρίποντο ενάμισι παπούτσι μακρύτερα. γιατί τελοσπάντων οι καλοί σουτέρ με μεγάλο ύψος θα δυσκολευτούν παραπάνω από τους καλούς σουτέρ του 1,90. ΥΓ: Οι αλλαγές στον τρόπο του παιχνιδιού που έρχονται τα επόμενα 2 χρόνια θα γαμήσουν τον Ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και θα γεμίσουμε στις φάσεις 1 vs 1, a la NBA. Σκατά στα μούτρα όσων τις αποφάσισαν.
KWSN_Men Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Τα ποσοστα επεσαν γιατι και η αμυνα ηρθε πιο κοντα... Πλεον στο ΝΒΑ σουταρουν μονο οι καλοι με την αμυνα ενα κλικ πιο πισω Τσου. Τα ποσοστά έπεσαν γιατί όλοι (και κυριώς οι καλοί σουτέρ) άρχισαν να σουτάρουν σα μαλάκες με ψυχολογία "είναι πιο κοντά, το έχω άνετα". Τι πιο κοντά ρε παπάρα, 1,5 παπούτσι είναι κρετίνε.
Chrisxxx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Τι εννοεις τραβηγμα της γραμμης του γηπεδου; Πολλοι ψηλοι σουτερ βγαινουν και σουταρουν ακριβως 1 εκατοστο απο τη γραμμη του τριποντου θα ειναι προβλημα γι'αυτους αν παει πιο μακρυα τουλαχιστον στην αρχη. Το οτι η αμυνα δεν θα βγαινει τοσο συχνα στο τριποντο δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο γιατι συνηθως σουταραν μονοι τους αντιθετα παιζει ρολο για τους γκαρντ γιατι πολλες φορες αναγκαζονται να σουταρουν με αντιπαλο κρεμασμενο πανω τους. Δεν ειναι αναγκη να μειωθει το ποσοστο των ψηλων αλλά απο τα 5 σουτ ανα αγωνα που κανουν τωρα μετα τις αλλαγες θα κανουν 2 με 3 αν θες το ποσοστο θα μενει ιδιο αλλά οι ποντοι που θα σκοραρουν απο μακρυα θα ειναι λιγοτεροι. * οσο για τις αλλαγες και τον Ευρωπαικο τροπο παιχνιδιου πιστευω οτι κατι θα βρουν οι προπονητες για να διατηρησουν το Ευρωπαικο στυλ παιχνιδιου Θα βολεψουν πολυ παντως Ισπανους - Λιθουανους και τον Σπανουλη.
Chrisxxx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Τι πιο κοντά ρε παπάρα, 1,5 παπούτσι είναι κρετίνε. Να'σαι καλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.